Zweden richt Fake-News-afweerdienst op: Burgers dienen op staatsdoctrine te vertrouwen

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

Overal neemt de censuur toe

In Zweden moet het in januari opgerichte “Zweedse Psychologische Defensieagentschap” (SPDA) het land en zijn burgers in vredestijd en in oorlog tegen “desinformatie” beschermen. Het agentschap ressorteert onder het ministerie van Justitie. Desinformatie zou namelijk tot angst, haat en twijfel leiden. En dat zou kwaadwillig ter bedreiging van de Zweedse samenleving en de onafhankelijke besluitvorming gebruikt kunnen worden.

Alleen informatie van de autoriteiten is betrouwbaar

Burgers dienen met scepsis tegenover elke informatie te staan en ontvangers van Fake News dienen de website van de staat, “Crisisinformatie”, met bevestigde informatie te raadplegen, adviseert de regering. Valse data kunnen vraagtekens plaatsen bij het leven en de gezondheid van de bevolking, het functioneren van de samenleving en de fundamentele waarden zoals democratie, rechtsstatelijkheid evenals mensenrechten en vrijheden. Algemeen directeur van SPDA is Henrik Landerholm, voormalig Zweeds ambassadeur in Abu Dhabi.

Domme burgers goed aansturen

De Zweedse regering is er blijkbaar van overtuigd dat haar interne en internationale belangen door kwaadwillige informatiebeïnvloeding en misleidende informatie worden bedreigd. De regering denkt ook dat veel mensen zich er helemaal niet van bewust zouden zijn “onnauwkeurigheden” te verbreiden en dat dit schadelijk zou kunnen zijn. Wat de regering verstaat onder “desinformatie” blijft onduidelijk, net zoals wie en wat het agentschap in het vervolg in het vizier moet nemen. Onduidelijk is ook welke bevoegdheid de autoriteit heeft om personen en organisaties te bestraffen die men beticht van “bedoelingen van kwaadwillige desinformatie”.

Strategische kennisoverdracht

Op de website van de SPDA staat o.a.: het zou bijvoorbeeld om desinformatie kunnen gaan, waarmee het weerstandsvermogen van het land en de wil van de bevolking tot zelfverdediging verzwakt of de waarneming, het gedrag en de besluitvorming van de mensen overmatig beïnvloed moet worden. Dat moet o.a. preventief door scholingen en oefeningen, onderzoekswerk en internationale samenwerking vermeden te worden. Evenals door ondersteuning bij de analyse en ontwikkeling van methodes ter verbreiding van kennis aan de algemene bevolking en relevante spelers. Op de “Vragen & antwoorden”-pagina van de SPDA worden o.a. aangesproken: wat is psychologische verdediging? Welk gevaar kan uitgaan van ongeoorloofde informatiebeïnvloeding? Wie verbreidt waarom desinformatie? Hoe kan men zich daartegen beschermen? Waar kan men exacte en gecontroleerde informatie vinden? En: een ieder mag denken en zeggen wat hij wil – toch?

Staatsmonopolie op “mening”

Heel duidelijk moet de nieuwe afweerdienst voor desinformatie aan de burgers echter de staatsdoctrine doorgeven en geloofwaardig maken. Informatie die niet in dit concept past, zou door het nieuwe agentschap dan snel als “desinformatie” gediskwalificeerd, bestreden en gesanctioneerd kunnen worden. Conflicten met de door de grondwet gegarandeerde vrijheid van meningsuiting zijn voorgeprogrammeerd. Want daarin is nadrukkelijk de vrijheid om informatie te communiceren en gedachten, meningen en gevoelens uit te drukken – mondeling, beeldend, schriftelijk of op welke andere wijze dan ook – vastgelegd. Informatievrijheid wordt derhalve gedefinieerd als “de vrijheid om informatie te verschaffen en te krijgen en zich op een andere wijze vetrouwd te maken met de uitlatingen van anderen.”

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Zweden richt Fake-News-afweerdienst op: Burgers dienen op staatsdoctrine te vertrouwen

 1. BosscheBol zegt:

  We weten allemaal wat overheden tegenwoordig als desinformatie zien: alles wat niet strookt met hún mening en hún bedoeling.
  Als dit doorgaat, betekent dat dus de volledige censuur. Het zal dan niet meer zo lang duren voordat ook partijen met meningen die niet die van de overheid zijn, verboden worden (onder het mom van; het zijn ondemocratische partijen die de “democratie” omver willen werpen.

