Naziklaas SSchwab: “We hebben de regeringen in onze zak”

(Door: “De Binnenlandse Bataafsche Courant”)

Over Trudeau gesproken.

De kop verwoordt wat Klaus Schwab gaat zeggen op een puntige en samenvattende manier.

Van Harvard’s John F. Kennedy School of Government komt het volgende korte fragment uit een interview dat plaatsvond in 2017. Klaus Schwab, de man van het World Economic Forum die sinds de jaren zeventig de wereld vermaakt met zijn destructieve economische ideeën, speelt daarin de hoofdrol.

Hij kletst maar wat. Dan komt hij uit de kast.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Naziklaas SSchwab: “We hebben de regeringen in onze zak”

 1. Marc zegt:

  Dat die man maar wat uit zijn nek zit te kletsen, gewone reguliere borrelpraat, is iets wat ik al langer vermoedde. Daarom heb ik afgelopen week zijn Vierde IR gekocht. Nog niet gelezen, wel doorgebladerd. Mijn eerste indruk is met een klein jochie op hoge leeftijd te maken te hebben, vol met scifi fantasieën. Als tegenhanger heb ik het boek van de Rus Dugin besteld. Wordt vanmiddag geleverd. Ga ik met de februarivakantie eens goed doornemen.

  Al met al is het niet de verbazing dat er een ongelooflijke nitwit aan de top van het wereldwijde industriewezen uit zijn nek staat te bazelen, maar dat overal ter wereld ‘top’-politici voor die gast voor gaas gaan, niet in het minst die Rutte, hoewel hij een veel doortrapter boef is dan de meesten zich realiseren.

  Like

 2. Andre zegt:

  In NL heet dat 4x Rutte met zn partij kartel en de rest voor piet snot. Rutte is hiervoor gesecteerd en opgeleid om tegelijk met keuning Wimpie het Klaus Schwab programma uit te rollen. Dit spelletje spelen ze al meer dan 100 jaar, kijk maar naar Henk Sneevliet.

  Like

 3. droevige mof zegt:

  Ik ben altijd verbaasd hoe weinig mensen weten wie Klaus Schwab en het WEF zijn. En zelfs degenen die het wel weten, ontkennen dat hij iets meer is dan een verdrietige Duitse professor die in Zwitserland woont. Dat is wat Schwab gelukt is, hij blijft oninteressant voor het bewustzijn van de meesten. Dat beschermt hen tegen later te moeten zeggen dat ze het wisten.

  Like

 4. Jan zegt:

  De moreel obscene reactie van de elites op het Canadese vrachtwagenkonvooi
  Andrea Widburg

  Er gebeurt iets groots in Canada en het gebeurt op een typisch Canadese manier. Na twee jaar van draconische afsluitingen en mandaten, slaan de truckers terug met een 70 km lang konvooi dat gisteren Ottawa aandeed. Het is opwindend en inspirerend. Het haalt ook de elites uit hun schuilplaats, nu ze elke pretentie opgeven om de mensen te steunen die ze bijna twee jaar geleden zo krachtig bejubelden toen ze zich in hun kantoren verstopten terwijl “de kleine mensen” de wereld draaiende hielden.

  De Canadezen staan erom bekend een gehoorzaam, vreedzaam volk te zijn. Maar misschien zijn we vergeten dat er ook een strijdersras in hen zit. Zowel tijdens WO I als WO II kwamen enkele van de meest woeste strijders van het Britse Rijk uit Canada. Die mengeling van strijder en vredelievende ziel lijkt te zijn samengekomen in het enorme vrijheidskonvooi dat Canadese (en sommige Amerikaanse) truckers van Vancouver naar Ottawa, Canada’s hoofdstad, hebben gereden.

  Ik schreef over het konvooi op vrijdag, samen met een heleboel video’s. Het is ongelooflijk inspirerend om deze vrolijke truckers langs Canada’s bevroren land te zien rijden, toegejuicht door honderden en duizenden mensen waar ze ook gaan. Tucker interviewde vrijdagavond een andere vrachtwagenchauffeur en het is ontroerend om zijn goede humeur en optimisme te zien terwijl hij en zijn collega-truckers zich verzetten tegen de pogingen om hen te laten buigen voor de technocratie waarvoor COVID een glijbaan heeft gecreëerd.

