De Oost-Oekraïne – Rusland´s Noord-Cyprus?

(Door: M. Sattler – Vertaling: E.J. Bron)

De illegale bezetting van Noord-Cyprus door Turkije duurt nu al 48 jaar – en noch de “EU”, de NAVO, de VS noch iemand anders van de “westelijke waardengemeenschap” heeft daar een probleem mee. De Russische intocht in de Oost-Oekraïne volgt het voorbeeld van Turkije in Noord-Cyprus – desondanks antwoordt “het Westen” volledig anders op de illegale Russische intocht dan op de illegale Turkse intocht. Waarom? De Turkse bezetting van Noord-Cyprus vormde heel onmiskenbaar de blauwdruk voor de Russische bezetting van de Oost-Oekraïne: in Cyprus stond de Turkse minderheid destijds onder nationalistische druk door de Griekse meerderheid, Turkije marcheerde in de rol van een politieke beschermende macht binnen en liet in Noord-Cyprus daarna een Turkse republiek uitroepen. Tot op de dag van vandaag is Turkije het enige land ter wereld dat deze zogenaamde “Republiek Noord-Cyprus” erkend heeft.

De manier van optreden van Poetin in de Oost-Oekraïne lijkt dus bijna exact op de manier van optreden van Turkije in Noord-Cyprus: de Russische minderheid in de Oekraïne stond onder druk van de kant van de nationalistische Oekraïense centrale regering, in gebieden met een Russische meerderheid kwam het tot de uitroeping van eigen republieken, Rusland marcheerde in de rol van beschermende macht binnen, zonder twijfel tegen het volkerenrecht, maar dat was de Turkse intocht in Cyprus eveneens.

Maar in het geval van de Turkse bezetting van Noord-Cyprus is het volkerenrecht voor de “westelijke waardengemeenschap” blijkbaar niet zo belangrijk. Sancties tegen Turkije waren nooit een onderwerp. Veelmeer wordt Turkije elk jaar met miljardenbedragen uit de EU gevoerd en is zelfs officieel “EU”-toetredingskandidaat. Voor de “EU”, de NAVO, de VS en al die andere vertegenwoordigers van de zogenaamde “westelijke waardegemeenschap”, die trouw aan het volkerenrecht kennelijk voor zichzelf gepacht hebben, is de illegale bezetting van Noord-Cyprus door Turkije absoluut geen thema.

Anders dan tegenover Rusland echter bestaat er tegenover Turkije al een lange historische traditie van de kant van de West-Europeanen – inclusief Duitsland – en de VS om schendingen van het volkerenrecht en misdaden tegen de mensenrechten van welke soort dan ook met vriendelijk stilzwijgen te accepteren: de Turkse volkerenmoord op de Armeniërs kon de “westelijke waardengemeenschap” eigenlijk al weinig schelen. Vermoedelijk zou Hitler´s vernietiging van de Joden nooit hebben plaatsgevonden wanneer de overwinnende westelijke geallieerden van de Eerste Wereldoorlog na de volkerenmoord op de Armeniërs direct een duidelijk signaal aan het overwonnen Turkije zouden hebben afgegeven, maar dat hebben ze, zoals bekend, niet gedaan. De het volkerenrecht schendende intocht van Turkije in Cyprus kon de “westelijke waardengemeenschap” net zo weinig schelen, en het in brand steken van duizenden Koerdische dorpen door het Turkse leger – een bevriend NAVO-leger! – in de Koerdenoorlog 1992-1994 inclusief de meest wrede schendingen van de mensenrechten, was voor de “westelijke waardengemeenschap” ook nooit een probleem. De zeer grote vrijheid van Turkije in kwesties betreffende het volkerenrecht en de mensenrechten heeft daarom voor de zogenaamde “westelijke waardengemeenschap” al een lange traditie.

Bij Rusland echter liggen de dingen anders. Misdaden tegen het volkerenrecht en de mensenrechten in Rusland werden door het Westen alleen maar in de Sovjet-tijd getolereerd. De ideologie van het communisme was in de West-Europese – ook Duitse – academische elite zoals bekend altijd al populair, dat is ze in deze kringen tot op de dag van vandaag. Wat er in de Goelag-kampen van Archangelsk en Magadan daadwerkelijk gebeurde, of de Oekraïeners uitgehongerd, democratische oppositionelen doodgeslagen of miljoenen mensen gedwongen verhuisd werden, wilde de “westelijke waardengemeenschap” in de tijd van de communistische heerschappij in Rusland daarom niet zo precies weten.

