Poetin start speciale militaire operatie ter bescherming van de Donbas en de denazificatie van de Oekraïne

Archieffoto: Vladimir Poetin, minister van Defensie Sergej Schoigu (links), generaal stafchef van de Russische strijdkrachten Valeri Gerassimov tijdens een vergadering van het Russische ministerie van Defensie in Moskou op 21-12-2021.

(Vertaling: E.J. Bron)

Ik heb besloten een speciale militaire operatie uit te voeren, waarvan het doel is om de mensen te beschermen die door het regime van Kiev al acht jaar worden blootgesteld aan mishandeling en volkerenmoord. En hiervoor zullen we de demilitarisering en denazificatie van de Oekraïne nastreven, ook om diegenen voor de rechter te brengen die talrijke bloedige misdaden tegen de burgerbevolking inclusief burgers van de Russische Federatie hebben gepleegd”, verklaarde Poetin in zijn toespraak.

Als verdere redenen voor dergelijke drastische stappen gaf het Russische staatshoofd de bedreiging van de militaire omsingeling van de Oekraïne door de NAVO en de onlangs verkondigde pogingen van de regering in Kiev om de status van atoommacht te verkrijgen. Dientengevolge zou de verantwoordelijkheid voor welk bloedvergieten dan ook bij het “regime liggen dat de Oekraïne regeert”. Het uiteindelijke doel is de bescherming tegen “diegenen die de Oekraïne in gijzeling hebben genomen.”

Poetin heeft zich echter ook gericht tot de Oekraïense soldaten en officieren:

Ik moet me tot de militairen van de Oekraïne richten: jullie hebben een eed afgelegd op het volk en niet op de junta. Ik roep jullie op onmiddellijk de wapens neer te leggen en naar huis terug te gaan.”

Verder waarschuwde de Russische staatschef behalve de Oekraïense militairen ook spelers van buitenaf voor militaire escapades tegen Rusland:

Niemand mag er ook maar aan twijfelen dat een rechtstreekse aanval op Rusland tot een daverende nederlaag en erge consequenties voor de agressor zullen leiden.”

Een bezetting van de Oekraïne maakt nadrukkelijk geen deel uit van de planning van de operatie, benadrukte Poetin. Niet in de laatste plaats weet de president zich gesteund door het Russische volk en rekent op de ondersteuning van het Russische parlement.

Bron:
de.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Poetin start speciale militaire operatie ter bescherming van de Donbas en de denazificatie van de Oekraïne

  1. Jan zegt:

    Putin zegt dat hij gek is

    Like

  2. karton zegt:

    Doet Putin aan denazificatie ? Dan staat de EUSSR nog ‘t één en ander te wachten !

    Like

  3. Torsten Himmelstoss zegt:

    Onmiskenbaar, dat geneuzel van ex-KGBer Putin, pure desinformatie.
    Daar zijn ze goed in, ook binnen de vervanger van de KGB, de FSB.
    Trap er niet in.

    Like

  4. Jules Vismale zegt:

    Voor mij had de invasie vanuit Rusland in Oekraïne onder Vladimir Poetin totaal niet als een verrassing hoeven te komen! Die kerel wilde, gelijk aan zijn akelige historische voorgangers Vladimir Lenin, Leon Trotski, Jozef Stalin, Nikita Chroesjtsjov e.a., Oekraïne totaal niet kwijt omdat dit namelijk de graanschuur van Europa is en rijk aan is aan grondstoffen! Daarbij zijn ze in Oekraïne niet eens vergeten hoe de drie eerder opgenoemde dictators dit land in de 20ste eeuw vreselijk hebben geterroriseerd door middel van kunstmatige hongersnoden, massadeportaties, moordpartijen etc. !
    Poetin heeft zichzelf bij deze oorlog precies gedragen zoals Adolf Hitler dat deed door steeds maar aan landjepik te doen en af te wachten wat het tandeloze westen zou doen! Uiteindelijk wachtte hij af totdat er een goede aanleiding was om Oekraïne binnen e vallen waarmee Poetin zichzelf thans bij iedereen, en dus ook bij een groot deel van de Russen, zichzelf zo gehaat heeft gemaakt dat hij hierdoor hetzelfde lot als Hitler zal ondergaan!
    Want van Russen is ook bekend dat als ze niet tegen buitenlandse vijandige mogendheden vechten zij dat ook geregeld onderling doen! Naar de hel met Poetin en al het Russische tuig dat hem bij deze oorlog heeft gesteund!   

