Orbán bekritiseert de EU: Opzeggen van de samenwerking met Rusland was een “strategische fout”

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto) distantieert zich duidelijk van de westelijke sanctiepolitiek tegenover Rusland. De EU zou door de “uitsluiting” van de samenwerking met Rusland een strategische fout begaan, zei Orbán zaterdag in zijn jaarlijkse toespraak.

“Wij beschouwen de strategie van Brussel als verkeerd en de sancties tegen Rusland als een doodlopende weg. Door de uitsluiting van de samenwerking met Rusland staan de Europese landen economische kansen volledig aan China af. Dat is een strategische fout. Wij kunnen de koers van de buitenlandse politiek van de EU niet wijzigen, zodat we het Hongaarse model ontwikkeld en gebruikt hebben. Wij zijn EU- en NAVO-lid, werken echter tegelijkertijd samen met Rusland. Het voorbeeld Hongarije bewijst dat dit mogelijk is”, zette Orbán uiteen.

Daarvoor had de EU bekendgemaakt dat ze in het geval van een toespitsing van de situatie om Oekraïne extra economische sancties aan Rusland zou kunnen opleggen. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szíjjártó, zei in dit verband dat Hongarije geen veto gebruikt zou hebben tegen het opleggen van sancties tegen Moskou om de eenheid in Europa niet te verstoren, maar de sancties zouden een mislukking zijn geworden.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Orbán bekritiseert de EU: Opzeggen van de samenwerking met Rusland was een “strategische fout”

  1. bobzelf zegt:

    EVEN VOOR HET GELUKKIG NOG REDELIJKE AANTAL HERSENDODEN , EN NITWITS HIER ..
    DE MENSEN o.a. MET EEN NOOIT AFGEMAAKTE STUDIE ,DE ROLSTOEL RACERS
    DE EU TROLLEN … EN NOG ENKELE LOBOTOMY PATIENTEN

    EVEN UIT PROBEREN ……

    DIE ORBAN ?
    IK ZOU DAAR NOOIT OP STEMMEN ..

    HIJ HEEFT WEL ALTIJD VOOR DE VOLLE 100 % GELIJK !!

    WHAHAHAAHA
    ZIET U NU HOE DOM U BENT EN DENKT ??

    ZAL WEL NIET ….. JE KOMT n.l. NOOIT BINNEN BIJ HERSENDODEN

    ZEG MAAR, HET LICHT BRAND BOVEN, MAAR ZE DOEN NIET OPEN .

    SNAPPIE TABERNAKEL ARIE FIGUREN ?? MOOI

    WEL KNAP DAT DEZE KLOOTHOMMELS EEN ZIN ZO KUNNEN FORMULEREN

    MIJN GOD, EN ALS HET ER NOU 1 ZOU ZIJN ??

    NEE HELE VOLKSSTAMMEN . DUS ZOEK HET MAAR UIT

    IN ISLAMBOERKARIFGEBERGTE AAN DE MAAS

    OOM U LEERT HET NOOIT

    Like

  2. Jan zegt:

    Ursula von der Leyen: De Commissie zal een alomvattend onderzoek naar het vonnis beginnen

    https://tinyurl.com/2p887z7p

    De voorzitter van de Europese Commissie (EC) heeft woensdag een persbericht uitgegeven nadat het Hof van Justitie van de EU het Hongaarse en het Poolse beroep tegen de rechtsstaatverordening had verworpen. Ursula von der Leyen zei dat ze het arrest verwelkomde omdat het de standpunten weerspiegelt van de EU-Commissie, het Europees Parlement, de Raad en de tien lidstaten die ook bij de zaak betrokken waren. “De Europese Commissie zal nu beginnen met een uitgebreid onderzoek van de argumenten achter het arrest en de mogelijke gevolgen ervan voor de volgende stappen die we onder de auspiciën van de wetgeving zullen nemen,” zei ze, en ze beloofde:

    “richtsnoeren voor de toepassing van de rechtsstaatverordening, die samen met het arrest zullen worden gepubliceerd, deze zullen in de komende weken worden bekendgemaakt.

    Ursula von der Leyen zei dat geen enkele zaak verloren zou gaan en dat het Hof van Justitie sinds de inwerkingtreding van de verordening betreffende de rechtsstaat in januari vorig jaar onderzoek heeft gedaan naar de lidstaten.

    Wij schreven dat de voorzitter van de Commissie, ondanks de harde woorden, vandaag niet aanwezig zal zijn bij het debat in het Europees Parlement over het arrest inzake de verordening betreffende de rechtsstaat. De linkse meerderheid in het EP zal het zeker ook kwalijk nemen dat Von der Leyen het weer eens heeft over weken voordat de verordening in werking treedt. Vergeet niet dat Europees links de wetgeving wil gebruiken om zo snel mogelijk geld op te nemen.

