De barbaarsheid van de Taliban

(Vertaling: E.J. Bron)

Onder de titel van deze tekst zou veel te berichten zijn uit het voorbeeldland van de islam, uit Afghanistan. Het met pek en veren insmeren van vermeende dieven of het bestraffen van meisjes vanwege schoolbezoek en van vrouwen voor het werk dat ze doen om hun gezinnen te voeden. Hoeveel dat elk met de islam te maken heeft, laten we in het midden. Waarschijnlijk altijd iets, want nooit hoor je uit westelijke islamitische gemeenschappen een kreet van verontwaardiging (zoals die bijvoorbeeld te horen was na de publicatie van de Mohammed-karikaturen).

Hier dient een keer een op het eerste gezicht minder drastisch geval opgepakt te worden, waarover n-tv bericht, het verbranden van muziekinstrumenten voor de ogen van hun eigenaren:

In Afghanistan heeft in de sociale media een videoclip opzien gebaard, die militant-”islamistische” Taliban bij het verbranden van muziekinstrumenten zou laten zien. In de clip is te zien hoe de “islamisten” twee in de buurt van de vlammen staande musici beledigen. De kunstenaars worden door een mensenmenigte uitgelachen en gefilmd. De Taliban beschouwen het musiceren als onislamitisch.

De in de sociale media verbreide opnames laten zien dat de kleding van de door de Taliban beledigde musici gescheurd is, de haren zijn kort. Het afknippen van het haar is een typische straf, waarmee de Taliban diegenen disciplinair straffen die van onbeduidender delicten worden verdacht.

Wie musicus is of een musicus kent, weet hoezeer deze aan hun instrumenten gehecht zijn en ze onderhouden. Een klein krasje kan al genoeg zijn om ervoor te zorgen dat ze een lange tijd chagrijnig zijn. Dat weten ook de Taliban. Met het toedienen van pijn zijn ze vertrouwd, het is een van de genoegens, die ze zichzelf onbeperkt gunnen, waarvan ze genieten.

Het is de moeite waard om bovenstaande video te bekijken. Je ziet daarin de sadistische vreugde van de islamitische heren om iemand pijn te kunnen doen, de musicus nog tot bepaalde opmerkingen te kunnen dwingen bij het verbranden van zijn instrument. Je ziet het genot van het hebben van macht over andere mensen, de vreugde in het kwellen, de barbaarsheid, die ook haar dragers ontmenselijkt. Het is een barbaarsheid, die onvermijdelijk uit de interpretatie van de islam ontstaat zoals die door de Taliban wordt vertegenwoordigd.

Hoe staan moslims in Duitsland nu tegenover zulke barbaarse, ongeciviliseerde handelingen in naam van de islam? We weten het niet, want over de onrechtstaten van mede-moslims laten zij zich in de regel nooit uit. In het gunstigste geval komt er een spreuk zoals: “Dat heeft niets met de islam te maken”. En inderdaad luisteren en maken moslims niet alleen in westelijke landen muziek, maar overal in de wereld.

Maar hoe zit dat dan met de onverdraagzame barbaarsheid in naam van de islam, zoals wij die (niet alleen) van de Taliban kennen? Waar protesteren moslims daar tegen? Het werd al genoemd: zodra je deze barbaarsheid, deze onbeschaafdheid van de islam bekritiseert, zijn moslims klaarwakker en reageren hard. Vooral wanneer de kritiek op de islamitische barbaarsheid in karikaturen tot uitdrukking komt, is niet pas sinds Kurt Westergaard moord en doodslag de reactie. De reactie op de kritiek, niet op het terecht bekritiseerde onrecht, om dat nog even heel duidelijk te maken. Wat zou er gebeuren wanneer moslims één keer (!) kritiek, zachtjes, alleen met woorden, of zelfs ook een beetje luider, tijdens demonstraties, tegen het misbruik van de islam door de Taliban zouden uiten? We horen niets. Telt de solidariteit met de barbaarse geloofsbroeders meer dan een kritiek op hun barbarij?

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De barbaarsheid van de Taliban

 1. Boike zegt:

  De taliban werkt hard aan de ideologie van koeltoer vrede en welvaart en knappen de duivelse klusjes van hun god op. Die god is blijkbaar niet almachtig genoeg, om het zelf te doen.

  Geliked door 2 people

 2. Gerrit zegt:

  Een mopje uit Belgie.
  Een Moslim stapte in een zwarte taxi in Londen.
  Hij vroeg de chauffeur beleefd om de radio uit te zetten, want volgens zijn godsdienst moet hij niet naar muziek luisteren, want in de tijd van de Profeet was er geen muziek.
  Vooral niet de muziek van het Westen, die de muziek van de ongelovigen is.

  De Taxi-chauffeur stopte beleefd de radio, stopte de Taxi, en opende de deur.

  De Moslim vroeg hem: Wat bent je aan het doen? De chauffeur antwoordde : In de tijd van de Profeet waren er ook geen Taxi”s , dus je stapt uit en wacht op de volgende kameel…….

  Geliked door 5 people

 3. Wappieman zegt:

  Ben benieuwd hoe ze reageren als we hun ” zangers ”
  op die torens in de fik zouden steken .

  Geliked door 2 people

 4. Leo 1 zegt:

  Hopla, terug naar het stenen tijdperk………..
  Al hoewel wij in NL ook al aardig op weg zijn ……

  Geliked door 2 people

 5. Miranda zegt:

  Ik heb 4x de musical “we will rock you” gezien. Hier, in Duitsland en 2x in Londen. Alles nog voor deze nonsens begonnen maar ik hield wel in mijn achterhoofd: dit verhaal ergens vandaan moest komen. En zie hier. Niets is zo bizar als de waarheid. Gelukkig liep het in de musical goed af en daar ga ik dan nu ook maar van uit. Anders word je zelf knettergek.

  Like

 6. karton zegt:

  Zolang dat islamitische schorem zich bezighoudt met het verbranden van muziekinstrumenten in hun eigen zandbak, vind ik álles prima, zolang ze maar van mijn dwarsfluitje afblijven !

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  Waanzin ten top!!!

  Als je jezelf afvraagt wat er fout gaat in de huidige maatschappij

  Je kunt gerustgesteld zijn
  Het ligt niet aan jezelf.

  “De meeste Duitse mannen vinden het fijn om homo-seks te hebben met immigranten….”
  “Kijk op de website van de Duitse regering voor bruikbare instructies…”

  https://pbs.twimg.com/media/FJYQfjTXwAAS8Se?format=jpg&name=medium

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s