Tsjechië zet streep door geplande vaccinatieplicht

(Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer de stem van de rede overwint

Terwijl in Oostenrijk vandaag in het parlement gestemd wordt over de vaccinatieplicht, beginnen andere landen de maatregelen te beëindigen. Spanje wil corona zoals griep behandelen, Groot-Brittannië stopt met alle maatregelen en in Tsjechië schaft de regering de geplande vaccinatieplicht weer af.

Eigenlijk zou die voor personen vanaf 60 jaar en ook voor enkele beroepsgroepen zoals verzorgings- en gezondheidspersoneel gelden. Maar de corona vaccinatieplicht zal er niet komen in Tsjechië. Dat verkondigde de nieuwe minister-president Petr Fiala gisteren in Praag en verzekerde dat er onder zijn regering ook geen andere initiatieven voor een corona vaccinatieplicht zullen komen. Als reden noemde hij dat men de kloof in de samenleving niet dieper zou willen maken.

Protesten tegen vaccinatieplicht

De vorige regering onder minister-president Andrej Babiš had de invoering van de vaccinatiedwang in december besloten. Het was een van de laatste handelingen van de regering geweest en zou eigenlijk vanaf maart in werking hebben moeten treden. Daartegen hadden brede maatschappelijke protesten plaatsgevonden. Want behalve senioren en gezondheidsberoepen zouden ook politieagenten, brandweerlieden of militairen tot de naald gedwongen zijn. In linkse Tsjechische kranten wordt de minister-president daarentegen bekritiseerd voor deze stap. Hij zou ondanks de heersende omikron-variant van een te optimistisch toekomstscenario uitgaan. Temeer daar tot nu toe slechts 63% van de bevolking als “geïmmuniseerd” geldt, dus minder dan het EU-gemiddelde.

Systeem stort in elkaar wanneer mensen in verzet komen

Dat zou ook een reden van de nieuwe regering geweest kunnen zijn om de behandeling met de twijfelachtige gen-therapieën af te blazen. Want het zou vooral ook kritieke terreinen getroffen hebben en in de VS was in de afgelopen maanden aardig goed te merken dat het systeem snel zijn grenzen bereikt wanneer de mensen echt verzet bieden. Enkele Amerikaanse staten moesten bijvoorbeeld de Nationale Garde naar ziekenhuizen sturen, zodat deze konden blijven draaien. Ook schoolbussen vielen enorm veel uit, de vuilnisdienst kwam niet meer of men moest langer op de politie en de brandweer wachten.

Bron:
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Tsjechië zet streep door geplande vaccinatieplicht

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  En in Nederland word dus vol ingezet op een prikplicht want te veel mensen die maatjes hebben in de regering verdienen hier te goed aan en klausje zag dat het goed was.
  Hoe zit het trouwens met die 5,2 miljard van Hugo??

  Geliked door 4 people

 2. Julia zegt:

  Kuipers zet door. Het niet werkende 2G dat nu is gebleken dat het totaal geen enkele zin heeft zal deze omhoog gelikte gewetenloze arts koste wat het kost door zetten. Hoe durft deze man nog de titel als arts te dragen terwijl hij juist weet dat hij de algehele samenleving een schade toedient en het blijkbaar normaal vindt jij meer dan dan een miljoen burgers hiermee uitsluit van de samenleving. De gewetenloze SCHAB uitvoerder Rutte zal zonder meer hierin mee gaan. Een rechter die de rechten van de mens in acht neemt zal nu moeten toe geven en recht moeten spreken dat de huidige maatregelen volgens de rechten van de mens en de grondwet niet meer kunnen worden toegelaten omdat een rechtvaardig rechter donders goed weet dat de buiten proportionele maatregelen niet meer in het belang zijn het belang van de algehele gezondheid van onze samenleving. Het resultaat is dat duizenden mensen in een burn out zijn beland, de zelfmoord onder jonge mensen niet meer acceptabel is, ouderen die worden geïsoleerd niet meer te accepteren is en de algehele samenleving zeer lijdt onder tweedeling met alle gevolgen van dien.

  Geliked door 4 people

 3. Bas zegt:

  The Dutcher
  BREKEND – Zeer goed nieuws uit Beieren, Duitsland. G2 is er na maanden van de baan. Alle winkels gewoon weer voor iedereen open!

  https://pbs.twimg.com/media/FJedKH0XEAMNn3f?format=jpg&name=900×900

  Geliked door 1 persoon

 4. Joepiedepoepie zegt:

  Goed zo de volgende in de rij!
  Nou Nederland nog met dat satanische marionettenspel!

  Geliked door 1 persoon

 5. Svalbard zegt:

  In Engeland gaat vrijwel alles van tafel, de coronapass, de mondkapjes en hopelijk ook de mogelijkheid om weer op de oude manier naar Engeland te reizen dus zonder coronapaspoort en verplichte mondkapjes op de bootverbindingen naar dit land.
  Als dat gebeurt zie ik mijn volgende vakantie plaatsvinden in Schotland of Wales, misschien nog wel dit jaar.

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  Mensen pas op,de leugen regeert en niets is wat het lijkt.Voor verdere informatie verwijs ik graag naar de volgende website: herstelderepubliek.wordpress.com

  Like

 7. Peter zegt:

  Duurt niet lang meer voor het grote schandaal naar buiten komt over de bijwerkingen,de kikkers springen nu al overal uit de kruiwagens ,

  Geliked door 1 persoon

 8. Rensk. zegt:

  Kuipers begint ook al over mondkapjes dragen voor kinderen in de klassen. In vredesnaam hou op met die achterlijkheid. Ik als volwassene iriteer me rot als ik mensen spreek en ze niet goed verstaan kan door dat mondkapje. Sommige mensen praten al een beetje binnensmond en met dat kapje op is het helemaal onverstaanbaar. Wat is dat een eng kabinet wat we hebben. Hele enge benauwde griezelige rucksichlose clubjes. Kuipers doet zn best artsen in een zeer slecht daglicht te plaatsen. Ik zelf heb al weinig vertrouwen in artsen door hun geilheid op pillen voorschrijven en hij zal er nog even een flinke schep bovenop doen. Gezond leven en veel beweging en je wordt flink gestraft door dit kabinet (en de tandeloze tweede kamer) Zielig moet je zijn en je proflieren als slachtoffer dan maak je het helemaal in deze maatschappij. Bah

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s