  Deze truckers staan voor alle mensen in het Westen die alles hebben gedaan wat hun politieke leiders hen hebben opgedrongen. Terwijl de machtsklasse (politici, media, het professoraat, miljardairs, enz.) zich thuis schuilhield, gingen deze mensen – of het nu vrachtwagenchauffeurs, winkelbedienden, gezondheidsmedewerkers, buschauffeurs, politie, of tientallen andere banen waren die gedaan moesten worden – moedig op pad, ondanks de angst voor een onbekende ziekte. In die tijd waren de leiders dankbaar. Inderdaad, Justin Trudeau kon zich niet lovender over de truckers uitspreken:

  Maar nu staan de truckers in de weg van de grootse plannen die de politici, mediatypes, professoren en miljardairs hebben uitgebroed. De Grote Reset, waarover linkse politici, waaronder Trudeau, openlijk hebben gesproken, vereist dat ieder mens via technologie wordt gevolgd en gecontroleerd. COVID en de waanzin van het vaccin waren de perfecte manier om dat te doen, waarbij veel mensen – meestal uit dezelfde klasse als diegenen die de Reset willen doorvoeren – vrijwillig hun vrijheden inleverden.

  Maar in Amerika en over de hele wereld willen de gewone mensen geen slaven van de staat worden. Ze willen niet gedwongen worden om experimentele medicijnen te slikken, hun kinderen gemaskerd en geïsoleerd zien, toekijken hoe de Groenen hun middelen van bestaan vernietigen, hun toegang tot voedsel, hun vermogen om te reizen, hun airco in de zomer en warmte in de winter, en al het andere dat de heersende klasse heeft gepland en afdwingt via een giftig mengsel van overheid en de particuliere sector.

  Tussen haakjes, weet u hoe men dat mengsel noemt? Dat heet fascisme. Zowel communisme als fascisme zijn de kinderen van het socialisme. Communisme betekent dat de staat de productiemiddelen overneemt en een eind maakt aan privébezit. Fascisme behoudt privé-eigendom, maar maakt de staat en privé-ondernemingen partners tegen gewone burgers.

  Tot Hitler genocide en het streven naar wereldheerschappij aan zijn fascisme toevoegde, hadden progressieven in Amerika grote bewondering voor hem. Progressieven bewonderen fascisme nog steeds als een politiek principe. Dus wanneer de gewone mensen weigeren toe te geven aan de enorme druk van de regering en haar gigantische bedrijfspartners, zijn ze bang en halen ze uit…en ze verdraaien hun taal en liegen.

  Zo komt het dat Trudeau, het kleinste excuus voor een mens dat Canada ooit heeft geregeerd, en zijn propagandamachine (d.w.z. het “nieuws”) de truckers er preventief van beschuldigen gewelddadige extremisten te zijn. Trudeau verschuilt zich overigens, met het belachelijke excuus en de leugen dat hij COVID heeft opgelopen.
  Ondertussen heeft de naar verluidt “kleine minderheid” van mensen die de truckers steunen 7,6 miljoen Canadese dollar (bijna 6 miljoen US dollar) bijeengebracht.

  Hier in de VS heeft Michael de Adder, een cartoonist voor de WaPo, de truckers ervan beschuldigd fascisten te zijn.

  In tegenstelling tot de goed geïnformeerde en intelligente cartoonisten van American Thinker, is de Adder een idioot. De truckers vertegenwoordigen noch de staat noch grote bedrijven. Zij zijn de tegenpool van het fascisme, want het zijn individuen die eisen dat de fascisten hen met rust laten.

  Juich de truckers toe, bedenk dat de arbeiders van de scheepswerf in Gdansk de keten van gebeurtenissen in gang hebben gezet die tot de ineenstorting van de Sovjet-Unie heeft geleid, en bedenk verheffende, vreedzame manieren voor Amerikanen om net zoiets geweldigs te doen als die Canadese truckers nu doen.

  De Canadees Mark Steyn noemt het protest van de truckers “het meest inspirerende verhaal in de wereld op dit moment”

  https://www.americanthinker.com/blog/2022/01/the_elites_morally_obscene_response_to_the_canadian_trucker_convoy.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s