OH JEE! . . .

Door:
“Ben”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op OH JEE! . . .

 1. Rensk. zegt:

  OMT advies komt eraan. Advies luidt: liefst medische mondkapjes op. Ook buiten in drukke winkelstraten. Eerst MOCHT je géén medische mondkapjes o nee eerst zouden mondkapjes niet helpen en toen weer wel en moest het in de treinen en binnenruimten en op het perron niet en toen weer wel op het perron endan nu ineens wel medische mondkapjes, maar geen F2 want dat is benauwend en nu moet het dus ook buiten.. Laat ze in godsnaam ophoepelen die idioten. Ze zijn iedereen horendol aan het maken. Zie je een tweet van een enorme domme doos: wat goeedddddddddddddd liefst ook op het schoolplein. De domheid regeert. Hoe moet je dat nog trekken met zoveel achterlijkheid.

  Geliked door 3 people

 2. Julia zegt:

  Dr. Clive Dix, de voormalige voorzitter van de Britse vaccinatie-taskforce, pleit ervoor dat de vaccinatiecampagnes na de huidige boosterronde moeten worden geschrapt, meldt De Telegraaf. En dat is eigenlijk ook niet meer dan logisch, aangezien de boosters al na zo’n twee maanden flink in effectiviteit af lijken te nemen. Continue blijven boosteren heeft dan geen enkele zin en vergroot juist de kans op bijwerkingen. Dat merken zowel Spanje als het Verenigd Koninkrijk nu ook wel met de stijgende besmettingen, want de milde omikronvariant trekt zich nergens wat van aan. Een stukje uit het artikel in https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/spanje-en-verenigd-koninkrijk-gaan-corona-beschouwen-als-griep-we-moeten-leren-leven-met-het-virus/
  Nu begrijp ik waarom Gommers uit het OMT is gestapt hij gelooft namelijk zelf niet meer in de gifprikken. https://www.telegraaf.nl/video/1706937851/gommers-vaccin-is-niet-meer-de-oplossing Nu is de volgende angstporno onderweg dat is uiteraard om het feit dat het mislukte OMT nu met het advies komt voor het dragen van Donald Duck medische maskers voor binnen en buiten. https://www.telegraaf.nl/nieuws/62133344/mogelijk-nieuwe-coronavariant-gevonden-op-cyprus. Kortom zij hebben een nieuwe bron gevonden om weer flink geld te verdienen aan deze niet werkende mondmuilen omdat de waarheid van de effectiviteit van het miljarden verdienmodel van de experimenteel toegediende vaccinaties naar boven komt. Het is een schande en niet meer te vergeven wat zij de samenleving aan doen.

  Like

 3. Jan zegt:

  Massa vormings Psychose. De waanzin van de menigte. En het einde van progressief Amerika.
  Hoop in het midden van wanhoop. Maar eerst, zullen dingen uit elkaar vallen, dus maak je klaar.
  William A. Jacobson

  Tot een paar dagen geleden, had ik nog nooit gehoord van de term “massale formatie psychose.” Er is een fenomeen wanneer iets actueel wordt dat allerlei experts zichzelf aanmelden op Twitter, terwijl hun expertise ongeveer 24 uur oud is en een centimeter diep.

  Ik ga dat niet doen. Ik zal u laten horen wat de nu op Twitter verbannen Robert W. Malone zei op Joe Rogan die het internet overspoelde voor bijna een hele nieuwscyclus:
  video

  Uit een deelartikel van Malone op 9 december 2021, MASS FORMATION PSYCHOSIS or… mass hypnosis- the madness of crowds (transcriptie van een andere video):

  Een kort overzicht van Mass Formation, dat werd ontwikkeld door Dr. Mattias Desmet. Hij is een psycholoog en een statisticus. Hij is aan de Universiteit van Gent in België. Ik denk dat Dr. Mattias iets op het spoor is over wat er gebeurt en hij noemt dit fenomeen:

  massa-formatiepsychose

  Dus, wanneer hij zegt “massa”-formatie, kun je dit zien als gelijkwaardig aan “menigte” formatie. Men kan dit zien als:

  MASSAPSYCHOSE.