    Geliked door 1 persoon

  5. Julia zegt:

    Wie zijn de dupe vanwege de expansiedrift van de NAVO het klootjesvolk dat geconfronteerd wordt met torenhoge gas en voedselprijzen. Nog zo een oorlogszuchtige linkse Limburgse vlaai https://www.dagelijksestandaard.nl/2022/02/oorloghitser-lilianne-ploumen-wil-rusland-aanpakken-dit-vraagt-om-een-snoeiharde-reactie-van-de-eu/ Ook Rutte met zijn grote muil blijft nergens zonder zijn vriendjes in de VS en Brussel. https://www.telegraaf.nl/video/1563190530/rutte-de-reactie-zal-heel-stevig-zijn Hij vergeet zeker dat hij zichzelf in de hielen schiet en ons land desastreuze economische gevolgen hiervan zal ondervinden. Ons leger is helemaal niet klaar voor welke oorlog dan ook https://www.telegraaf.nl/nieuws/1129696962/nederlanders-bezorgd-wordt-dienstplicht-weer-ingevoerd. De koopkracht staat nu al onder een enorme druk https://www.telegraaf.nl/nieuws/1524613170/groeiende-irritatie-in-kamer-over-afwachtend-kabinet-rond-koopkracht-zo-kan-ik-niet-verder. Kortom waar bemoeien we ons mee met de Oekraïne dat geen lid is van de NAZO en EU en laten we vooral niet janken over het feit dat Poetin zomaar een land binnen valt wat heeft Amerika de laatste 20 jaar niet geflikt zullen mensen in Irak en Libië misschien nog even mee willen praten over “een daad van agressie zonder weerga in deze eeuw.” Maar dat mogen we geloof ik niet hardop zeggen he? Het zal uiteraard Rotterdam niet zijn om zoals gewoonlijk te provoceren en de vlag uit te hangen voor het corrupte land de Oekraïne https://lc.nl/buitenland/Rekenkamer-EU-miljarden-verloren-door-corruptie-in-Oekra%C3%AFne-27059456.html Ik stel dan ook maar voor dat die linkse kliek in Rotterdam straks de massa vluchtelingen uit de Oekraïne onderbrengt en dit uiteraard zelf bekostigd. Of wij hier zelf al niet genoeg problemen hebben.

    Geliked door 1 persoon

  6. Ravian zegt:

    Tsja, de Russen trekken (heel terecht) een rode lijn: “We willen de NATO niet in Oekraïne, en we willen al helemaal geen NATO nucleaire wapens vanuit Oekraïne op ons gericht zien, omdat dit een onacceptabele dreiging voor Rusland is”.
    Zelensky verkondigt vervolgens dat Oekraïne zich nucleair gaat bewapenen, en NATO nucleaire wapens, de US staat te tenslotte te popelen, kunnen dan binnen 48 uur in Oekraïne geïnstalleerd zijn.
    Die nazi dacht dus ongetwijfeld Moskou voor een “fait accompli” te kunnen stellen, en dan van onder een nucleaire NATO paraplu genocide te kunnen plegen in de Donbass, maar dat was dan buiten Putin gerekend.
    Die heeft deze verkapte oorlogsverklaring gewoon herkend voor wat deze was, en trekt nu de nazi-angel uit Oekraïne.
    En daar doet hij dan de hele wereld, minus de Deep State en haar vazallen, een groot plezier mee.
    Maar zo gaat de NOS/NPO dat niet brengen uiteraard, die gaan de link tussen Zelensky’s nucleaire aspiraties en de Russische reactie daarop niet leggen, net zoals ze de link tussen acties van de westerse geheime diensten en de zogenaamde “maidan revolutie”, het afzetten van de democratisch gekozen regering van Oekraïne in 2014, en alle daaruit voortgekomen ellende, ook zeer bewust niet leggen.
    Niets mag namelijk het de Russen in de schoenen schuiven van de “zwarte piet” in de weg staan.
    En dus gaan ze nu Putin afrekenen op uitspraken gedaan voordat Zelensky de nucleaire knuppel in het hoenderhok gooide, en de regels van het spel veranderde.
    En de domme NOS/NPO gelovigen, met useful idiots als Jan & Klaas voorop uiteraard, tuinen daar dan weer in.
    Realiseren dat ZIJ degenen gaan zijn die (letterlijk) het gelag gaan betalen voor dit smerige Deep State spelletje zit erbij die dombo’s niet in
    Als het niet zo triest was zou het om te lachen wezen…

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie