2G-regel in de Beierse detailhandel geschrapt

(Door: Petr Jerabek – Vertaling: E.J. Bron)

Eerst moest de 2G-regel in de Beierse detailhandel versoepeld worden, nu valt hij helemaal weg: de Beierse administratieve rechtbank heeft de toegangsbeperking voorlopig geschrapt. Volgens de regering van de deelstaat wordt 2G in de handel volledig opgeschort.

De Beierse administratieve rechtbank heeft de fundamentele beperking van de toegang tot winkels voor alleen gevaccineerde en genezen personen (2G) voorlopig buiten werking gesteld. De rechters wezen de eis van een eigenaresse van een lampenwinkel in Oberbayern toe, zoals de rechtbank meedeelde.

Beierse verordening niet duidelijk genoeg

Aan het eind van vorig jaar had de administratieve rechtbank al duidelijk gemaakt dat de 2G-regel niet voor kledingwinkels in Beieren zou mogen gelden, omdat die net zoals boekhandels of bloemenwinkels voor de “dekking van de dagelijkse behoefte” zouden dienen. Al voor Kerstmis mochten speelgoedwinkels de 2G-bordjes verwijderen.

Nu hebben de rechters de complete regeling geschrapt: weliswaar zien zij in de infectiebeschermingswet een voldoende wettelijke basis voor 2G-beperkingen in de detailhandel. Uit de Beierse verordening zou echter helder en concluderend moeten blijken voor welke winkels de regeling concreet zou gelden. Aan deze eisen zouden de Beierse voorschriften niet voldoen: de opsoming van uitzonderingen zou niet concluderend zijn, winkels met “gemengde assortimenten” zouden niet uniform worden behandeld. Tegen het vonnis van de administratieve rechtbank is geen hoger beroep mogelijk.

Beieren schrapt 2G in de handel volledig

De chef van het kantoor van de Beierse minister-president Söder, Florian Herrmann (CSU), kondigde aan dat Beieren 2G in de handel volledig zou schrappen en zodoende voor een “snelle en praktische invoering” van het vonnis zou zorgen. DE Beierse regering zou met de invoering van de 2G-regel in de handel vorig jaar een besluit van de conferentie van de ministers-presidenten van de deelstaten hebben uitgevoerd. “Vanwege de ontstane moeilijkheden ter afgrenzing is nu de regeling zoals in de supermarkten het eenvoudiger alternatief”, zei de CSU-politicus. Hij voegde er aan toe: “De FFP2-maskerplicht in de handel geldt nog steeds en biedt bescherming.”

De eiseres ziet schending van de beroepsvrijheid

Volgens de 15e Beierse verordening betreffende infectiebeschermingsmaatregelen mag de toegang tot de detailhandel in principe alleen aan genezen personen en gevaccineerden worden toegestaan. Een uitzondering daarop vormen winkels ter dekking van de dagelijkse levensbehoefte. Deze dagelijkse levensbehoefte wordt in de verordening door een lijst met voorbeelden geconcretiseerd, bijvoorbeeld levensmiddelenhandel, apotheken en benzinestations. Dit zag de eiseres als een schending van haar beroepsvrijheid en het principe van gelijke behandeling.

Ook voor de deelstaat Niedersachsen heeft de administratieve rechtbank in tweede instantie in Lüneburg midden december al verrassende de 2G-regel voor de detailhandel geschrapt.

Bron:
br.de
Door: Petr Jerabek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op 2G-regel in de Beierse detailhandel geschrapt

 1. Julia zegt:

  Let op voorlopig opgeschort dus niet afgeschaft. Juich niet te vroeg.

  Like

  • Rensk. zegt:

   Precies. Kuipers wil de 2 G er ondanks het TU rapport doordrammen als wet. Zodat ze het bij een griepje al tevoorschijn kunnen halen als het ze zo uitkomt. Kuipers is een arts. Weet hij niet dat hij de burger schade berokkent door een controlemaatschappij? Of kan hem dat als arts niks schelen. Heeft hij de eed niet afgelegd of geldt die eed voor hem niet? Waarom schaamt hij zich als arts zijnde niet voor het beleid waar hij voor wil gaan staan? Is dit een arts? Of is hij een persoon, die enkel belust is op macht?

