Israël beëindigt Covid-”uitzonderingstoestand”

(Vertaling: E.J. Bron)

De regering van Israël heeft met onmiddellijke ingang de toestemming van het parlement (Knesset) nodig om aan het publiek nieuwe beperkingen in verband met het corona-virus op te leggen. De Israëlische Knesset heeft dinsdag een nieuwe wet aangenomen, waarmee de sinds het begin van de corona-virus crisis geldende “uitzonderingstoestand” beëindigd wordt.

Volgens de nieuwe wet, die tot eind 2022 geldt, kan de regering alleen met toestemming van de Knesset nieuwe met Covid verband houdende beperkingen aan het publiek opleggen.

Als de regering vanaf nu zwaarwegende beperkingen wil opleggen, moet ze eerst een nieuwe noodtoestand uitroepen, die nog goedgekeurd moet worden door het parlement. Voor minder zwaarwegende maatregelen kan ze een “bijzondere gezondheidssituatie” uitroepen, waarvoor sinds kort ook de toestemming van de Knesset nodig is.

Kortom, de wetgever heeft er nu veel meer controle over hoe de regering op veranderingen in de corona-crisis reageert.

Volgens de wetgeving tot nu toe kon het kabinet beperkingen opleggen aan het publiek, zonder dat de rest van de Knesset of andere openbare instellingen daar iets tegen konden doen.

Snel stijgende cijfers

Deze verandering vindt plaats, ondanks de met sprongen gestegen besmettingscijfers in Israël. In de afgelopen dagen werden er dagelijks meer dan 80.000 nieuwe besmettingen geregistreerd.

Nog zorgwekkender is dat het aantal Israëli´s, die op grond van Covid-19 als zwaar ziek gelden, tot bijna 900 is toegenomen.

Op het hoogtepunt van de laatste besmettingsgolf waren er in Israël 1200 zware gevallen van corona-virus, een aantal dat de Israëlische ziekenhuizen tot aan hun grenzen belastte. Deskundigen gaan er van uit dat de actuele, door Omicron veroorzaakte, golf tot een nog groter aantal zwaar zieke patiënten zal leiden.

Bron:
israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Israël beëindigt Covid-”uitzonderingstoestand”

 1. Jan zegt:

  vanavond op Nieuwsuur beweerde journalist Rudy, die zich bezig houdt met ‘desinformatie’ op tv, dat behandeling van corona met Ivermectine desinformatie zou zijn. wat een gemene huichelaar! wat een misleider van honderdduizenden kijkers. hij zelf is een superverspreider van desinformatie en wordt voor zijn leugens nog betaald ook. de tv-media zijn rot.

  Geliked door 1 persoon

 2. Svalbard zegt:

  De leugen heerst al vanaf het begin, toen men Rob Elens verbood om zijn patiënten met zijn protocol van Hydroxychloroquine met zink te behandelen.
  Zogenaamd vanwege de gevaarlijke bijwerkingen.
  Hydroxychloroquine bestaat al meer dan 60 jaar en is van oorsprong een middel tegen malaria. Met de lage dosering die wordt toegepast in geval van Corona kunnen er geen bijwerkingen optreden.
  Maar de bijwerkingen van de vaccins die veel gevaarlijker zijn, worden genegeerd.
  Zou het om geld gaan?
  Hydroxychloroquine is erg goedkoop omdat er geen patent meer op zit. De vaccins van Pfizer, Moderna, Janssen en AstraZeneca kosten vele malen meer dan Hydroxychloroquine. Dus follow the money!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s