Mensen in Venetië zijn wanhopig: vanaf maandag zijn veerponten verboden voor ongevaccineerden

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Italië drijft zijn vaccinatiepolitiek op de spits: vanaf maandag mogen personen zonder gezondheidspas geen openbare verkeersmiddelen meer gebruiken. Vooral in Venetië vormt dat voor veel ongevaccineerden een enorm probleem. Ze komen niet meer weg van de kleinere eilanden, kunnen noch naar de dokter noch naar de centrale vismarkt, laat staan hun kinderen naar school brengen.

“De mensen zijn wanhopig. Ze worden gek”, verklaart Luigi Corò, voorzitter van de burgerrechtengroepering CMP, die vandaag oproept tot protest tegen de heersende disciplinaire straffen. “De mensen zijn heel boos. Ze kunnen geen eens meer naar de winkel om een onderbroek te kopen. De oudere mensen kunnen niet meer naar de Rialto-markt om daar vis te kopen.” Hij schat dat slechts 5% van de inwoners van Venetië een eigen boot heeft die ze kunnen gebruiken. Zelfs diegenen die er eentje hebben, kunnen niet aanleggen in het centrum van de stad zonder een boete te riskeren.

Zoals veel eilandbewoners gelooft Eleonora De Nat, die op Giudecca woont, in haar eigen immuunsysteem. Ze zou het vaccin niet nodig hebben: “Ik ben gezond en het vaccin garandeert niets”, aldus de persoonlijke trainster en vechtsportkampioene.

Ze is volgens “politico” een van de naar schatting 5000 ongevaccineerde bewoners van de eilanden in de lagune voor Venetië, die nu zonder toegang tot het vasteland gevangen zitten. In Venetië betekent deze regel dat ongevaccineerde eilandbewoners de watertaxi´s – vaporetto – niet kunnen gebruiken, die het belangrijkste middel van vervoer zijn. Volgens De Nat zijn er op het eiland geen Covid-19-tests beschikbaar, haar dokter woont op het vasteland, en supermarkten op Giudecca zijn duurder dan die in het centrum van Venetië. Ondanks het verbod wil ze met haar seizoenkaart de watertaxi blijven gebruiken, ook op het gevaar af ontdekt te worden: “Ik heb geen probleem met burgerlijke ongehoorzaamheid. Als we dat allemaal doen, zal het goed komen.”

De dreiging met straf schrikt veel mensen niet af. Ernesto Peschiuta, die in het historische centrum woont, verklaart dat hij zou hebben besloten om geen vaccinatie te nemen, nadat hij het advies van een bevriende arts had ingewonnen. Normaal gesproken haalt de 70-jarige zijn kleindochter met de watertaxi op van school, omdat hij moeilijk ter been is en minstens zeven bruggen zou moeten oversteken. “Ze zullen me lichamelijk moeten dwingen”, zei Peschiuta. “Ik zal hen niet het genoegen doen om toe te geven. Ik zal de € 100,- boete betalen. Ik zal me verzetten”, zegt Peschiuta strijdlustig.

Na een appèl van de burgemeester van Venetië aan de regering heeft het ministerie van Gezondheid dit weekend een uitzondering op het vaarverbod voor alle schoolkinderen en diegenen die om gezondheidsredenen de watertaxi moeten nemen, aangekondigd.

Wat betreft Luigi Corò is dat niet genoeg, omdat de mensen hun kinderen naar school zouden moeten brengen. Een 9- of 10-jarig kind zou niet alleen kunnen reizen, vindt hij. De regels creëren splijtingen, met het gevaar van sociale onlusten en geweld, voegde hij er aan toe. “De mensen zijn wanhopig. Ze worden gek.”

Maar Italië voert de druk op ongevaccineerden steeds verder op en riskeert de al dreigende onlusten: vanaf februari geldt voor mensen ouder dan 50 jaar een vaccinatieplicht.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Mensen in Venetië zijn wanhopig: vanaf maandag zijn veerponten verboden voor ongevaccineerden

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  We weten gedeeltelijk af van de contracten die Albanie en Brazilie sloten met de farmaindustrie.
  Bij mij begint steeds meer de vraag te rijzen hoe hard regeringen zich bij hun ballen cq pruimen hebben laten grijpen door de farmaindustrie en hoeveel landen hun economie en militair arsenaal als garantie hebben gegeven aan deze criminelen.
  Vergis je even niet dat wereldwijd deze contracten tot staatsgeheim zijn gemaakt en dat dat zeker niet toevallig is.

