Succesvolle wandelingen: Geen meerderheid meer in de Duitse Bondsdag voor vaccinatieplicht

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De protesten tegen de corona-dictatuur boeken eerste succes: het idee van een vaccinatieplicht voor iedereen zou op dit moment geen meerderheid krijgen in de Duitse Bondsdag. Dat zal echter niet het einde betekenen van de plotseling ontstane vrijheidsbeweging in heel Duitsland. Miljoenen mensen zullen ook dit weekend weer de straat opgaan om tegen de corona-dictatuur te protesteren. Ook in Duitsland laten de protesten het eerste effect zien. Het Telegram-kanaal van advocaat Dirk Sattelmeier daarover:

CDU/CSU en AfD zullen unaniem tegen vaccinatieplicht stemmen

“De invoering van een algemene vaccinatieplicht zal volgens de parlementair secretaris van de CDU, Thorsten Frei, geen meerderheid in de Bondsdag krijgen. ´Het idee van Scholz van een vaccinatieplicht voor iedereen zal in het parlement zeer zeker geen meerderheid krijgen.´ (Bild)

Reden hiervoor is dat de fractie van de CDU/CSU unaniem tegen het voorstel van bondskanselier Scholz (SPD) betreffende een vaccinatieplicht vanaf 18 jaar zal stemmen en dat grote delen van de FDP dit voorstel eveneens afwijzen. Zodoende hebben Scholz en Lauterbach geen meerderheid meer.

Daarom wordt het tijd om voorgoed een einde te maken aan deze onbeschrijflijke discussie over een vaccinatieplicht en de plannen hiervoor in de ´gifkast´ te leggen.” – zover Sattelmeier.

Vrijdag was al bekend geworden dat de wettelijke ziekenfondsen de door het wetsontwerp geplande controle van een vaccinatieplicht zullen weigeren. Bovendien werd bekend dat Groot-Brittannië de vaccinatieplicht voor verplegend personeel net weer afgeschaft heeft. En zelfs het “Team Voorzichtig” (Söder, CSU) wil nu niets meer weten van de partiële vaccinatieplicht.

De vrijheidsbeweging zal doorgaan

Dat een voorlopig afzien van de vaccinatieplicht zal zorgen voor het einde van de dagelijks steeds meer mensen motiverende vrijheidsbeweging in Duitsland of zelfs wereldwijd, is zeer onwaarschijnlijk: Het gaat al lang niet meer om de vraag van een vaccinatie of hoe lang we de muilkorven nog moeten dragen. Zoals het de politiek grotendeels nooit om onze gezondheid ging.

Het is de bittere waarheid, maar het grootste gevaar voor ons land zit in de regering, die politiek tegen de eigen burgers bedrijft.” (Marc Bernhard, parlementariër van de AfD)

Bij teveel mensen zijn in de zogenaamde pandemie de ogen opengegaan met welke perfide middelen politici in de hele wereld de burgers tot hun vijanden verklaard hebben; teveel hebben inmiddels gemerkt hoezeer talloze vooraanstaande politici – zoals onlangs Trudeau in Canada – mensenvijanden zijn geworden en bereid zijn om alle “rode lijnen” te overschrijden als het er om gaat om in naam van de veiligheid meedogenloos grond- en mensenrechten af te pakken.

Ook de Duitsers lijken niet meer bereid om hun grondrechten te ruilen tegen toiletpapier. En dat geeft me op dit moment weer iets van de al lang verloren gewaande vreugde over de Duitsers terug.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Succesvolle wandelingen: Geen meerderheid meer in de Duitse Bondsdag voor vaccinatieplicht

 1. saddy zegt:

  Het radio-gesprek met een oud-spd-er over lauterbach gaat nog meer verschuiving betekenen.

  Dat was echt een ear-opener.

  Like

  • droevige mof zegt:

   Het onbedoelde positieve effect dat Lauterbach heeft op de ineenstorting van de coronaire fraude mag niet worden onderschat. De man, zo lijkt het, heeft een angst en obsessief-compulsieve stoornis. Zelfs zijn partijkameraden willen hem niet meer volgen toen hij enkele dagen geleden in een televisie-interview zei dat hij zelf had berekend dat elke dag 500 mensen aan het “virus” zouden sterven als de maatregelen zouden worden opgeheven. Hij heeft waarschijnlijk helemaal niets berekend, maar in zijn angst wat flauwekul verteld. Er gaat geen dag voorbij dat hij geen onzin uitkraamt.
   Het is jammer, Lauterbach was een behulpzame, onbaatzuchtige dokter dertig jaar geleden. Politiek was vergif voor hem. Hij heeft enorme schade aangericht in de laatste paar maanden.

   Geliked door 1 persoon

   • saddy zegt:

    Deze snap ik niet zo goed. Hij heeft volgens mij nooit als arts gewerkt. Hij noemt zich epidemioloog maar hij heeft geen bijbehorend diploma. Hij is tijdens zijn vele (korte) studies en (politieke) aanstellingen al vroeg politiek actief geworden. Eerst CDU, vanaf 2001 SPD.

    Hij verzint inderdaad gewoon on-the-go. Feiten doen niet ter zake en daarom een boeiende verteller voor alle mensen die de materie niet beheersen. Maar hierdoor wel levensgevaarlijk.

    Geliked door 1 persoon

   • droevige mof zegt:

    Karl Lauterbach studeerde medicijnen in Aken en werkte in het kader van zijn studie in verschillende ziekenhuizen aldaar en ook in Keulen. Vanaf die tijd staat hij bekend als een behulpzame werknemer. Hij komt uit een zeer nederige achtergrond en had de drang om zich op te werken. Hij slaagde, maar ten koste van zijn geestelijke gezondheid en medische ethiek.
    Zijn vrouw, van wie hij gescheiden is en met wie hij vijf kinderen heeft, zei nadat hij minister van Volksgezondheid was geworden dat hij deze taak niet aankon.
    Typisch voor hem: nadien, in een interview met een glamour magazine, zei hij dat hij op zoek was naar een nieuwe vrouw.
    Dit alles is gewoon een soap opera.

    Like

 2. Komen er in Duitsland ook verkiezingen aan?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s