Energieprijs-explosie zorgt voor onrust in Europa

(Vertaling/bewerking: J. Johns)

Commentaar vertaler:

En alweer zijn het truckers & boeren die het eerste protest vormen. Na járenlange links-liberale ‘groene’ energiepolitiek: kernenergie mocht niet, steenkool mocht niet, olie mocht niet, gas mag in Nederland nog steeds niet; kan Jan Modaal alwéér de rekening betalen. Deze extreme prijsexplosie van energie is vólledig veroorzaakt door de EU-regeringen, van helemaal van de realiteit losgezongen regeringen en politici die liever een heel continent in de energie-armoede willen laten zinken dan hun niet werkende groene hobbies te herzien en ook hierbij de eeuwige riedel laten horen dat de protesteerders ‘extreemrechts’ zijn. Als je tegen een compleet wereldvreemde regering bent, ben je dus extreemrechts.

Hoge energiekosten wakkeren onrust aan in Europa, met Spanje dat meer dan 23.000 politieagenten inzet te midden van een truckersstaking vrijdag en boeren in Frankrijk en Griekenland die het verkeer laten vastlopen met hun protesten.

De Russische oorlog in Oekraïne heeft de kosten voor olie en aardgas in Europa verder opgedreven, waardoor er een record-inflatie is en het voor boeren en truckers steeds duurder is geworden om hun apparatuur en voertuigen van brandstof te voorzien, kunstmest te betalen of de stijging van andere kosten bij te houden. In Europa, dat afhankelijk is van Russische olie en aardgas, verergerde de oorlog een al bestaande energievoorzieningscrisis die de kosten voor huishoudens en bedrijven al maandenlang op rij opdrijft.

Hoge energiekosten zorgen voor onrust in Europa

Spaanse truckers verlieten dagen geleden het werk vanwege hoge brandstofprijzen en andere grieven, en het heeft zich ontwikkelt tot aanvallen omdat de meeste chauffeurs blijven werken. Politie in patrouillewagens en helikopters escorteerde konvooien vrachtwagens langs snelwegen en hield stakers vrijdag tegen, in een poging ervoor te zorgen dat producten zoals zuivel en cement geleverd blijven, terwijl sommige sectoren al leveringsproblemen meldden op de vijfde dag van de staking. Stakers gooiden ’s nachts brandende autobanden op een snelweg in het noordwesten van Spanje, meldden nationale media. De politie arresteerde zes mensen en plaatste 34 anderen in onderzoek, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken. Stakende truckers zijn ook beschuldigd van het gooien van stenen naar vrachtwagens die nog steeds werken deze week, terwijl ze bij vrachtwagens zeilen scheuren, banden doorsteken en de nog werkende chauffeurs met geweld bedreigen.

In Frankrijk, dat deze week verspreide protesten heeft gezien tegen stijgende brandstofprijzen, protesteerde een konvooi boeren op hun tractoren in de westelijke regio Bretagne vrijdag door langzaam over een snelweg te rijden en een rotonde te blokkeren, waardoor files ontstonden om de aandacht op hun benarde situatie te vestigen. Franse wegvervoerders en vissersploegen hebben de afgelopen dagen barricades opgeworpen, waarbij ze hun voertuigen en brandende pallets gebruikten om wegen te blokkeren. Truckers reden vrijdag door Berlijn en andere Duitse steden, toeterend uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. Intussen blokkeerden protesterende boeren het verkeer in het centrum van Athene om concessies te eisen van de regering om de torenhoge energiekosten het hoofd te bieden. Terwijl ze groenten en zwarte vlaggen omhooghielden, verzamelden de demonstranten, sommigen op tractoren, zich buiten het ministerie van Landbouw en wilden naar het parlement in het centrum van de hoofdstad trekken.

In Spanje herhaalde de regering haar claims dat extreemrechtse sympathisanten aan zouden zetten tot de staking. Minister van Financiën María Jesús Montero vertelde verslaggevers dat de walkout neerkomt op “afpersing, die extreemrechts uitbuit om te voorkomen dat producten en voedsel worden uitgedeeld.” De stakende truckers ontkennen echter extreemrechtse banden. In een verklaring donderdag op hun website zeiden ze dat de regering “probeert ze te criminaliseren en ideologische labels te plakken op een sector die alleen van zijn werk wil leven en die zich uitgesloten en niet gerespecteerd voelt door de leiders van het land.”

