Opstand van Italiaanse generaals: “Het is niet onze oorlog, laten we de VS stoppen!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Generaal Leonardo Tricarico, voormalig generaal-stafchef van de Italiaanse luchtmacht en huidige president van de Icsa-stichting, zei over het Oekraïne-conflict: “Neutraliteit? Daar ben ik het volledig mee eens. En ik denk dat we, voordat we aan beide kanten de dreigingen met de uitbreiding van het conflict naar de NATO in de daad omzetten, ervoor moeten zorgen dat dit conflict beëindigd wordt. En vanuit dit oogpunt zie ik niemand die daartoe bereid is, integendeel, ik zie een hele serie brandstichters, die precies het tegendeel doen.”

Hij voegde er aan toe:

In de eerste plaats zou ons land alles moeten doen, en ik zie niet dat het dat doet, dat het conflict beëindigd kan worden. Wanneer ik zeg ´alles moeten doen´, dan bedoel ik daarmee dat we het met andere Europese landen, vooral met Frankrijk en Duitsland, eens worden over een gezamenlijk standpunt tegenover de tot oorlog ophitsend elanden onder leiding van de Verenigde Staten, zodat zij hiermee ophouden en een wapenstilstand en onderhandelingen stimuleren, ook op het gevaar af dat de betrekkingen met de VS verstoord worden.”

In overeenstemming met Alessandro Orsini, de directeur van het Observatorium voor internationale veiligheid aan de universiteit Luiss:

En wanneer Artikel 5 van het Atlantisch verdrag wordt teweeg gebracht wordt, volgens welk de Atlantische solidariteit geactiveerd wordt, dan zal het mogelijk zijn om te discussiëren over de oprichtingsconcepten van de NAVO, die in alles in vrijwilligheid voorzien, en op dat moment zal Italië kunnen zeggen of het ondersteunend wil zijn of wil blijven toekijken.” – sloot Tricarico af – en het zal dit kunnen doen na een omvattend debat op het niveau van de openbare en institutionele opinie. Het is geen eenvoudige beslissing die men instinctief neemt.”

Het is een conflict waarbij we moeten proberen ons er zolang mogelijk buiten te houden”, zei Marco Bertolini, voormalig luitenant-generaal van het Italiaanse leger en nu de leider van de defensieafdeling van de partij Fratelli d´Italia:

De oorlog begon met de interventie van Rusland, dat niet tot de NAVO behoort, in de Oekraïne, dat niet tot de NAVO behoort: het is een botsing tussen twee Europese landen, die niets met de NAVO en niets met Italië te maken hebben. Ik denk niet dat we over neutraliteit of over iets anders kunnen discussiëren.”

Orsini had verklaard dat Italië neutraal zou moeten blijven wanneer Rusland een NAVO-land aanvalt:

Wanneer het gaat om een NAVO-land lijdt het geen twijfel dat Artikel 5, die het ingrijpen van het Atlantisch bondgenootschap voorschrijft, toegepast moet worden”, antwoordde Bertolini.

Echter”, voegde de voormalige luitenant-generaal er aan toe, “tot nu toe heeft Rusland geen NAVO-land aangevallen, omdat de Oekraïne geen lid van het bondgenootschap is, en zelfs de zinspeling op zo´n mogelijkheid verhit alleen maar de gemoederen en vermindert de mogelijkheden tot een verzoening, die ik als absoluut noodzakelijk beschouw. Ik herhaal: absoluut noodzakelijk.”

Wat betreft de vraag of de oorlog, die in de afgelopen maanden gevoerd wordt, een gerechtvaardigde of ongerechtvaardigde oorlog is, is Bertolini´s argumentatie onbetwistbaar:

Op katholiek gebied heeft er altijd een discussie over plaatsgevonden of een oorlog gerechtvaardigd is of niet. Veel theologen hebben daarover gediscussieerd, de heilige Augustinus, de heilige Thomas van Aquino, en gezegd wat de criteria voor een gerechtvaardigde of ongerechtvaardigde oorlog zijn”, roept de luitenant-generaal in herinnering, die bevelhebber was van de speciale eenheden. “Ik denk dat om een oorlog als gerechtvaardigd te kunnen beschouwen hij in de eerste plaats ´onze´ oorlog moet zijn. En deze is dat niet.”

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Bron oorspronkelijk artikel:
voxnews.info

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Opstand van Italiaanse generaals: “Het is niet onze oorlog, laten we de VS stoppen!”

