Vrijheidsbeweging onbuigzaam: Trudeau verklaart oorlogstoestand voor beëindigd

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De Canadese premier Justin Trudeau maakte gisternacht bekend dat hij de sinds 14 februari in werking gestelde toepassing van de noodtoestand-wet opheft, omdat het niet meer om een noodsituatie zou gaan. Blijkbaar reageerde hij daarmee vooral op de onbuigzame Canadezen die de democratie verdedigen, die zich ook niet hadden laten intimideren door zijn totalitaire maatregelen.

Blijkbaar heeft de vooral bij de Canadezen een gruwelfiguur geworden Trudeau gemerkt dat hij met zijn noodtoestand-wet en het meedogenloze ingrijpen van zijn politie zijn macht teveel bedreigd en bij de moedige Canadezen het tegendeel bereikt. Ook na het uitroepen van de “Emergencies Act” waren honderdduizenden de straat opgegaan, de beelden van de politieacties choqueerden de mensen in de hele wereld:

“Vanmorgen zijn we in afspraak met verschillende politie-instanties en veiligheidsdeskundigen tot de conclusie gekomen dat de instrumenten, waarover onze verschillende politiekrachten in normale tijden beschikken, volstaan om recht en orde in het land te handhaven, zodra deze hersteld zijn”, aldus Trudeau volgens “Epoch Times”.

De democratie ondermijnd

Trudeau verdedigde de toepassing van de wet met de woorden: “Het was verantwoordelijk en noodzakelijk”, en er zouden bewijzen voor bestaan dat individuele personen “de Canadese democratie wilden ondermijnen en zelfs schaden”.

De aankondiging werd gisternacht plaatselijke tijd op een persconferentie in Ottawa gedaan – nog gedurende de Senaat over zijn totalitaire maatregel debatteerde.

Het zich beroepen op de wet gaf aan de regering de bevoegdheid om de bankrekeningen van demonstranten en hun aanhangers zonder tussenkomst van de rechter te bevriezen en sleepdiensten ertoe te dwingen om de sinds 28 januari in de binnenstad van Ottawa geparkeerde vrachtwagens weg te slepen, wat zij daarvoor geweigerd hadden.

Blokkeren van bankrekeningen teruggedraaid

Nu zou een parlementscommissie moeten onderzoeken “hoe het tot deze soort van minachting van wetten en bedreiging van onze democratie kon komen. We moeten garanderen dat onze instellingen voorbereid en gewapend zijn voor de toekomst”, aldus Trudeau.

Wetsovertredingen gedurende de 10 dagen waarin de wet van kracht was, zullen door Justitie vervolgd worden. Maatregelen zoals het bevriezen van bankrekeningen zouden op dit moment ongedaan gemaakt worden.

Harder optreden tegen sociale netwerken

Tegelijkertijd eiste Trudeau meer instrumenten en mogelijkheden voor de autoriteiten om op te treden tegen bewegingen, die zich via sociale media organiseren. Bovendien beschuldigde hij het buitenland ervan met “verkeerde informatie”, “desinformatie”, geld en invloed te proberen “onze democratie te ondermijnen of zelfs te destabiliseren”.

De leider van de oppositie, Candice Bergen, counterde met harde kritiek: “De huidige aankondiging is er een bewijs voor dat de premier zich vergist heeft, toen hij zich beriep op de noodtoestand-wet… Van maandag tot nu is er niets veranderd, behalve zijn hoeveelheid bedenkingen tegen Canadese burgers, een slechte pers en internationale spot”.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Vrijheidsbeweging onbuigzaam: Trudeau verklaart oorlogstoestand voor beëindigd

  1. Carver zegt:

    Het was te verwachten, opvallend is vrij snel nadat een Canadese krant de abominabele peilingen voor Trudeau (nog maar 16%) publiceerden hij als een blad omdraait, zoals een echte ‘sociopaat’ zou doen. Maar anders was te verwachten geweest óf dat nog degelijke democraten hem zouden terugfluiten, in dit geval de Conservatieven die al vanaf het begin tegengas geven (zoals PVV en FvD in Nederland ook doen, maar ze hebben te weinig macht). De conservatieven in Canada hebben wél een regering gevormd voor Trudeau en denken blijkbaar anders. In Groot-Brittannië zie je hetzelfde met de Conservatives die een van de eerste waren die aankondigden maatregelen te gaan stoppen, terwijl de linkse Labour, Schotse SNP, Groenen en Liberals het nog zo lang mogelijk gerekt hadden.

    Héél erg opvallend in Nederland is dat we hier geen échte conservatieve partij hébben, alleen deels misschien PVV en FvD, maar alleen op bepaalde thema’s. Wel hebben we véle soorten smaken en smaakjes links-progressief-liberaal: D’66, VVD, Groen, intussen ook de CDA, Volt, PvdA (zijn gewoon links-liberaal), intussen ook de SP en noem ze maar op; allemaal die partijen die de gedachten van het WEF en het steeds weer opnieuw de hele maatschappij en het hele land verbouwen links-om of liberaal-om niet zo verkeerd vinden. Nederland lijdt als nummer één van de wereld aan de progressivistische ziekte.

    Geliked door 2 people

  2. Peter. zegt:

    Canadezen hebben niks met Schwab,en hem goed door ,en zijn loopjongen Trudeau zijn ze inmiddels aardig klaar mee .Rutte zal het ook niet redden ,ze beginnen radeloos te worden ,weg met die bende ,,het nieuwe normaal waar ze het over hebben is inmiddels een levensstandaard van 2x zo duur geworden .en de miljardairs worden alleen maar rijker .

    Geliked door 2 people

  3. Rensk. zegt:

    Maar het zit in de persoon Trudeau en het Canadeze volk zal alert moeten blijven zolang dit persoon aan de macht is. Rutte moet ook oppassen. Ik kan hem niet meer zien als hij Rusland veroordeeld. Poetin is een gek en met een gek die aan de knoppen zit moet je voorzichtig zijn. Dat hebben ze in alles nagelaten. Zelf zijn ze ook hardop weg met de weg naar veel macht. Zelfrelfectie van West-Europese leiders had veel kunnen voorkomen. Met hun eigen machtswellust, waarvan ze kennelijk denken dat die wel door de beugel kunnen.

    Like

  4. de barbaar zegt:

    De poging van het wef om middels vn huurlingen Canada te bezetten is mislukt.
    Je kunt met een fake burgermeester de stad Ottawa wel tiranniseren maar de rest van het grote Canada niet….
    De weerstand tegen de wef puppet daar,die castroclown….is gegroeid en zal uiteindelijk over Ottawa neerdalen.
    In ons land staat hetzelfde te gebeuren….vn huurlingen waren er al in rotterdam en amsterdam/den haag.
    Deze moordenaars van het wef staan hier straks ook gebroederlijk opgesteld met onze landverraderskliek de nsbpolitie.
    Is ons volk net zo strijdbaar als de canadezen?
    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA zo zagnet nog de kudde tenaladybekluierschaapjes ronddolen in de supermarkt.

    Geliked door 3 people

  5. Fran zegt:

    Een verstandige rechtgeaarde reactie van burgers, boeren en bedrijven is je geld van de bank te halen en evt om te zetten in edelmetaal en/of crypto. Een regering die met ‘dubbeltalk’ zijn acties verdedigd is een bedreiging voor iedere vrije burger. De strijd daartegen is gerechtvaardigd en zelfs noodzakelijk.

    Like

Plaats een reactie