De zelfstandige truckers rollen hun economische spierballen met deze staking en gebruiken deze om de regering onder druk te zetten om toe te geven aan hun eisen. Bedrijven in de cement-, mijnbouw- en zuivelsector behoren tot degenen die waarschuwen dat de voorraden bijna opraken of dat ze moeite hebben met de distributie van hun goederen. De zelfstandige truckers zeggen dat wat ze wordt betaald om ladingen te vervoeren hun kosten niet dekt, die nu sterk zijn gestegen met de stijgende brandstofprijzen. De Spaanse regering zegt dat ze van plan is om later maatregelen te nemen tegen de hoge energie- en brandstofprijzen, iets dat door andere regeringen in heel Europa is gedaan, omdat de energieprijzen de sterk stijgende consumentenprijzen nog verder aanwakkeren. De onrust komt op het moment dat de premiers van Spanje, Portugal, Italië en Griekenland vrijdag bijeenkwamen om op te roepen tot een dringende EU-brede reactie op de energiecrisis die uit de Europese Raad van volgende week in Brussel zou moeten komen.

Bron:
dailymail.co.uk

Vertaling/bewerking:
J. Johns
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Energieprijs-explosie zorgt voor onrust in Europa

 1. Frits zegt:

  Wat men zaait zal men oogsten. Het gevolg van politici die gaan boeren.

  Geliked door 4 people

 2. Stef zegt:

  Alle problemen die we nu hebben zijn ontstaan door het beleid van Rutte. Door de oorlog in Oekraine en corona kan hij de al eerder ontstane problemen van zich afschudden en zich mooi praten. Wij zitten straks opnieuw met die hufter opgezadeld.
  STEF

  Like

 3. Blaffertje zegt:

  Hierom betalen wij ons scheel.
  https://nos.nl/l/2422002

  Like

 4. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  wanneer men het KWALITEITSLABEL ‘extreem rechts’ heeft verworven is dat zeker geen belediging maar wel een compliment.
  de ‘maatregelen’ tegen Rusland van de linksen drijven alle prijzen de hoogte in. de linkse EU-politiekers en de linkse nationale politiekers maken de ganse EU-economie compleet kapot, eerst door de massa-import van migranten, daarna door de corona-maatregelen en nu door de Rusland-maatregelen.
  mensen betogen tegen de hoge kostprijzen die de gevolgen zijn van het links beleid. betogen tegen de GEVOLGEN is zinloos. beter betogen tegen de OORZAAK, tot de linkse politiekers verdreven zijn. dat is het probleem bij de bron aanpakken.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  We moeten af van de realiteit losgezongen regeringen en politici, maar hoe krijg je dat voor elkaar met ruim 16 miljoen makke schapen die te stom zijn om anders te stemmen dan op de oude kartelpartijen !!

  Geliked door 2 people

 7. ieznogoedh zegt:

  De Russische oorlog in Oekraïne heeft de kosten voor olie en aardgas in Europa verder opgedreven,
  Voor zover ik weet levert Rusland nog steeds de overeengekomen hoeveelheid gas en ik neem aan dat hier sprake is van langlopende contracten, althans zou dat zo moeten zijn.
  Als de diverse regeringen hun taak verzaakt hebben en niet op tijd contracten vernieuw hebben en nu een hogere prijs moet worden betaald, is dat hen ernstig kwalijk te nemen.
  Wellicht is dit een onderdeel van de zo gewenste chaos zodat ze beter kunnen herbouwen.
  De politionele acties in Ukraine zijn niet meer dan een zwak excuus voor hun onkunde/corruptie.

  Geliked door 1 persoon

 8. wappieman zegt:

  Ik ben een rechtsextremist en islamofoob , want ik haat die EU en die islam .
  Nou en ?
  We leven toch in een vrij land waar je mag zijn wie je bent , waar je mag vinden wat je wil , waar je je vrije mening mag uiten , nou dan ?
  Wat is dan het probleem ?