  Geliked door 4 people

 2. Frits zegt:

  Tis wachten op een burgeroorlog. Globaal. Waar niemand op zit te wachten. Met dank aan de overheden&co. Te triest voor woorden

  Geliked door 1 persoon

 3. Fran zegt:

  Allemaal voor uw gezondheid, mensen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Wat een schandaal, om zo mensen proberen te dwingen die gifspuiten te nemen!! Geen woorden voor. Ik vind het verachtelijk.

  Geliked door 4 people

 5. antiislamnu zegt:

  Vandaag weer boodschappen gedaan en ja hoor 99 van de honderd mensen loopt braaf met een mondverbandje hoe teleurstellend na de commotie dat de horeca niet open mag had gehoopt dat ik wat meer verzet zou zien maar nee hoor .
  Ondertussen Kuipers met een lul verhaal in de krant dat 2G weldegelijk helpt gadverdamme wat een scheit kanker vertiefenste kut zooitje is het nu aan het worden

  Geliked door 4 people

 6. OphEuffen zegt:

  Opvallend, de landen met de grootste dictatoriale onderdrukking binnen de EU zijn Duitsland, Italie, Oostenrijk en Nederland. Het zit kennelijk toch in de genen. ‘Das niemals wieder’. ‘Wir haben es nicht Gewusst’.

  Geliked door 3 people

 7. Julia zegt:

  Zo dus de Italianen hebben het dik voor elkaar. Hoe kan een volk dit tolereren dit gaat werkelijk alle grenzen en mensenrechten te buiten. Massale muiterij zal hier op zijn plaats zijn evenals zonder QR code in openbaar vervoer stappen dan stagneert de boel maar flink. Ik vrees ook dat in andere landen het vaccinatieterreur dermate wordt opgevoerd en we niet meer kunnen spreken van vrijwillig maar puur verplicht om nog van A naar B te kunnen. Ook België is de vaccinatiewaanzin nabij https://www.telegraaf.nl/nieuws/1367565493/live-ontslag-dreigt-voor-circa-50-000-gezondheidsmedewerkers-in-belgie Als de Belgen dit normaal vinden zou ik zeggen tegen al de 50.000 zorgmedewerkers zoek een andere baan en laat dan het volk maar merken wat voor een desastreuze gevolgen dit heeft. Het blijkt ook dat de Belgische rechtstaat een verlengstuk is van de fascistische staat net als in Nederland omdat rechters de grondwet en de rechten van de mens niet meer hanteren. Dan te bedenken dat er steeds meer negatieve berichten komen over de gevolgen van vaccinaties https://www.ninefornews.nl/het-is-officieel-meer-gevaccineerde-dan-ongevaccineerde-coronapatienten-in-australische-ziekenhuizen/ Fijn idee voor de Belgen als dit ook België staat te wachten maar het met een drastisch aantal minder zorgmedewerkers moet doen. https://www.ninefornews.nl/overheidsdata-aantal-ziekenhuisopnames-sterfgevallen-schiet-omhoog-na-vaccinatie/ Kortom het fascisme in Italië viert hoogtij dus wel gezond weldenkend mens wil dit land nog bezoeken. Het Italiaanse volk verdient niet beter dan dat zij allen failliet gaan. Succes daar.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Omdat er in Autralie meer gevaccinneerden zijn dan ongevaccineerden is het logisch dat het aandeel van gevaccineerden groter is in ziekenhuizen. Het vaccin doet dus niet van wat voorspeld was. Men zal zeggen ja maar als er niet gevaccineerd was lagen er nog veeeeeeeeeeeeeel meer. Hopeloos dit allemaal. Belachelijk ook dat er zo minderwaardig gedaan wordt over natuurlijke immuniteit, Dat zegt ook al veel over de boven ons gestelden. Zelfs bij de huisarts merk ik dat ze helemaal gespitst is op vaccineren. Terwijl ik corona heb doorgemaakt. Hoort ze amper. Het is mijn maatschappelijke verantwoording me te laten prikken zo werd me gezegd. Zo erg heeft ze zich al laten hersenspoelen. Ze zei nog wel je kunt het nog een keer krijgen. Ik zeg: als ik de eerste keer zo mild doorkwam dan zal het de tweede keer nog beter gaan. Daarop werd het trouwens wel stil.