  De voorwaarden voor het ontstaan van een massa-formatiepsychose zijn gebrek aan sociale verbondenheid en zintuiglijkheid, alsmede grote hoeveelheden latente angst en passieve agressie. Wanneer mensen overspoeld worden met een verhaal dat een plausibel “voorwerp van angst” voorstelt en een strategie om ermee om te gaan, dan groeperen veel individuen zich om het voorwerp met een collectieve eensgezindheid te bestrijden. Dit stelt mensen in staat om zich niet langer op hun eigen problemen te richten, waardoor persoonlijke mentale angst wordt vermeden. In plaats daarvan richten zij al hun gedachten en energie op dit nieuwe object.

  Naarmate de massavorming vordert, raakt de groep steeds meer met elkaar verbonden en verbonden. Hun aandachtsveld wordt vernauwd en ze zijn niet meer in staat om alternatieve standpunten in overweging te nemen. Leiders van de beweging worden vereerd, niet in staat om iets verkeerd te doen.

  Een samenleving die in de ban is van massavorming zal, als zij in de ban blijft, een totalitaire bestuursstructuur steunen die in staat is tot anders ondenkbare gruweldaden om zich aan de regels te houden.

  Een opmerking: massa-vorming is iets anders dan groepsdenken. Er zijn eenvoudige manieren om groepsdenken te verhelpen door afwijkende stemmen binnen te halen en ervoor te zorgen dat je ze een platform geeft. Bij massa-vorming is dat niet zo eenvoudig. Zelfs wanneer het verhaal uit elkaar valt, scheuren in de strategie het probleem duidelijk niet oplossen, kan de gehypnotiseerde menigte zich niet losmaken van het verhaal. it is wat er nu lijkt te gebeuren met COVID-19. De oplossing voor degenen die de controle hebben over het verhaal is om grotere en grotere leugens te produceren om de oplossing te ondersteunen. Degenen die worden gecontroleerd door massa-formatie zijn niet langer in staat om de rede te gebruiken om los te komen van het groepsverhaal.

  Ik had nog niet eerder van massa-formatiepsychose gehoord, maar ik weet niet of het echt iets nieuws is als verklaring voor massahysterie. Malone’s subkopje op zijn onderdeel verwijst naar “de waanzin van menigtes.” Ah, dat komt me bekend voor.

  Ik ben bekend met, en citeer vaak, Memoirs of Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds, door Charles Mackay (1841, revisie 1852)(nadruk toegevoegd):

  PREFACE bij de Editie van 1852
  Bij het lezen van de geschiedenis van naties ontdekken we dat zij, net als individuen, hun grillen en hun eigenaardigheden hebben; hun perioden van opwinding en roekeloosheid, waarin het hen niet kan schelen wat zij doen. Wij zien dat hele gemeenschappen plotseling hun zinnen zetten op één voorwerp, en gek worden in het nastreven daarvan; dat miljoenen mensen tegelijkertijd onder de indruk raken van één waanidee, en er achteraan rennen, totdat hun aandacht wordt getrokken door een nieuwe dwaasheid die boeiender is dan de eerste. We zien een natie die plotseling, van haar hoogste tot haar laagste leden, wordt gegrepen door een vurig verlangen naar militaire glorie; een andere natie die even plotseling gek wordt van een godsdienstige scrupule; en geen van beide komt weer bij zijn positieven totdat het rivieren van bloed heeft vergoten en een oogst van gekreun en tranen heeft gezaaid, die door zijn nageslacht wordt geoogst.