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Heb je het boek 1984 gelezen van Geogre Orwel dan heb je al snel door dat dat hele SPDA de nieuwe vorm is van het ministerie van waarheid.

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Heb je het boek 1984 gelezen van Geogre Orwell dan heb je al snel door dat dat hele SPDA de nieuwe vorm is van het ministerie van waarheid.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  “waarmee het weerstandsvermogen van het land en de wil van de bevolking tot zelfverdediging verzwakt”

  LOL, dan gaan ze nu in Zweden ook alle socialistische partijen afschaffen?
  Het virus waar Zweden onder lijd heet namelijk niet “corona” maar “islam”, en het zijn de socialisten die Zweden daarmee opgezadeld hebben.

  Dit “SPDA” is dus gewoon een soortement politiedienst voor het ministerie van propaganda…

  Geliked door 1 persoon

 5. Bas zegt:

  Ondertussen iets anders

  Uit het boek van Klaus Swab:
  The Fourth Industrial Revolution.

  The Human brain project…funded by the European Commission (1billion )

  https://pbs.twimg.com/media/FJuOF78XEAgRBI7?format=jpg&name=900×900

  Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Dat Schwab in Zweden al vooruitloopt op z’n Great Reset-agenda met ” Wij Bepalen Wat U Moet Geloven, naast “You Will Own Nothing and You Will Be Happy”,……Zolang U Maar Belasting Betaalt…….

  Like

 7. Boike zegt:

  Een overheid, die dergelijke maatregelen tegen zijn eigen burgers neemt, heeft duidelijk het een en ander te verbergen en heeft het bang, dat de waarheid op straat komt te liggen.

  Iemand, die recht door zee gaat, hoeft geen bang te hebben. Hij zal op handen worden gedragen. Zelfs als hij een keer een foutje maakt, zal dat met de mantel der liefde worden bedekt. Maar iemand, die bewust een scheve schaats rijdt, heeft heel wat te vrezen. Hij zal alles in het werk stellen, om zijn leugens en bedrog te camoufleren. Dat valt natuurlijk op. En dat is reden voor brave wakkere burgers, om de deksel van de beerput te halen en daar te gaan zoeken. En dan gaat het gruwelijk stinken. En wat een hemel op aarde leek, wordt dan een ware hel. Dat beseft de scheve-schaatsen-rijder maar al te goed. Het bang slaat toe en hij zal proberen zijn hachie te redden met allerlei onzinnige maatregelen. Maar dat zal hem niet redden. Er zal alleen maar meer en meer en meer rotzooi uit de beerput worden opgeschept. De gevolgen daarvan zullen alleen maar erger worden.

  Het bang is een uiting van zwakte. Je kunt wel proberen een kurk onder water te duwen, maar die zal toch telkens weer boven komen drijven. Het bang is vluchten naar voren. Maar al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Sobieski zegt:

  Het feit dat Zweden relatief weinig corona restricties invoerde, heeft met twee zaken te maken. Allereerst is er de grote groep gewelddadige ”cultuurverrijkers” die niet meer door het gezag onder controle te houden zijn, en die zich aan geen enkele wet houden. Verboden tot samenkomsten in te voeren, waarvan vervolgens blijkt dat die niet te controleren of door te voeren zijn, zou het gezag verder zichtbaar ondermijnen. Vanuit die berekening zag men er dus maar meteen van af. Een tweede reden is mogelijk nog griezeliger, namelijk dat de (autochthone) Zweden al in een zeer hoge mate gecontroleerd worden door de staat, zodat om die reden de corona-maatgelen, zoals die elders ingevoerd werden, ”niet meer nodig” geacht werden. Big Tech en Big Pharma hebben de Zweden al langer in hun greep, en de woke Zweden hebben het moedwillig over zich heen laten komen, zonder dat ze eerst, zoals elders, middels een ingewreven angst voor een fake-pandemie ertoe gedreven moesten worden. Een lichtpuntje heeft deze Zweedse eigenaard wel opgeleverd. Doordat Zweden niet in lockdown ging (omdat het noch kon, noch ”hoefde”), en toch dezelfde corona cijfers opwees als andere, zelfs betere dan menig ander land met strenge lockdown, is nu voor iedreen die het wil zien duidelijk dat lockdowns niet werken, en dat die corona ”pandemie” een flink overdreven hype is, waar een andere, duister agenda achter schuil gaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s