 1. Belozersky zegt:

  Een neutrale status voor Oekraine is de beste oplossing. De NAVO moet herzien, dat ieder land lid van de NAVO kan worden. In 2008 werd het al duidelijk , dat Rusland geen lidmaatschap van Oekraine accepteert. Dan hou je daar rekening mee en stop je de voorbereidingen. Had men dat gedaan was de Krim nu nog Oekrains. Is achteraf. De realiteit ziet er wat anders uit. Von der Leyen zei, we zullen Rusland eronder krijgen. Is oorlogstaal.

  Geliked door 5 people

 2. bobzelf zegt:

  MISSCHIEN , ( IK HEB HET MAAR EVEN VETAALD MET GOOGLE)
  WHAHAHA
  WANT DIE ENE WERKENDE HERSENCEL BEGRIJPT WERKELIJK NIETS

  Vladimir Poetin – de nationale leider van Rusland.
  Olga VictorovaBeheerder
  · 12 uur ·
  RT – 26 apr, 2022

  Poetin vertelt VN-chef Kosovo dat Donbass een precedent heeft geschapen
  De Russische president en de VN-baas ontmoetten elkaar in Moskou om de Oekraïne-crisis te bespreken

  De Russische president Vladimir Poetin ontving dinsdag VN-secretaris-generaal Antonio Guterres in het Kremlin voor gesprekken over de Oekraïense crisis. De twee bespraken de situatie ter plaatse, waarbij Poetin aan de VN-chef Rusland uitlegde waarom het eind februari zijn militaire operatie tegen het buurland begon.

  De stap van Moskou om de afgescheiden republieken Donetsk en Lugansk te erkennen was gebaseerd op het precedent in Kosovo, opgezet door een door de VN gesteunde rechtbank, vertelde Poetin aan Guterres. De republieken ontstonden nadat mensen die in het oosten van Oekraïne woonden de door het Westen gesteunde Maidan uit 2014 hadden afgewezen, legde hij uit.

  Poetin voegde eraan toe dat de regering van Kiev na de staatsgreep koos voor een militaire oplossing die leidde tot de achtjarige impasse in de Donbass.

  “Ik herinner me heel goed de beslissing van het Internationaal Gerechtshof, waarin staat dat bij de uitoefening van het recht op zelfbeschikking een territorium van een staat niet verplicht is om toestemming te vragen om zijn soevereiniteit uit te roepen aan de centrale autoriteiten van het land, ‘ zei Poetin.

  Guterres wees erop dat de VN zelf Kosovo nog steeds niet als een onafhankelijke entiteit erkent en beschouwt als een deel van Servië

  . Poetin pareerde echter dat het juridische precedent nog steeds bestaat, aangezien Kosovo brede erkenning kreeg in het Westen.

  “Zoveel staten in de wereld, inclusief onze tegenstanders in het Westen, hebben dit gedaan met betrekking tot Kosovo. Kosovo wordt door veel staten erkend – het is een feit – door veel westerse staten wordt het erkend als een onafhankelijke staat. We hebben hetzelfde gedaan met betrekking tot de republieken van de Donbass’, zei Poetin, eraan toevoegend dat de republieken Moskou vervolgens om militaire hulp vroegen – die Rusland bood in volledige overeenstemming met het VN-handvest.

  Afgezien van het bespreken van het internationaal recht en de juridische basis voor de militaire operatie van Rusland, spraken Poetin en Guterres over de humanitaire situatie ter plaatse in Oekraïne. De VN-chef zei dat de organisatie en het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) klaar waren om hulp te bieden bij de evacuatie van burgers die samen met de Oekraïense strijders vastzaten in de belegerde staalfabriek Azovstal in de stad Mariupol.

  “Dit zal een operatie zijn om burgers uit de fabriek te evacueren. Rusland is er herhaaldelijk van beschuldigd dat die evacuatie niet is uitgevoerd

  . Aan de andere kant heeft Rusland de oprichting aangekondigd van [humanitaire] corridors, die echter niet worden gebruikt’, verklaarde Guterres.

  De Russische president zei dat de burgers die zogenaamd vastzaten in de fabriek van Azovstal daar alleen blijven omdat de Oekraïense strijders, inclusief de neonazistische groepen, die zich in de fabriek hebben verschanst, hen niet zouden laten gaan.

  “We horen steeds van de Oekraïense autoriteiten dat daar burgers zijn. Maar dan zijn de militairen van het Oekraïense leger verplicht om ze vrij te laten, of ze treden dan op als terroristen in veel landen van de wereld, zoals ISIS in Syrië, en verschuilen zich achter de burgerbevolking. Het gemakkelijkste is om deze mensen eruit te laten’, zei hij.

