$ 1 miljard uit Qatar om Europa en de wereld te islamiseren

(Door: Ezia Giovanino – Vertaling: E.J. Bron)

Uit door het “Middele East Forum” (MEF) onthulde documenten blijkt dat de regering van Qatar in grote omvang “humanitaire” hulp gebruikt om bijna $ 1 miljard aan islamitische organisaties in de hele wereld te verdelen. De door het Forum verwerkte en vertaalde data bevatten bijna 46.000 subsidies evenals honderdduizenden verborgen subsidies, die door de Sjeik Eid Bin Mohammad Al Thani Charitable Association, ook bekend als Eid Charity, werden verstrekt. De financiële middelen (meer dan $ 770 miljoen) gingen tussen 2014 en 2019 naar 288 islamitische organisaties.

In officiële documenten van het Qataarse regime wordt Eid Charity een “semi-statelijke organisatie” genoemd.

Er bestond nooit twijfel over haar radicale oorsprongen. De Carnegie Endowment for International Peace noemde Eid Charity “de waarschijnlijk grootste en meest invloedrijke door salafisten gecontroleerde activistische hulporganisatie van de wereld”. Haar oprichter, Abdulrahman al-Nuaimi, werd in 2013 door het Amerikaanse ministerie van Financiën vanwege zijn nauwe contacten met Al-Qaida geclassificeerd als “Specially Designated Global Terrorist” (SDGT).

Ondanks haar voorgeschiedenis heeft Eid Charity een goede naam, vooral bij internationale organisaties en NGO´s. Deze nieuwste ontdekking zou daar verandering in kunnen aanbrengen.

In Jemen schijnt Ewid Charity bijna $ 20 miljoen aan met Al-Qaida verbonden liefdadigheidsorganisaties zoals Al Ihsan Charitable Society, Rahma Charity en Al Hikma Yemeni Charitable Society geschonken te hebben. Al Ihsan wordt geleid door Abdullah Mohammed al-Yazidi, die lid was van de interne raad Hadhrami van Al-Qaida op het Arabisch schiereiland (AQAP). Bij de Rahma Charitable Foundation gaat het om een door de VS als terroristisch geclassificeerde organisatie, die door de regering “AQAP-camouflageorganisatie” genoemd wordt.

In de Palestijnse gebieden verdeelde Eid Charity $ 3 miljoen aan het Qataarse Comité voor de Wederopbouw van de Gazastrook, dat openlijk de door de VS genoemde Palestijnse Islamitische Jihad ondersteunt. Ze schonk € 5 miljoen aan de Islamitische Liefdadigheidsvereniging in Hebron, hoewel ze door de Duitse geheime dienst genoemd wordt als “rechtstreeks verbonden aan Hamas”.

In Pakistan werden 830 subsidies voor in totaal bijna $ 11 miljoen door de Eid Charity verstrekt aan een organisatie, die blijkbaar overeenkomt met de naam en de vestigingsplaats van de Al-Furqan Foundation Welfare Trust die het Amerikaanse ministerie van Financiën een “belangrijke leiding voor de financiële en materiële ondersteuning van terroristische groepen en hun activiteiten in Pakistan en Afghanistan noemt, in enkele gevallen onder de dekmantel van humanitair werk”. Het ministerie van Financiën stelt bovendien vast dat Al-Furqan “terroristische organisaties zoals Al-Qaida, de Taliban en Lashkar-e-Tayyiba financieel en op een andere wijze heeft ondersteund.”

In andere delen van de wereld, van Egypte tot India, van Oost-Afrika tot Indonesië, zijn onder de begunstigden van liefdadigheidsprojecten in het kader van het Suikerfeest vaak aanhangers van radicale salafisten te vinden.

Zelfs in het westen hebben “islamisten” van de gulheid van Qatar geprofiteerd. In het Verenigd Koninkrijk schonk de Eid Charity $ 2 miljoen aan de Al Muntada Al Islami Trust, een salafistische vereniging die contact onderhoudt met de ISIS-financier Nabil al-Awadi.

In Frankrijk schonk ze enorme bedragen aan vooraanstaande instellingen van de Moslimbroederschap, wat de beweringen in de Qatar Papers, een onderzoeksstudie van de Franse journalisten Christian Chesnot en Georges Malbrunot uit het jaar 2019, onderbouwt.

En in de Verenigde Staten speelde de Eid Charity bijna $ 100.000,- via Canada aan het Colorado Muslim Community Center door, een instelling die door de salafistische geestelijke Karim Abu Zaid wordt gecontroleerd, een onverholen apologeet van de Taliban.

Weliswaar bestonden er eerder al talrijke anekdotische bewijzen die het regime van Qatar in verband brachten met de financiering van het globale “islamisme”, maar deze door het Middle East Forum onthulde documenten zijn de tot nu toe meest omvangrijke bewijzen.

