Politievakbond neemt afstand: niet aangemelde “wandelingen” zijn niet automatisch illegaal

(Vertaling: E.J. Bron)

In politiekringen neemt blijkbaar de onvrede over de harde corona-koers van de politiek toe. Steeds meer politiemensen nemen het woord met de kritiek dat men zich “misbruikt” zou voelen om de door de politiek bevorderde splijting van de samenleving te moeten bezuren. Ook heeft de politie als gevolg van het grote aantal vaak ongecoördineerde corona protestdemonstraties al lang haar limiet bereikt.

Nu heeft ook de chef van de Duitse Politievakbond (DPolG), Rainer Wendt (foto), het woord genomen en zich eveneens gedistantieerd van de regeringskoers. Hij wees de politiek er op dat onaangemelde “wandelingen” van tegenstanders van de corona-maatregelen niet automatisch illegaal zijn. “Zelfs wanneer bij bijeenkomsten de voorschriften worden overtreden, staat niet de ontbinding van de bijeenkomstop de voorgrond”, liet Wendt aan het weekblad “Focus” weten.

Door de rechtspraak zouden er hoge horden zijn voor een ingrijpen van de politie. Elke bijeenkomst zou daarom apart beoordeeld moeten worden. “Een gestandaardiseerd ingrijpen zou niet alleen tactisch fout, maar zeker ook onwettig zijn.”

Wendt benadrukte bovendien dat het veel mensen ondertussen om veel meer zou gaan dan om de mondkapjesplicht of afstandsregels: “Ze zien hun grondrechten en de democratie in haar geheel in gevaar en gaan daarom de straat op.”

De chef van de DPolG werd nog duidelijker: “Er bestaat immers ook geen rechtsverplichting om tevreden te zijn met de corona-politiek van de regering, temeer daar een corona-koers niet altijd herkenbaar is.” Het zou “helaas” tot het beroepsbeeld van de politieagenten behoren dat deze zouden moeten bezuren wat de politiek heeft aangericht. Juist in de crisis zou deze ertoe verplicht zijn om “door duidelijkheid in de beslissing en de-escalatie in de taal de maatschappelijke conflicten niet nog op te laaien en rivaliserende groeperingen niet nog tegen elkaar op te stoken.”

Ook de algemene verdenking tegen verschillende groepen zou eerder geschikt zijn om conflicten aan te wakkeren dan ze te temperen. Dat zou bijvoorbeeld het geval zijn wanneer critici van de regering ongenuanceerd in het kamp van “corona-ontkenners” of direct in de rechterhoek geplaatst worden, zei Wendt.

Voor de nabije toekomst verwacht de chef van de DPolG een verscherping van de situatie, in het bijzonder met het oog op de geplande vaccinatieplicht. Men zou er rekening mee moeten houden “dat de protesten krachtiger worden en het tot nieuwe vormen van controverse kan komen.” De protesten zouden de rechtsstaat “in ongekende wijze kunnen uitdagen”.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Politievakbond neemt afstand: niet aangemelde “wandelingen” zijn niet automatisch illegaal

 1. Bas zegt:

  Politie in Italië

  Geliked door 4 people

 2. bobzelf zegt:

  GOHHHHH IK VERGAT HEM HAAST ….

  ts obvious to anyone that’s done their research that Washington has their dirty hands all over the troubles in Kazakhstan ,when the declassified papers come out at some future day that will become crystal clear, as was the case in Chile. The list is long , Iraq ,Ukraine, just to name a few. The most amazing thing is how the allies of Washington still go along with the War Crimes of Washington, when the proof is there in front of their eyes.
  JA DIT ZOU U NATUURLIJK AAN ENKELE HERSENDODEN HIER KUNNEN VRAGEN

  ZEG MAAR JAN STALIN EN NAGEBOORTE KLAAS ONZE EIGEN LOSER

  IK BEN EFF PLEITE . OME BOBZELLUF

  Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   bobzelfDe CIA is gespecialiseerd in het omverwerpen van regeringen en het installeren van westers gezinde marionetpoppen regeringen.De CIA probeerde in kazakstan hetzelfde als in de oekraine,maar putin was al maanden op de hoogte van deze coup en maakte er snel korte metten mee.