  Poetin merkte ook op dat de VN-chef blijkbaar “verkeerd geïnformeerd” was over de humanitaire corridors die door Rusland waren opgezet, erop wijzend dat meer dan 100.000 burgers Mariupol via hen hebben verlaten.

  “En ze kunnen overal heen: sommigen willen naar Rusland, sommigen willen naar Oekraïne. Overal – we houden ze niet vast, we bieden elke vorm van hulp en ondersteuning”, voegde hij eraan toe.

  Rusland viel de buurstaat eind februari aan, nadat Oekraïne de voorwaarden van de Minsk-overeenkomsten, die voor het eerst werden ondertekend in 2014, niet uitvoerde, en de uiteindelijke erkenning door Moskou van de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk. Het door Duitsland en Frankrijk bemiddelde Minsk-protocol is ontworpen om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

  Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zichzelf officieel verklaart als een neutraal land dat nooit zal toetreden tot het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief niet is uitgelokt en ontkent dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.”.

  BLIJVEN PROBEREN BOBBIE , PROBEER BIJ ONZE THUIS HERSENDODE DIE ENE SOMS NIET WEGGEZOPEN HERSENCEL OP TE STARTEN

  STRAND ROEPT . OOM BOBBIE

  Geliked door 3 people

 3. bobzelf zegt:

  IK WILNIET ZEIKEN HOOR ??
  MAAR VOLGENS MIJN WEL WERKENDE HERSENCELLEN ..!!! EFFE OPLETTEN KOTSTYL

  VOLGENS DIE OUWE LUL BOB DUS HEBBEN WE 340 DAGEN PER JAAR ZUID WESTEN WIND …

  DUS ALS ONZE NIET EU LID MET KLOOTZAK WILD HAIR BORIS NOG EFFE DOORGAAT !!

  MOET IK DAN NU NOGMAALS MIJN BEGRAFENIS NUMMER HIER PLAATSEN ??

  Vladimir Poetin – de nationale leider van Rusland.
  Olga VictorovaBeheerder
  · 12 uur ·
  RT – 26 apr, 2022
  Britse steun voor aanvallen op Russische bodem leidt tot reactie

  JOHHHHHH ?? WAT GEK ??

  Elke poging om dit te doen zou een onmiddellijke “proportionele” reactie oproepen, heeft Moskou gewaarschuwd

  Het Russische ministerie van Defensie heeft Londen beschuldigd van een “directe provocatie” nadat de Britse minister van Strijdkrachten, James Heappey, de Oekraïense troepen had aangemoedigd om door het VK geleverde wapens te gebruiken om doelen in Rusland aan te vallen.

  Elke poging daartoe zou een onmiddellijke reactie oproepen, waarschuwde het ministerie dinsdag in een verklaring.

  “We willen benadrukken dat de directe provocatie van Londen van het regime in Kiev tot dergelijke acties, als ze dat zouden proberen, onmiddellijk tot onze proportionele reactie zal leiden.

  Zoals we hebben gewaarschuwd, staan ​​de Russische strijdkrachten 24 uur per dag paraat om wraak te nemen met hoge-precisiewapens op lange afstand tegen de besluitvormingscentra in Kiev’, waarschuwde het leger.

  Het ministerie zei verder dat “adviseurs van een van de westerse landen” die zich in deze centra bevinden “niet per se een probleem zullen zijn” bij de Russische besluitvorming over vergeldingsmaatregelen.

  Eerder op de dag zei Heappey dat Kiev door het VK geleverde wapens kan gebruiken om aanvallen op Russisch grondgebied uit te voeren, waardoor de vrees wordt weggenomen dat dit zou leiden tot een internationale escalatie.

  “Het is volkomen legitiem dat Oekraïne zich in de diepte van Rusland richt om de logistiek te verstoren die, als ze niet werden verstoord, direct zou bijdragen aan dood en bloedbad op Oekraïense bodem”, vertelde Heappey aan Times Radio.

  Het VK is een van de grootste wapenleveranciers van Kiev en heeft duizenden antitankraketten het land in gegooid voorafgaand aan de grootschalige Russische militaire operatie die eind februari van start ging

  . Premier Boris Johnson heeft onlangs een extra pakket van £ 100 miljoen ($ 130 miljoen) aan zware wapens voor Kiev aangekondigd, waaronder luchtafweerwapens, drones en verschillende gepantserde voertuigen.

  Moskou heeft het Westen gewaarschuwd voor het opvoeren van de wapenleveringen, waarbij minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov verklaarde dat het conflict in feite is veranderd in een “proxy-oorlog” die de NAVO tegen Rusland voert.