  Geliked door 1 persoon

 9. bobzelf zegt:

  IK ZOU NOG WAT EXTRA SANCTIES NAAR RUSLAND STUREN

  WHAHAHAHAH . I AM NOT SORRY WHAHAHAHA

  PUTIN DID IT . WHAHAHAHA TUURLIJK WHY NOT WHAHAHAH

  DE ARMOEDE RENT BINNEN , EN DAN STAAT DE GASKRAAN NOG OPEN

  DUS NEEM HET RISICO DOE NOG WAT SANCTIES , STUUR NOG WAT WAPENS

  NAAR AZOV EN ZELENSKI WHAHAHAHAHA UW SS VRIEND

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De economie is wereldwijd sterk in beweging door de ongekende nooit eerder op zo’n schaal ingevoerde sancties, het westen lijd daar zelf ook onder en krijgt een flinke tik maar de Russische economie krijgt een mokerslag.

  “Als je kijkt naar de economische ravage in Rusland, werken de sancties zeker. Een ingestorte munt, hoge inflatie, een rente van 20 procent, lege schappen in de supermarkt en lange rijen mensen voor de bankkantoren. Het is duidelijk dat het flink mis gaat met de Russische economie.

  En het wordt met de dag erger. Westerse bedrijven verlaten in rotten van drie het land. Dat zorgt voor gesloten winkels en restaurants en sluiting van fabrieken en kantoren. De Nederlandse verffabrikant AkzoNobel meldde vorige week dat het verwacht dat de vier fabrieken in Rusland binnenkort zullen instorten. Er zijn geen grondstoffen meer te krijgen voor de verfproductie en klanten laten het afweten, waardoor er ook geen afzetmogelijkheden meer zijn.
  De Russische economie zal dit jaar met tien tot vijftien procent dalen, is de schatting onder economen. In december verwachtte ratingbureau Scope nog dat de economie van Rusland dit jaar met 2,7 procent zou groeien.
  Die economische schok is een coronapandemie in het kwadraat. En de Russen merken het direct aan den lijve. Zo zijn geïmporteerde auto’s al 16 procent duurder geworden in een week en tv’s zelfs 20 procent. Artikelen worden schaars omdat westerse bedrijven niet meer exporteren naar Rusland.
  De inflatie wordt voor dit jaar op 15 procent geschat. Dat hakt er in bij de Russen, een gemiddeld inkomen is 12.000 dollar per jaar. Hogere prijzen zorgen dus direct voor minder koopkracht en zetten de consumentenbestedingen onder druk.

  De centrale bank van Rusland verhoogde de rente onlangs van 9,5 naar 20 procent. Dat deed de bank om de koers van de roebel te steunen. De Russische munt halveerde in waarde ten opzichte van de dollar. Die koersval is gestopt door de renteverhoging.

  Maar dat komt wel met een prijs. Lenen is nu zo duur dat bedrijven afzien van investeren. Buitenlandse bedrijven investeren sowieso niet meer in Rusland. Dat betekent dat de toekomstige groei nu al wordt afgeknepen.

  De sancties maken een structureel probleem van de Russische economie duidelijk. De economie is voor een groot deel afhankelijk van de export van olie en gas. Nu er geen westerse goederen meer binnenkomen, dreigen er direct tekorten. Dat er te weinig Louis Vuitton-tassen zijn is een ding, maar insulinetekorten zijn een direct probleem.
  Rusland heeft nagelaten zijn economie te diversificeren en een bredere basis te geven. Veertig procent van de bedrijven is een staatsbedrijf en die bedrijven zijn goed voor meer dan de helft van de werkgelegenheid. De Russische president Poetin kondigde vorige week op tv aan dat hij de pensioenen en lonen zal verhogen vanwege de inflatie. Maar of daarmee de werkgelegenheid te redden is, valt te bezien.
  Deze week dreigde Rusland rentebetalingen op een staatslening niet te voldoen. Daarmee zou het land in gebreke gesteld kunnen worden, wat uiteindelijk tot een faillissement van het land kan leiden.

  Dat klinkt heftig, maar behoeft wel enige nuancering. Rusland heeft zo’n 40 miljard dollar aan staatsleningen in dollars uitstaan. Het land heeft voor meer dan 600 miljard dollar aan buitenlandse reserves. Betalen is normaalgesproken dus geen probleem.

  Nu echter wel. Door de sancties zijn veel van die tegoeden bevroren, oftewel de Russische staat en centrale bank kunnen niet bij hun geld dat in het buitenland op een bankrekening staat.
  Als terugbetalen van de staatsleningen echt niet lukt, gaat het land formeel failliet. ,,Dat betekent dat Rusland de staatsleningen niet meer hoeft af te lossen’’, zegt Carsten Brzeski, hoofd macro-economie bij ING. ,,De eigenaren van de staatsleningen moeten dan hun verlies nemen.’’

