De val van de vicieuze cirkel

(Door: Drs. E.N. Schilder)

We gaan er qua inkomen en koopkracht niet op vooruit dit jaar, werd gisteren door de NOS gesteld… Nu gaan we er al jaren niet op vooruit, omdat allereerst de gemeentebelastingen (van de inmiddels voornamelijk geïnstalleerde WOKE-burgermeesters waarvan Halsema en Bruls de meest extremistische lijken te zijn), de ‘marktwerking’ van de zorgverzekeringen die elk jaar verder uitgekleed worden maar waarvan de VERPLICHT af te dragen kosten inmiddels tot absurde proporties zijn gestegen. En dat terwijl AL uw andere vaste lasten door diezelfde ‘marktwerking’ ÓÓK elk jaar hoger worden, terwijl u er steeds minder voor terug krijgt. Steeds hogere lasten, maar kwalitatief steeds minder service of goedkopere medicatie met ook nog eens een hogere eigen bijdrage. Alles wordt tot het maximale uitgekleed, maar de prijzen blijven stijgen. Mooi begrip: ‘marktwerking’. Gaaf land ook…

De val waar middenstanders in trappen, zodat ook ZIJ alles duurder maken om de opgelopen schade nog een beetje in te halen. Het gevolg zal zijn dat er steeds minder mensen zullen zijn die nog bereid zijn om die prijs(zen) te betalen, waarmee de hele middenstand in een vicieuze cirkel beland en zichzelf om zeep helpt waarna alles, volgens plan (?), zal worden overgenomen door ‘het grote geld’ dat achter deze wereldwijde coup zit, maar zich inmiddels al voordoet als humane ‘redders’ in nood. Een nood die weliswaar HEEL BEWUST door henzelf is gecreëerd…

Het zal u niet verbazen dat dit WEF-plan, volgens Schwab zelf, perfect op schema ligt. Alles afbreken, u alle bezit afnemen en iedereen financieel afhankelijk maken van ‘de goedheid’ van dit wereldwijde fascistische regime. Want ZIJ die dit BEWUST veroorzaken, zullen u straks (uiteraard) komen redden… Totaal afbreken met daarna de ‘wederopbouw’ …Build It back better… Better? Echt waar? Voor wie?

Daarom is het ook ‘logisch’ dat er eeneen taxi-‘bedrijf’ als Uber (alleen de naam al laat niets tot de fascistische verbeelding over) bestaat en er steeds meer boodschappen-besteldiensten te zien zijn. Niemand zal straks nog iets bezitten en derhalve wordt/bent u afhankelijk gemaakt van Uber, die middels elektrische auto’s nog het enige vervoersmiddel in steden nog zullen zijn. Tenminste voor u en mij. De elite heeft uiteraard zelf auto’s en privé-jets met privé-chauffeurs en piloten, en uiteraard ZONDER ook maar enige CO2-limiet.

De boodschappen-bezorgdiensten zijn nu vooral  ‘lekker gemakkelijk’, maar als iedereen straks is uitgekleed en DAADWERKELIJK niets meer bezit, gaat u niet met een Uber boodschappen doen…
Vandaar de boodschappen bezorgdiensten. En zo werkt u mee aan uw eigen ondergang en uiteindelijk vrijwillig ‘gekozen’ slavernij. Binnen tien minuten al zelfs (Flink).  Één-op-één vergelijkbaar met de zogenaamd ‘vrijwillige’ ‘vaccinaties’…

Onder de dekmantel CO2-uitstoot – die JUIST uitermate belangrijk is voor de NATUURLIJKE longen van de wereld (de bomen en gewassen) – èn een wel héél lokaal (Nederland) stikstof- en (volgens het KNMI) stijgende zeespiegel-probleem, wordt ‘Su kreet rieset’ van ‘der neue Führer’ Schwab, mede door zijn zelf opgeleide/gehersenspoelde en inmiddels geïnstalleerde Nazi-officieren in de regeringen over de hele wereld, in sneltreinvaart uitgerold. Blijven we wachten tot hij ook zijn Einsatzgruppen inzet om iedereen die door de EU als ‘terrorist’ wordt aangeduid (omdat zij TEGEN het EU/overheidsbeleid ageren en/of zich niet laten injecteren), te transporteren en te vernietigen?

Uber, Flink, PicNic, de stijgende energie-, zorg- en levensmiddelenprijzen… de u aangeprate angst voor de zogenaamde klimaatverandering, de angst voor een simpel verkoudheidsvirus… het zijn allemaal gereedschappen die ontworpen, gefinancierd en gebruikt worden door de NWO om ‘Su kreet rieset’ voor 2030 uitgerold te hebben. En de domste mensen volgen gewoon en zien het, eveneens aangepraat, zelfs als hun ‘morele plicht’… deze ‘gewenste’ KADAVERDISCIPLINE!