  Het leger van het land heeft herhaaldelijk depots aangevallen waar deze voorraden worden verzameld en zal dat blijven doen, zei hij.

  “Deze wapens zullen een legitiem doelwit zijn voor de Russische strijdkrachten”, verklaarde Lavrov. “Magazijnen, ook in het westen van Oekraïne, zijn meer dan eens zo’n doelwit geworden. Hoe anders? De NAVO gaat in wezen oorlog voeren met Rusland via een proxy en die proxy bewapent. Oorlog betekent oorlog.”

  Rusland viel de buurstaat aan na het falen van Oekraïne om de voorwaarden van de Minsk-overeenkomsten, ondertekend in 2014, uit te voeren,

  en de uiteindelijke erkenning door Moskou van de Donbass-republieken Donetsk en Lugansk

  . Het door Duitsland en Frankrijk tot stand gebrachte Minsk-protocol was bedoeld om de afgescheiden regio’s een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven.

  Het Kremlin heeft sindsdien geëist dat Oekraïne zichzelf officieel verklaart als een neutraal land dat nooit zal toetreden tot het door de VS geleide militaire blok van de NAVO. Kiev houdt vol dat het Russische offensief niet is uitgelokt en ontkent dat het van plan was de twee republieken met geweld te heroveren.”

  ALS U EEN FLITZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ ZIET, ??

  DAN IS HET GEEN BLIKSEM , ROEPT IK MAAR ALVAST .

  OOM DE GROTE MANITOU WACHT OP U !!! WELTERUSTEN !!!

  ALLES ZAL RECHT KOM

  WHAHAHAHAHHAHA

  WAT ZIJN JULLIE ALLE JEZUS DOM HE ??

  VIVA USA VIVA GREAT BRITAIN

  DEAD ISCOMING QUICK NOW, DAT WILDE JULLIE TOCH ??

  GEEN NAVO LID ROEPEN WAS IETS TE MOEILIJK ??

  STERF DAN MAAR OOK ,

  IK ZIT OP HET STRAND

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  Een Franse Generaal ( met pensioen ) met ongeveer dezelfde opvattingen.::

  BIDEN, in volle delirium, kiest voor een escalatie naar ee Derde Wereld Oorlog.

  President Biden, die niet meer dan enkele ogenblikken van “helderheid”heeft per dag, is tot ’t ergste in staat.
  En reken nu niet op zulke “lichten”als Macron, Johanson of Scholz om hem te kalmeren.
  Geen enkele van deze leerling-tovenaars heeft ook maar enig idee van de doorzetting van Poutin.
  Zij, die geloven dat het machtige Rusland gaat capituleren voor de clown Zelensky die door het Westen wordt opgestookt door de Westerse “hulp”, hebben geen idee van de Russische ziel.
  90% van zijn burgers ondersteunen hem, Poutin die zijn doel doordrijft tegen de tegenwerking van iedereen in het Westen in.
  Of Poutin slaagt er snel in het legher van Ukraïne te verpletteren en de onderhandelingen kunnen beginnen, of de situatie sleept zich voort en eindigt tragisch.
  Maar een Russische nederlaag zal er nooit zijn.

  Op de Amerikaanse basis, Ramstein in Dts-land, hebben 40 landen onder leiding van de U.S. tot een gevaarlijke escalatie besloten; het wordt een strijd tegen de tijd.
  De NATO gaat het Ukraïnse leger zwaar bewapenen voordat de Russen hen in de Donbass de beslissende slag hebben toegebracht.
  155 mm kanonnen, gepantserde voertuigen, kamikaze-drones, radars en munitie, inlichtingen via drones en satellieten, zullen het Oekraïense leger enorm versterken.
  Ondertussen dromen Biden en zijn handlangers allemaal van een Russische nederlaag die definitief de suprematie van de NAVO zou vestigen.

  Sergei Lavrov, de diplomatieke chef van Rusland heeft een mogelijke Atoom-oorlog laten doorschemeren.
  “Een Derde Wereld Oorlog”is een reale werkelijkheid, iets wat we in geen enkele geval zouden meoten tolereren.
  Eraan herinnerend aan de Cuba Crisis van 1962.
  Maar de situatie is nu niet helemaal te vergelijken.
  Rusland heeft de laatste generatie conventionele wapens en is de eerste Atoom-macht ter weredl met een voorraad van meer dan 6000 kernkoppen.