   Geliked door 2 people

 8. Harry zegt:

  Heb de laatste twee weken ook al twee keer gezeik gehad in een winkel ,
  door ANDERE KLANTEN , dat ik mijn mondkapje niet over mijn neus had .
  Allebei de keren waren het vrouwen . Zeikwijven , zeg maar .
  Denk dat het tijd wordt om wat “forser” op te gaan treden , tegen dat volk .
  Ik geef ze dan een grote bek , maar daar zijn ze niet eens heel erg van onder de indruk .
  Bij de ene zei ik dat ik onder behandeling was wegens ademhalingsproblemen , maar dat snapte ze kennelijk niet helemaal .
  Denk dat ik er harder tegenaan moet .
  Dreigen dat je ze zo’n stomp voor hun harses zal geven , dat hun kop achterstevoren op hun romp staat , dat heeft al eerder gewerkt .

  Geliked door 3 people

  • jungleelephant zegt:

   Hier hetzelfde:geen gezeik van winkeliers maar van klanten!Ik vraag dan of ze altijd zo chagrijnig zijn,haha!Ik ben hen geen uitleg verschuldigd,toch?En ja,het zijn altijd oude wijven!Ben ik zelf ook,maar ik loop niet te zeiken!

   Geliked door 3 people

  • antiislamnu zegt:

   Zeg tegen zo’n kanker hoer als haar mondverband zo goed werkt waarom maakt ze zich dan druk? Teletubie kanker hoer

   Like

  • Julia zegt:

   Harry Over dit soort goedgelovige onderdanige gehersenspoelde schapen moet u zich helemaal niet druk maken. Ze zijn te stom om voor de duvel te dansen. Nog dringt het niet door dat zij zelf juist de smetbakken zijn die meerdere malen de smetlap gebruiken, af in de jaszak, op uit de jaszak, winkel uit in de jaszak, etc. Daarbij moeten dit soort bemoeizuchtige idioten eens naar deze test kijken https://www.youtube.com/watch?v=g_bM1y1IpJY Ze stoten al hun shit meer uit als dat ze normaal in ademen en uitademen. Ik raad U dan ook blijf uit de buurt van die mondmuil fanaten, haal uw schouders op en blijf vrij in en uit ademen zonder zo een smerig masker. Dit zijn nu ook de mensen die er voor gezorgd hebben en er voor blijven zorgen dat we in deze vreselijke samenleving zijn beland en de politiek voeden om nog meer grenzen over gaan om de samenleving verder in de wurggreep te houden. Ik zie zelfs geïndoctrineerde angsthazen op een stille weg gemaskerd op de fiets peddelen of zelfs gemaskerd alleen in de auto zitten het trieste is dat wel blijkt dat het de rijvaardigheid beïnvloedt. Kortom dan denk ik bij mij zelf wat zielig en haal mijn schouders op en bepaal IK of ik wel of geen mondmuil draag.

   Geliked door 2 people

 9. Bas zegt:

  Oostenrijk

  Like

 10. Svalbard zegt:

  Gelukkig zie ik dat er nu meer mensen zonder muilkorf in de winkels komen. Zelf heb ik tot nu toe nog nooit een muilkorf gebruikt. Daar heb ik een zeer goede reden voor. Een mondkapje voelt voor mij als een doodsbedreiging, en ik zal er onder geen enkele voorwaarde een gaan gebruiken. Bovendien vind ik die dingen vies en ik wil graag gezond blijven.

  Geliked door 3 people

 11. Eric zegt:

  Waar zit Salvini bij dit alles eigenlijk ?

  Geliked door 2 people

 12. leeuw7 zegt:

  https://childrenshealthdefense.org/defender/vaers-cdc-myocarditis-tops-list-covid-vaccine-injuries-teens/

  https://www.frontnieuws.com/volledig-gevaccineerde-kinderen-23-keer-meer-kans-geinfecteerd-te-raken-dan-ongevaccineerde-kinderen/

  https://gellerreport.com/2022/01/very-quietly-a-national-covid-vaccine-card-emerges.html/

  Stop de fascistische vaccinazi’s,stop het Corona apartheidsregime van de psychopaat Mark R. !