Deze gewilde blindheid van vooral de westelijke academische wereld voor de toestanden in Sovjet-Rusland eindigde echter met de val van het communisme in 1989: nu was er voor de toonaangevende linkse academische wereld in West-Europa en de VS geen ideologische reden meer om beide ogen dicht te knijpen. Integendeel: het einde van het communistische experiment in Rusland gold voor veel intellectuelen in de westelijke wereld bijna als verraad aan hun lievelingsideologie, en dientengevolge veranderde de blinde ideologische ondersteuning voor de Sovjet-Unie in een net zo blinde haat tegen het niet-communistische Rusland. Vooral de tot op de dag van vandaag in zijn tendens procommunistische academische wereld en de linkse elites van alle westelijke landen verlangen daarom bijna naar een politiek en economisch mislukken van het niet-communistische Rusland.

De vergelijking tussen Turkije en de illegale bezetting van Noord-Cyprus enerzijds en de actuele ontwikkelingen in Rusland en de Oost-Oekraïne anderzijds laat daarom heel duidelijk zien: het gaat de “westelijke waardengemeenschap” in het geval van Poetin´s Rusland helemaal niet om democratie, de schending van het volkerenrecht of welke andere verheven “westelijke waarde” dan ook. Het gaat er alleen maar om het ideologische vijandbeeld van een kleine, nog steeds procommunistische westelijke elite d.m.v. enorme anti-Russische propaganda door te ontwikkelen tot het vijandbeeld van de brede massa´s in West-Europa en de VS. De intocht van Poetin in de Oost-Oekraïne levert deze westelijke elite daarom nu nog een zeer welkome aanleiding om dit politiek zo gewenste vijandbeeld er bij de westelijke massa´s nog beter in te rammen.

Turkije daarentegen moet aan de West-Europese massa´s als sympathieke vriendenstaat voorgesteld worden – ook tegen de achtergrond van de vorderingen makende omvolking van West-Europa –, daarom kan Turkije doen en laten wat ze wil, zonde rook maar in beginsel in gelijksoortige mate het politieke doelwit van de westelijke elites te worden, zoals dit tegenover Poetin´s Rusland het geval is.

Rusland is niet Turkije, voor Rusland geldt geen zeer grote vrijheid. De zogenaamde “westelijke waardegemeenschap” zal daarom bij Rusland altijd een andere maatstaf gebruiken dan tegenover Turkije. Ook al mag de Turkse intocht in Noord-Cyprus de blauwdruk voor de Russische intocht in de Oost-Oekraïne geweest zijn, dan zou Poetin zich daarom geen enkele illusie moeten maken over de traditionele dubbele moraal van de zogenaamde “westelijke waardengemeenschap”.

Bron:
pi-news.net
Door: M. Sattler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op De Oost-Oekraïne – Rusland´s Noord-Cyprus?

  1. LUCIA zegt:

    Typisch voorbeeld van “Alle overtreders zijn gelijk maar sommige zijn meer gelijk dan anderen”.

    Geliked door 3 people

  2. delamontagne zegt:

    Men kan niet ongestraft de Russische beer sarren:De Ukraïne heeft verloren.

    De Russen, maar niet allen zij, vinden dit soort “shoppers” prachtig.
    Het eert hun “tsaar” Poutin die het eeuwige Rusland zijn glans heeft tergu-gegeven.
    In dit wapengekletter dat Poutin aan het Westen laat ondervinden, zijn er twee winnaars een 2 verliezers.
    De grootste winnaar is de meester in het Kremlin, hij heeft een eind gemaakt aan de pauze van jaren van arrogantie en huichelarij van het Westen.
    De andere winnaar is Washington, dat er in geslaagd is om de koude oorlog weer te doen herleven en Europa laten verzwakken en militaire slavernij te leiden.
    MAAR, de grote verliezer is Ukraïne, dat geamputeerd is van de |Krim en nu de Donbasss.
    Want geen enkele Westerse soldaat zal gaan sterven voor Donetsk of Lougansk.

