Europese Ombudsman legt EU-topvrouw Von der Leyen vuur na aan de schenen wegens geheime sms’jes aan Pfizer-baas

(Door: Wout Willemsen)

EU-topvrouw Ursula von der Leyen wordt het vuur na aan de schenen gelegd door de Europese Ombudsman. Er wordt geëist dat haar berichtjes aan Pfizer-baas Albert Bourla alsnog openbaar worden gemaakt. Dat gebeurde tot nu toe niet omdat het chatverkeer niet onder ‘EU-documenten’ zou vallen en daarom niet openbaar hoefden worden gemaakt.

Von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, had zeker twee maand lang contact via sms’jes en telefoontjes met de baas van farmaceut Pfizer. Het zou onder andere gaan om een aankoopdeal van 1,8 miljard doses van hun coronavaccin. Niet zo gek dat iedereen wil weten wat er precies is gezegd en hoe die deal tot stand is gekomen. Toch leverde het WOB-verzoek van een verslaggever niets op. De Europese Commissie beweerde alleen een e-mail, brief en een persbericht over het onderwerp te hebben. Sms’jes horen volgens de Commissie niet bij ‘EU-documenten’ en hoeven dus niet te worden vrijgegeven.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Europese Ombudsman legt EU-topvrouw Von der Leyen vuur na aan de schenen wegens geheime sms’jes aan Pfizer-baas

 1. Hovawart zegt:

  Een glas, een plas en de Brusselese Maffia draait dooorrrrrr zoals het sedert twee decennia was.

  Geliked door 1 persoon

 2. Eric zegt:

  Zou Timmerfrans nu op vinkenslag liggen ?

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Het probleem blijft, mocht omhooggevallen Urs via de zijdeur verdwijnen, dan komt er een heul vies vet menneke op de troon te zitten, iemand zó vol van zichzelf dat Zijne Opgeblazenheid of Mr.Bumptious zich als een mythologische godin zal laten afbeelden met de smeulende restanten van wat eens Europa was op de achtergrond.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  Ursula von der Leyen heeft als minister van Defensie al enorme schade aangericht. 200 miljoen euro voor adviesopdrachten, onder meer aan McKinsey, waar haar zoon toevallig werkte. Ze staat erom bekend dat ze altijd probeert haar verantwoordelijkheid te spreiden. Ze wil alles weten, maar zo weinig mogelijk beslissen dat haar kan worden verweten. Later zou ze zeggen: “Ik had tegenstrijdige informatie en de meerderheid van de deskundigen adviseerde de beslissing.” Als minister van Defensie voerde zij dezelfde argumenten aan en vervolgens werd zij op slinkse wijze bevorderd tot het voorzitterschap van de Europese Commissie.
  Deze vrouw in combinatie met Timmermans, het ijdele schoothondje, is gevaarlijk vanwege haar macht. Maar in tegenstelling tot Merkel, is zij een lafaard, en dat maakt haar kwetsbaar.

  Like

 5. karton zegt:

  Dat de gehele EUSSR-leiding maar binnen 24 uur moge overlijden aan het omikron- corona- tbc- polio- zwarte pest- cholera- knokkelkoorts- én biribiri virus, alle virussen tegelijk aub, voor de zekerheid !

  Like

 6. Htskday zegt:

  Huh, je verwacht het niet…
  De smsjes zijn alweer deleted.. 🤨😂

  The European Commission says it deleted the SMS between its president Von der Leyen and the head of Pfizer. Messages referring to purchases of vaccines for the entire EU.

  https://t.co/XVQEXvxGM6
  (https://twitter.com/LouDeFrogg/status/1485345466271293448?t=Zd_z82IJHWa5rhQHwUUdBg&s=03)

  Like

 7. Joepiedepoepie zegt:

  Onmiddelijk aftreden doet afbreuk aan vertrouwen in haar?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s