De pandemie is ten einde – nu moeten er koppen rollen!

(Vertaling: E.J. Bron)

Opnieuw zat de Duitse corona-politiek, gedragen door de waarschijnlijk meest ondeskundige en meest gevaarlijke regerenden die dit land in 77 jaar zag, er compleet absurd naast met haar inschattingen over de pandemie. Opnieuw kregen diegenen gelijk, die bij de publiekrechtelijke omroepen geen platform kregen. Opnieuw werd datgene waar, wat bij alerte en onbevooroordeelde beschouwing van de ontwikkelingen in het buitenland al wekenlang glashelder was: Omicron was en is bewijsbaar niet de catastrofe zoals de verenigde “vaccinatie- en gezondheidsmaffia” ons wilde doen geloven – maar in werkelijkheid het begin van het einde van de “pandemie”, zelfs volgens de logica van diegenen die in haar bestaan geloven.

Want na Zuid-Afrika is nu ook in Groot-Brittannië exact de ontwikkeling te zien, waarop het volgens uitspraken van de minister van Gezondheid Karl Lauterbach zogenaamd lichtzinnig en naïef zou zijn te hopen: Omicron was in werkelijkheid de natuurlijke realisatie van datgene wat de vaccinatiecampagne tot op de dag van vandaag niet lukte: namelijk de groepsimmuniteit.

Het Duitse falen

De “wisseling in de endemie” voltrok zich in Groot-Brittannië namelijk bij een bevolking, die qua leeftijdsstructuur lijkt op de Duitse – anders dan Zuid-Afrika, waar de reden van de milde effecten van Omicron aan ons immers steeds werd uitgelegd dat de bevolking daar veel jonger zou zijn – zodat ook het lage vaccinatiepercentage van net 27% irrelevant geweest zou zijn. In Groot-Brittannië zijn de vaccinatie- en booster-percentages net als in Duitsland – en desondanks is het land inmiddels blijkbaar “over de Omicron-berg heen”, zoals “Bild” schrijft – en dat ondanks het afzien van maatregelen sinds “Freedom Day” en vooral helemaal zonder lockdown. Ondertussen dalen op het eiland zowel de nieuwe opnames in klinieken als de ziekenhuisopnames.

Je moet je afvragen hoe twee landen al maandenlang tot volledig verschillende beoordelingen van de situatie kwamen – en uiteindelijk uitgerekend dat land er beter aan toe is dat zijn burgers niet onophoudelijk heeft getreiterd en opgesloten. Normaal gesproken zou het hele Duitse corona-politiek bedrijf onmiddellijk moeten aftreden, het einde van de pandemie zou door een onafhankelijke nieuwe regering officieel verkondigd moeten worden – en daarna moet er een onderzoekscommissie of nog beter een speciaal gerechtshof ingezet worden die de surrealistische nachtmerrie van de afgelopen twee jaar – in ieder geval binnen Duitsland – volledig opheldert. Er moeten koppen rollen, dat staat vast.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op De pandemie is ten einde – nu moeten er koppen rollen!

 1. Ton Ruygrok zegt:

  Er gaan voorlopig geen koppen van die hersenloze idioten rollen.. , de enige koppen die gaan rollen zijn Jou Verstandige kop en die van vele andere Verstandigen.
  Het Globalistische Vaccinatie, Klimaat enz. Beest is nog maar net op dreef dit gaat niet meer stoppen.
  Ton Ruygrok

  Geliked door 5 people

 2. Blaffertje zegt:

  Wat mij opvalt, is dat al die gevaccineerden die ons ongevaccineerden voor malle Eppie en complotdenkers uitmaakten, steeds stiller worden nu steeds meer boven tafel komt dat WIJ ongevaccineerden gelijk krijgen en zij niet.
  Daarentegen neemt de vijandigheid naar ons ongevaccineerden toe, ook in vrienden- en familiekring.
  Daar waar ik eerst normaal met ze kon praten over coronakwesties, voel je nu irritatie en worden de gesprekken nu ronduit vijandig.
  Zelf met mijn moeder kan ik er niet meer over praten zonder dat ze geïrriteerd raakt en mij een complotdenker vind.

