Open brief van honderden politieagenten: Vaccinatieplicht intrekken, splijting beëindigen!

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse “Politiemensen voor grond- en vrijheidsrechten” hebben zich met een open brief rechtstreeks tot minister van Binnenlandse Zaken Gerhard Karner (ÖVP) gericht en hem opgeroepen de vaccinatieplicht in te trekken. Mocht de vaccinatieplicht in werking treden, dan zou dat personele tekorten in de uitvoerende macht tot gevolg hebben.

De politieagenten omschrijven zichzelf in de brief als volgt:

Wij zijn een groep van meerdere honderden politieagenten en politieagentes uit heel Oostenrijk, die elkaar op grond van de huidige situatie informeel hebben gevonden. Ons verenigt de zorg om de rechtsstatelijkheid, onze vrijheid van meningsuiting en grondrechten evenals onze gezondheid.”

De agenten bekritiseren de enorme splijting van de samenleving en wijzen erop dat deze ook aanzienlijk afbreuk zou doen aan de samenwerking met de collega´s. Ze bekritiseren de eenzijdige berichtgeving over de slechts voorwaardelijk toegelaten Covid-vaccins, waarbij de bijwerkingen grotendeels geïgnoreerd worden, en plaatsen vastberaden vraagtekens bij het solidariteitsargument. De politieagenten zetten uiteen dat zij zelfs in hun dienst altijd de evenredigheid moeten handhaven – een algemene of beroeps betrokken vaccinatieplicht zou echter, rekening houdend met alle feiten, niet naar verhouding zijn.

Mocht de vaccinatieplicht in werking treden, dan zou minister van Binnenlandse Zaken Karner er rekening mee moeten houden “dat de Republiek Oostenrijk talrijke gemotiveerde, betrokken en gekwalificeerde politieagenten en -agentes zal kwijtraken.”

De volledige brief van de “Politiemensen voor grond- en vrijheidsrechten” kunt u hier lezen.

Bron:
report24.news

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Open brief van honderden politieagenten: Vaccinatieplicht intrekken, splijting beëindigen!

 1. jungleelephant zegt:

  Goed voorbeeld doet volgen hoop ik!

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Feind guckt mit

  Duitse politie maakt gebruik van Covid-gegevens om jacht te maken op getuigen van dood van man door gangen van restaurantklanten na te gaan via vaccinatiepaspoorten

  De politie kreeg toegang tot de gegevens nadat een man was gevallen bij het verlaten van een restaurant in Mainz
  Op zoek naar getuigen, maakten ze gebruik van gegevens van een app bekend als Luca
  Het is ontworpen voor gebruikers om de tijd doorgebracht op locaties te registreren om de verspreiding van Covid te volgen
  Politie en aanklagers kregen inzage in gedrag van 21 mensen die in het restaurant waren
  Na veel ophef hebben de aanklagers hun excuses aangeboden en is er een onderzoek ingesteld

  De Duitse politie heeft kritiek gekregen op het gebruik van Covid-trackinggegevens om personen in bars en restaurants te traceren als onderdeel van een onderzoek.

  De zaak, die dateert van november vorig jaar, begon na de dodelijke val van een man bij het verlaten van een restaurant in de westelijke stad Mainz.

  De politie die mogelijke getuigen zocht, maakte gebruik van gegevens van een app die bekend staat als Luca, waarmee gebruikers de tijd kunnen registreren die zij in restaurants en cafés doorbrengen om de mogelijke verspreiding van het coronavirus op te sporen.

  Luca registreert de tijd die in een horecagelegenheid is doorgebracht, samen met de volledige naam, het adres en het telefoonnummer van de klant – allemaal onderworpen aan de strenge Duitse wetgeving inzake gegevensbescherming.

  De politie en de plaatselijke aanklagers in de zaak in Mainz hebben echter met succes een beroep gedaan op de gemeentelijke gezondheidsautoriteiten om toegang te krijgen tot informatie over 21 mensen die het restaurant op hetzelfde tijdstip als de overleden man hadden bezocht.

  Na een storm van protest hebben de openbare aanklagers hun verontschuldigingen aangeboden aan de betrokkenen en de plaatselijke gegevensbeschermingsautoriteit heeft een onderzoek ingesteld naar de affaire.

  Wij veroordelen het misbruik van Luca-gegevens die zijn verzameld ter bescherming tegen infecties”, aldus het bedrijf dat de Luca-app heeft ontwikkeld, culture4life, in een verklaring.

  Het voegde eraan toe dat het van de autoriteiten vaak verzoeken om zijn gegevens had ontvangen, die het routinematig afwees.

  Konstantin von Notz, een vooraanstaand politicus van de Groenen, junior partners in de federale coalitie, waarschuwde dat misbruik van de app het vertrouwen van het publiek zou kunnen ondermijnen.