  Dan kunnen westerse banken en beleggers in Russische staatsleningen dus naar hun geld fluiten. Daar wordt al rekening mee gehouden. Een Russische staatslening kun je al met een korting van 60 tot 80 procent kopen. 40 miljard dollar is een hoop geld, maar geen bedrag dat tot een schok in het financiële systeem gaat leiden. Pech voor de obligatiehouders, maar verder een non event.

  Voor Rusland verandert er ook niet direct iets. Het land kan na het faillissement niet de markt op met nieuwe leningen, die wil niemand hebben. Maar door de sancties is het land toch al afgesloten van de internationale kapitaalmarkt.

  Bovendien krijgt Rusland dagelijks harde valuta binnen uit de verkoop van olie en gas. Daarmee kan het rekeningen voor import blijven betalen, evenals de uitgaven aan de oorlog. Als de olie- en gasinkomsten opdrogen heeft Rusland pas een serieus probleem.
  Nu Europa minder olie en gas wil kopen van de Russen, moet het elders vandaan komen. Maar veel alternatieven zijn er niet, dus gaat de prijs omhoog om andere kopers te overbieden. Wat dat betreft is het net de huizenmarkt.

  Die hoge inflatie is het grootste probleem voor de Nederlandse economie. De export naar Rusland bedroeg vorig jaar 6,6 miljard euro, waarvan 2,5 miljard wederuitvoer was.

  De inflatie holt de koopkracht van de burgers uit en tast de winstgevendheid van bedrijven aan. Lang niet elk bedrijf kan elke kostenstijging doorberekenen. Als de inflatie lang hoog blijft, kan Nederland zelfs in een recessie raken, waarschuwt Knot. Maar voor een ineenstorting hoeven we niet te vrezen, de recessie zal naar verwachting mild zijn.”
  Bron AD.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   als de Russen economisch gewurgd worden en Rusland failliet zou gaan dan mogen WIJ=EU schaamtevol op onze borst kloppen en al die menselijke ellende van de Russen op onze kerfstok zetten.
   NIEMAND heeft ons verplicht sancties te nemen tegen Rusland om hen economisch te vernietigen en massa’s wapens te leveren aan Oekraïne om de oorlog aan te wakkeren. wij namen die duivelse beslissingen uit VRIJE wil en met ons volle verstand. WIJ=EU zijn koelbloedige misdadigers.
   als de oorlog zich straks uitbreidt naar de EU, dan zijn WIJ en alléén WIJ ZELF daarvoor verantwoordelijk, omdat we het gezocht en uitgelokt hebben en we ons maar niet hadden moeten bemoeien in een conflict BUITEN de EU.

   Geliked door 1 persoon

  • Skarsgärd zegt:

   Geweldig een propaganda-artikel hier aanhalen van de Big Media, allemaal in handen van 2 buitenlandse media-kartels, inclusief dat AD. Geloof je het allemaal zelf Uylenspiegel of is dit weer zo’n ‘Trol’?

   Geliked door 1 persoon

  • Andre zegt:

   Nou Tijl ik heb je gezwets tot de helft gelezen en vooral naar de tv blijven kijken hoor. Ik heb mn huis verkocht in NL tegen de hoofdprijs met nog een bonus bij inschrijving omdat jij zo een fantastische minister van wonen hebt. NL is failliet en D is kapotter dan kapot. Ik heb mn domme eurotjes kunnen wisselen tegen Roebel 1 op 118 gewoon via de bank. Mn beste deal ooit waar ik niet eens blij mee ben. Maargoed mensen hebben een hekel aan veranderingen en zeikers blijven.

   Like

  • BosscheBol zegt:

   Tijl Uylenspiegel staat dapper alleen en brengt een standpunt dat hier verder (haast) niemand deelt. Dat is hetzelfde standpunt dat je dag in dag uit, 24 uur per dag op de TV ziet en hoort en in alle kranten leest.