  Aan een kant begrijp ik het ook nog wel als je al die tijd hebt geroepen dat de ongevaccineerden ongelijk hebben een nu blijkt dat ze toch het gelijk aan hun kant hebben, dat je je dan geen houding weet te geven omdat toegeven dat je er naast zat voor velen heeeeeel moeilijk is.

  Ze voelen zich waarschijnlijk zwaar verneukt en reageren dat nu op ons af.

  Geliked door 8 people

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 15-1-2022 om 09.31 u.
   Het gebeuren zoals u beschrijft tussen ge- en ongevaccineerden is een spiegel van wat zich afspeelt in de politiek.
   Gevaccineerden krijgen langzamerhand in de gaten dat zij ongelijk hebben; in de politiek begint het linkse gajes langzamerhand óók z’n ware valse gezicht te tonen nu gaat blijken dat zij ongelijk hebben met hun stellingname : zg. vóór Jan m.d.Pet maar intussen graaien uit de door Jan m.d.Pet gevulde potten en zich lachend terugtrekken in hun beveiligde villa’s, zoals Fransje Timmermans, Marietje in ’t Veld, Marcel van Dam en meer van dat schorem !
   Links gaat zó ver in hun achterlijke denkwereld dat zij rechts-denkende politici vermoorden (dhr.Fortuyn) of, minimaal, zodanig demoniseren dat deze mensen geen “leven” meer hebben.
   Er bestaat géén smeriger volkje als het linkse schorem !

   Geliked door 5 people

  • Ik krijg ook dat idee. Was ik, ondanks dat ik niet geprikt was, nog gewoon welkom bij mijn broer en zijn vrouw ( de enige familie die ik nog heb – de rest is overleden) plotseling draaide de sfeer zich om tot onredelijk en eigenlijk gewoon kwaadaardig. Misschien heb je gelijk in dat ze zich zwaar te pakken genomen voelen, ik kan geen andere verklaring vinden. Mijn broer en zijn vrouw hebben alle prikken gehaald die er te halen waren en zijn nu suf, onredelijk en kwaadaardig. Is dat wat die troep met je doet? Normaal stonden ze als ouder echtpaar zijnde helder in het leven.

   Geliked door 6 people

   • Blaffertje zegt:

    @Linda.
    (grappig. Zo heet mijn schoondochter ook)

    “Normaal stonden ze als ouder echtpaar zijnde helder in het leven”.

    Ik vermoed ook dat het iets met de hersenen doet in negatieve zin.
    Het lijkt er op dat de gevaccineerden niet meer helder kunnen denken alsof ze geprogrammeerd zijn.

    Geliked door 3 people

   • Willem zegt:

    Linda, ik heb precies dezelfde ervaring, alleen komt daar ”het zijn zulke aardige mensen die moslims” bij, zonder even verder te kijken wat sharia is en islam betekent vrede.

    Geliked door 2 people

   • Corrie Bruin zegt:

    Denk eens goed na die mensen de hersenen zijn aangetast door dat gif en die zullen de 4, 5,6,en noem maar op ook menen die gaan maar verder met die spuiten. Die mensen zijn niet meer bevattelijk voor realiteit.

    Geliked door 2 people

   • R Thomasson zegt:

