Ongeveer 280.000: bijna vier maal zoveel corona-demonstranten als bericht

(Door: Felix Krautkrämer – Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal deelnemers aan de corona-protesten gisteravond in Duitsland was duidelijk hoger dan door vele media wordt bericht. “Duizenden op straat – voor en tegen”, kopte maandagmorgen de “tagesschau.de”. Maar dat is zeer eufemistisch uitgedrukt. “Duizenden” is hoogstens van toepassing voor de tegendemonstranten van de corona-protesten.

Volgens onderzoek van de “Junge Freiheit” namen in heel Duitsland minstens 277.248 personen aan de demonstraties tegen de corona-maatregelen. De cijfers uit de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Hessen ontbreken echter nog. Talrijke media, met voorop het persbureau dpa, hadden daarvoor geschreven dat er in het hele land 70.000 mensen aan de protesten zouden hebben deelgenomen.

De “Junge Freiheit” heeft vandaag in alle deelstaten en stadstaten de verantwoordelijke politiebureaus om informatie gevraagd.

Bijna 100.000 demonstranten in Beieren en Sachsen

Dientengevolge gingen de meeste deelnemers in Baden-Württemberg de straat op. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat in Stuttgart waren het in de hele deelstaat 64.700 bij 326 bijeenkomsten.

In Beieren vonden volgens het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken ongeveer 140 bijeenkomsten plaats die zich tegen de corona-maatregelen uitspraken. Daaraan namen ongeveer 56.000 mensen deel. Alleen al het politiepresidium Mittelfranken was met ondersteuning van agenten van de Beierse mobiele eenheid ter plaatse bij 28 bijeenkomsten met in totaal 9.800 deelnemers. In Neurenberg kwamen ruim 5.500 mensen bijeen om tegen de corona-maatregelen te protesteren.

In Sachsen telde de politie ongeveer 39.648 zogenaamde “wandelaars” bij 206 bijeenkomsten. 65 daarvan waren aangemeld, in 141 gevallen protesteerden de deelnemers zonder officiële aanmelding vooraf.

In Brandenburg waren bij het politiepresidium in Potsdam 95 bijeenkomsten bekend, waar ongeveer 25.000 demonstranten naartoe kwamen. Het grootste aantal deelnemers registreerde de politie met ongeveer 2.500 deelnemers in Cotbus. “Ook gisteravond zijn de bijeenkomsten in de deelstaat Brandenburg grotendeels vreedzaam verlopen”, deelde de politie verder mee.

In Thüringen namen volgens informatie van de directie van de politie van de deelstaat circa 22.100 mensen aan 79 bijeenkomsten deel, waarvan er 66 niet aangemeld waren. Zwaartepunten waren daarbij de steden Gera met ongeveer 3.500 personen, Arnstadt met ongeveer 1300 personen, evenals Nordhausen en Gotha met elk 1100 personen.

Meeste demonstraties vreedzaam en storingsvrij

In Mecklenburg-Vorpommern vonden volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken maandag in totaal 45 bijeenkomsten plaats. Daarbij telde de politie ongeveer 14.500 deelnemers, waaronder 3000 in Rostock en 2400 in Schwerin.

In Sachsen-Anhalt waren het volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 16.700 mensen bij 59 bijeenkomsten.

In Niedersachsen namen 11.550 personen aan 168 bijeenkomsten (waarvan 23 aangemeld) deel. Het overwegende deel van de acties verliep vreedzaam en storingsvrij.

In Schleswig-Holstein kwamen er volgens de politie 8000 “wandelaars” op 67 plaatsen bij elkaar. De grootste demonstratie vond met 1600 deelnemers in Lübeck plaats.

In Rheinland-Pfalz waren het in de hele deelstaat volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken 9000 zogenaamde “wandelaars” op 85 bijeenkomsten.

In Bremen en Hamburg volgden 350 en 900 burgers de oproepen tot protest. In Hamburg vonden in totaal elf bijeenkomsten plaats.

Geen cijfers voor Nordrhein-Westfalen en Hessen

Anders in de hoofdstad: hier waren maandag duidelijk meer mensen bijeen gekomen dan in het verleden. Volgens informatie van het politiepresidium Berlijn namen aan de meer dan 30 oproepen in het hele stadsgebied in totaal 6.500 personen deel. Daartoe behoorden echte rook meerdere tegendemonstraties met enkele honderden deelnemers.