    De tweede verliezer is Europa dat langduig zal worden getroffen door de sancties die Rusland zijn opgelegd.
    En Frankrijk,..Macron die ook een grote rol had willen spelen in dit spel, zonder de minste ressources en een armzalig leger !
    Het is pathetisch……..
    Het is echt naïve om Poutine te willen bedonderen.
    Het Rusland van nu is niet meer dat van Boris Jeltsin.
    Je moet wel geastoord zijn om te denken dat Amerika de belangen van Europa zou willen beschermen.
    Ze gebruiken de angst voor de Russen om verdeeldheid te zaaien.
    De Westerse |Pers kan dan wel bverkondigen dat door Poutin de Akkoorden van Minsk zijn getorpedeerd, het is een leugen.
    In werkelijkheid is het Kiev dat steeds heeft geweigerd ’t toe te passen door autonomie te weigeren aan de voorstanders vanRusland in de Donbass.
    De agressiviteit van de NATO en de EU en Kiev tegen Moskou hebben tot de slachtingen in de Ukraïne geleid.
    Een mooi resultaat.
    De annexatie van de Krim en de erkenning van de Republieken Donetsk en Lopugansk zijn ’t hoogtepunt van 30 jaren van arrogantie uit ’t Westen naar Rusland.
    Het antwoord hierop van Poutin is niet anders dan legitieme verdediging.
    B ij de opheffinf van het Warschauwpact in 1991 en de wil van Gorbatsjov tot toenadering met het Westen, hebben de Amerikanen hierop geantwoord door een kollosale vergroting van de NATO, het opnemen van 14 landen uit het vroegere Sovjet-blok.
    De Amerikanen hebben nooit geprobeerd om vrfede met Moskou ter zoeken.
    Integendeel, ze hebben er alles aan gedaan om de Koude Ooorlog te laten voortduren.
    Bang als ze waren van een sterk Europa van de Atlantische Oceaan tot aan de Oeral.
    De droom van President Charles de Gaulle.
    Maar nu juigen de Amerikanen en hun verontwaardiging is gehuicheld.
    Ze weten nu dat Europa een zwak continent zal blijven, zonder zware diplomatie en zonder leger de naam waardig.
    De EU verzwakken en het van Rusland te verwijderen is altijd hun voornaamste doel geweest sinds het uiteenvallen van de USSR.
    Want voor amerikanen is het respeckt voor mensenrechten en international recht is principe variable géometrie.
    Ze aarzelen niet het te verkrachten maar eisen van anderen het te respecteren.
    Wat dat betreft,…..de Donbass of de Krim ?
    Heel het Westen keurt het af maar vergeten wat er in Kosovo is gebeurt ten koste van Servië.
    Servië een allie van Moskou werd door een verachtelijke declaratie voor onafhankelijkheid van Kosovo een
    deel afgenomen.
    En niet vergeten dat Servië werd aangevallen door de NATO, zonder toestemming van de UNO door een armada van 1000 vliegtuigen, onder commando van de Amerikanen gebombardeerd.
    Welk NATO-land had Servië dan aangevallen om dit verdiend te hebben.
    Deze vernietiginde aanval en met verlies van haar historische geboortegrond.
    Toendeertijd was Rusland nog erg zwak en de Amerikanen lachten Poutine uit, die tegen deze schande protesteerde.

    MAAR DE TIJDEN ZIJN VERANDERD, men lacht nu niet meer.
    Uit naam van de Wet der sterksten, hebben de Amerikanen in het hart van Europa een mafieuze Staat gecreeërd dat zich wil integreren in de EU.Maar over Turkije hebben ze het weer niet. Het land, lid van de NATO, dat onrechtmatig een deel, het Noordelijke, van Cyprus sinds 1974 al in bezit/ heeft afgenomen.
    Alles wat Europa kan verzwakken is hen welkom en Washington blij met de ondergang van de Europese wapenindustrie.
    De Amerikanen zijn nooit onze vrienden geweest.
    Dat besefte President de Gaulle maar al te goed, maar Macron reageerde erg laf op het feit dat ons een contract van 53 miljoen werd ontstolen.

    door Jacques Guillemain,
    auteur bij Riposte Laïque, Fr.

    Geliked door 1 persoon

  3. Johan P zegt:

    Kletskoek. Oost-Ukraine bestaat voor het overgrote deel uit ethnishe Russen met een oude, lange en innige band met Rusland. Cultureel, taalkundig, geschiedkundig en zelfs bloed-/familiebanden.
    Dat valt op geen enkele manier te vergelijken met Turkije dat een deel van Cyprus innam waar slechts een klein deel van de bevolking ethnisch Turks was. Of het feit dat het door een flinke plons water gescheiden was van Turkije.
    Overigens kunnen we er lang of kort over doorkleppen, De EU zal bakzeil halen omdat ze haar eigen energie-leverende vermogen de nek om heeft gedraaid en enorm afhankelijk is van Rusland. Plus dat de gemiddelde Europeaan een zachtgekookt eitje is. Zeker de jongere generatie die al begint te janken als ze een uurtje zonder mobiel zitten. Daarmee ga je geen oorlog winnen tegen de Russen die gewend zijn aan barre omstandigheden

