CITAAT van de Duitse president . . .

“Wanneer zogenaamde ´wandelaars´ bazelen van een ´corona-dictatuur´, dan zit daar niet alleen verachting voor staatsinstellingen in. Maar dat beledigt ons allemaal! Want wij allemaal zijn deze democratie! Wij allemaal vechten ervoor het juiste te doen in deze afmattende pandemie.”

(Frank-Walter Steinmeier)

Geplaatst/vertaald door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op CITAAT van de Duitse president . . .

 1. Jan zegt:

  Erg is dat hij niet doorheeft dat hij kolder uitkraamt, maar daarin is hij geen eenling.

  Geliked door 3 people

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Tja, dezelfde halve zool heeft nog niet door dat de mensen langzaamaan inziendat het dus inderdaad richting dictatuur gat en heeft niet door dat hij de verachting voor het volk op deze manier tentoon spreid.

  Geliked door 2 people

 3. droevige mof zegt:

  Duidelijk een angstbijter. Met één tot twee miljoen demonstranten op straat elke week en waarschijnlijk het tienvoudige van het aantal sympathisanten, voelt men zich niet zo op zijn gemak in Palais Bellevue.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kees zegt:

  Over welke pandemie heeft hij het? Waarschijnlijk een testpandemie? Of angstpandemie?
  Zou hij echt niet door hebben dat de cojona-soap al is afgelopen?

  Geliked door 1 persoon

 5. Boike zegt:

  Die Duitse president heeft het over “bazelen van een ´corona-dictatuur´” “verachting voor staatsinstellingen” en “democratie”. Niet beter te weten, dan dat in een democratie eenieder het recht heeft, om zijn mening te uiten en de anderen de plicht hebben, om die mening te aanhoren. Maar als een president de mening van velen afdoet als “bazelen” en in naam van allemaal besluit wat het juiste is, noemen we dat systeem, dacht ik, een een dictatuur.

  Geliked door 1 persoon

 6. Torsten Himmelstoss zegt:

  Total BEKLOPPT, dieser Mann, er hat sie nicht alle.!!!
  Und er ist leider nicht allein.

  Like

 7. ronjaspers zegt:

  steinmeier,ik weet niet wie jij bent maar wel wat jij bent een vuile smerige nazi en een staatsgevaarlijke landverrader.

  Like

  • koosv8 zegt:

   Stenigen die Steinmeier. Wel toepasselijk toch? Volgens mij doen ze onnozel, maar dat is net als overal toneel. Zodra de camera weg is..doen ze weer ,,normaal,, voor zo ver dat gaat. Maar weinig afstand, of wat voor regel ook.

   Like

 8. Jan zegt:

  Waarom Monika na 32 jaar haar beroep opgeeft: “Ik kan de politieke lofzang op de verpleging niet langer serieus nemen”.

  De federale regering luistert alleen naar de verpleegsters die ook haar beleid bevestigen, die hetzelfde oude verhaal vertellen van corona triage en hoe vaccinatie de boel heeft kunnen redden. In de nieuwe serie “Verzorgers vertellen” komen in TE ook andere stemmen uit de zorgsector aan het woord, die eveneens vertellen over het leed dat niet door Corona wordt veroorzaakt, maar door de maatregelen die ertegen worden genomen en met name de verplichte inenting van verzorgers. De helden die van hun baan worden beroofd en nog meer van hun trots door die politici die zich voordoen als hun opperste pleitbezorgers. Niemand kan zijn ervaringen ontkennen, niemand kan zijn indrukken teniet doen. En wat zij te zeggen hebben, verdient gehoord te worden.

  Deel 1: Monika Jordan, verpleegster uit Hessen.
  Tichy’s Inzicht: Je was 32 jaar lang een verpleegster. Nu geef je je beroep op. Waarom is dat?