   Geliked door 2 people

   • Julia zegt:

    Rensk U kunt maar één ding constateren dat is het feit dat Kuipers zijn artseneed de prullenbak heeft ingegooid en bezeten is van machtswaanzin. Geweten heeft hij blijkbaar niet want hoe kun je de algehele samenleving zo een enorme schade toedienen en een fascistische dictatuur in stand houden. Arts? Hij is zijn titel niet meer waardig en moet zich kapot schamen.

    Like

 2. droevige mof zegt:

  Het is interessant hoe de propagandapers reageert op het einde van de Corona-verhaallijn. Typisch is het commentaar in SPIEGEL, de spreekbuis van de harde lijn: 1. De Coronamaatregelen hadden succes, niet de demonstranten. 2. alleen de gevaccineerden kunnen veilig hun vrijheid terugkrijgen. 3. de niet-gevaccineerden zijn niet beschermd en zullen uiterlijk in de herfst ernstig ziek worden, wanneer een nieuwe gevaarlijke mutatie opduikt.
  Ik vermoed dat dit de officiële taalregeling is.

  Like

 3. Ravian zegt:

  “De FFP2-maskerplicht in de handel geldt nog steeds en biedt bescherming.”

  Enkel een NBC pak minimaal voorzien van P3 filtering kan tegen virussen beschermen…
  Een P2 filter tegen virussen gebruiken staat gelijk aan het met kippengaas muggen uit je huis pogen te weren.
  Het enige betaalbare en praktisch bruikbare middel dat bij juist gebruik enige bescherming tegen de verspreiding van virussen bied is de ordinaire wegwerp zakdoek.
  Als je moet niezen/hoesten/snotteren dan doe je dat in die zakdoek, en daarna gooi je het ding dan subiet in de dichtstbijzijnde vuilnisbak.
  Feitelijk dus gewoon het praktiseren van de normale fatsoensnormen.
  De verplichte mondmaskers zijn geen wapen tegen Corona, zij zijn een psychologisch wapen om de bevolking mee te conditioneren.
  Het doel van die conditionering is gehoorzame slaven te creëren, daarom kun je die dingen dan ook beter muilkorven noemen, dat past beter bij hun werkelijke doel.

  Geliked door 2 people

 4. R Thomasson zegt:

  Gelukkig begint langzamerhand de logica te winnen van bedrog en dystopische dictatuur die gebaseerd is op “medische gronden”. Het is te krankzinnig voor woorden dat gezonde mensen wordt het recht ontzegt een winkel te betreden, omdat zij weigeren een twijfelachtige “vaccine” te nemen die hun gezondheid riskeert en schade brengt aan hun immuunsysteem. Iemand die heel ziek is, ligt in bed met koorts. Is hij (of zij) wat minder ziek, dan zit zo’n persoon, thuis, met een glas thee op de bank, bekijkt een van de Netflix series, of surft op het internet. Gezonde mensen gaan, in de kou, naar buiten om te winkelen. Het ontnemen van mensen het basisrecht aan sociale leven deel te nemen, is discriminerend en zelfs EEN MISDAAD. Er is geen verschil tussen de Jodenwetten van 1940, en het uitsluiten van mensen omdat zij geen QR-code dragen. De QR-code is de Ariërverklaring anno nu.

  Geliked door 2 people

  • Rensk. zegt:

   Het is pure geestelijke mishandeling idd het uitsluiten en verstoten van mensen, die niets geen kwaad in de zin hebben dan alleen het weigeren van een experimenteel medicijn.

   Geliked door 2 people

 5. Peter zegt:

  Zo tikt Brussel momenteel ,u opent een zaak ,en die slampampers maken wel even uit hoeveel maanden u open mag in een jaar ,bij de eertse en beste verkoudheidsgolf gaat alles weer op slot .

  Like

 6. Pingback: Selectie uit de Top 500 – Top 500 Alternatieve Media Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s