Het databestand is reusachtig, en er moeten nog tienduizenden documenten onderzocht worden. Maar zelfs wanneer dit slechts een klein deel van de totale uitgaven van Qatar voor zijn “islamistische” partners in de hele wereld is, toont deze nieuw ontdekte informatie duidelijk aan dat Qatar aan het hoofd van een nieuwe globale soennitisch-ïslamistische” as staat.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
lavocedelpatriota.it
Door: Ezia Giovanino

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op $ 1 miljard uit Qatar om Europa en de wereld te islamiseren

 1. Ravian zegt:

  Qatar gebruikt door westerlingen uitgevonden en gebouwde machinerie om door westerlingen gevonden olie uit de grond te halen, olie die enkel waarde heeft in een door westerlingen uitgevonden en opgebouwde maatschappij, en gebruikt het gratis kapitaal dat dit oplevert vervolgens om westerlingen te vermoorden en om de wereld een barbaarse ideologie, die al veertienhonderd jaar langs niets dan armoede en ellende oplevert, de strot af te douwen.
  Qatar is verder ook zo’n land waar dankzij het westen met niets doen stinkend rijk geworden Arabieren op grote schaal arme Aziatische families importeren om achter gesloten deuren als werk en seks slaven te misbruiken.
  Nu zou je denken dat al die linkse mensen en organisaties die altijd zo begaan zijn met het “onrecht” in de wereld, en die leven met het moto dat een dag Israël niet geboycot een dag niet geleefd is, zich wel erg druk zullen maken over al dat onrecht in het inhumane Qatar.
  Maar nee, zo’n “fijn” islamitisch land als Qatar wordt geen strobreed in de weg gelegd, en kan zelfs ongestoord Formule1 races en een wereldkampioenschap voetbal naar zich toe trekken.
  Van de misdaden die Qatar begaat wordt gewoon weg gekeken, omdat niet wegkijken niet in de linkse politieke agenda past.
  En zo blijft al het onrecht dat Qatar aanricht onbelicht, en kan dit kwaadaardige islamitische gezwel ongestoord door etteren.

  Geliked door 3 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   die zogenaamde sporters, interesseert het geen reet hoe het de mensenrechten in Qatar gesteld is. Zij komen alleen sporten, zonder nadenken. Sporters die daarnaar toe gaan zijn allen, ook hun begeleiders of hoe je ze ook wil noemen, sukkels met alleen spieren om te bewegen maar geen hersens om na te denken. Thuis gekomen vertellen ze grote verhalen hoe fijn hetg daar was en dat het toch allemaal best mee viel.

   Like

 2. Alex Delarge zegt:

  Qatar is een land van muᛋᛋliminteelt.
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16490156/

  Geliked door 1 persoon

 3. Klaas zegt:

  Like

 4. Bas zegt:

  Geert Wilders

  De VVD “gaat nadenken”???

  Ze is veroordeeld voor terrorisme en ze had een mitrailleur in haar bezit. Ze wilde politici waaronder mij vermoorden. Is dat niet duidelijk genoeg? Wat valt er in hemelsnaam nog na te denken?

  Schaam jullie VVD!

  https://pbs.twimg.com/media/FJyJBBqWYAIXJW0?format=png&name=small

  Like

 5. Rene zegt:

  Geen aanrandingen wand die konten zijn bedekt slim he ! geen aanleiding Ali weet raad !

  Like

 6. Torsten Himmelstoss zegt:

  Vinden die jurkendragende vrouwenHATERS die 1 miljard genoeg om u en mij* dat verzonnen woestijngeloof door de strot te persen? *laat ze ’t maar eens proberen…

  Like

 7. Bas zegt:

  Typisch!!!

  De nos maakt in hun tv journaal melding van een staatsgreep in Burkina Faso, maar weet totáál de jihaatdisten en de izlammitische terreur te verzwijgen…

  Burkina Faso wordt al vijf jaar geteisterd door het geweld van militante islamistische groeperingen, met een politieke en humanitaire crisis tot gevolg.

  In het land heerst er zeer veel frustratie en boosheid over het aanhoudend geweld tegen burgers en militairen door terroristische militanten gelinkt aan IS en Al Qaeda.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2022/01/24/staatgreep-in-burkina-faso-president-kabore-opgepakt-door-milit/l

  Staatsgreep aan de gang in Burkina Faso: “President Kaboré opgepakt door militairen”

  Onrust in Burkina Faso: muitende militairen eisen meer middelen voor strijd tegen jihadisme

  In het land eisen een deel van de militairen het ontslag van de legertop, ze eisen ook meer middelen om de islamistische terreur te bestrijden. Militairen sloegen gisteren aan het muiten. Ondanks de avondklok dat de regering had ingesteld, kwamen ook honderden burgers de straat op om de soldaten bij te staan. Daarbij werd het hoofdkwartier van de regerende partij vernield en in brand gestoken. De regering heeft ook de scholen twee dagen gesloten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s