Regime Change: Berlijn en Brussel ondersteunen antisemieten om Orbán ten val te brengen

(Door: Joachim Kuhs – Vertaling: E.J. Bron)

Op 3 april vinden in Hongarije parlementsverkiezingen plaats. Daarbij ondersteunen Berlijn en Brussel een “verenigde oppositie” van alle oppositiepartijen, met als enige doel de lastige Viktor Orbán ten val te brengen – en daarbij ignoreren de anders zo “tegen rechts” betrokken EU en haar ingehuurde toejuichers in de mainstream media het eclatante antisemitisme van hun partijgangers in Hongarije.

De topkandidaat van de verenigde oppositie, Péter Márki-Zay, is burgemeester van Hódmezővásárhely, een kleine stad met 44.000 inwoners in het zuidoosten van Hongarije, medeoprichter van de “Beweging van alle Hongaren”. Sinds Márki-Zay in oktober als uitdager van Orbán werd gekozen, heeft men voor hem in Brussel de rode loper uitgerold.

In november verbleef Péter Márki-Zay (“PMZ”) voor gesprekken met enkele van de belangrijkste EU-vertegenwoordigers in Brussel, waaronder Orbán´s grote tegenspeelster, de vicevoorzitter van de Europese Commissie en “commissaris voor Transparantie en Waarden” Vĕra Jourova; de voorzitter van de “Groenen” Ska Keller; de voorzitter van de sociaaldemocraten Iratxe Garcia Pérez; en Manfred Weber, de voormalige “topkandidaat” en nu voorzitter van de Europese Volkspartij.

Het enige probleem is het feit dat de EU-modelkandidaat PMZ zich heeft verbonden met de beruchte partij Jobbik om Orbán te verslaan, en nu zijn eigen stevige antisemitismeschandaal heeft ontketend. Terwijl de EU-groten en de linkse “mainstream”-media geen gelegenheid onbenut laten om de Orbán-regering als op het randje van totalitair en fascistoïde neer te zetten, ondersteunt de EU nu daadwerkelijk neofascisten en Jodenhaters. En de media zwijgen beschaamd.

Op 9 januari liet Márki-Zay zich tot een bizarre Facebook-uitbarsting tegen Orbáns partij Fidesz verleiden, met de opmerking dat er “overigens joden in de Fidesz zijn. Niet veel, maar toch…”

In oktober 2020 ontmoette Márki-Zay de beruchte politicus van Jobbik László Bíró, die Boedapest “Judapest” noemt en zich in 2019 op Facebook over “Poolse, Russische en Israëlische chassidische joodse toeristen” beklaagde: “Mijn hond gaat door het lint als deze luis-lokken langs mijn huis lopen”.

In september 2018 postte Márki-Zay een foto van zijn ontmoeting met de toenmalige voorzitter van Jobbik Tamás Sneider, een voormalige skinhead, wiens vrouw op hun huwelijksfoto´s de Hitlergroet bracht. Sneider stond voor de rechtbank, omdat hij in 1992 een Roma in elkaar geslagen zou hebben. Daarom werd hij tot acht maanden voorwaardelijk veroordeeld. Márki-Zay ondersteunt ook de Jobbik-parlementariër Lajos Rig, die Roma “biowapens van de joden” heeft genoemd.

Tijdens zijn bezoek aan de EU in Brussel in november liet Márki-Zay zich met de EU-parlementariër van Jobbik, Márton Gyöngyösi, fotograferen, die in een toespraak in het Hongaarse parlement in 2012 gezegd had dat het “de hoogste tijd zou zijn een bestandsopname te maken hoeveel joden in Hongarije een veiligheidsrisico vormen, vooral in het Hongaarse parlement en de regering.”

Men kan zich levendig voorstellen wat de mainstream media van al deze onbeschrijflijke schandalen zouden maken als het tegen de Fidesz van Orbán zou gaan. Omdat het echter om de EU-lievelingen van de verenigde oppositie gaat, heerst er een oorverdovend stilzwijgen in de Duitse krantenwereld.

Sinds jaren bouwt de EU de druk op de Orbán-regering op, dreigt met een “rechtsstatelijkheid procedure” en houdt financiële middelen uit het corona-herstelfonds vast om de Hongaarse oppositie sterker te maken, zoals Gerhard Papke van de Duits-Hongaarse Vereniging schrijft.

Wat een cynisme, wat een arrogantie om de Hongaarse burgers de dringend noodzakelijke corona-hulpgelden te onthouden om een in grote delen antisemitische en rechts-extreme oppositie te versterken en in een EU-partnerland te willen zorgen voor een “regimewissel”!