  Als Poetin oordeelt dat de vitale belangen van zijn land worden bedreigd, kunnen een paar hypersonische raketten het enthousiasme van het westerse kamp weleens temperen, OF……
  de escalatie versnellen.
  Poutin is de oorlog begonnen om zijn land te beschermen terwijl de NATO een mafieuse Staat bewapend alleen in het belang van de amerikanen.
  De spoorwegen in het Westen van het land zijn vernietigd om te voorkomen dat het Westerse oorlogs-materieël, komende uit Polen of Roemenië, de Ukraïnse leger-eenheden bereikt.
  De Russische troepen en de separatistische van Donbass rukken langzaam op, stad voor stad, dorp voor dorp wordt ingenomen op het grootste deel van het Oekraïense leger.
  Het is duidelijk dat dit leger, dat al snel omsingeld wordt, dagelijks zware verliezen lijdt en vele overgaven in zijn gelederen telt.
  Maar het is een lange en moeilijke strijd voor de Russische soldaten en hun bondgenoten, waarbij Oekraïense troepen vaak in een hinderlaag worden gelokt in hun al langer bestaande vestingwerken.

  Het Westen bekritiseerd de “agressie” van Rusland en hebben het over vrede, maar in werkelijkheid stoken ze het vuur verder op en dromen van het openen van een tweede front in Transnistrië om het Russische leger uit elkaar te halen.
  Het is allemaal hypocrisie van Biden, Johnson, Macron en Zelensky. Het is een constante escalatie.
  Zoals Boris Johnson die Zelensky uitnodigt om Rusland te bombarderen, zijn het de Polen en de Roemenen die samen met Moldavië een offensief op Transnistrië voorbereiden.
  Als het Westen een derde Wereld Oorlog wil, dan zijn ze op de goede weg met zulke onverantwoordelijken als Biden +en soortgenoten.
  Russen willen een corridor tussen de Donbass en de Krim en zelfs totaan Transnistrië.
  Dat is de separatistische provincie van Moldavië die Pro-Russisch is.
  En met de hulp van U.S. willen Polen en Roemenië, onder het mom van “oefeningen”gezamenlijk met Moldavië manoeuvres uitvoeren en een invasie van Transnistrië doen.
  Er zijn hier Russische soldaten gelegerd en omdat het leger in Moldavië niet sterk genoeg is, worden de Russen direct geconfronteerd met NATO-soldaten.
  De gevolgen kan men zich indenken….

  Jacques Guillemain,
  Ex-officier de l’armée de l’Air, pilote de ligne retraité

  Like

 5. Belozersky zegt:

  De VN chef kwam dus deze week Poetin vertellen, dat de inval in Oekraine in strijd is met het VN handvest. Maar wat denkt de goede man van al die NAVO militairen in Oekraine tussen 2014-2021? En van het NAVO voornemen Oekraine op een willekeurig tijdstip tot de NAVO toe te laten tegen de wens van Rusland wat uitmond in oorlog? Chefke is juist aangesteld om vrede te bewaren tussen de volkeren. Gaat mij tekort door de bocht aan tafel bij Poetin met het handvest te gaan zwaaien.

  Geliked door 1 persoon

 6. LUCIA zegt:

  Gezond verstand… zo uit het land van pizza’s, voortreffelijke koffie, wijn en ijs …love the Italians!!!!

  Like

 7. leeuw7 zegt:

  Deze Italiaanse generaal is een verstandig mens ,hopelijk adviseert hij ook de WEF pharma maffia vaccinazi Mario Draghi om te stoppen met het uitrollen van het fascistische WEF digitale controle systeem!! Misschien is het goed voor de Italiaanse bevolking om ook vrijwillig uit de hoogmoedige geldverslindende WEF pharma maffia Europese gemeenschap te treden!! Alle geschonken euro’s zullen de geïnstitutionaliseerde Italiaanse valse munters nooit meer terug kunnen betalen!! Waarschijnlijk zal de gezamenlijke Europese Gemeenschap als een keurig kaartenhuis instorten!!
  Dan zijn wij met z’n allen verlost van het onzinnige megalomane Brussel, en het geldverslindende Straatsburg!!Samenwerking is goed ,maar niet zonder grenzen!!Een competitieve samenwerking tussen landen is goed ,maar niet in de vorm van één Europese eenheidsworst!!

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Ik heb dezer dagen al meerdere zg.boven-ons-gestelden , horen wauwelen : “De oorlog in Oekraïneis óók ónze oorlog !”
  is dat zootje van zg. boven-ons-gestelden, nou helemaal van de pot gepleurd ? Das helemáál NIET mijn oorlog !
  En ik laat mij dat óók niet aanpraten door de één of andere Lulletje Lampekatoen of Catootje van Quttestijn !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s