    Maar zelfs volgens de officiële regels duurt het lang voordat Brussel een besluit neemt over sancties. Zodra de richtsnoeren van het Hof voor de toepassing van de wetgeving zijn bijgewerkt, moeten zij in detail worden voorgelegd aan het hoogste orgaan van de EU, de Europese Raad. Pas daarna kan worden begonnen met de formele kennisgeving aan de Lid-Staten die de EG als problematisch beschouwt, waarop deze tussen een en drie maanden kunnen reageren. Volgens de regels kan een besluit om geld in te houden pas daarna worden genomen.

    Wij hebben ook gemeld dat minister van Justitie Judit Varga al in een Facebook-post heeft gereageerd op de historische uitspraak. Daarin zei zij dat het vonnis de zoveelste druk is tegen ons land omdat wij in de zomer onze wet op de kinderbescherming hebben aangenomen.

    Ursula von der Leyen in het EP (Bron: Europees Parlement)
    https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/02/ursula-von-der-leyen-az-eb-megkezdi-az-itelet-atfogo-vizsgalatat

    Like

  3. Jan zegt:

    ISTVÁN KOVÁCS ZEGT DAT HET HOF VAN JUSTITIE VAN DE EUROPESE UNIE ZICH OOK IN DE VERKIEZINGSCAMPAGNE VAN 2022 HEEFT GEMENGD
    Een gepolitiseerd besluit zonder rechtsgrondslag
    KRISZTINA KINCSES

    – Nooit eerder heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie een arrest in het openbaar aangekondigd, waaruit de verhoogde politieke belangstelling blijkt, aldus István Kovács op een persconferentie van het Centrum voor de grondrechten op woensdag. De directeur strategie legde uit,

    onder druk van de liberale meerderheid van het Europees Parlement is een sterk gepolitiseerde uitspraak tegen Hongarije en Polen gedaan.

    István Kovács zei dat het geen toeval is dat de uitspraak nu is gedaan, aangezien de campagne voor de parlementsverkiezingen van 2022 in Hongarije dit weekend is begonnen, en het Hof van Justitie van de Europese Unie zich met deze stap bij de campagne heeft aangesloten.

    – Het Hof van Justitie probeert een rechtsgrondslag te creëren voor de jarenlange campagne van de Europese Commissie tegen Hongarije, aldus de directeur Strategie, die eraan toevoegde dat de EU zich bemoeit met de bevoegdheden van de lidstaten.

    Er bestaat binnen de EU helemaal geen consensus over de rechtsstaat, die zo’n brede categorie is dat de lidstaten het op papier weliswaar eens zijn, maar dat uit hun houding tegenover bijvoorbeeld illegale migratie het tegendeel blijkt. Velen zien illegale migratie als een soort grondrecht, terwijl Hongarije het als een schending van zijn soevereiniteit beschouwt.

    – Het huidige vonnis legaliseert een procedure die geen rechtsgrondslag heeft, maar waartegen ook geen rechtsmiddel openstaat,” voegde István Kovács eraan toe, benadrukkend dat het om een juridisch vonnis gaat:

    Laat er geen twijfel over bestaan dat de Europese Unie zal proberen dit “geladen pistool” zo snel mogelijk tegen ons land en Polen te gebruiken.

    István Kovács zei dat Hongarije in deze strijd niet met de handen in de lucht staat en dat wij niet hoeven te buigen voor de wil van de Eurocraten in Brussel, omdat elke lidstaat die het slachtoffer is van een politieke heksenjacht de besluitvorming in de talrijke fora van de Europese Unie, die aan consensus gebonden is, kan blokkeren.

    Het zojuist genomen besluit is dus een grote stap in de richting van federalisme en legalisering van de illegale activiteiten van de Europese Commissie, maar de strijd zal worden voortgezet, met als volgende slag de parlementsverkiezingen”, aldus de directeur Strategie.

    – Ook het Europees Parlement, de Europese Commissie en het Europees Hof van Justitie blijken de laatste jaren steeds meer de belangen van de open samenleving in Brussel te behartigen en deel uit te maken van het netwerk van de open samenleving, zoals Attila Kovács, projectleider van het Centre for Fundamental Rights, al heeft gezegd. Hij voegde eraan toe dat dit ook tot uiting kwam in het recente arrest van het Hof.

    Hij zei dat dergelijke beslissingen leiden tot een verlies van vertrouwen bij het publiek, aangezien de burgers en de Lid-Staten van de Europese Unie vandaag niet kunnen verwachten dat het Hof van Justitie van de Europese Unie beslissingen neemt die uitsluitend op juridische gronden berusten en die op lange termijn schadelijk zijn voor de integratieprocessen.

