Horeca door overheidsbeleid genoodzaakt om prijzen te verhogen: “Prijsstijgingen tot 20% sluiten we niet uit”

(Door: Wout Willemsen)

De horeca waarschuwt hun klanten voor prijsstijgingen die wat de ondernemers betreft doorgevoerd móéten worden. Torenhoge energierekeningen, schrijnende personeelstekorten en de nasleep van de coronamaatregelen brengt de horecasector in moeilijkheden. “Prijsstijgingen tot 20% sluiten we niet uit. Een biertje is nu al gemiddeld € 3,-”, zegt horecaondernemer Patrick van Zuiden.

Vanwege de coronamaatregelen zijn veel horeca-medewerkers ander werk gaan zoeken, meldt RTL Nieuws. De cafés zaten toch dicht of mochten niet op volle capaciteit draaien, waardoor werknemers naar andere baantjes zijn gaan kijken. Zij hebben inmiddels ander werk gevonden, waardoor de horeca in de knel is komen te zitten.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Horeca door overheidsbeleid genoodzaakt om prijzen te verhogen: “Prijsstijgingen tot 20% sluiten we niet uit”

 1. Julia zegt:

  Ja iedereen wordt met de buiten proportionele prijsverhogingen geconfronteerd dus niet alleen de horeca. Maar ja de horeca bezoeken is geen enkele gein meer aan dus ik zal wat dat betreft geen last hebben van de 20% duurder worden horeca. Toegangscode, mondmuil, zitten en dan ook nog duur betalen voor een klein kopje koffie, of 2 fabrieks Kwekkeboom croquetten op 2 sneetjes brood zonder enige bijlage voor 8,00 – 10,00 euro. Tel uit je winst voor diepvriesprodukten uit de fabriek of een uitsmijter met een paar plakjes ham of kaas er onder ruim 10 euro betalen is mij het absoluut niet waard en zeer zeker niet onder de huidige discriminerende maatregelen. Dan zullen we het over de service en vaak lang wachten nog maar niet hebben. Maar de horeca huilt wel maar ondertussen zijn zij onderdanig aan de fascistische maatregelen. Gastvrijheid heet dat maar niet iedereen is meer welkom. Dat personeelstekort hebben de horecabazen zichzelf aangedaan vaak heel jong personeel om kosten te drukken en deze jonge mensen met een minimaal uurtarief af te schepen en ook nog jarenlang op 0 uren contracten laten werken van heeft de baas je niet nodig en is het niet druk genoeg dan maar thuis blijven dan kost het mij niets.

  Geliked door 2 people

 2. Andre zegt:

  Heeft konkinklijke Horeca ook op schoot gezeten bij Klaus Schwab om nu via de media de boel te rechtvaardigen? Olie is niets duurder geworden maar met een prijsstijging van 40% creeer je ook een inflatie van 40%. Ze hebben het wel netjes uitgesmeerd over 2 jaar dus een inflatie van 20% per jaar wat je weer terug ziet in de prijsstijging (geen prijs stijging maar waarde vast) op de woning markt. Oh en daar hebben ze ook 2 ventielen op gezet om het eigen vermogen weg te laten vloeien met de 100% hypotheek en eet je eigen huis maar op hypotheek. Klaus Schwab ligt goed op koers met zn “you own nothing but are happy in 2030.

  Like

 3. Joannes den Hollander zegt:

  De horeca zal nog wel verder in de knel komen met hun bizarre prijsverhogingen c.q. het misbruik maken van de situatie zoals ik twee dagen geleden in het ziekenhuis te Sittard ondervond. Ik moest er nuchter verschijnen en daarna een uur wachten voor een volgende afspraak. Ik bestelde koffie aan de self service balie en moest voor een klein kartonnen bekertje € 3,50 betalen. Dank u, het gaat de goede kant op.

  Like

 4. BosscheBol zegt:

  Na de eerste lockdown had ik nog wel te doen met de horeca: ik haalde eten af of liet het bezorgen, want … die arme mensen moesten ook wat verdienen.

  Maar niet veel later vond ik dat veel horecaffers toch wel erg enthousiast aan het controleren en het handhaven waren.
  En niet alleen in de horeca: ook in de ziekenhuizen werd je om van alles geweerd of buiten gezet. Ook als er een familielid op sterven lag. Befehl ist Befehl!

  Volgens mij hadden heel veel kleine mensjes opeens “gezag” en hebben ze daar met volle teugen van genoten.

  Voortaan maar geen biertjes van 4, 5 Euro meer drinken maar even langs de super om een kratje te kopen (voor weinig meer geld)! Dag horeca!!!

  Like

 5. de barbaar zegt:

  De horeca is de gespeelde hoer van de (r)overheid.
  Slappe zakken die nu menen te mogen janken, het zijn idd jankers.
  Laat deze generatie horeca maar gigantisch op hun bek gaan en massaal failliet.
  Nsb,ers van de eerste orde,met de complimenten van jullie grootste opvreter…pinokkio en zijn boevenbende.
  De horeca kruipt en likt de laarzen van hun meesters in den haag.
  Ik blijf er weg, altijd goede bezoeker geweest maar van mij en de vrouw mogen ze aan het gas.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  “Een biertje is nu al gemiddeld 3 euro”, zegt horecaondernemer Patrick van Zuiden.”

  Yep, het waren al afzetters prijzen.

  “De cafés zaten toch dicht of mochten niet op volle capaciteit draaien, waardoor werknemers naar andere baantjes zijn gaan kijken.”

  Geheel vrijwillig natuurlijk.

  “De cafés en restaurants die op tijd van hun personeel af konden komen en op tijd weer voldoende personeel hebben gevonden, hebben nu een streepje voor op de concurrentie.”

  Et voilà…

  “En wat natuurlijk ook niet helpt is het feit dat zij nog steeds gebonden zijn aan het checken van die QR-code, waardoor een aanzienlijk deel van de klanten wel eens weg zou kunnen blijven, als ze al niet afgeschrikt worden door de prijzen.”

  We blijven gewoon lekker door collaboreren, en leggen de rekening gewoon bij onze klanten…

  Laten we, in plaats van deze aso bedrijfstak nog verder te financieren, gewoon allemaal een kratje bier bij de super gaan halen, en onze vrienden in onze eigen huiskamer noden.
  En dan betaal je minder dan twee euro per liter, in plaats van meer dan drie euro per glas.
  Das ongeveer een factor tien in de meeste gevallen…
  De naam voor dat soort winstmarges is “oplichterij”.

  Like

 7. Wappieman zegt:

  Weet je wat je kunt met je QR code ?
  STIK ER IN !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s