  We mogen niet toestaan dat het vertrouwen in digitale apps, die een belangrijk instrument zijn in de strijd tegen Covid-19, verdwijnt”, zei hij dinsdag tegen het zakenblad Handelsblatt.
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10391567/German-police-use-Covid-tracking-data-track-witnesses-investigation.html

  En maar janken dat je voortdurend gecontroleerd worden. Mensen werken er zelf aan mee. Twee jaar terug werd een of ander volgprogramma ook door de Ruttemaffia aangeprezen(maar wat volledig flopte, zoals alles van die bende)

  Like

 3. Jan zegt:

  De realiteit van Nul Covid in communistisch China: Video’s op sociale media tonen ‘quarantainekampen’ waar zwangere vrouwen en kinderen worden opgesloten in piepkleine cellen te midden van berichten over massale opsluitingen in het holst van de nacht (video’s)
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-10392071/Reality-Zero-Covid-China-quarantine-camps-confine-residents-cells-videos-show.html

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Voorlopig zal dat hier niet aan de orde zijnvoor b.v. het intrekken van de QR code. De westerse regeringleiders zijn mensen, die hun gelijk zullen blijven verdedigen ook al weten ze dat ze geen gelijk hebben. Ze hebben niks anders in zich dan alleen dwang toe te passen. Redelijkheid komt niet in hun op. Ze zijn die weg ingeslagen en zullen er niet vanaf wijken. Toegeven dat ze het niet goed gezien hebben kunnen dit soort mensen gewoonweg niet. Trieste mensen, maar ze zitten wel op een plek waar ze heel veel kwaad kunnen. In het dagelijkse leven kun je ze uit de weg gaan, maar als je het gevoel krijgt dat je met de Overheid getrouwd ben en je hebt geen enkele mogelijkheid om te scheiden dan is dat bepaald niet gezond voor de burger.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Daar hebben ze nog echte politieagenten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Helaas in Nederland krijgt de politie er een extra wapen bij om demonstranten aan te pakken. https://www.ninefornews.nl/politie-onderzoekt-inzet-nieuwe-wapens-bij-coronaprotesten-nederland-verandert-in-politiestaat/ Het is zo intens treurig wat misdadiger tegen de menselijkheid Rutte en zijn trawanten uit de kast halen om de burger bevolking af te straffen en vooral democratische demonstraties de kop in te drukken. Niets maar dan niets gaat het gewetenloze nieuwe WEF1 kabinet te ver. Vergeet niet dat Rutte een grote voorstander is van de plannen van Schwab en de rest van het elitair misdadig gajes. Het is zo triest dat miljoenen mensen dit smerig spel nog niet door hebben https://niburu.co/binnenland/17041-de-great-reset-is-niet-volgende-week-het-is-nu. Mensen staan in de rij voor een booster prik waarvoor? https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/hoogste-baas-pfizer-geeft-toe-2-doses-bieden-weinig-tot-geen-bescherming-booster-wel-redelijk/ Ondertussen wordt reizen een privilege en zo duur dat het klootjesvolk volgend jaar hun reisje waar zij zich graat voor laten vaccineren kunnen vergeten. Bewust is een sloopkabinet samen gesteld t.b.v. de great reset Kaag als minister van financiën die net zoveel van financiën weet als veearts Ab Osterhaus van gezondheid. In de onbekwame handen van Kaag zullen de financiën door ‘alle klimaatdoelen’ en aan ‘de coronapandemie’ gerelateerde zaken dusdanig uit de hand lopen dat ons land binnen de kortste keren volkomen failliet is. We hebben met een ongekende dictatuur en onderdrukking te maken dat is ook de reden dat de politie nu ook van een extra stroomwapen wordt voorzien om alle tegengeluid tegen dit vreselijk kabinet de mond te snoeren. Ik heb respect voor agenten die zich tegen het fascistisch regime keren maar verwacht niet dat de Nederlandse politie hierin mee gaat zij meppen er graag op los. Wat ben je voor een agent als je zelfs je kinderen en naasten overlevert aan een dergelijk fascistisch regime en dat voor een hongerloontje. De massa binnen onze samenleving gelooft het wel en halen de schouders op en blijken zich geen enkele zorg te maken voor hetgeen dat als een zwaard van Damocles boven hun hoofd hangt en geloof maar het is niet veel goeds en een git zwart scenario dat de komende vier jaar zeker voor heel veel armoede en ellende zal gaan zorgen. Tevens kunnen we er vanuit gaan dat binnenkort Internet zwaar zal worden gecensureerd.

  Geliked door 1 persoon

 7. ronjaspers zegt:

  Hoop doet leven.

  Geliked door 1 persoon

 8. koosv8 zegt:

  Ook in Oostenrijk zal de mainstream media het er wel niet over hebben natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s