    Wat het binnenlandse politieke aspect van de zaak betreft, merkte Attila Kovács op dat de overwinningsberichten van de Hongaarse oppositie en linkse politici in diverse media over het vonnis aantonen dat Hongaars links de Hongaren de belangrijkste beslissingen die hun leven beïnvloeden uit handen wil nemen en dat zij, in samenwerking met Europees links, willen zien dat de regering die opkomt voor de belangen van de natie, bij de verkiezingen van 3 april wordt verslagen.

    – Dat is niet verwonderlijk, want Brussel wil het organische EU-beleid van voor de jaren 2010 zien terugkeren, toen linkse regeringen de dictaten van Brussel vrijwel zonder omhaal dienden, aldus Attila Kovács.

    Zoals onze krant meldde, dreigt de goedkeuring van de wet op de kinderbescherming middelen aan Brussel te onttrekken. Het Hof van Justitie van de EU heeft vandaag het licht op groen gezet voor de verordening betreffende de rechtsstaat, waardoor het in de toekomst bepaalde lidstaten kan bestraffen op basis van criteria van de rechtsstaat. De minister van Justitie zei dat het EU-Hof een politieke speler is geworden. De minister zei dat er een brief uit Brussel was ontvangen waarin de regering werd opgeroepen de wet te wijzigen.
    https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/02/atpolitizalt-minden-jogalapot-nelkulozo-dontes-szuletett

    Like

  4. Jan zegt:

    Judit Varga: Het Hof van Justitie van de EU heeft een politiek oordeel geveld over de wet op de kinderbescherming!
    HET HONGAARSE VOLK

    – Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft zich uitgesproken over het Hongaarse en het Poolse beroep. De uitspraak is het bewijs dat Brussel zijn macht misbruikt. Het vonnis is de zoveelste druk tegen Hongarije, omdat we in de zomer onze wet op de kinderbescherming hebben aangenomen. Brussel kan niet verdragen dat het Hongaarse volk zijn zegje doet in een referendum. De bureaucratische elite wil de vrije keuze en mening van het Hongaarse volk niet accepteren! – Judit Varga, de minister van Justitie, schreef woensdag op haar Facebook-pagina nadat het Hof van Justitie van de EU het Hongaarse en Poolse beroep tegen de rechtsstaatverordening had verworpen.

    Het Hof van Justitie in Luxemburg oordeelde dat de wetgeving die EU-middelen aan de rechtsstaat koppelt, op de juiste rechtsgrondslag is vastgesteld, dat zij verenigbaar is met het gemeenschapsrecht, dat zij de grenzen van de aan de Unie verleende bevoegdheden eerbiedigt en dat zij het rechtszekerheidsbeginsel eerbiedigt.
    https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/02/varga-judit-a-gyermekvedelmi-torveny-miatt-hozott-politikai-iteletet-az-unios-birosag

    Like

  5. bobzelf zegt:

    WHHAHAHAHA DIT VERSCHEEN NET ,
    VAN DAT LEKKERE RUSSISCHE DING. DE WOORDVOERSTER VAN VLADIMIR

    ZE ZEIKT GEWOON IN 1 X DIE HELE PLEURIS USA AF. WHAHAHAHA

    LEES EVEN MEE …….

    MARIA ZAKHAROV
    Request for mass misinformation from the US
    and Britain Bloomberg,
    The New York Times,
    The Sun, etc. d. –

    Announce the schedule of our “inventions” for the coming year.
    Wish I could plan a vacation.

    February 15, 2022 will go down in history as the day of the failure of the Western propaganda of war.

    Embarrassed and destroyed without a single shot.

    Biden: “Protecting democracy is expensive.
    The United States is willing to pay any price to protect freedom.”

    I have never seen the US pay anything to protect freedom. WHAHAHAHAAHA

    They have never paid even the bills.

    But I saw how Russia secured the protection of democracy in the Crimea, acknowledging its true manifestation –

    a referendum.

    HALLO MIJN BESTE HERSENDODEN BIJ BERTUS HIER !!!

    DE KRIM GEANNEXEERD ?????????? DOOR WIE ?? WHAHAHA
    EEN REFERENDUM WAAR ,??? WANNEER. ?? WHAHAHAHA

    DE LUL IS NU DOODSTIL , EN ZAL DAT WEL BLIJVEN OOK !!

    And more. Yes, freedom has a price for the USA.

    And for us, freedom is priceless. Let them know ours.

    GEWOON EFFE NIET OP DE TELEFIESIEEEEEEEEEEE

    Like

Plaats een reactie