Russische politicoloog over Kazachstan-crisis: “Zege op het collectieve Westen”

De vlag van de Collectieve Veiligheidsorganisatie (CVVO/CSTO).

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de voorlopige beslechting van de crisis in Kazachstan hoor je steeds meer stemmen die de verantwoordelijkheid voor de op een putsch lijkende onlusten van de afgelopen week in het buitenland, niet in de laatste plaats in de VS, zoeken.

Zo uitte nu de Russische politicoloog Pawel Feldmann op de Wit-Russische tv het vermoeden dat de VS, de NAVO of Turkije achter de omwentelingspoging gezeten hebben. Feldmann wil echter ook de medewerking van radicale “islamisten” niet uitsluiten en verklaarde dat deze machten “onder een stilzwijgend begrip van de westelijke landen” handelen of hun activiteiten zelfs “met Washington kunnen coördineren.” Dankzij het snelle ingrijpen van de troepen van de Collectieve Veiligheidsorganisatie (CVVO/CSTO) zou er echter een catastrofe verhinderd zijn.

Feldmann zei letterlijk: “Nu blijkt dus dat de strijdkrachten van de CVVO bewezen hebben hoe relevant en noodzakelijk deze organisatie is en dat voor de eerste keer in de wereldgeschiedenis dankzij de samenwerking van de landen die dit bondgenootschap vormen een kleurenrevolutie verhinderd kon worden.” De CVVO zou zodoende haar grote effectiviteit in tegenstelling tot de NAVO hebben bewezen: “Blijkbaar is datgene wat er in Kazachstan is gebeurd, een overwinning van de post-Sovjet ruimte, een overwinning van Rusland, Wit-Rusland en de legitieme regering van Kazachstan op het collectieve Westen.”

Typisch genoeg heeft de Amerikaanse regering Kazachstan er afgelopen maandag toe opgeroepen om te rechtvaardigen waarom men besloten zou hebben tot een hulpverzoek aan de CVVO. Washington zou er enkele “echte vragen” over hebben “waarom het zich gedwongen zag om deze door Rusland gedomineerde organisatie erbij te betrekken”, verklaarde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken.

In het land zelf gaat het herstel van de orde ondertussen door. In de afgelopen dagen werden volgens informatie van het ministerie van Binnenlandse Zaken ongeveer 8000 verdachten, vooral plunderaars en raddraaiers, opgepakt, terwijl Rusland alweer is begonnen met de aftocht van zijn troepen.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Russische politicoloog over Kazachstan-crisis: “Zege op het collectieve Westen”

 1. Ollie B. Bommel zegt:

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Blij dat we nu een zeer capabele Minister op Defensie hebben zitten die de hoogoplopende ruzie tussen de USA en de USSR over de Oekraïne nauwlettend in het oog houdt…….(tenminste als ze de memo gelezen heeft en de paraatheid al heeft opgeschaald),.(is er al een order voor voldoende nato-munitie geaccordeerd?)……zal wel niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  JA HET LEVEN IS SIMPEL

  U HEEFT GEGOKT EN VERLOREN ,,,,,,,,

  UW BEVRIJDERS DIE NOOIT BERLIJK GEZIEN HEBBEN
  HEBBEN 80 JAAR U LEUGENS OP DE MOUW GESPELD
  EN LUL KOEK VERTELD . ..

  EN JA HOOR JE WERKT ZELFS MEE AAN HET NEERSCHIETEN VAN 200 LANDGENOTEN ALS UW LANDVERRADERS OPDRACHT KRIJGEN OM HET TE REGELEN

  NEE IK HEB HET NIET OVER STALIN , DIE WAS OOK EEN VRESELIKE KLOOTZAK

  EN ALS EEN NIEUWE MAN IN 32 JAAR EEN GIGANTISCH TOTAAL VERZIEKT
  LAND UIT DE STRONT TREKT
  EN ER EEN NATIE VAN MAAKT . MET OLIE, GAZZZ EN KOLEN
  DE STAATSSCHULD TERUG BRENGT NAAR ?? ZEG MAAR NIKS !!!,
  DENKT U ?? NOU EN

  HIJ WAS ONZE GROOTSTE VRIEND , U KREEG HET GAZZZ VOOR EEN GRIJPSTUIVER

  EN NU ??

  HIJ IS U AL VERGETEN

  IK ZOU ZEGGEN ,,, KNAP HOOR,

  EN NU , BENT U DE LUL ,

  WELTERUSTEN OOM GANZENNEKKIE MET ZEIKRUG

  Geliked door 2 people

 4. Pingback: Vaccinatieschade – Oversterfte – Vaccinatiedoden – Gewetensloze Overheid – Deze Week

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s