Litouwen: Vaccinatieplicht voor artsen en verplegend personeel door parlement afgewezen

(Vertaling: E.J. Bron)

Angst voor terugkeer naar het totalitarisme

Vorige week donderdag wees het parlement van de Republiek Litouwen de door de regeringsmeerderheid geïnitieerde veranderingen van de wet ter voorkoming en bestrijding van infectieziektes af, waarmee een vaccinatieplicht voor werknemers in de gezondheidszorg en de sociale welzijnszorg moest worden ingevoerd. Over het voorstel werd niet alleen in het parlement, maar ook door het publiek heftig gediscussieerd.

Angst voor terugkeer naar het totalitarisme zoals in de Sovjet-Unie

Litouwen heeft pas drie decennia geleden zijn onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie bevochten. Ook daarom werd het wetsontwerp door de burgersamenleving als poging tot terugkeer naar het totalitarisme begrepen. In de Sovjet-Unie bestonden niet alleen gedwongen vaccinaties, maar ook gedwongen behandelingen tegen geslachts- en geestesziektes zoals verslavingen. De autonomie van het menselijk lichaam evenals de grondbeginselen van de vrije en geïnformeerde toestemming golden niet.

Verzet uit het volk

De leden van het parlement, die voor de wetswijzigingen stemden, kregen veel brieven van boze kiezers, en meerdere prominente dissidenten tegen het Sovjet-regime spraken zich openlijk tegen het initiatief uit. Openbare organisaties, vakbonden, artsenverenigingen en de studenten medicijnen spraken zich eveneens tegen de veranderingen uit. Het initiatief werd een vernedering van de waardigheid en het aanzien van de medische beroepsgroep genoemd: wanneer artsen in staat zijn om te beoordelen wanneer een vaccinatie niet aan te bevelen of zelfs gevaarlijk is, dan moeten zij ook het recht krijgen om te oordelen over hun eigen gezondheidstoestand.

Zal de Duitse Bondsdag ook een vaccinatieplicht-wet afwijzen?

Dat zou ook eens een voorbeeld voor de Oostenrijkse parlementariërs geweest zijn en misschien komen die in de Duitse Bondsdag tot bezinning. Ook de initiatieven in Kroatië kunnen als voorbeeld gelden. Het wordt tijd voor verzet tegen de autoritaire, fascistoïde politiek in de EU.

Bron
wochenblick.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Litouwen: Vaccinatieplicht voor artsen en verplegend personeel door parlement afgewezen

 1. Theo zegt:

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Bernhoven moest zo nodig uit Oss weg,alles voor het grote geld en zie hier het resultaat!Veel mensen klaagden,zaten zonder vervoer,konden er niet meer naar toe,maar het werd toch door gezet.En nu dit:ik gun het de initiatiefnemers van harte!

   Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Ondertussen in Canada

  Geliked door 1 persoon

 3. BosscheBol zegt:

  Goh! In Litouwen hebben ze nog een parlement! Bij ons is dat een applausmachine voor het regime.

  Geliked door 2 people

 4. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Er in Canada 🇨🇦 een revolutie gaande. 50.000 Truckers en zo’n 1,4 miljoen mensen zijn op weg naar het parlement in Ottawa. Ze zullen daar blijven tot Trudeau aftreedt of hij ons al onze vrijheden & rechten teruggeeft”

  Zou dat niet een goed plan zijn voor ons? Massaal naar Den Haag en daar net zolang blijven tot de voze, verrotte Rutte is opgesodemieterd? Ik doe mee!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 3 people

  • Boike zegt:

   @ J. C. Th. Köhler 6 januari 2022 om 21:12

   Toen de boeren massaal met hun tractoren naar Den Haag gingen, om te demonstreren, maakten ze een grote fout. De reegering Rutte luisterde niet. En om 5 uur gingen de boeren met lege handen terug naar huis.

   Dat was dus erg dom. Als je iets wil bereiken moet je volhouden, tot je je zin hebt gekregen. Als de boeren gewoon in Den Haag waren gebleven en het hele land hadden geblokkeerd, hadden ze wellicht heel veel bereeikt. Dan hadden ze Rutte van zijn troon kunnen stoten.

   De Roemeense opstand van 15 december 1989 heeft duidelijk laten zien hoe het moet.

   Toen tijdens de Franse revolutie de “gavroches” (kwajongens) optrokken van de Bastille naar Versailles kregen de koning en zijn kornuiten het bang en de verandering was een feit.

   Like

 5. Boike zegt:

  In het Litouwse parlement heeft het gezonde naprakkedenkiezeerverstand godzijdank gezegevierd. Chapeau !!!

  Na decennialang gekoeioneerd te zijn door de zegeningen van het communisme, zit het een en ander nog vers in hun geheugen. Aan dat systeem hebben ze dus echt geen behoefte meer.

  Wanneer gaan ook bij ons, de ogen van de slapende schapen open ???

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s