De EU financiert al jarenlang “burger-maatschappelijke” NGO´s zoals het “Hungarian Helsinki Committee”(2020: € 910.000,-), die nauwe persoonlijke verbindingen met de verenigde oppositie en de Orbán-vijandige “Open Society Foundation” blijkt te hebben. EU-politici maken geen geheim van hun dringende wens naar een “Regime Change” in Hongarije. In de zomer riep de Nederlandse premier Mark Rutte op dat de EU Hongarije vanwege zijn familievriendelijke politiek tegen de seksualisering van jonge kinderen “op de knieën” zou moeten dwingen.

Er is echter slecht nieuws voor de EU-groten: hun spelletje lijkt niet op te gaan. Uit een peiling in december, waartoe opdracht was gegeven door de oppositie, bleek dat 52% van de Hongaren de huidige regering willen houden. Slechts 43% wil een wisseling. Minder behulpzaam zou daarbij het feit kunnen zijn dat Márki-Zay alle kiezers die voor veilige grenzen, kinderbescherming, ouderrechten en lage energieprijzen zijn – of gewoon alleen maar op het platteland wonen – “onwetend en dom” noemt.

Het goede nieuws: ondanks alle inmenging van de EU – of juist daarom – heeft de Orbán-regering nu een heel goede kans om op 3 april voor 4 jaar herkozen te worden.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Joachim Kuhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Regime Change: Berlijn en Brussel ondersteunen antisemieten om Orbán ten val te brengen

 1. Ja het is al lang duidelijk dat de Brusselse maffia niks te ver gaat om een rechts geluid de kop in tedrukken.
  Ik hoop dat Viktor Orban ook deze hindernis weet te overwinnen en Brussel kan laten zien dat niet iedereen een schoothondje is.
  Maar dat de linksen een notoire antisemiet naar voren schuiven is helemaal van de gekke want mocht het zijn dat Orban de verkiezingen dan wint zal hij in Brussel zeker gebruik maken van het feit dat Brussel dus dit soort streken uit haalt en het hun voor de voeten werpen.

  Geliked door 2 people

 2. boisvb zegt:

  Wat Brussel ook probeert, ze krijgen (gelukkig) geen vat op Orban. Integendeel, het versterkt zijn aanhang. De hongare n zijn, evenals de russen, gelovige en vaderlandslievende mensen die hun land ten allen tijde zullen beschermen tegen de zichzelf hatende en zichzelf vernietigende westerse woke cultuur die door Soros et al wordt gefinanceerd en aangewakkerd.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Wat hebben we nou eigenlijk aan de Eu behalve de ene na de andere ellende ik zeg nexit

  Geliked door 1 persoon

 4. jantjeuitnl zegt:

  Hetzelfde zie je gebeuren in Italië tegen Salvini, in Frankrijk tegen Le Pen. In Nederland en Duitsland kan je niet eens groot worden, tegen het kartel, vrees ik.
  Het is hier beter ‘geregeld’/ de ambtenaren zijn veel trouwer aan het regime.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Wat een bandieten zijn het toch, die ongekozen druiloren, God, waar bent U?
  Hup Orban!

  Like

 6. Dré zegt:

  Nu maar afwachten hoe eerlijk deze verkiezingen gaan verlopen, ik heb weinig vertrouwen in de EU waarnemers. Zoals deze ook in Nederland verlopen zet ik ook mijn vraagtekens bij.

  Like

 7. karton zegt:

  Misschien een “beetje of-topic” , maar ik zag en hoorde gisteren op tv de één of andere smeerlap die een boekje had geschreven dat zonodig, kennelijk gepromoot diende te worden. Het betrof een boekje/pamflet van ene Joris Luierdijk; wát een minnen vent ! Hij suggereerde dat wij, blanke NL’ers niet zouden mogen “regeren” over gekleurde medemensen, zoals negers en ander gekleurd gespuis omdat wij NIET weten hoe erg dat volk te “lijden heeft onder blank bestuur, zwarte Piet” en nog meer van dat dwaze gelul. Volgens mij is die vent volkomen de weg kwijt; maar uiteraard zat daar óók Sylvaantje S. aan tafel en zij knikte zéér instemmend bij wat die Joris bazelde. Mogelijk hebben meerdere regeerders van Bron dat programma gezien ? Ik vond ’t lachwekkend, vooral toen Joris de kluts kwijtraakten toen hem gevraagd werd waar hij al die kennis had opgedaan, hij zat verdwaasd om zich heen te kijken en wilde eigenlijk onder de tafel kruipen, maar gaf geen antwoord. Ik zie ’t al gebeuren : Blank Nederland geregeerd door een neger-parlement, wat er nu aan buitenlanders in de Kamer én “regering” zit, is al érg genoeg !

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Orban heeft jaren geleden george soros en zijn corrupte NGO,s uit hongarije geschopt.Die george soros heeft jaren geleden 226 E.P. leden omgekocht die in de nazi E.U. zitten,en neemt nu wraak op orban en hongarije.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s