   Geliked door 2 people

   • bobzelf zegt:

    ronjaspers zegt:
    11 januari 2022 om 22:41

    JA RON DANK JE WEL .
    MAAR
    WANNEER GAAT MEN DOOR DAT CIA GELUL HEENKIJKEN ??

    ALS JE NOU NIET TE LANG HOOR
    MAAR SINDS 1942 TERUG KIJKT ZEG MAAR
    STALINGRAD EN PEARL HARBOUR

    DAN LIEGEN ZE TOCH AL 80 JAAR

    MAAR PUTIN DID IT. ZEKER WETEN WHAHAHAHAHAHA

    OOM AGAMENNON
    Agamemnon, soms ook weergegeven als Agamemnoon, is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij is de zoon van Atreus, koning van Mycene, en Airope. Agamemnon had een broer, Menelaos, en een zus, Anaxibia. Bij de Trojaanse Oorlog, die werd gevoerd voor Menelaos, was Agamemnon legeraanvoerder.

    Geliked door 1 persoon

 3. droevige mof zegt:

  Rainer Wendt spreekt in het bijzonder voor de federale politie (Bundespolizei) die zich tot nu toe nauwelijks heeft laten functionaliseren voor acties tegen Corona-demonstranten. De federale politie is het laatste stukje van de oude Pruisische staat. Zij hebben een erecode die geen groot onrecht duldt. Intussen worden zij door bepaalde politici met argusogen bekeken.

  Like

 4. Ravian zegt:

  Als zogenaamde “volksvertegenwoordigers” het volk de mond menen te moeten snoeren door demonstraties tegen hun beleid te verbieden dan zijn degenen die hen daarin bijstaan LANDVERRADERS.
  De vraag die elke diender zichzelf of haarzelf dus eens dringend moet stellen is, “Ben ik een politie agent of ben ik een NSB’er.”
  En als ze slim zijn houden ze daarbij in gedachten dat tegenwoordig, in tegenstelling tot in 40-45, anonimiteit niet meer bestaat, en dat men hen tegenwoordig ook in Zuid Amerika zal weten te vinden.

  Geliked door 2 people

  • bobzelf zegt:

   Ravian zegt:
   12 januari 2022 om 01:22

   JA .. MIJN BABOUSHA , HAD ONZE HR SNOT, THE GUITAR MAN BINNEN 17 MINUTEN
   IK DACHT DAT HIJ DOODBLEEF TOEN ZE VROEG
   IS HIJ DAAR EN DAAR GEBOREN
   DIE DACHT DAT HIJ ZICH KON VERSTOPPEN

   KLAAS ?? 15 MINUTEN DUS IK MAAK ME NIET DRUK WHAHAHAHAHA

   OOM KGB

   Like

 5. karton zegt:

  De club die dat soort “wandelingen” organiseert, zou zich eigenlijk een “kerkgenootschap” moeten gaan noemen en de wandelingen noemt men dan “bedevaartstocht” of “pelgrimstocht”.
  Ik dénk dat de “overheid” dáár weinig tegen kan gaan doen, maar ik vermoed dat de “overheid” bij iets dergelijks binnen één dag een wetje heeft gefabriceerd die zo’n “bedevaartstocht” zal kunnen verbieden.
  Ons ééns zo fraaie, rijke landje is verworden tot een dictatuur, waar ons wekelijks vrijheden worden afgenomen, ten faveure van “vluchtelingen” en ander gajes.
  Groningers worden doorlopend bedrogen m.b.t. het gas, de schade aan hun woning en bij het verlenen van een subsidie van € 10.000,= ; ze worden onder valse voorwendselen naar het stadhuis van Hoogezand gelokt om dáár te horen dat de subsidiepot léég is; “sorry gedupeerde Groningers” , úw geld is dringend nodig voor de opvang van “vluchtelingen” en het inrichten van de huizen die voor hén zijn bestemd, blijft u voorlopig nog maar ff in bouwval wonen en verder niet meer zeuren en zeiken !”
  Wát een land heeft o.a. Quasimodo van dit eens zo rijke landje gemaakt ! De ineenstorting nabij !

  Geliked door 1 persoon

 6. Harry33 zegt:

  Gelijk in de aanhef vermelden over welke politievakbond geschreven wordt, is wel een must !
  Omdat wij hier in NL NIET in Deutschland wonen; Ja ?!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s