De Russische president Vladimir Poetin zei dat hij niet van plan was Oekraïne te bezetten, maar Oekraïne wilde “demilitariseren en denazificeren”

(Door: “Balkanske priče”)

President Poetin ergert zich aan het machtsvertoon van de NAVO en vindt juist dat zijn land steeds meer wordt bedreigd. De oplopende spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten rond Oekraïne dreigen een herhaling te worden van de Cuba-crisis in 1962. De wereld leefde dertien dagen op het randje van de afgrond. Twee nucleaire machten – de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie – dreigden elkaar te vernietigen, nadat de Amerikanen op 12 oktober 1962 hadden ontdekt dat de Russen aanvalsraketten stationeerden op Cuba, een eiland met een communistische regering onder leiding van Fidel Castro, niet ver van Miami, Florida. ’Wij hebben geen raketten naast de Amerikaanse grens, maar zij hebben die wel naast onze grens. In de jaren-90 zeiden ze dat ze geen kilometer naar het oosten zouden gaan, maar zie nu, ze hebben ons in de maling genomen,’ zei Poetin. De grootste opbouw van NAVO-strijdkrachten aan de westelijke grenzen van Rusland sinds de Tweede Wereldoorlog wordt nauwelijks genoemd in de westerse media. Brussel en Washington leven niet  de afspraken  na, die ze hadden gemaakt over de militaire organisatie, voorafgaand aan de ontbinding van de USSR in 1991. Verschillende regeringsleiders van het Westen hadden toen in ruil voor de erkenning van de hereniging van Duitsland beloofd om de NAVO niet oostwaarts uit te bereiden. De wereld stevent nu in hoog tempo af op een Derde Wereldoorlog – een nucleaire oorlog…

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Russische president Vladimir Poetin zei dat hij niet van plan was Oekraïne te bezetten, maar Oekraïne wilde “demilitariseren en denazificeren”

  1. Edwin Lauxen zegt:

    Goed artikel, Balkanske priče 👍🤗

    Ik heb het gelijk door gestuurd naar mijn Pa, we hadden gisteren een pittige discussie hierover

    Geliked door 1 persoon

  2. Johns zegt:

    Wat een randdebielen allemaal, de EU voorop.

    Je kon dit allemaal zien aankomen toen zoveel jaar geleden die Europarlementariërs: Frans Timmermans, van Baalen en de leider van de liberale fractie in het europarlement Verhofstad op dat plein in Kiev het volk op stonden te hitsen: de EU en de navo zouden hen wel steunen en helpen en weet ik wat. Als dat geen valse verwachtingen wekken is en indirect ophitsen tot oorlog, vroeger was dat nog ooit strafbaar.

    Het land ligt 3000 km van ons, het is zoals van Haga zei net zoiets als die gevechten in Afhanistan of toen Georgië en Tjetjenië, maakten we ons daar ook zo druk over?

    Ik kots op die oorlogshitsende politici en media. De meerderheid van de gewone mensen, hier, in Rusland en de Oekraïne willen gewoon rustig hun leven kunnen leiden, anders had het volk daar wel massaal de wapens opgenomen, zoals de president, van alweer het zoveelste corrupte regime, daar hen al een weeklang oproept.

    Mensen willen niet al die politici die hen tegen elkaar ophitsen voor eigen gewin en alleen nog maar met hun eigen ‘hobbies’ bezig zijn, die mensen het leven zuur maken, bang maken en alles ook nog eens steeds meer onbetaalbaar maakt, behalve voor de oligarchen en die die al meer dan genoeg hebben; dat is dáár, maar misschien óók hier.

    Like

  3. Rensk. zegt:

    We komen in nog meer ellende dan Rutte al veroorzaakt heeft. Nederlanders hebben godverdomme tegen het Oekraieneverdrag gestemd. Natuurlijk isOekraiene weer van alles beloofd door die machtswellustelingen in Brussel. Alleen die tweet van Timmermans alleen al zegt al veel over de personen die daar zitten. Een grote bos ellende die hele EU met de marionettenregeringen in het kielzog en de corrupte media. De domheid regeert samen met de mensen die erop gestemd hebben. Erg ook voor de bevolking van Oekraiene. Er werd ze natuurlijk weer van alles voorgespiegeld, maar voor hun was het beter geweest zich niet in te laten met dat Brusselse tuig. De kans was dan al groter dat Poetin ze met rust hadden gelaten. Zeker weet je het nooit, maar de kans was zeker een stuk groter. Rutte moet weg en dat hele zooitje erbij. Die lui zijn de grootste nullen van deze eeuw van dit land.

