Donald Trump: “De pers is de vijand van het volk geworden”

(Door: Manfred Rouhs – Vertaling: E.J. Bron)

De conservatieve krant “Epoch Times” heeft in Florida Donald Trump geïnterviewd. Die bereidt zich erop voor om bij de presidentsverkiezingen in 2024 opnieuw in het Witte Huis te trekken. Zijn grootste hindernis op de weg terug aan de macht zijn de Amerikaanse massamedia, waarover hij zegt:

We hebben geen vrije en faire pers meer. De pers is een vijand van het volk geworden. Het is heel moeilijk om een boodschap te verbreiden. Ze zijn op dit moment bezig om OAN (“One America News”) te sluiten. Daarom is hetgeen de ´Epoch Times´ doet zo belangrijk.”

Veel van hetgeen Trump zegt, komt ons Duitsers (Nederlanders) bekend voor. Ook zijn kritiek op een Amerikaanse politiek die een lagere prioriteit geeft aan de veiligheid van de Amerikaanse burgers:

Je moet je werkelijk afvragen waarom de regering voorstander is van een zwak leger, hoge rentetarieven en hogere belastingen – en waarom ze geen grensregime wil hebben. Waarom wil ze geen kiezerspas, maar ´sanctuary cities´ [toevlucht steden], die criminelen verzorgen? Waarom wil ze de financiële middelen van onze politie verlagen? Wil ze geen politie? En waarom? Dat kan toch niet goed zijn. Of ze zijn dom, wat ik niet geloof, of ze haten ons land. Als je kijkt naar de criminaliteitscijfers in de steden van de Democraten, zijn ze hoog als nooit tevoren.”

Pas goed op het gebied van de immigratiepolitiek zijn de fouten van de regering-Biden exact dezelfde als die in Berlijn (Den Haag) gemaakt worden. Daarover zegt Trump:

Ze zullen de grens niet sluiten. Ze zullen de moordenaars, drugsdealers en terroristen, die ons land zijn binnengestroomd, niet afwijzen. Bij ons worden terroristen uit Afghanistan ingevlogen. Slechts 3% van de mensen die ons land opneemt, wordt nagecheckt en gecontroleerd. Aan het einde van de oorlog – en ik ben degene die hem werkelijk beëindigd heeft – wilde ik de mensen er heel efficiënt uitpikken. De oorlog was dus afgelopen en wij hebben tienduizenden, honderdduizenden zonder na te checken opgenomen. We hebben geen idee wie deze mensen zijn. Daarvoor zullen we een hoge prijs moeten betalen.”

Trump heeft exacte voorstellingen over hoe het beter gedaan kan worden – en alles is kan goed op de situatie in Duitsland (Nederland) overgedragen worden:

Welnu, men heeft natuurlijk leiding nodig. Het is heel eenvoudig te zeggen wat men kan doen. Men sluit de grens, men stuurt [de migranten] naar Mexico terug, opdat ze daar blijven, men keer terug naar al die maatregelen die we hadden, bijvoorbeeld ´catch and release´. Het is eenvoudig te zeggen wat men moet doen, maar ze zullen het niet doen. (…)

Ze zullen de grens niet sluiten. De muur was bijna klaar. Het heeft twee en een half jaar geduurd voordat ik met de bouw kon beginnen, omdat ik elf gerechtelijke procedures moest winnen, vooral tegen het Congres en de Democraten. Ik heb ze allemaal gewonnen. We hadden de laagste aantallen [illegale immigratie] aller tijden aan onze zuidelijke grens. Nu hebben we de hoogste aantallen, inclusief de drugs. Er zijn 10 tot 15 keer zoveel drugs als een jaar geleden.”

Wie denkt dat Trump in de VS geen politieke factor meer is, vergist zich. De verkiezingen van 2024 worden mogelijk de spannendste in de Amerikaanse geschiedenis – en Donald Trump maakt een goede kans om ze te winnen.

Bron:
pi-news.net
Door: Manfred Rouhs

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Donald Trump: “De pers is de vijand van het volk geworden”

  1. Eppo zegt:

    Werkelijk een der Beste Presidenten aller tijden van de USA is Trump , alleen al als je die zooi ziet van Biden het is weer de jaren 80 politiek nu weer met Rusland .
    Wat een verademing was Trump en ook nog eens een realist .
    Tuurlijk heb je immigratie nodig , maar niet werken of gangster spelen is vamos retour thuis/her/afkomst landen .

    Like

    • Ravian zegt:

      “Tuurlijk heb je immigratie nodig”

      Oh ja?
      Leg eens uit…

      Dat Trump een voortreffelijke president is heb je wel helemaal gelijk in.
      Met de nadruk op “is”, gezien die demente Biden illegaal in het witte huis zit…
      Waar die laatste werkelijk thuis hoort is op “death row”, samen met zijn Keniaanse ex baas, en het criminele Clinton gezelschap.

      Geliked door 1 persoon

  2. Jan zegt:

    En dan denkt Hillary Clinton dat zij nog kan winnen

    Hillary Clinton gaat op stap in New York City en niemand merkt haar op (VIDEO)
    [video src="https://video.dailymail.co.uk/preview/mol/2022/02/18/8131341158428425655/636x382_MP4_8131341158428425655.mp4" /]

    Like

Plaats een reactie