  In een vroeg stadium in de annalen van Europa verloor de bevolking haar verstand over het graf van Jezus, en verdrong zich in uitzinnige menigten naar het Heilige Land; een ander tijdperk werd gek uit angst voor de duivel, en offerde honderdduizenden slachtoffers aan de waan van de hekserij. In een andere tijd werden velen gek van het onderwerp van de steen der wijzen en begingen dwaasheden die tot dan toe ongehoord waren in de achtervolging. Ooit werd het in veel landen van Europa beschouwd als een vergrijp om een vijand te vernietigen door langzaam gif toe te dienen. Mensen die in opstand zouden komen bij het idee iemand in het hart te steken, verdoofden zijn potje zonder scrupules. Dames van goede komaf en met beschaafde manieren vingen de besmetting van moord op, totdat vergiftiging, onder hun auspiciën, heel modieus werd. Sommige waanideeën, hoewel berucht in de hele wereld, hebben eeuwenlang stand gehouden en bloeien even wijd onder beschaafde en verfijnde naties als onder de vroege barbaren bij wie zij vandaan kwamen, – dat van duelleren, bijvoorbeeld, en het geloof in voortekenen en waarzeggerij over de toekomst, die de vooruitgang van de kennis schijnen te trotseren om ze volledig uit te roeien uit de populaire geest. Ook geld is vaak de oorzaak geweest van de misleiding van massa’s. Nuchtere naties zijn allemaal tegelijk wanhopige gokkers geworden, en hebben bijna hun bestaan geriskeerd op de wending van een stuk papier. De geschiedenis van de meest prominente van deze waanvoorstellingen is het doel van deze bladzijden. Men heeft wel gezegd dat de mens denkt in kudden; men zal zien dat zij gek worden in kudden, terwijl zij slechts langzaam hun verstand terugkrijgen, en één voor één ….

  De Tulpenmanie

  Hoofdstuk 3

  De bezitswoede greep al snel de middenklasse van de samenleving, en kooplieden en winkeliers, zelfs van bescheiden komaf, begonnen met elkaar te wedijveren om de zeldzaamheid van deze bloemen en de belachelijke prijzen die ze ervoor betaalden. Van een handelaar in Haarlem is bekend dat hij de helft van zijn fortuin betaalde voor een enkele bol, niet om die met winst weer te verkopen, maar om in zijn eigen serre te bewaren voor de bewondering van zijn kennissen.

  In 1634 was de drang onder de Nederlanders om ze te bezitten zo groot, dat de gewone nijverheid van het land werd verwaarloosd, en de bevolking, zelfs tot het laagste greintje, zich in de tulpenhandel stortte. Naarmate de manie toenam, stegen de prijzen, totdat in 1635 velen een fortuin van 100.000 florijnen investeerden in de aankoop van veertig bloembollen. Het werd toen noodzakelijk ze te verkopen naar hun gewicht in perits, een klein gewicht minder dan een graan.

  De vraag naar tulpen van een zeldzame soort nam in het jaar 1636 zo sterk toe, dat er regelmatige markten voor de verkoop ervan werden opgericht op de Effectenbeurs van Amsterdam, in Rotterdam, Haarlem, Leiden, Alkmaar, Hoorn en andere steden. Symptomen van gokken werden nu voor het eerst duidelijk.

  Ziet u, ik schreef over de waanzin der menigte en Tulpenmanie lang voordat ik van Massa Formatie Psychose hoorde. Politieke Tulpenmanie, om precies te zijn, op 10 oktober 2009:

  Ik heb Obama-manie, zoals onlangs bleek uit de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede, beschreven als farce. Ik blijf bij die beschrijving. Maar farce is niet de enige toepasselijke term. Ik denk dat de “dwaasheid” beschreven door Charles MacKay meer dan 150 jaar geleden ook past.

  Waar staan we op de kaart van Obama’s rijzende ster op dit moment? Moeilijk te zeggen. De Nederlandse tulpenmanie duurde jaren. En net als bij de tulpenmanie is de verering van Obama door een groot deel van de bevolking gebaseerd op verwachtingen en fantasieën die elke rationele maat te boven gaan en het niveau van mythologie bereiken.

  Helaas is de Obama-manie-zeepbel nooit volledig gebarsten, hoewel de tussentijdse verkiezingen van 2010 wel voor een grote afname hebben gezorgd. Misschien duurde het tot nu.

  Zitten we nu midden in een nieuwe waanzin die tot een einde komt wanneer we het het minst verwachten?

  Wat me aanzette tot deze post was niet de massale formatiepsychose of de waanzin van de menigte, maar deze post van Joel Kotkin op Unherd, die de hoogst onwaarschijnlijke stelling poneert dat de “progressieve” opmars door instellingen waarvan we in real time getuige zijn, misschien zijn einde nadert: Is this the end of progressive America?

  In de afgelopen decennia heeft progressief links met succes Antonio Gramsci’s beroemde vermaning van een “lange mars door de instituties” vervuld. In bijna elk Westers land domineren haar aanhangers nu het onderwijssysteem, de media, culturele instellingen en financiële kolossen.