Voor het Saarland registreerde het politiepresidium van de deelstaat 1300 anti-corona-demonstranten.

Voor Baden-Würtemberg bleef het ministerie van Binnenlandse Zaken tot het moment van publicatie de totale aantallen van de corona-protesten schuldig. Alleen al in het weekend hadden in de deelstaat echter 23.700 demonstranten op 44 bijeenkomsten tegen de corona-maatregelen geprotesteerd.

Ook in Nordrhein-Westfalen en Hessen leverden de verantwoordelijke autoriteiten ondanks meermaals vragen geen aantallen over de protesten en wandelingen, ook al gingen daar in veel plaatsen en in veel steden eveneens veel mensen tegen de pandemie-bepalingen de straat op. Zo demonstreerden er bijvoorbeeld in Nordrhein-Westfalen in Dortmund ongeveer 1000 mensen. Andere wandelingen vonden plaats in Jülich, Düren, Xanten, Dinslaken, Bergheim, Kerpen, Wesseling, Pulheim en elders.

Bron:
jungefreiheit.de
Door: Felix Krautkrämer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ongeveer 280.000: bijna vier maal zoveel corona-demonstranten als bericht

 1. Julia zegt:

  Wij als Nederlanders moeten eens bij de les blijven. Welke rat die 10 jaar alles heeft kapot bezuinigd blijft op de post als Minister President en is eind verantwoordelijk. Ik neem aan dat wij allemaal nog wel herinneren dat hij het woord gaf aan Hugo. Hugo was de PABO trekpop die het slechte nieuws moest brengen. Niet dat ik De Jonge in een hoog vaandel heb staan maar Rutte is de rat die alles afschuift net als dat hij alle verantwoordelijkheden bij het volk en gemeenten legt. Nu heeft hij Hugo naar Wonen gedonderd en nu mag Kuipers de zogenoemde medische expert het stokje overnemen een D66 man dus met een terdege medische achtergrond waarmee Rutte zijn beleid heeft gesterkt door Kuipers op de post van minister van Gezondheidszorg neer te zetten. Deze arts heeft wel zijn eed van Hippocrates zonder meer de prullenbak in gedonderd en is een pleiter voor het fascistisch en discriminerend regime die het 2G systeem zo snel mogelijk wil doorvoeren. Kortom Rutte is een zeer gevaarlijke man voor de Nederlandse samenleving die actief lid is van de WEF praatgroep.

  Geliked door 1 persoon

 2. droevige mof zegt:

  Als de staatsomroep en de pers nog een paar trucjes over hebben, nu is het tijd om die te gebruiken. En dat, natuurlijk, is “rechts”. De naïeve demonstranten zijn geïnfiltreerd door rechts-radicalen. Zo worden de “Corona-ontkenners” binnen korte tijd “mensen die de democratische staat verwerpen”. En dit leidt ertoe dat de demonstraties en wandelingen moeten worden verboden om de democratie niet in gevaar te brengen. Geen vrijheid van meningsuiting voor tegenstanders van vrijheid van meningsuiting.
  Zo simpel is het. Dat klopt, te simpel. De overgrote meerderheid van de demonstranten laat zich er niet langer framen. Zij zijn noch ontkenners, noch rechts-extremisten, noch vijanden van de democratie. Elke week gaan meer mensen de straat op. Na het optellen van de aantallen op Telegram, waren het er 1,5 miljoen gisteren.

  Geliked door 2 people

 3. hans zegt:

  Misschien moeten die mensen in Duitsland eens een paar studio’s en persagentschappen in de hens zetten! Zijn veel te braaf. Hier ook geen slecht idee. Vrees dat je deze fascistische psychopaten die allemaal in de tas zitten bij het WEF en de big farma niet zonder geweld wegkrijgt. Eine richtige WENDE!

  Geliked door 2 people

 4. Jan zegt:

  https:/ o/youtu.be/Ebz6zN9XAVc

  Dan moet men dus 5 of 6 of misschien meer nemen, of 2x daags

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s