Wist u overigens dat de vader van Klaus Schwab ‘succesvol’ voor Adolf Hitler en zijn Nazi-regime heeft gewerkt? Waar zou dat zieke, fascistische denkbeeld van Klaus in vredesnaam op gebaseerd zijn…?

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De val van de vicieuze cirkel

 1. Mario Schettini zegt:

  Interessant wat u schrijft, compliment! Bovendien heeft u 100% gelijk. Edoch één vergissing. U schrijft: ‘de VERPLICHTE’ zorgkosten. U bent niet verplicht een zorgverzekering af te sluiten (er bestaat jurisprudentie over dit gegeven) maar waar kan men zich dan indekken tegen zorgkosten? Voor buitenlandse verzekeringsmaatschappijen is het niet toegestaan om met een zorgpolis op de Nederlandse markt te komen (leve de EU). Dat is het dilemma en dat is ontstaan door de gemakzucht van de gemiddelde Nederlander die liever lui dan moe is.

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Misschien dient het huidige politieke stelsel ontbonden te worden (Macht corrumpeert, en absolute macht corrumpeert absoluut) en moeten we nadenken over een nieuw systeem waarbij de bevolking meer controle heeft over het besturen van het land.
  Want ook de 2e kamer blijkt zo goed als nutteloos.

  Geliked door 2 people

 3. Peacepipe zegt:

  Er van uitgaande dat de mens de veroorzaker is van alle problemen, is er maar ÉÉN oplossing!
  Wereldwijd geboorte beperking! Maar dat is moeilijk bespreekbaar vanwege allerlei religieuze motieven. en andere sprookjes! Dus gaan we door met schijnoplossingen!

  Like

 4. Tineke zegt:

  Zit al de hele dag het kamer debat te volgen.
  Mark Rutte s gebroken vaasje zou je op zijn harsens helemaal in gruzelementen willen slaan !
  Jeugdzorg moet er aan,de verpleeghuizen moeten eraan en de ontkoppeling van de AOW blijft in stand.
  Wel meer vrijwilligers,mantelzorgers en omzien naar elkaar was de slogan.
  Ja,dat kost ze natuurlijk geen stuiver

  Geliked door 1 persoon

 5. Andre zegt:

  Bij al die rare bezorgdiensten ontbreekt alleen de gaarkeuken nog met fijn gemodificeerde groenten en fruit van Bill Gates.

  Geliked door 1 persoon

 6. Edwin Vissers zegt:

  Ouroboros

  de bijenkorf
  De bijenkoningin ontwikkelt zich uit een larve, die wordt geselecteerd door de werkbijen. Ze krijgt specifiek koninginnengelei zodat ze groter wordt en daarom een ​​groter aantal werkbijen kan produceren en vasthouden tijdens haar leven ten behoeve van de bijenkorf.

  Laten we nu begrijpen wat een bijenkorf in menselijke termen werkelijk betekent, het is een geloofssysteem dat door een massa mensen als absoluut wordt beschouwd, onnadenkend met alleen de emotionele toestand die werkt op wat niets meer is dan een opgelegd geloof door de arbeiders, afgedwongen door de koningin of leider via de arbeiders. We hebben het natuurlijk over religies, wat een bijenkorf is die werkt volgens de wil van de koningin, of leider zoals een grootmoefti, paus of de gewijde en geaccepteerde spirituele leiding naar hun godheid.

  Het interessante punt hier is het feit dat een koningin door haar broeders wordt gekozen om de bijenkoningin te worden, als ze niet voor de rol werd gekozen, zou ze uitgroeien tot gewoon een werkbij zoals de meerderheid in de korf. Voortdurend omringd door werkbijen die in al haar behoeften voorzien, is haar enige functie om te dienen als de voortplanting van haar soort. Tijdens haar leven als de bijenkoningin zal ze de korf maar één keer verlaten, en dat is om zich voort te planten. Vanaf dit eenmalige uitstapje kan ze de rest van haar leven, dat is ongeveer 2-7 jaar, eieren leggen.

