Deense minister van Immigratie en Integratie: “Asielsysteem is deel van het probleem, niet de oplossing”

(Vertaling: E.J. Bron)

De “Neue Zürcher Zeitung” (NZZ) interviewde onlangs de huidige Deense minister van Immigratie en Integratie Mattias Tesfaye (foto). Hij zette zijn beweegredenen uiteen over zijn in Europese vergelijking zeer strenge asielpolitie.

De Deense minister van Immigratie en Integratie, Mattias Tesfaye, bedrijft de waarschijnlijk strengste asielpolitiek van Europa en vormt zodoende een grote tegenstelling tot de Duitse “Refugees Welcome”-asielpolitiek. Denemarken streeft nu het doel “nul asielzoekers naar Denemarken” na. Veel Duitstalige media en linkse politici zouden volgens de NZZ het gepersonifieerde kwaad in Tesfaye zien: een sociaaldemocraat met migratieachtergrond, die de islam bekritiseert en slecht geïntegreerde buitenlanders ertoe wil dwingen om smerig werk te doen.

In een interview met de NZZ van 20 januari legt Tesfaye de redenen voor zijn instelling en politiek uit. De eerder links gerichte sociaaldemocraat heeft zelf Afrikaanse wortels, vertegenwoordigt echter een strikte migratiepolitiek.

Het huidige asielsysteem is deel van het probleem, niet de oplossing”, zei Tefaye.

Het nul-doel van de regering zou om asielzoekers gaan, niet om vluchtelingen

De helft van de asielzoekers in Europa zou geen behoefte hebben aan bescherming. Bovendien zou het merendeels om jonge mannen gaan, wier afwijzing grote problemen en hoge kosten zouden veroorzaken, zei de minister. Bovendien maakte hij duidelijk dat het nul-doel van de regering alleen maar om asielzoekers zou gaan, niet om vluchtelingen. Vluchtelingen zouden volgens humanitaire criteria uitgekozen moeten worden.

In Denemarken zouden op dit moment mensen uit Congo en Burundi worden opgenomen. Zij komen uit opvangkampen in Rwanda, het zijn seksuele minderheden of vrouwen met kinderen. “We willen er zeker van zijn dat de mensen die in Kopenhagen landen werkelijk vluchtelingen zijn, die door de VN werden uitgekozen – en niet door mensensmokkelaars”, aldus Tesfaye.

Links en de vakbonden zouden in de jaren-60 de migratie zeer sceptisch hebben bekeken wegens de concurrentie op de arbeidsmarkt, verklaarde Tesfaye. Politiek rechts wilde destijds de grenzen openen voor gastarbeiders. In de jaren-8- en de jaren-90 keerde de zaak om: nu was het links dat de grenzen wilde openen, terwijl rechts ze wilde sluiten.

DE Deense minister zei dat het voor linkse politici volledig normaal zou zijn om niet tegen migratie te zijn, deze echter te willen controleren. Want juist mensen die weinig verdienen en weinig gekwalificeerd zijn, zouden de hoogste prijs voor de integratie betalen. Wanneer je de Deense migratiegeschiedenis zou bestuderen, zou je vaststellen dat in de jaren-60 links en de vakbonden zeer sceptisch tegenover de migratie stonden wegens de concurrentie op de arbeidsmarkt. Destijds wilde politiek rechts de grenzen openen voor “gastarbeiders”. Dat is daarna in d ejaren-80 en de jaren-90 omgedraaid.

Positieve effecten

Volgens Tesfaye heeft een strenge asielpolitiek een positief effect op een land: “Als je de cijfers in Denemarken bekijkt, neemt het criminaliteitspercentage af, het onderwijs- en arbeidspercentage daarentegen nemen toe. Het aantal gebieden dat als ´getto´s´ wordt geclassificeerd, daalt dramatisch. Ik ben er absoluut van overtuigd dat wij dezelfde integratieproblemen zouden hebben wanneer we dezelfde immigratiecijfers als onze buurlanden zouden registreren.”

Op de vraag naar het onderscheiden van de nationaliteit van de migranten antwoordde Tesfaye: “Het maakt mij niets uit of iemand uit de Filipijnen of uit Irak komt. Ik beoordeel een persoon erop op hetgeen hij is en hetgeen hij doet. En daarna wat zo´n persoon bijdraagt aan de Deense samenleving. Maar de Deense samenleving heeft problemen met teveel migratie uit het Midden-Oosten en als minister moet ik rekening houden met de consequenties van deze migratie.” Daarbij noemde hij ook het belang van de “culturele integratie: de bereidheid om democratische waarden te leven, de gelijkberechtiging van man en vrouw te accepteren of dat een religie nooit boven de wet staat.”

Ook zou hij een juiste samenwerking met een partnerland heel belangrijk vinden. Tesfaye ziet het aanzetten van een oplossing erin dat het partnerland een asielcentrum exploiteert. De migratie zou ook deze landen betreffen, omdat ze veel jonge mannen kwijtraken. De legale migratie, maar ook de ontwikkelingssamenwerking zou gestimuleerd moeten worden.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Deense minister van Immigratie en Integratie: “Asielsysteem is deel van het probleem, niet de oplossing”

 1. Leon Theunisz zegt:

  Eens

  Geliked door 1 persoon

 2. Rensk. zegt:

  Kijk een minister met Afrikaanse wortels begrijpt de impact van veel MIdden-Oosten asielzoekers op de samenleving dus beter dan onze naieve incompentent ministers. Maar leren van een ander land? Dat is een brug te ver.

  Like

 3. Ronald B zegt:

  Het asielsysteem is niet een deel van het probleem, maar is HET PROBLEEM!!! Alle zgn. asielzoekers zijn door en langs vele veilige landen gereisd en hebben hier dus niet recht op asiel!!! Allemaal terug!!!

  Like

 4. Torsten Himmelstoss zegt:

  Alle allahschreeuwers de wereld uit te beginnen in de EU.
  HET PROJECT: https://tinyurl.com/5rv7vxb
  Vertaling: https://tinyurl.com/5za2bg

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s