    @linda.texel@planet.nl. Het gedrag die jij beschrijft, is typerend voor zeer veel mensen. Het lijkt alsof de meeste mensen hebben hun verstand verloren. De corona heeft – met opzet! – tweedeling in de maatschappij gebracht. Dat is ook de bedoeling. In het boek “The Great Reset” staat duidelijk in, dat zelfs als de pandemie voorbij is, mensen zouden zich aan sociale distantiëring houden. Zij zouden de “nieuwe normaal” volledig accepteren. Men zou niet terug willen naar het “oude normaal”. Toen de “pandemie” uitbrak, zag ik dingen die corresponderden niet met de perceptie van epidemie. In de media werd non stop de “pandemie” behandeld. Maar in Friese dorpen zag men NIKS. De Ouderen die men een week geleden- of gisteren zag, zag men nog steeds op straat, wandelen met de hond, in de supermarkt of op de fiets. In winkels nam men de 1,5 m. in acht. Maar op straat zat iedereen met iedereen gezellig te praten, en men kwam bij elkaar op bezoek. De kinderen hadden de tijd van hun leven. Zij speelden op straat, of fietsten langs de weilanden naar naburige dorpen enz. Toen dacht ik: waar is de “epidemie”? Tijdens een epidemie ziet men ambulancen door de straten rijden, om zieken naar het ziekenhuis te brengen. De helikopters moesten af en aan vliegen, om alle zieken uit de eilanden naar Leeuwarden of Drachten te brengen. NADA! Ik neem aan dat het in Texel niet anders was. Wij zijn beet genomen. Het doel is niet de “pandemie” en de “varianten” te bestrijden, maar via vaccinatie en QR-code een totale controle over ons leven krijgen. Het lijkt alsof bijna alle gevaccineerde hun gezond verstand hebben verloren; ook mensen die normaliter intelligent zijn.

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Linda.Naast het feit dat die experimentele gen therapie vaccinazi,s dodelijk zijn veranderen ze ook je DNA je karakter,persoonlijkheid etc.

    Like

  • Ravian zegt:

   Exact, ze zijn gemakzuchtig, dom, en ruggengraatloos geweest, en de ongevaccineerden wrijven dat er enkel met hun aanwezigheid al flink in.
   En daarom zijn ze nu kwaad op de ongevaccineerden, omdat die schaamte in hen opwekken, omdat die hen confronteren met wat zij zijn.
   En al doende lopen ze opnieuw te koop met hun eigen achterlijkheid.

   Geliked door 1 persoon

 3. Peter Rissing zegt:

  Idem dito in het kwadraat voor NL. Rutte & Co hebben totaal andere belangen dan de NL bevolking. Dat voortdurende plichtsverzuim dient zwaar gestraft te worden. Huidige lockdown maatregelen dienen direct en compleet van de baan te worden geschoven. . Met compensatie voor de vaccinatie getroffenen dient vandaag te worden begonnen.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Gaat niet gebeuren Peter.
   Als er al koppen gaan rollen zijn het OMT of RIVM koppen maar niet de chte veranwoordelijken, want die kregen info van die twee instellingen weet je nog.

   Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  We kunnen in Nederland niet veel goeds verwachten van Ernst Kuipers. Dit is juist de bewust aangewezen persoon om het volk meer en meer te onderdrukken en te verplichten vaccinaties te nemen om überhaupt nog enigszins vrijheid te hebben. https://www.telegraaf.nl/nieuws/692082672/kuipers-2-g-systeem-gaat-absoluut-werken. Men mag toch wel verwachten dat juist Ernst Kuipers als arts die wel terdege geneeskunde heeft gestudeerd donders goed weet hoe schadelijk experimentele vaccins kunnen zijn. Wederom een nieuwe bijwerking geconstateerd https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/01/weer-zeldzame-bijwerking-ontdekt-bij-vaccins-astrazeneca-en-janssen-ruggegraat-ontsteking/ Dan mag deze bijwerking zeldzaam zijn maar stel dat je als gezond mens wordt gedwongen om vrijheid terug te krijgen deze prik te nemen en slachtoffer wordt van bijwerkingen. Ik vraag mij af dat een man als Kuipers gewetenloos zijn eed van Hippocrates zonder meer de prullenbak in dondert daar zou een flinke straf op moeten staan. Het gaat niet meer om wel of niet gevaccineerd zijn het gaat om pure macht in de sociale media zagen we de volgende waarschuwing van iemand die in Australië woont en ons mensen hier waarschuwt om te doorzien wat er werkelijk gebeurt.
  https://niburu.co/het-complot/17045-mensen-uit-australie-smeken-ons-om-op-tijd-wakker-te-worden
  De horeca en de evenementensector gaan pas open als de 2G wet er doorheen is gedramd. Alle tekenen zijn er. Het is nu aan het volk er op of er onder willen we niet beetje bij beetje en stapje voor stapje de WEF lakeien worden en geleid worden richting totale slavernij. Hoogste tijd de politiek zwaar onder druk te gaan zetten om een einde te maken aan het WEF fascisme. Dit kabinet blijkt geen enkele rekening meer te houden met de algehele volksgezondheid en zeer zeker niet met de druk en de geestelijke belasting waar vooral jonge mensen mee te maken hebben. Het enige waar zij nu vreselijke haast mee maken is het WEF plan in sneltreinvaart verder te realiseren ten behoeve van de great reset. Dus een arts die nu minister van Volksgezondheid is blijkt onbetrouwbaar en speelt het WEF spel gewetenloos mee.