  Vrijmetselarij en alle samenlevingen werken op deze manier, of dit nu een kerk, loge, synagoge, moskee of welke tempel dan ook is die men wil presenteren, op deze manier functioneert de korf goed met slechts één bijenkoningin, veel werkers en een paar drones. Een goed functionerende bijenkorf is een zeer drukke plaats, waarbij de industrie de hoogste deugd is, met uitzondering van de drones. In mijn studies naar westerse religieuze verschuivingen ontdekte ik dat de methodistische constructie het platform was dat opstandige christenen tegen de Caesars, of koninginnen, verschuift naar ijverige industriële revolutionairen, en ze voerden dit ijverig uit voor Jezus, wiens moeder natuurlijk wordt voorgesteld als een koningin.

  Drones zijn groter dan de werkbijen, maar ze doen absoluut niets om het welzijn van de bijenkorf te bevorderen. Ze verzamelen geen nectar, maken geen honing of maken geen bijenwas. Ze sluiten niet elke cel met honing af die is opgeslagen, noch waaieren ze de cel uit om de bijenwas te drogen. Ze voeren ook geen huishoudelijke taken uit voor het algemeen welzijn van hun broederschap, noch leren ze de jongere bijen hoe ze hun werk moeten doen.

  Als we vandaag de symboliek van de bijenkorf positioneren als een overlay op de sociale systemen van naties onder corporatisme, zien we dat het een groeiende onderklasse heeft gecreëerd die handelt als een drone, ze voeden of leren hun nakomelingen niet door ze over te dragen aan bedrijfseducatie en de zakelijke entertainment- en media-activiteiten, die samen het hive mind-programma uitpompen van hoe te leven, eten, denken, wie te haten, van wie te houden (beroemdheid) en misschien wel het belangrijkste van alles, wie en wat te zien als de Autoriteit. En natuurlijk hebben alle paden die door dit waardesysteem worden uitgestippeld een overheersende onderneming die geld verdient met je steeds kleiner wordende keuzes in het leven, elk eigendom van het internationale bankkartel, dat het geld naar de top van de piramide kanaliseert, of naar de koningin en haar Aristocratie, haar pretoriaanse garde, op dezelfde manier als in een bijenkorf.

  Het formaat waarop een bijenkorf werkt is heel eenvoudig, het heeft de koningin, gekozen door de arbeiders, die ijverig zorgen voor alle behoeften van de koningin, en we hebben de darren, die behoorlijk nutteloos lijken te zijn voor de waarde van de bijenkorf. Heb je het gebruik van de term ‘Waarde’ opgemerkt, wat in Bijbelse termen gelijk staat aan mammon, dat zich tegenwoordig presenteert als je menselijke titel, je waarde voor de bijenkorf. Meneer is misschien de kastwaarde van die van een drone, maar natuurlijk kun je als meneer, juffrouw of mevrouw een arbeider worden en zo de klasse van arbeider krijgen die je uit het label van drone haalt, omdat je nu een waarde hebt naar de bijenkorf/geest. U kunt dit onderzoek uitbreiden door de juridische titel versus de billijke titel te begrijpen.

  De drones hoeven zich dus geen zorgen te maken dat ze genoeg honing in opslag hebben om de broederschap de winter door te brengen, want natuurlijk voeden de arbeiders de drones (uitkeringen van de sociale zekerheid), als dat niet zo was, zouden de drones sterven. De enige reden waarom de drones in de korf worden gehouden, is om de voortplanting in de korf te verzekeren en te bevorderen.

  Laten we nu terwille van de argumenten zeggen, en nog steeds binnen de parameters van de bijenkorfsymboliek aangepast aan realtime menselijke controle, wanneer de bijenkorf de juiste wetenschap en technologie heeft gecreëerd om de behoefte aan de massa werkbijen weg te nemen, vandaag kunnen we dit noemen technocratie, dan onder een programma genaamd eugenetica, de uitverkoren werkbijen in competitie met de koningin, bewegen om de massa nutteloze eters in de korf te doden, te beginnen met de drones, wiens belangrijkste taak is om de reproductie van de korf te verzekeren, maar Natuurlijk wanneer de agenda verschuift naar technocratie, met robots en computers die de ondergeschikte taken uitvoeren die ooit door de arbeiders werden uitgevoerd… dan opnieuw

  Like

 7. Julia zegt:

  Dat heel veel domme schapen nog niet door hebben dat ze van alle kanten door Rutte en trawanten worden leeg gezogen is een zeer trieste balans. De komende jaren wordt het voor velen een kwestie van overleven, niets geen vakantie, niets geen dagtripjes, geen bezoek meer aan restaurants, bios, theater, etc., dag heilige koe u mag door weer en wind op uw fietsje of met mondmuil en QR code met het OV. Men mag nog in de handen knijpen als men een keer per week een klein stukje vlees en verse groenten kunnen eten. Laten we nu hopen dat er miljoenen mensen tegen het Schwab fascistisch kabinet op staat en er voor zal zorgen dat zij geen dag meer langer in Den Haag zitten. Rutte is rijp om opgepakt te worden en veroordeeld te worden tot levenslang. De rat heeft een enorme hekel aan ouderen want die kosten teveel geld vandaar dat hij het leven van ouderen zo zuur mogelijk maakt. Laten we hopen dat hij zelf zijn langste tijd heeft gehad zodat hij straks niet meer kan genieten van een hoog pensioen. Sorry ik heb geen goed woord meer over voor deze huichelaar en leugenaar.