   WIJ, de goeden van het Westen zullen onze sanctie ook wel een beetje zelf voelen maar ZIJ, de slechten zullen eraan kapot gaan.
   Wij, de heiligen zijn de oorlog aan het winnen: we hebben al meerdere Russische divisies uitgeschakeld plus een hele hoop vliegtuigen en helikopters neergehaald.
   Zij, geleid door de baarlijk duivel Putin, die gek is geworden, die zich vergist heeft, die het allemaal niet meer weet, krijgt een geweldig pak slaag. Het Russische volk staat helemaal niet achter Putin maar staat op het punt hem te vergiftigen. Ze staan alleen nog een beetje achter hem vanwege de angst en de Russische propaganda. En zoals alles is het slecht en fout als het Russisch is: ZIJ hebben propaganda, Wij hebben de objectieve waarheid (kuch).

   Tot zover de WESTERSE propaganda waar Tijl in gelooft. Het is een berg infantiel gezwets: zo spreek je kleuters toe. Maar toch, als je het maar vaak genoeg herhaalt, wordt het geloofd. Het heeft in het AD gestaan dan moet het toch wel waar zijn?

   Een enkel dingetje: er stond een 30 – 40 km lang Russisch konvooi wekenlang stil vóor Kiev. Een makkelijke prooi voor de geweldige juiste en heilige troepen van Zelensky. Toch is dat konvooi niet in puin gegooid. Waarom niet? Omdat de Oekraïense luchtmacht niet meer bestaat, is het meest logische antwoord. De heiligen hebben klop gehad maar dat mogen we niet weten.

   Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   INTERESSANT MAAR GA DOOR

   GOED VERHAAL LEKKER KORT OOK ..

   1 KLEINE OPMERKING MAAR , ALS ALLES DUS RIEKT NAAR EEN FAILLISEMENT ??

   WHAHAHAHAHA

   WAT DACHT JE DAN IN HET TOTAAL GESLOOPTE EUROPA TERUG TE VINDEN

   TIJL KLOOTZAK ..

   DE GAZZZZKRAAN DICHT EN DUITSLAND MET 2 WEKEN VOORRAAD
   IEST KAPUTTTTTTTTT

   DUS WELK PLEZIER DOE JE EUROPA DAAR MEE , MET NU AL EEN
   TOTALE SCHULD VAN 10.000 MILJARD

   KLOOTVIOOL ???

   JE LULT WEER DE TELEVAAG NA,… HET AD, , DE BUKRAKET KRANT, NRC . UIT RUSLAND GEPLEURD DUS GOED LUISTEREN , OUWE NSB er

   JE BENT DE LUL , DE SANCTIENS ?? EN GEEN GAZZZZ ??

   HET HELE WESTLAND LIGT PLAT, GEEN BLOEMEN MEER, GEEN WERK ., GEEN FRUIT MEER MLOETEN ALEMAAL STIOPPEN ALLES TEDUUR

   DUS JE VERNIELT HEEL HET AL FAILLIETE EU GEBEUREN OM WAT ??

   OMDAT IEMAND ZIJN LANDGENOTEN VAN DEDOOD KOMT REDDEN KLOOTZAK

   EN OMDAT NEE TEGEN DE EU . EN NEE TEGEN DE NAVO
   EEN IETSJE TE MOEILIJK IS

   DE DODEN IN UKRAINE VLIEGEN OM JE OREN , DE VEROORZAKER RENT VOGENDE WEEK DE USA IN NAAR ZIJN HUISIE IN MIAMI VAN32 MILJOEN

   THE PANDORA PAPERS AL GEZIEN LUL ??, JE WEET NIET EENS WAT DAT ZIJN
   DROEFTOETERTJE

   JIJ BEGRIJPT WERKELIJK OVERAL GEEN KLOTEN VAN

   DE COMPLETE ZELFMOORD VAN DE EU , GOED GEDAAN

   NEE HOOR U HOEFT NIET TE HELPEN, WE DOEN ZELF DE DEUREN WEL DICHT WHAHAHAHAHA

   EN ALLES IN OPDRACHT VAN EEN LAND DAT 220 OORLOGEN VERLOOR ..