  Geliked door 6 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “We kunnen in Nederland niet veel goeds verwachten van Ernst Kuipers.”

   Julia, ik heb het al eerder geschreven, maar hier komt-ie nog een keer:

   “Iedereen die plaats neemt in een kabinet van de voze, verrotte Mark Rutte, heeft zich op voorhand gediskwalificeerd.”

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 5 people

   • Julia zegt:

    J.C.Th. Kóhler Kuipers voorziet al de algehele afbraak van de zorg waar hij geen verantwoordelijk meer durft te nemen dus heeft hij met liefde de post als minister aanvaard om zich zeker te stellen van een vet salaris en zijn vaccinatie en 2G macht te gaan gebruiken. Hij was arts maar daar kun je nu wel vraagtekens bij zetten. Welke arts met geweten werkt mee om miljoenen mensen verplicht bloot te stellen aan een experimenteel vaccin waarvan hij donders goed weet dat deze zeer schadelijke effecten kunnen hebben. Dan ben je voor mij geen knip voor je neus waard. Het heerschap gooit de algehele samenleving onder druk door het door te voeren 2G systeem en nu al weet dat hij vele mensen hiermee buiten de algehele samenleving sluit. Onbetrouwbaar en meedogenloos.

    Geliked door 2 people

  • R Thomasson zegt:

   Met de benoeming van Ernst Kuipers -Gargamel (Hij lijkt fysiek zeer veel op de gevaarlijke vijand tovenaar van de smurfen. Hij heeft zelfs puntoren) hoopt de WEF een totale controle over de Nederlandse bevolking te krijgen. Schoentjes Hugo was niet de juiste man op de juiste plaats. De hele smurfen-regering van Rutte heeft net zoveel belang in het welzijn van Nederland en de gezondheid van haar bevolking, als de NSB – met Anton Mussert en Rost van Toningen – hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Beide waren/zijn lakeien van de vijand.

   Geliked door 1 persoon

 5. Andre zegt:

  Ik heb mn schadeclaim al klaar liggen voor links Duitsland en ze gaan hem krijgen niet alleen van mij. Maar wij komen er nooit meer terug om te leven dat is kapot gemaakt door links meisje Merkel van klasje 93 Herr Schwab.

  In Rusland borrelt het goed en is alles mogelijk.Infra is goed, energie heel goed betaalbaar, wonen is alles voorhanden en onderwijs is ook prima. Overheden werken graag mee en banken zijn ook makkelijk. Als je voor vergunningen en inschrijvingen gaat dan is het goeiedag waar kunnen wij u mee helpen? wat kunnen wij voor U doen? In Duitsland lopen ze met alles 6 maanden minimaal achter en van die Günen mag niets. In NL als je de KvK uitloopt dan heb je al digitaal een voorlopige aanslag in je mail zitten van de belastingdienst. Heeft de KvK al je gegevens verkocht aan facebook die al een profiel van je heeft aangemaakt en doorverkocht aan Amazon die weer precies weet wat je nodig hebt met wat “passende” aanbiedingen. Van Google mag je wat gratis adverteren en dan moet je nog beginnen in het fantastische land van M. Rutte waar alles is en kan…………..jajaja. Dit gaat inderdaad de volgende ronde worden.