  Maar wat hebben ze er aan overgehouden? Niet zoveel als ze hadden kunnen verwachten. In plaats van een Bolsjewistische machtsovername is de kans groot dat deze institutionele triomf niet zal leiden tot een blijvende politieke overwinning, laat staan tot een wezenlijke verandering van de publieke opinie.

  Zelfs vóór Biden’s mislukte Build Back Better initiatief, kregen Amerikaanse progressieven te maken met oppositie tegen hun wild onpraktische beweringen over het bereiken van “nul Covid” en “nul uitstoot”, het confronteren van “systematisch racisme” door ‘afslanking’ van de politie, het reguleren van meningsuiting, en het herdefiniëren van twee biologische geslachten in een veelheid.

  De “mars” begint steeds meer te wankelen. Net als de Franse generaals in 1940 die dachten dat ze de Duitsers konden verslaan door de tactieken van de Eerste Wereldoorlog te perfectioneren, heeft het progressieve establishment zijn eigen indrukwekkende Maginotlinie gebouwd, die misschien moeilijk te doorbreken is, maar toch kan worden omsingeld.

  Dat wil niet zeggen dat de progressieven beperkte successen hebben geboekt. Zij hebben zeker een opmerkelijk vermogen ontwikkeld om zelfs de meest gerespecteerde instellingen te bezoedelen, met inbegrip van het Amerikaanse leger. Maar daar houden de successen op.

  Klotkin gaat verder met het catalogiseren van het verlies van instellingen die bekend zijn bij lezers van Legal Insurrection, met name de vernietiging van het hoger onderwijs:

  In Amerika blijft de kloof tussen het professoraat en het volk groeien, terwijl conservatieven op veel campussen het onderspit delven: op sommige goed aangeschreven campussen, zoals Williams, Swarthmore en Bryn Mawr, bereikt de verhouding Democraten/Republikeinen tussen 70 en 132 op 1.

  Deze tendensen zijn al lang duidelijk in de verdwijnende geesteswetenschappen en sociale wetenschappen, maar nu worden zelfs de exacte wetenschappen gepolitiseerd. Misschien is het dan ook geen verrassing dat de universiteiten hun geloofwaardigheid verliezen, zelfs bij sommige traditionele linksen, die zich verbazen over het feit dat zij hun progressieve geloofsbrieven oppoetsen terwijl zij enorme winsten maken met hun schenkingen en de meeste van hun werknemers ernstig onderbetalen.

  En net als bij de groeiende ontevredenheid over het leger, beginnen ook leraren, studenten en ouders zich terug te trekken….

  Vervolgens documenteert hij andere bewegingen die de progressieve wurggreep op K-12 ondermijnen:

  In het afgelopen jaar, heeft deze blindheid geleid tot aanzienlijke publieke verontwaardiging. Kritiek op de Kritische Rassen Theorie heeft de Republikeinse overwinning in Virginia in november gestimuleerd, en is een leidraad geworden voor ouders in het hele land, waaronder een campagne om schoolbestuursleden uit San Francisco terug te roepen.

  Andere ouders proberen zich helemaal uit het openbare systeem terug te trekken. Door de pandemie zijn meer dan een miljoen Amerikaanse leerlingen van openbare scholen vertrokken, terwijl 1,2 miljoen gezinnen vorig academisch jaar zijn overgestapt op thuisonderwijs, waardoor het totale aantal thuisgeschoolde leerlingen op 3,1 miljoen is gekomen, ruwweg 11% van het totaal. Volgens het Census Bureau hebben zwarte en Latijns-Amerikaanse gezinnen nu de hoogste geschatte percentages thuisonderwijs, met respectievelijk 16% en 12%.

  Klotkin eindigt met de hoopvolle opmerking dat er een einde komt aan de progressieve massale vormingspsychose en de waanzin van de menigte:

  Dus, hier is het goede nieuws. Op wat soms de onverbiddelijke weg naar progressieve verovering lijkt, kunnen we meerdere fronten van verzet zien, en de vroege samenkomst van onafhankelijk denkende krachten, van rationeel rechts tot traditioneel liberaal-links. Onze samenleving zal misschien nooit meer de vurigheid van de vorige tijdperken terugkrijgen, en onze nieuwe elites zullen misschien door onze instellingen blijven marcheren. Maar naarmate ze meer en meer in diskrediet raken, zouden ze er onverstandig aan doen te vergeten dat aan alle lange marsen ooit een einde komt.