  Geliked door 1 persoon

 8. Harry zegt:

  Hoe krijg je de mensen wakker gerost ?
  Heb goede langdurige vrienden , van vijftig jaar terug , die nog steeds VVD stemmen en schamperende opmerkingen maken over de poster van Wilders ,
  die ik op mijn kantoor heb hangen .
  Ik ben een wappie , “ gelóóf jij dat allemaal “ ?
  Als je over Schwab begint , dan kijken ze je helemaal aan alsof je onder het kroos geboren bent .
  Wát je ook zegt , wát je ook doet , het dringt niet door !
  Ik geef niet op , maar het kost wél heel veel tijd .

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Wees Gewaarschuwd! het despotisme trekt zich terug en gaat zich hergroeperen, de volgende aanval op de democratie zal zich buiten het zicht voltrekken, in achterkamertjes, staatsgevaarlijk.
  Het ondermijnen waarmee het kabinet met hun Ondermijningsfonds (screeningseisen voor ambtenaren/adviseurs die gevoelige functies uitoefenen) Als volksvertegenwoordiger dien je immers van onbesproken gedrag te zijn: je wordt vooraf uitvoerig gescreend en er wordt gekeken of er geen belemmeringen zijn om het ambt goed uit te voeren. Daarnaast wordt verwacht dat je een voorbeeldfunctie vervuld. Hartstikke logisch allemaal……men zegt het ondermijnen van de rechtsstaat te voorkomen, doch houden zich nu enkel bezig met het ondergraven, verzwakken van de rechtsstaat, het tolereren van extremistische ideologieën zoals islamisme in de regering…… Kenmerk van een rechtsstaat is immers dat iedereen, inclusief de overheid, (van onbesproken gedrag), zich aan het recht houdt.
  Het politieke tornen aan de democratische uitgangspunten van onze rechtsstaat; enkele bestuurders en ambtenaren nemen het steeds minder nauw met hun bestuurlijke integriteit, zelfs buitenlandse terroristen krijgen een stem in ons parlement en die vorm van criminaliteit kan niet of onvoldoende effectief worden bestreden met het strafrecht…net zolang totdat het getergde volk van ellende zal roepen om veranderingen, of het recht in eigen hand nemen……

  Like

 10. R Thomasson zegt:

  De wereld wordt al sinds het Verdrag van Versailles (1919) gedomineerd door boosaardige duistere entiteiten, genaamd de elite, die nog mensen noch monsters zijn. Hun boosaardigheid is puur monsterachtig, maar niet hun niveau van ontwikkeling. Mensen maken fouten- monsters niet! Deze entiteiten (sommigen waren al actief ver voor 1900) leven rijke parasietenleven van bedrog, oorlog, bloed en dood. Maar door hen tekortkomingen, veranderen hen boosaardige projecten in mislukkingen. Het verdrag van Versailles was een mislukking. In de jaren ’20 en ’30 waren ze laaiend enthousiast over Adolf Hitler en zijn NSDAP. Zijn agressie en moordlust vielen bij hen in de smaak. Er viel wat aan hem te verden’n! Zonder hun financiële support, zou hij niet aan de macht komen. Toen hij werd te gevaarlijk, werd besloten tegen hem te vechten, en zij stuurden andermans kinderen op hem af. Wat waren ze, later, gelukkig met de Koude Oorlog! Oorlog betekent kassa! Jammer dat dit tijdperk kwam na 45 jaar tot een einde. Zij moesten heel snel andere spelletjes verzinnen. Gelukkig kwam de oorlog tegen terrorisme. Maar ook dit project werd een grote flop. Nu wordt “Globale Pandemie” gespeeld. Klaus Schwab noemt het “The Window op Opportunity’s”. In zijn boek “The Great Reset” legt hij precies uit hoe de wereld moet eruitzien na de pandemie. Niet alle ideeën in het boek zijn boosaardig. Echter, de elitaire Geld-vampiers haalden de stukken uit, die bij hun parasitaire aard passen. Degenen die het boek lezen, begrijpen dat het boek is niet binnen 3 maanden geschreven. Dat is een fabeltje: a) het is knap geschreven, en niemand kan binnen 3 maanden alle achtergrondinformatie verzamelen, b) Er staan in het boek feiten die toen nog niet bekend waren. Bijvoorbeeld: technologische ontwikkelingen die bedoeld zijn infecties in remote controle te monitoren. Deze technologie werd pas later ontwikkeld. Hoe konden Schwab en zijn co-schrijver, Thierry Malleret, dat weten? Overduidelijk een menselijke fout die laat zien dat COVID-19 is tot de laatste puntjes een geplande lange termijn PROJECT, en niet een “pandemie” die zomaar uit China kwam aanwaaien. Er werd er heel lang over gewerkt. https://www.frontnieuws.com/sluitend-bewijs-covid-19-was-gepland-om-de-nieuwe-wereldorde-te-lanceren/