  Geliked door 3 people

 6. Bas zegt:

  ‘Ongevaxxineerden zijn de enige nog pure mensen…je dna is niet verandert’.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Like

 8. Knorr zegt:

  Mijn persoonlijk oordeel over Rutte en consorten is al geveld, mijn versie van de rekening ligt klaar voor land en volks verraad, wanbeleid ,roof, moord en medeplichtigheid aan moord, het aanzetten tot zelfdoding, colloboratie met terroristen en het uitvoeren van een genocide politiek in opdracht van derden….schande brengen over land en volk, en dat zijn de grove hoofdlijnen…

  Ik stel voor dat iedereen een eigen overdenking maakt en daar een vonnis / uitspraak aan vastplakt, dan hoeven we straks niet maanden te beraadslagen en te discusseren maar kan tussen de middag en avondeten dit land worden gezuiverd van vreemde en ongewenste smetten.

  Neem de formulieren voor de uitslagen van de tweede kamerverkiezingen van de afgelopen jaren of download de bezetting van de afgelopen 6 kamersamenstellijngen en maak per persoon voor jezelf een plus en een min beoordeling, dan weet je precies wie er voor en wie er tegen het eigen volk zijn bezig geweest. Het is even werk, maar dan kun je als burger ook met een verantwoord stukje mening en advies komen…..

  Geliked door 2 people

 9. Bas zegt:

  Artsen over de vaccins…
  Zéér zorgwekkend!

  Geliked door 1 persoon

 10. Carver zegt:

  Iedereen die iets weet van virussen weet dat die áltijd vanzelf uitdoven. Zo grofweg rond 1350 kwam de Pest (de Zwarte Dood genoemd) naar middeleeuws Europa, de sterftecijfers dáárvan waren niet 0,1% van de bevolking zoals met corona, maar gemiddeld 30%, in sommige regio’s zelfs 50%. Middeleeuwse reizigers die schriftelijk verslag hebben nagelaten beschreven hele plattelandsregio’s met lege huizen en boerderijtjes, waar het vee verwildert door de velden liep.
  Deze grootste en ergste epidemie ooit in héél Europa eindigde na ongeveer 2-3 jaar vólledig. Hij kwam wel tientallen jaren later nog weleens terug maar toen met een fractie van de eerdere sterftecijfers omdat er een basis-immuniteit was onder de bevolking. Hetzelfde is te zien met de Europese epidemieën daarna, van cholera, tyfus en de Spaanse Griep op het eind van de 1e wereldoorlog, de maatschappijen draaiden toen gewoon door (behalve dan bij de 1e Pest).

  We kennen in ‘het Westen’ al 100 jaar geen echte epidemieën meer en de wordt de bevolking door de media & politieke randdebielen angstig gemaakt. Typisch is wat laatst nog in de Britse Times stond dat het UK de komende maand óók de ‘coronapaspoorten’ (2/3G e.d.) gaat afschaffen en de ziekte gaat zien voor wat ze is: een van de véle. En wíe drong daar op aan? Niet de media, niet de politiek zwakzinnige 2e kamer (House of Commons), maar het House of Lords, met lui waar je ook vanalles kunt zeggen, maar niet dat die politiek correct zijn. Juist het tegenovergestelde, daar zitten meestal types in die maar weinig bezig zijn met de waan van de (politiek correcte-) dag en die meestal wel opkomen voor ‘values’ en ‘tradition’. Zo’n soort ‘House’ kennen we niet in Nederland, niet in Duitsland, niet in België, niet in Frankrijk… waar het állemaal politieke carríerejagers zijn en zoals we vroeger in het Leger zeiden: ‘afgekeurde burgers’. Figuren die in de ‘burgermaatschappij’ nóóit zo’n mooie carríere zouden hebben als in de kamer, lui die zélf niet veel in huis hebben en die dankzij de politieke partij waar ze bij horen een springplank hebben naar een mooie carríere, ook ná politiek… Lui die zélf eigenlijk niet gekozen zijn, want in ons systeem kiezen mensen op een partij en zelden op een pérsoon, zo’n systeem trekt de zwakste types aan, die op éigen kracht nóóit gekozen zouden worden, maar toch in de kamer komen omdat ze meesurfen op het succes van de populairste partijen van de dag…