  Stop de fascistische (geheimzinnige)WEF terroristische terroristenvereerster Sigrid K.,een schandvlek voor Nederland!! D’66 is een intolerante fascistische partij die vanwege hun inhumane ideeën verboden zou moeten worden, https://www.stopworldcontrol.com/nl/!! Stop totale controle met behulp van een QR code ,door een nutteloos waardeloos experimentele COVID-19 inenting!!

  Stop medische discriminatie!! Stop de COVID-19 dictatuur!!

  Psalm 94:20-21.
  Wat hebt GIJ gemeen met de zetel van het verderf, die onder schijn van recht onheil sticht!Zij maken jacht op de rechtvaardige en onschuldig bloed verklaren zij schuldig!! Momenteel wordt het recht (de wet ) misbruikt om onheil te stichten!!(GIJ =GOD ,de zetel van het verderf is o.a: het kabinet van de schaamteloze nietsontziende psychopaat Mark R.,en z’n zeer vele medeplichtige trawanten)

  Stop de geldverslindende Corona propaganda campagne ,enorme budgetten aan financiële middelen worden over de balk gesmeten ,in plaats van de zorg duurzaam op te waarderen!!

  https://bijbeloptiek.weebly.com/hoogste-oversterfte-in-nederland-sinds-tweede-wereldoorlog-nog-steeds-geen-onafhankelijk-onderzoek.html

  https://www.blckbx.tv/videos/kinderen-vaccineren STOP GEÏNSTITUTIONALISEERDE DE COVID-19 MISDADEN !Gelukkig zijn er ook nog moedige mensen zoals;Viroloog & Vaccinoloog Dr.Geert Vanden Bossche.. “ Kinderen vaccineren tegen COVID-19 is een doodzonde!”

  Defensie en Justitie kom uit uw ivoren torens,en herstel de vrijheid voor 17 miljoen Nederlanders!!!

  Shalom van Léon van Duren

  Haelen 6081CZ.

  Geliked door 2 people

 13. Jules Vismale zegt:

  Ooit zag ik een tekenfilm van Scooby Doo, de beroemde Deense dog, met als titel, ‘A Menace in Venice (Een griezel in Venetië) uit 1978. In dit verhaal zou de geest van een kwaadaardige gondelier, de Ghostly Gondelier, deze stad onveilig maken en hij droeg een indigo tuniek met een grijze mantel, donkergrijze handschoenen en kniehoge grijze laarzen met een bijpassende grijze riem.
  Zijn gezicht ging schuil achter een zwart masker met geelgroene ogen en een mond en de Ghostly Gondelier kon altijd ijselijk lachen. Zo ontvoerde hij ooit eens Daphne Blake daar hij vier medaillons wilde bedachten om hiermee een goudschat in handen te krijgen. Later bleek dat de sinistere Ghostly Gondelier niemand minder was dan Mario, een student, die afstamde van de doge die de echte gondeleier had verbannen uit de stad.
  Als een dergelijke gondelier daar opnieuw zou rondspoken in Venetië zou hij ongetwijfeld zeker geen last van het coronavirus hebben gehad daar hij al een masker droeg en iedereen de stuipen op het lijf jagen met zijn vreselijke gelach en uiterlijk!

  Like

 14. leeuw7 zegt:

  Momenteel heerst er in grote delen van Europa en Nederland fascistische machtsbescherming en geen eenvoudige rechtsbescherming voor de argeloze onwetende burgers!!Stop demoraliserende machtsmisbruikers die met voorbedachten rade het COVID-19 stappenplan misbruiken tegen hun onwetende bevolkingen !!

  https://www.franklinterhorst.nl/Uit%20het%20nieuws%2027-04-2020.htm

  Uit het nieuws 27-04-2020 !Het EU -vaccinatiepaspoort verplicht in 2022!!Complot of werkelijkheid?(geheugen opfrissen) Er is niets nieuws onder de zon!!

  Het Europese fascisme is wederom springlevend!!!

  Stop de geïnstitutionaliseerde fascistische Pharma vaccinazi’s!!(Confisqueer alle financiële middelen van het BIG Pharma complex en al hun medeplichtige criminele trawanten!!!)

  Justitie en defensie kom uit uw ivoren torens van angst ,en herstel de vrijheid van 17 miljoen bang gemaakte Nederlanders!!!

  Shalom van Léon van Duren

  Haelen ,6081CZ

  Geliked door 3 people

 15. Pingback: Vaccinatieschade – Oversterfte – Vaccinatiedoden – Gewetensloze Overheid – Deze Week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s