  Dus daar heb je het. Massavormingspsychose. De waanzin van de menigte. En het einde van de progressieve mars door instellingen. Allemaal verbonden op een of andere manier. Hoop in het midden van wanhoop.

  Maar eerst, zullen dingen uit elkaar vallen:

  William Butler Yeats (1865-1939)

  De Wederkomst

  Cirkelend, cirkelend in steeds wijdere kringen
  kan de valk de valkenier niet horen;
  de boel valt uiteen; het centrum houdt geen stand;
  pure anarchie wordt op aarde uitgestort;
  een bloedgolf wordt uitgestort, en links en rechts
  gaat de rite van onschuld teloor;
  De besten zijn zeer wankelmoedig, en de slechtsten
  zinderen van bezielde vurigheid.

  Stellig wordt een openbaring ons deel;
  stellig zal daar de Wederkomst zijn.
  Wederkomst! Het woord is nog niet uitgesproken
  of een reusachtig beeld, uitgaand van de Spiritus Mundi,
  vertroebelt mijn blik: ergens in woestijnzand is een gestalte
  met het lijf van een leeuw en het hoofd van een mens,
  met een blik zo leeg en meedogenloos als de zon,
  die traag zijn bovenbenen beweegt; en rondom fladderen
  schaduwen van gepikeerde woestijnvogels.
  Opnieuw valt de duisternis in; maar inmiddels weet ik
  dat twintig eeuwen van versteende slaap
  uitliepen op de nachtmerrie van een schommelwieg.
  En welk lompe beest zal, als zijn tijd straks rijp is,
  naar Bethlehem sjokken om geboren te worden?

  Dus maak je klaar. Dat ben ik.

  Like

  • bobzelf zegt:

   GOH BLIJ MEE, , INTERESSANT LEKKER KORT OOK

   IK GA NU EVEN EEN BANAAN LEZEN

   LATERRRR

   OOM BOBZELLUF

   ps, kgb babouska belde net via what’s ap ,

   DAT DE MOBILISATIE IN KIEV GESTART IS

   ZE MOEST ZORGEN VOOR ETENS WAAR VOOR 2 DAGEN !!

   WAAROP ZE SCHATERLACHEND RIEP ,

   ZO DE OORLOG IS BINNEN 2 DAGEN OVER, ???. WHAHAHAHA

   IK GOK OP 30 MINUTEN WHAHAHAHA

   OOM BOBZELLUF ( MELDING 12.55 )

   Like

 4. saddy zegt:

  “”De volgende prik zal al wel besteld zijn””

  Er zijn nu al 4,6 miljard proefprikken besteld voor 447 miljoen europeanen.

  Op dit moment lopen de onderhandelingen waar de geheime bonussen van big farma precies heen moeten. Als dat duidelijk is dan gaan er nog veel en veel meer besteld worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wappieman zegt:

  Oh , ik dacht AUTOTRON .

  Like

 6. koosv8 zegt:

  Er worden al sinds jaar en dag ons dingen door de strot gedouwd, maar daar hadden we ons immuunsysteem voor om dat aan te vechten. Dat er veel mensen dit systeem vrijwillig hebben laten slopen is jammerlijk, maar toch hun eigen schuld. En de verantwoordelijkheid ligt bij de overheden, niet bij de mensen die zich hier eerst in verdiepten. De ongevaccineerde.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  Omdat de geloofwaardigheid van Corona tanende is, en de griep maar wegblijft, krijgen we binnenkort een mix van Corona en griep, genaamd Flurona. Ze beginnen de hele kermis dan weer van voren af aan. Geloof maar niet dat virussen in een laboratorium gemaakt zijn zoals bijvoorbeeld Wuhan. Dit is alleen maar verwarring stichten. Het is niet meer en minder dan de jaarlijkse griep die ons teistert en die omgevormd werd tot Corona. En natuurlijk is die zeer besmettelijk en zeer dodelijk. Amgsthazen genoeg die er intrapten tot de dag van vandaag toe. Zeg ze maar dat ze maandelijks een boosterprik nodig hebben, en ze gaan al in de rij staan. Bang als ze zijn dat ze anders dood gaan !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s