Éric Zemmour overschat de Duitsers: “Niet alles door het Duitse prisma bekijken”

(Vertaling: E.J. Bron)

De rechtse Franse presidentskandidaat Éric Zemmour, die enkele dagen geleden wegens vermeende “volksopruiing” tot een geldboete werd veroordeeld, ziet zijn landgenoten in de schaduw van de Duitsers. “We hebben een minderwaardigheidscomplex tegenover de Duitsers”, zei Zemmour tegenover de vereniging van buitenlandse correspondenten (APE) in Parijs.

“We zoeken constant de instemming van de Duitsers en offeren onze belangen op aan het zogenaamde Duits-Franse paar, dat alleen maar in de hoofden van de Franse politici bestaat”, benadrukte Zemmour.

De Duitsers zouden hierom lachen, vermoedt de rechtse presidentskandidaat. Frankrijk zou verzwakt zijn door de industriële achteruitgang en Duitsland als garantie van zijn schulden beschouwen. “We moeten ermee ophouden om alles door het prisma van de Duitsers te bekijken”, zei hij. Veelmeer zou Frankrijk nieuwe allianties moeten smeden, bijvoorbeeld met Italië, Hongarije of Polen. “Europa bestaat niet alleen maar uit Duitsland”, zei Zemmour.

Maar nu overschat Zemmour de buren aan de overkant van de Rijn vermoedelijk. Deze leveren met hun nieuwe linkse regering op dit moment een treffend voorbeeld van hun politieke en economische (in)competentie.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Éric Zemmour overschat de Duitsers: “Niet alles door het Duitse prisma bekijken”

 1. droevige mof zegt:

  Tijdens mijn bezoeken aan Frankrijk vond ik dit niet het geval, eerder het tegendeel. Duitsers zijn min of meer impopulair in alle negen buurlanden van Duitsland, tenzij zij betalende toeristen zijn of een eerlijke inspanning doen om de taal en cultuur van het gastland te leren. Minderwaardigheidsgevoel? Nee, dat heb ik nooit gevonden.

  Like

  • karton zegt:

   @ droevige mof op 21-1-2022 om 21.35 u.
   Ik deel uw ervaring mbt Duitsers in Frankrijk.
   In Spanje daarentegen, is mij wel eens opgevallen dat Spanjaarden redelijk goed met het “Herrenvolk” kunnen opschieten, maar dat heeft een andere oorzaak. (Franco, bombardement van Guernica)

   Like

 2. Johan P zegt:

  *LOL* De Duitsers en Nederlanders zijn de grootste netto-betalers. Frankrijk heeft de EU vanaf het begin af aan gezien als een manier om andere landen op te laten draaien voor hun belabberde economische beleid en waardeloze arbeidsethos en riante vroege pensioenen.
  Er is geen Franse president geweest die kans heeft gezien impopulaire maar broodnodige hervormingen door te voeren en geen heeft echt aangedrongen omdat ze het gemis aanvulden vanuit de EU.
  Duitsland is feitelijk altijd de motor geweest maar is nu door Merkel en haar rampzalige beleid wat betreft immigratie en energie nu op de schroothoop beland en zal niet langer kunnen betalen voor de hele zwik zuidelijke landen.
  Rutte heeft de Nederlandse pensioenpotten wwggegeven om het sprookje in stand te houden maar dat geld is nu ook op. De zaak gaat klappen en landen zullen hun eigen broek weer op moeten houden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s