  Monika Jordan: Ik heb moeten ervaren hoe de arbeidsomstandigheden met de dag slechter zijn geworden, dat we steeds meer taken moeten uitvoeren en tegelijkertijd steeds minder. Wij moeten steeds meer nieuwe gebieden overnemen, taken uitvoeren waarvoor wij niet zijn opgeleid, het toezicht en het wantrouwen zijn toegenomen. Steeds meer personeelsleden gaan met vervroegd pensioen, nemen ontslag of worden ziek – en er zijn nauwelijks nieuwe aanwervingen. Dit is een zichzelf versterkend proces

  Veel mensen halen hun pensioen niet eens. Ze doen eerst iets anders, verlaten het beroep of komen niet meer terug nadat ze kinderen hebben gekregen. Simpelweg omdat ploegendienst en dergelijke niet verenigbaar zijn met een gezinsleven. Boven alles, denk ik dat het om waardering gaat. Geld speelt een rol, maar dat is niet het belangrijkste, het gaat erom hoe mensen je behandelen: Ik heb steeds meer het gevoel dat er helemaal geen rekening meer wordt gehouden met de behoeften van het personeel, bijvoorbeeld als het gaat om de planning. Ik kan en wil zo niet doorgaan.
  Welke rol speelt Corona in deze situatie?

  De Corona-maatregelen betekenen veel extra werk voor ons: We moeten onszelf voortdurend testen, we moeten de patiënten testen, we moeten de hele dag maskers dragen. Patiënten moeten worden geïsoleerd, ook al zijn ze alleen positief getest. Zelfs als wij in onze dienst geen of nauwelijks noemenswaardige coronagevallen zien, is het een aanzienlijke extra werklast die nauwelijks door het personeel kan worden opgevangen.

  Hoe zal de geplande verplichte vaccinatie van verpleegsters hierop van invloed zijn?

  Het kan rampzalige gevolgen hebben. Ik ben zelf ingeënt. Maar natuurlijk wil ik dat mijn collega’s zelf en vrij kunnen beslissen, net zoals ik dat doe.
  Maar bovenal beseffen de politici niet welke schade zij hier aanrichten. Wij werken nu al op het breekpunt – zelfs als slechts enkelen als gevolg van deze maatregel het beroep verlaten, zal dit leiden tot een concrete, verdere verslechtering van de arbeidsomstandigheden voor het overblijvende personeel, maar vooral tot een directe vermindering van de capaciteit en de behandelingsmogelijkheden.
  Maar besef dit: het is niet zo dat wij nu in de steek worden gelaten – deze ondoordachte behandeling van de verpleging is de normale gang van zaken. Politici zijn nooit geïnteresseerd geweest in onze zorgen – en toen kwam opeens Corona. Plotseling zijn de verzorgers de “helden”. Ik vind dat vreemd. Tenminste de manier waarop we in het middelpunt staan. Eerst waren we helden, daarna werden we gedwongen ons in te enten. En degenen die niet ingeënt zijn zijn een gevaar voor hun patiënten – beng!

  Maar de oude en nieuwe federale regeringen prijzen de verpleging altijd de hemel in, nietwaar?

  Ik kan de politieke lofzang op de verpleging niet meer serieus nemen. Ik geloof het gewoon niet meer. Ja, we zijn nu belangrijk omdat we allemaal ingeënt moeten worden. Maar dat we met voldoende zijn, dat we goed worden opgeleid, dat er voldoende jongeren zijn, dat de opleiding weer beter wordt – er is al jaren niets gebeurd. Behalve dat de functietitel is veranderd van “verpleegster” in “gezondheidswerker”. Het interesseerde niemand of de verpleegsters dat wilden. En zo gaat het altijd: symbolen en woorden zijn er genoeg, daden niet. Natuurlijk, het is altijd goed om op te scheppen over verpleging. Maar verder dan dat gaat het niet. Concrete hulp is te veel gevraagd. En nu willen diezelfde politici de schuld geven aan collega’s die zich niet willen laten vaccineren. Dat kan ik niet accepteren.

  Weet je, het is eigenlijk een geweldig beroep. Een afwisselend, interessant beroep waar je ook het verschil kunt maken. En dat moet gewoon meer gewaardeerd worden. Als je tegen iemand zegt, “Ik ben een verpleegster”, zeggen ze vaak, “Oh, dat kan ik niet, andermans billen afvegen. Dat is het beeld dat men van dit beroep heeft.

  Dat is niet de realiteit. We moeten jonge mensen weer warm maken voor dit beroep en daarvoor moeten we de arbeidsomstandigheden en -vooruitzichten concreet verbeteren in plaats van meer personeel weg te jagen met verplichte vaccinatie. Anders stort het systeem in elkaar.
  https://www.tichyseinblick.de/interviews/pfleger-erzaehlen-2-monika-jordan-beruf-aufgabe/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s