    Geliked door 4 people

  4. Gijzelnemer Apple Store overleden.
    Juist ja een Nederlander metbomgordel
    Abdel Rahman A Klinkt inderdaad lekker Nederlands.
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/618689958/gijzelnemer-apple-store-overleden

    Geliked door 2 people

  5. Andre zegt:

    Een scherp artikel en belangrijk want wie zitten hier achter en waarom? komt tijd komt raad. Ook zo iets raars want de ridderzaal is al rond 1600 een heel raar centraal iets. Hier werden de oorlogen verkocht of aan de man gebracht. Hier een foto van de inhuldiging 29 mei 1940 Arthur Seyss Inquart. Ik zet er een linkje bij en weet niet of het lukt maar Driek kan hier vast meer over vertellen.

    https://www.tweedekamer.nl/sites/default/files/styles/content_image/public/atoms/images/beediging_seyss-inquart.jpg?itok=uVXP2yIp

    Huig Plug doet hier Trudeau filmen die ook zo een raar ontvangst krijgt in jawel dezelfde ridderzaal door mevrouw de voorzittert Bergkamp. Canada is Crownland waar de QR code met geweld wordt uitgerold. Canada waar huizen onbetaalbaar zijn geworden en voedsel niet meer te betalen is. Waar Turdeau je geen laars in je nek zet maar een hoefijzer door je borstkas trapt.

    normaal kan je een moment pakken starten vanaf… nou bij deze weer niet maar start maar in op 9,00 minuut. Raar heel raar.

    En ook een in de weg fiets fietser bij Paternotte op 3.00 en in de wegsta fotograven vanaf 17.36.

    Jan Bruijn is voorzittert 1ste kamer en hoogleraar immunopathologie en Bergkamp Marokkaan.

    Geliked door 1 persoon

  6. Volgens Fox nieuws is een russische aanval geopend op oekraine en zou Kiev ook beschoten worden.
    Er is nog niet veel duidelijk.
    Het zou vanochtend rond 5 uur lokale tijd begonnen zijn.

    Like

  7. Jan zegt:

    Hoeveel heeft Sattler gezopen toen hij deze kolder uitkraamde? Hij geneert zich duidelijk het volgende neer te pennen:
    ‘De Duitse bezetting van Bohemen en Moravië door Hitler vormde heel onmiskenbaar de blauwdruk voor de Russische bezetting van de Oost-Oekraïne’.

    Dat is wat er staat en niets minder maar is Sattler te laf voor om neer te schrijven. (zakt pi news af tot bruin niveau, het lijkt er behoorlijk op). Voor deze bruinhemd is ‘een meerderheid’ een reden tot gewelddadige afscheiding mbh van een een ander land, in dit geval het totalitaire Rusland van fascist Putin die deze oorlog heeft ontketend en oorzaak en gevolg heeft omgedraaid.
    Het volgende land is dus Estland, want 25% heeft Russische achtergrond (met dank als voorloper van Putin, de massamoordenaar Stalin, die de volksverhuizingen op gang zette) en daarna volgt Letland

    Nog een achterlijke vergelijking: genocide op de Armeniërs door moslims en Russische genocide op eigen bevolking, orthodoxen. Er zit meer dan een halve eeuw tussen. En inderdaad, het was ‘de elite’ die dweepte met het marxisme en dus met Rusland en Mao, niet de normale bevolking. Ook nu zie je precies hetzelfde. Met loopt achter een gek als Putin aan. Men loopt achter een charlatan als Obama aan en zo kan men en wel door gaan, maar het heeft niets te maken met de inval van Rusland in Oekraïne. Sattler meent dat hij met zijn verhaal het westen de schuld in de schoenen kan schuiven, maar het is niets anders dan vulgair revisionisme van de psychopaat en cleptocraat in het Kremlin en diens bende. De bevolking van de Oekraïne heeft er niets mee te maken. De oorlog werd bewust in gang gezet door Putin en zijn kliek en daarom gaan alle vergelijkingen mank.

    Like

  8. wappieman zegt:

    Ik maak mij meer zorgen om die Kuipers , straks in mei in Zwitserland !!!!!!
    Of gaan Geert en Thierry een hoop stampei maken om hem af te houden van
    die handtekening ?
    Of wachten ze – net als toen met Harbers in Marrakech – tot de krabbel is gezet en gaan dan
    – om de schijn hoog te houden – wat nasputteren ?
    Wat denkt u ?

    Like

Plaats een reactie