  Mensen die het kúnnen, die wat gespaard hebben, of een huis, een baan die internationaal gewild is, die gepensioneerd zijn etc., kunnen het beste uit Nederland en héél West-Europa (EU) vertrekken. Want nu is het nog corona, maar daarna zal de totale doorgedraaidheid van die figuren alleen maar doorgaan en steeds groteskere proporties aannemen, wat helaas uiteindelijk alleen maar kan uitlopen op een massale burgeropstand of zelfs revolutie; waar dan wéér de sterksten het minst last van zullen hebben en de zwaksten wéér het ergst van zullen leiden. Een revolutie ‘eet’ namelijk zijn eigen kinderen, zo heeft de geschiedenis keer op keer laten zien.

  Geliked door 1 persoon

 11. Bas zegt:

  Canadese gezondheidsfunctionarissen onthulden dat ze in het geheim toegang hadden tot de locatiegegevens van de mobiele telefoon van 87% van de Canadezen om hun bewegingen tijdens de pandemie te volgen

  Geliked door 1 persoon

 12. Jan zegt:

  Twee Omicron studies zijn fantastisch nieuws dat een einde moet maken aan dwangmaatregelen en beperkingen

  Een recente studie uit Zuid-Afrika (momenteel in voorpublicatie) probeert te verklaren waarom de omicron golf van de COVID-19 pandemie minder ernstige ziekte en dood veroorzaakte dan eerdere golven van andere varianten. Om de studie te voltooien, vergeleken de onderzoekers de resultaten van 5.144 patiënten van de vierde golf, waarin omicron voorkwam, met de resultaten van 11.609 patiënten van eerdere golven. Zij keken naar sterfgevallen, ernstige ziekenhuisopnames, en alle ziekenhuisopnames in de 14 dagen na de diagnose voor mensen van 20 jaar en ouder.

  De studie controleerde voor vaccinatie, eerdere infectie, bijkomende aandoeningen, leeftijd en geslacht. Het team concludeerde:

  In de Omicron-gedreven golf waren de ernstige COVID-19 uitkomsten vooral verminderd dankzij bescherming door eerdere infectie en/of vaccinatie, maar intrinsiek verminderde virulentie kan verantwoordelijk zijn voor een ongeveer 25% lager risico op ernstige ziekenhuisopname of overlijden in vergelijking met Delta.

  Hun beoordeling is om verschillende redenen hoopgevend. Ten eerste is het risico van COVID altijd leeftijdsgebonden geweest, met een bekende reeks bijkomende aandoeningen die het risico van ernstige ziekte en overlijden verhogen. Een risicovermindering van 25% die inherent is aan het virus zelf, vermindert het risico voor iedereen. Mensen die hersteld zijn, gevaccineerd zijn, niet gevaccineerd zijn en risicofactoren hebben, zouden allemaal met een minder dodelijk virus te maken krijgen.

  Voor mensen onder de 50 die verder gezond zijn, was het risico van ernstige ziekte en overlijden al uiterst klein. Het algemeen genoemde sterftecijfer bij besmetting (IFR) van de seizoensgriep is 0,1%. Volgens Dr. Fauci kan een grieppandemie oplopen tot 0,2 of 0,3%. In een studie die nog in voordruk is van Cathrine Axfors en Dr. John P.A. Ioannidis van Stanford, was de voor leeftijd gecorrigeerde IFR (Infection Fatality Rate) voor COVID-19 in juli 2021 lager dan die van de seizoensgriep in elke leeftijdsgroep onder de 50.

