Koopkrachtdaling kan oplopen tot € 200,- per maand

(Door: M. Joop)

De koopkracht in Nederland neemt dit jaar naar verwachting flink af,  verwacht het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Het Nibud voorziet dalingen van tussen de -0,5% en -1,9%, wat neerkomt  op bedragen van min € 9,- tot min € 116,-. Gemiddeld gaat de Nederlandse bevolking er naar schatting ongeveer € 40,- op achteruit. Dat schrijft het instituut in een persbericht.

De daling in de koopkracht wordt met name versterkt door de onverwachte stijging van de energieprijzen aan het eind van vorig jaar. Dit zorgt ervoor dat de situatie voor een fors deel van de Nederlandse huishoudens erg lastig wordt. ,,We zien dat grote groepen huishoudens iedere maand tientallen euro’s minder te besteden hebben”, stelt Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Koopkrachtdaling kan oplopen tot € 200,- per maand

 1. Hovawart zegt:

  De daling in de koopkracht komt bovenop de prijsstijging van TWINTIG % op de dagelijkse boodschappen, die wij reeds een tijdje mogen ophoesten…………plus dat verzekeringen en belastingen ook zullen stijgen,…..gaan wij met Rutte4 The Great Poverty tegemoet, de causaliteit tussen werkeloosheid en criminaliteit stijgen tot het beloofde toppunt…..
  Nu hoor ik u zeggen; We hebben een actieplan nodig om armoede te bestrijden, en dat is er,….
  NeXiT, NU!!!! en Rutte4 terug naar de schoolbanken….

  Geliked door 1 persoon

 2. Marijke zegt:

  Welja, de dure hobby’s van onze politici moeten immers betaald worden: stikstof”crisis”, klimaat”crisis” en asielbeleid.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Daar heeft dit kabinet puur donder op aan. Ouderen blijven flink gestraft zowel bezuiniging in verpleeghuizen en ontkoppeling AOW. Rat Rutte zegt toe dat in maar bekeken wordt hoe het te compenseren nou neem van mij maar aan er gebeurt helemaal niets. De ouderen meet een AOW tje staan net als Groningers compleet in de kou. Vandaag in het debat was Rutte de hoofdrolspeler in de algehele theatershow lacht zoals gewoonlijk alles weg, stelt dat alles is onderzocht maar zeg er wel bij dat niet alles zou lukken dat is nu eenmaal niet vooruit te zien. Deze rat is een onbetrouwbaar stuk ellende dat de algehele samenleving compleet kaal plukt en de miljardenpot aan belasting gelden schenkt aan Brussel en hem vervolgens smeert hetzij naar het WEF of naar Brussel maar ondertussen heeft hij Nederland dan wel compleet naar de diepte geholpen. Dit gaat zeker binnen een paar jaar gebeuren en wordt het stokje overgedragen aan Kaag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Gezien de brandstofprijzen voor minstens driekwart uit belastingen en accijnzen bestaan is een hogere brandstofprijs voor de consument dus primair een keuze van de overheid.
  Dit wordt dus gewoon door de overheid gedaan om Edje Nijpels zijn warmtepompen business uit het slop te trekken, en om de Nederlander te dwingen een stekker auto te kopen.
  Het is dus gewoon misbruik van macht om de bevolking een Groenlinkse ideologie op te dringen.
  Ik hoop dat u begrijpt dat dit methoden zijn die in een vrij land niet op zijn plaats zijn, dat dit methoden zijn die in een socialistische dictatuur thuis horen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Joepiedepoepie zegt:

  Lachebekje rutte dacht aow niet mee te laten groeien, dat kost zijn vvd enorm veel zetels?

  Geliked door 1 persoon

 6. Frits zegt:

  Minder minder minder. Ooit is daar iemand voor berecht. Nu ook??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s