  Like

 11. Ravian zegt:

  Yep, de Corona hoax legt de globalistische elite geen windeieren.
  Zo heeft de heer Bezos van Amazon afgelopen jaar zijn eigen kapitaal verdubbeld zien worden.
  En voor dat u de schouders ophaalt; we praten hier over een verdubbeling van 120 naar 240 MILJARD, dat is geen kattenpis zal ik maar zeggen.
  Degenen die aan de touwtjes trekken van de schertsfiguren die in het westen voor leiders doorgaan, degenen die bepalen welke informatie u wel en niet middels de mainstream media te zien krijgt, en die op die manier bepalen wat u denkt en hoe u stemt, die “verdienen” dus werkelijk gigantische sommen geld aan het in stand houden van de Corona hoax.
  En voor de klimaat hoax geld precies hetzelfde, ook hier vult de globalistische elite zich uiterst royaal de zakken, met u en mijn belastinggeld.
  Zo wordt een asociaal rijke salonsocialistische elite dan steeds rijker, en de rest steeds armer, omdat de kudde te dom is om het geldspoor te volgen, en niet in staat is te begrijpen dat in deze wereld niets voor niets is.
  Eerst wordt er gelokt met “gratis” en “goedkoop”, en als dan de beoogde monopolie positie eenmaal “gekocht” is dan verdwijnt “gratis” en “goedkoop” als sneeuw voor de zon en begint het grote afzetten en woekeren.
  Wat dacht u bijvoorbeeld dat er met het “gratis” gebruik van betaalkaarten gaat gebeuren nadat het contante geld is afgeschaft?
  Denkt u dat het gebruik hiervan dan gratis blijft?
  In dat geval wil ik wel een keer zaken met u doen…
  En wie dacht u dat de “subsidie” op zonnepanelen en Tesla’s betaalden?
  Dacht u dat de belastingdienst een filantropische instelling was, waar het geld aan boompjes groeit?
  Het spreekwoord zegt niet voor niets “voor niets gaat de zon op”.
  En zelfs dat is feitelijk niet echt voor niets, want over een paar miljard jaar houd ook die “gratis service” op te bestaan.

  Like

 12. saddy zegt:

  Als je alle buitenlanders vaarwel zegt dalen alle kosten en afdrachten al direct met minstens 50%.
  En dat percentage neemt alleen maar toe in de tijd.

  Like

 13. Ina Zwaan zegt:

  Helemaal mee eens. Wij worden monddood gemaakt. Straks is het uithuilen en opnieuw beginnen. Wij blijven onze stem uitbrengen. Of het helpt ik weet het niet. Niks doen is ook geen optie. Groetjes

  Like

 14. Pingback: Selectie uit de Top 500 – Top 500 Alternatieve Media Nederland

 15. Jan zegt:

  Om arme mensen te bestraffen stelt griezelige Bill Gates CO2-belasting voor op World Economic Forum (VIDEO)
  https://www.thegatewaypundit.com/2022/01/punish-poor-people-creepy-bill-gates-proposes-carbon-taxes-drive-demand-clean-products/

  Zijn huisje

  BILL GATES CAR COLLECTION • Porsche 911 • Chevrolet Corvette • Daily Drive: Tesla Model X
  https://www.superyachtfan.com/yacht-owners/bill-gates/cars/

  Bill Gates bezit vier privéjets, alsook een Cessna 208 watervliegtuig en een Eurocopter EC 135 helikopter. Zijn collectie privéjets bestaat uit twee Gulfstream G650ER’s en twee Bombardier Challenger 350’s. De Gulfstream G650ER heeft een catalogusprijs van 70 miljoen dollar en wordt beschouwd als de Rolls Royce onder de zakenjets.
  https://simpleflying.com/bill-gates-private-jet-collection/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s