  Andere schattingen voor de vermindering van het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen met omicron tonen nog aanzienlijkere verminderingen van ernstige ziekte. Een CDC-gefinancierde voordrukstudie van Kaiser Permanente onderzocht meer dan 50.000 patiënten die positief testten op omicron en meer dan 16.000 zieken met delta tussen 30 nov. 2021 en 1 jan. 2022. Onder de gevallen die voor het eerst werden ontdekt in een poliklinische omgeving, vond de analyse:

  Patiënten met omicron variant infecties hadden ongeveer de helft minder kans op symptomatische ziekenhuisopnames.
  Het percentage IC-opnames na een positieve poliklinische test op omicron was 25% van het percentage voor delta-infecties.
  Er was één sterfgeval door omicron vergeleken met 14 met delta tijdens de studieperiode, wat resulteerde in een 91% vermindering van het risico op overlijden.
  Nul gevallen van omicronvariant-infectie kregen mechanische beademing, vergeleken met 11 patiënten met deltavariant-infecties, gedurende de gehele opvolging.
  De gemiddelde duur van het ziekenhuisverblijf was 3,4 (2,8-4,1) dagen korter voor gehospitaliseerde gevallen met omicronvariant-infecties dan gehospitaliseerde patiënten met deltavariant-infecties. Dit is bijna een vermindering van 70% in de gemiddelde verblijfsduur.
  De studie vond ook geen belangrijk verschil in risico op het oplopen van symptomatische omicron tussen personen die hersteld waren van een eerdere COVID-infectie en personen die vaccins hadden gekregen, inclusief boosters. Er werd ook een vermindering van de ernst van de ziekte vastgesteld bij de niet-gevaccineerden zonder gedocumenteerde eerdere infectie:

  Verminderingen in de ernst van de ziekte in verband met infecties met de Omicron-variant waren duidelijk bij zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde patiënten, en bij degenen met of zonder gedocumenteerde eerdere SARS-CoV-2-infectie. Voorafgaande vaccinatie tegen COVID-19 werd in verband gebracht met een dosisafhankelijk lager risico op detectie van de Delta-variant in vergelijking met de Omicron-variant; eveneens werden Delta-variant-infecties minder vaak gedetecteerd bij gevallen met gedocumenteerde voorafgaande SARS-CoV-2-infectie.

  Wanneer de reductie van het aantal sterfgevallen met 90% in deze studie wordt toegepast op het in juli berekende IFR, vallen alle leeftijdsgroepen onder het algemeen aangehaalde IFR voor de seizoensgriep.

  De nieuwe informatie zou onmiddellijk een einde moeten maken aan vaccinatiepaspoorten en vaccinatieverplichtingen voor kinderen en gezondheidswerkers totdat we meer weten. Niemand zou verplichtingen voor seizoensgebonden verkoudheid en griep overwegen met een vaccin dat overdracht of symptomatische ziekte niet kan voorkomen. En de gegevens van Kaiser lijken de vermindering in IFR toe te schrijven aan de verminderde virulentie van omicron, minstens evenveel als aan voorafgaande immuniteit door vaccins of natuurlijke infectie. De studie vond een vergelijkbare vermindering van de ernst van omicron voor zowel het vaccin als COVID naïef.

  Omicron lijkt de spelbreker te zijn die veel deskundigen voorspelden op basis van de eerste gegevens uit Zuid-Afrika. Het is tijd dat onze volksgezondheids- en politieke leiders gaan handelen zoals het is. Het beëindigen van de verplichten en noodbevoegdheden zou een goed begin zijn.
  https://pjmedia.com/news-and-politics/stacey-lennox/2022/01/15/two-omicron-studies-are-fantastic-news-that-should-end-mandates-and-restrictions-n1549676

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s