Stop het perverse gedrag van de luchtvaartmaatschappij

(Door: Teun van de Keuken)

Daar sta je dan met je goeie gedrag. Je pakt regelmatig de trein, eet geen of weinig vlees, recyclet en hebt een paar zonnepanelen op het dak en dan krijg je zomaar een dikke middelvinger van luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Dit bedrijf wil 18.000 (!) vluchten zonder passagiers gaan uitvoeren, omdat het bang is anders start- en landingsrechten op bepaalde vliegvelden te verliezen.

Stel je even voor: 18.000 keer de kisten voltanken, laten opstijgen, rondjes vliegen, nog wat brandstof lozen en weer landen. Zonder mensen aan boord. Omdat ze anders hun plekje op de luchthaven kwijtraken. Dat dit financieel uit kan, is sowieso al idioot. Maar wat het aan zinloos brandstofgebruik en CO2-uitstoot betekent, terwijl we nu toch eindelijk de wereld groener gingen maken, is nauwelijks te bevatten. Pervers.

Lees verder>>>
(h/t “Capt Bill”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Stop het perverse gedrag van de luchtvaartmaatschappij

 1. OphEUffen zegt:

  De schuldi ligt bij de door politiek opgelegde regelgeving en in mindere mate bij een bedrijf dat probeert te overleven. Lufthanza heeft een verantwoordelijkheid naar bijvoorbeeld personeel. Trieste gebeurtenis? Ja, dat zeker, maar graag op de juiste personen schieten. Politici en met name de Groene Khmer.

  Geliked door 1 persoon

 2. saddy zegt:

  Doen ze in amerika ook. “s Nachts met name. Op de heenweg naar normale staten vol met all-inclusive vakantiegangers met een kleurtje.

  All-inclusive met 1 voorwaarde: democraat stemmen als ze straks vlak voor de verkiezingen volkomen onverwacht stemrecht krijgen

  Zou er echt nog niet afgesproken zijn dat al die vliegtuigen in europa dezelfde omvolkings-vluchten gaan uitvoeren?

  Like

 3. Julia zegt:

  Goed voor de klimaathysterie of is Lufthansa al geheel op elektrisch vliegen overgegaan? Mij niet bekend. Misschien een idee om het regeringsvliegtuig in te zetten en de algehele politieke mislukkelingen op de andere kant van de wereld achter te laten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Joepiedepoepie zegt:

  Met lege vliegtuigen vliegen om mee te dingen met de subsidies, zijn ze helemaal gek geworden?

  Like

 5. Harry zegt:

  Door de luchtvaart zijn er vele miljoenen – miljarden mogelijk – mensen voortdurend op reis .
  Waarschijnlijk is 95 % van al die bewegingen niet nodig , vanwege vakanties , familiebezoek e.d.
  De rest zijn mensen die in het buitenland werken .
  Als we al die onnodige verplaatsingen eens zouden stoppen , zou dat een enorme winst opleveren in de strijd tegen de besmettingen .
  Tevens zou de strijd tegen de milieuverontreiniging , lawaaioverlast , stikstofgezeik en dergelijke enorm gereduceerd worden .

  Like

  • karton zegt:

   @ Harry op 10-1-2022 om 22.07 u.
   95% Van al die bewegingen zou dan niet nodig zijn ? Hoe wilt u dan al die zielige “vluchtelingen” naar NL halen, wat is er nou nóg mooier als al die luizenbossen per vliegtuig ophalen ? De overtollige vliegtuigen zouden kunnen worden gebruikt, na verbouwen, als woning ! Ideetje ? Of vreselijk stom ?

   Like

 6. BigLJohn zegt:

  Die luchtvaartmaatschappijen zien ze vliegen. Lufthansa piest naast het potje terwijl onze eigen KLM naar de bliksem zou gaan, ware het niet dat de Staat er miljarden inpompte. In een tijd dat vele ondernemers het loodje moeten leggen vanwege de gevolgen van lockdowns krijgt de KLM miljarden (die NIET terugbetaald hoeven te worden). Alles draait alleen maar om de echt grote bedrijven zoals bijvoornbeeld Albert Heijn en Jumbo, Amazon.com, Bol.com, E-bay en Alibaba. De rest moet maar kapot gaan van de politiek in aanloop naar de totalitaire Staat.

  Like

 7. pepo Copyright zegt:

  Ik las een tijdje geleden dat Amerika daar al een tijdje mee bezig was.

  Nu misschien wel beter dat ze leeg zijn met al die geïnjecteerde piloten én de weerstand tegen 5g van de luchtvaartmaatschappijen met het gevaar van neerstorten tijdens opstijgen én landen.

  Like

 8. Franca zegt:

  Eigenlijk typeert dit verhaal heel goed de dolgedraaide maatschappij in zijn geheel. Vroeger als kind vroeg ik mijn ouders al of we met Lufthansaplast gingen vliegen maar hier helpt geen pleister meer tegen. Knetter-en knettergek. En dat ook nog eens terwijl er NUL klimaatverandering is NUL. En maar doordrammen. Ik leef prima om alle maatregelen heen en laat me niet meer gek maken. In België (nee niet tjokvol Antwerpen) kan je perfect boodschappen doen, geen mondkap op. Heerlijk gegeten zonder code en genoten om weer eens door de bergen te rijden. Benzine is daar 1,71 dus dat zijn de kosten niet. Frisse lucht, kast vol en weer door. O ja, tv vandaag het huis uitgeknikkerd. Voelt ook heerlijk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s