   EN TIENTALLE MILJOENEN DODEN VEROORZAAKTE

   HET LAND VAN “” BINNEN ZONDER KLOPPEN “”

   EN EEN SCHULD HEBBEN VAN 30 TRILJARD DOLLAR

   MIJN OOM ZOU DAN GEWOON CASH BETALEN MET WAT GOUD WHAHAHAHA

   DIE LUL IN DIE MOSLIMDRIEHOEK , DIE GEVRAAGD WAS OP TE PLEUREN HIER

   SNAPT ER DUS GEEN FLIKKER VAN

   OOM GAZZZZPROMMMM OHH WAT ZIELIG WEER , JAMMER TIJL

   JE BEURT IS EN WAS VOORBIJ , IS HERSENDOOD EEN HOBBY ?? WHAHAH

   HEEFT JE MONGOLISTISCHE ZUS EEN LIKE GEGEVEN ?? IK VRAAG DIT EVEN VOOR EEN VRIEND

   Geliked door 1 persoon

 11. Sinyo zegt:

  Energie gaat nooit verloren
  Falderalderie Falderaldera
  De songmakers wisten dat nog van toen
  Nu is er die Linkse man, die oen.
  Die draaide alles in de soep.
  Resultaat . . alom hulp geroep.
  De Linkse man verheft zijn stem.
  Wijst naar de extreemrechtse ja hém.

  Like

 12. Jan zegt:

  een EU politieker met zware geheugenproblemen riep zonet op via het BE radio journaal om de oorlog in Oekraïne nu te stoppen.
  hij is toevallig vergeten dat de EU non-stop de oorlog aanwakkert via de haat verwekkende media en voor onbepaalde duur verlengd heeft door hun agressieve maatregelen tegen Rusland én daarboven op nog eens voor 500.000.000€ wapens schenkt aan Oekraïne.
  met de ene hand zalven en met de andere hand slaan. wat een bende vuile EU-huichelaars!!!

  Like

 13. Gulio zegt:

  Allemaal een vanuit oud script bewust uitgevoerd. Dit is iets niet van nu, maar generaties lang met geduld uitgestippeld. De slaafse “appostelen” oftwel goedbetaalde “knechten” voeren gewillig hun taken uit. Maar die aan top van piramide zitten, laat ik mij niet over uit. Daar mag je je eigen gedachten over maken.

  Like

 14. de barbaar zegt:

  OPEN BRIEF AAN VLADIMIR POETIN, RUSSISCH PRESIDENT.
  Beste,
  Vladimir…..eindelijk weer vrij van de wef/who/vn,en eu restricties en bemoeizucht.
  Een bevrijding van ethnische russen in de Krim,de Dobass,en het WELZIJN van het russisch VOLK.
  Beste Vladimir…ik kan niet meer, sorry, heel veel succes, geluk en voorspoed voor jou EN JE VOLK.
  terugschakelend naar een nederlands niveau van volk,leiders, welvaart, aandacht,welzijn…….Ik heb een droom…en velen met mij…..
  Een lange laan in den haag,bomen aan weerszijde, karren met paarden ervoor ratelend over het asfalt,keien,mensen rijen dik langs de kanten, gooiend met stront, bier,pis, rotte groente, bedorven vlees, modder…..
  in de karren de stronthopen van de politiek, eerste,tweedekamer, hoge raad, ministerietop,defensietop,bankenwereldtop,politieke meelopers van linkse allure,burgermeesters,teefjes die NIET GESCHIKT waren ,zijn,en nooit zullen worden behalve met de gehele club als loodontvangers….

  Like

 15. Aranka Muscal zegt:

  Deze onrust mogen we op tv niet zien. Het volk is zat van deze corrupte EU leiders. Als zo gaat dan gauw hele Europa zal in de voorjaar staking wakker worden. Het volk heeft nooit tegen Rusissche gas en olie gekozen en kan ook niet missen.

  Like

 16. Schimanski zegt:

  Het is altijd hetzelfde liedje, mensen die níets weten van historie blíjven er maar weer intrappen, want het is dan: ” ja maar déze oorlog is toch echt anders”…………….

  Neem even de moeite om onderstaand artikel in de link te lezen, je ziet meteen hóe doorzichtig ‘het nieuws’ is. Weten jullie nog “Irak heeft massa-vernietigingswapens” wat zelfs de Amerikaanse minister Colin Powell toen ín de VN kwam vertellen. Er is er nooit één gevonden.

  DE 10 GEBODEN VAN DE OORLOGSPROPAGANDA

  https://www.fondspascaldecroos.org/nl/news/de-tien-geboden-van-de-oorlogspropaganda-marleen-teugels

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s