    Geliked door 1 persoon

  4. Julia zegt:

    We kunnen alles zeggen over Poetin maar de grote veroorzaker is uiteraard de oorlogszuchtige Biden en de hersenloze EU regeringleiders van de EU lidstaten. Wat is er bereikt met de zogenoemde zware sancties helemaal niets als dat dit resultaat heeft geleid dat duizenden mensen uit de Oekraïne huis en haard hebben verlaten en zwaar de dupe zijn van die zogenoemde sancties tegen Rusland. Onnodig veel slachtoffers zijn al gevallen. Als de NAVO zo begaan is met de Oekraïne hadden ze het volk moeten steunen door troepen naar de Oekraïne te sturen maar niet een bevolking moeten laten stikken. Uiteindelijk zijn Irak en Syrië en nog een aantal landen in het midden oosten ook geen lid van de NAVO maar daar wisten de Amerikanen wel terdege bombardementen uit te voeren dat talloze slachtoffers onder de burgers heeft gekost https://nos.nl/op3/artikel/2122876-zo-veel-burgerdoden-vielen-door-bombardementen-in-2016-in-het-midden-oosten. De Amerikanen en Europese leiders hadden zich niet in dit conflict moeten mengen maar uit pure expansiedrift moesten zij zo nodig. Biden stelt dat Poetin voor deze oorlog heeft gekozen. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1965641093/biden-heeft-poetin-vrij-spel-gegeven
    Uiteindelijk is de hetze vooral vanuit de VS en de EU al jaren tegen Rusland aan de gang. https://www.frontnieuws.com/zij-hebben-niet-gehoord-wat-wij-hun-gezegd-hebben-deze-keer-kunnen-ze-maar-beter-luisteren-vladimir-poetin/
    Nederland doet er ondanks de grote woningnood nog een schepje bovenop https://www.ad.nl/politiek/staatssecretaris-als-oekrainers-om-huisvesting-vragen-zullen-wij-hen-opvangen~a852fcd8/ terwijl ze al een aantal jaren met de handen in het haar zitten om vluchtelingen te kunnen plaatsen omdat alle opvangcentra bomvol zitten. Tja het mag wat kosten maar wie zijn in Nederland ook de dupe van de machtswaanzin van de VS en EU de burgers maar gelukkig hebben wij de D66 klimaatterrorist Jetten want die gaat uitpakken let op https://www.ad.nl/politiek/kabinet-heeft-reclamecampagne-op-de-plank-liggen-voor-het-geval-het-gas-op-raakt~aa1d00ea/ Dus dat wordt het weer eerst vaccinatiecampagnes tot vervelens toe op de propagandazenders de volgende campagne van deze D66 idioot daar zullen we mee worden overspoeld. Maar ondertussen zal onze knip totaal leeggezogen worden door hoge gasprijzen en hoge voedselprijzen waarvoor voor de zoveelste miskleun van het Westen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Johns zegt:

    Er is een spreekwoord dat zegt dat er vele landen zijn die een corrupte maffia hebben, maar dat Oekraïne een corrupte maffia is dat een land heeft. Oekraïners weten maar al te goed dat de immense corruptie in hun land vele vormen heeft. Op een instelling voor hoger onderwijs is het meestal alleen druk in tentamentijd, omdat de diploma’s er praktisch te koop zijn. Iemand kan voor een paar honderd dollar zijn hele strafblad uit de databestanden van de overheid laten halen. Als je in een ziekenhuis geld neerlegt wordt je door de arts sneller en beter behandelt. Het lijstje met voorbeelden is haast eindeloos, corruptie in het land is óveral tot op het allerhoogste niveau.

    Na de val van het communisme werd, net als in Rusland, ook in Oekraïne de economie overgenomen door de sluwe gelukszoekers, met corrupte en soms gewelddadige methodes. Dát zijn nu haast vorstendommen van slechts enkele superrijke oligarchen, met vergaande macht op instellingen en de overheid. Zowat de grootste is er Igor Kolomojsky, de voormalige eigenaar van de nu genationaliseerde grootste bank van het land.
    Multimiljardair Igor Kolomoyskyi is volgens Forbes magazine 2019 de 2e rijkste man van Oekraïne. Rondom zijn ex-bank lopen rechtszaken in Londen, de USA en Israël. Velen in Oekraïne zien hem als de man die in werkelijkheid aan de touwtjes trekt. Er zijn aantoonbaar zéér nauwe banden tussen President Zelensky en Igor Kolomojsky. Kolomojsky is toevallig ook eigenaar van de grote 1+1 Media Group, die jarenlang comedyseries uitzond waarin de huidige échte President Zelensky toen de hilarische ról speelde van president van Oekraine en zo de bekendste TV-komiek van het land werd, daarna werd hij tot President verkozen…

    Geliked door 1 persoon

  6. Hovawart zegt:

    Het benieuwd ons welk EU-kopstuk of WEF-generaal het eerst zal spreken over ”Lebensraum”?

    Like

  7. Harry zegt:

    Goed plan van Putin om te dénazificeren !
    Roei het maar met wortel en tak uit , die socialistische Duitse doctrine .
    En het grote voordeel is dan , dat de Schwab doctrine ook uitgeroeid gaat worden .
    En die vormt misschien nog wel een groter gevaar dan die verdomde Hitler .
    Met voorlopig minder geweld dan Hitler , maar veel venijniger , smeriger , leugenachtiger en meer wijdverbreid ! Én mogelijk veel desastreuzer dan die gek uit 40-45 !
    Één kogeltje maar , meneer Putin en dan zijn we van een enorm probleem verlost !
    Ik zal met plezier bijdragen in de kosten !

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie