De klimaat-massahysterie

(Door: J. Johns)

De mens heeft eigenlijk pas sinds de laatste eeuwen de sterke neiging om alles door de bril van ‘de menselijke maat’ te bekijken, de mens als maat van álle dingen, zo ook bij klimaat. Er is de laatste jaren een massahysterie te zien als men het daar over heeft. Velen denken dat we letterlijk bóven de natuur staan. Maar alleen al de laatste 3 miljoen jaar zijn er zo’n 20 IJstijden geweest, met daaropvolgend áltijd… steeds weer een klimaatverwarming.

Dat er nu wéér sprake is van een klimaatverwarming lijkt te kloppen. De mensheid heeft dat op kleine schaal wel vaker meegemaakt, maar vond het toen niet de moeite waard om daar ook maar íets van op te schrijven, het was gewoon de loop der dingen. De menselijke cultuur is pas ontstaan een aantal duizend jaar ná de laatste IJstijd. Het denken van de ‘beschaafde mensheid’ is pas van ver ná de laatste IJstijd. Geologisch gezien is het nóóit op Aarde het geval geweest dat er lang hetzelfde klimaat blééf. Nog in het geologisch gezien vrij recente Eoceen (33 miljoen jaar geleden) was het klimaat op Aarde écht warm: het was een broeikastijd. De continenten lagen 50 miljoen jaar geleden al zo goed als op dezelfde plaats als nu, er was alleen nog een stukje continent verschuiving bij Australië-Antarctica en grofweg Scandinavië. Er heersten 33 miljoen jaar geleden tropische omstandigheden, zélfs op de huidige Noordpool was het warmer dan vandaag bij ons…, er wáren toen 0 mensen op Aarde om het klimaat op te warmen.

We leven nu toevallig in een geologische periode (de aarde is ca. 4,5 miljard jaar oud) waarin het klimaat langere tijd vrij stabiel is, denken we. Maar zelfs in die relatief stabiele klimaatperiode zijn er de afgelopen duizenden jaren schommelingen geweest. Ten tijde van het héle Romeinse Rijk was het klimaat warmer dan nu, wat door historici ook als ‘groeifactor’ voor hun Rijk wordt gezien. Daarna is het weer kouder geworden. In de wat latere middeleeuwen tot nog vier eeuwen daarna kennen we de ‘kleine IJstijd’ met in de Nederlanden de bekende ijstaferelen van de schilder Brueghel. Tijdens een vorig groot solar-minimum; een zwakke zonnecyclus; tussen 1645 en 1715/1725 (Maunder genaamd), groeiden de gletsjers en vroor zelfs de Theems bij Londen in Engeland vaak volledig dicht.

In juni 2019 kwam NASA met het nieuws dat er voor het eerste sinds bijna twee eeuwen weer een Grand Solar Minimum (GSM) aankomt. Deze GSM’s vielen in historische perioden steeds samen met ‘kleine IJstijden’. De samenhang is steeds te zien, de laatste totale ‘Kleine IJstijd’ wordt meestal geplaatst tussen 1450-1850, met daarin ook weer verschillende minima en periodes van iets warmere perioden. Begin 17e eeuw werd dit ontdekt door Galileo Galilei, dezelfde die voor een rechtbank moest verschijnen omdat hij dúrfde te beweren dat de Aarde om de zon draait, in tegenstelling tot de mainstream wetenschappelijke gemeenschap die ‘wist’ dat de Zon óm de Aarde draaide; ironisch dat mensen nú, die zijn kennis over zonne-minimums en klimaat delen, weer veroordeeld worden. Zoals door restricties op social media dat hun mening niet overeenkomt met…. de mainstream wetenschappelijke gemeenschap…

GSM’s werden voor het eerst goed berekend door professor in de wiskunde en astronomie Zharkova. Zij berekende alle koude tijdvakken tot voor Christus. Tot halverwege 2019 ontkende NASA nog dat er weer een aankwam, maar gaf op 12 juni 2019 Zharkova gelijk tussen een brij van ander nieuws, net als de American Geophysical Union in december van dat jaar eenduidig deed. Opvallend is dat het alléén de grote mainstream Westerse media zijn die dit ontkennen of op een andere manier framen, de India Times bijvoorbeeld plaats het gewoon zoals het is.

Ruim 90% van de klimaatrapporten hierover komen echter uit de Westerse wereld. Die wetenschappers werken allemaal met computermodellen die de voorspellingen voor hen doen. Net zoals statistische computermodellen gebruikt werden om Covid te voorspellen met ‘massale sterftecijfers’ in de hele wereld. Cijfers die in geen velden of wegen de werkelijkheid zelfs maar benaderden, maar wél de complete maatschappij in grote ellende stortten en zorgden voor een verdúbbeling van de armoede in de wereld. De ‘menselijke maat’ in ónze tijd is dat we zijn gaan denken dat alles ‘zo moet blijven’, dus ook het klimaat. En het nog waanzinnigere idee dat wij daar ook maar iets aan zouden kunnen veranderen. Allemaal gebaseerd op statistische computermodellen…. Zo kunnen we véle miljarden gaan uitgeven aan klimaat en véle miljarden mensen op Aarde daardoor alwéér tot nog grotere armoede veroordelen.

Het béste oceanografische instituut ter wereld, Woods Hole in Massachusetts, waarschuwt in ‘Are We on the Brink of a ‘New Little Ice Age?’ dat dit alles zó complex is dat het ver buiten de capaciteiten van de IPCC-computermodellen ligt en dat we klimaatscenario’s voor Global Warming plannen die het tegenovergestelde zijn van wat wellicht actueel gebeurt:

Door:
J. Johns
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De klimaat-massahysterie

 1. BosscheBol zegt:

  Ter aanvulling op bovenstaande:

  Glacialen en interglacialen worden veroorzaakt door veranderingen van de bewegingen van de Aarde ten opzichte van de Zon. Deze veranderingen zijn in de jaren 20 van de twintigste eeuw onderzocht door de Servische wiskundige Milutin Milanković.
  = De tolbeweging van de aardas (periode 26.000 jaar),
  = de stand van de aardas ten opzichte van de maximale zonne-instraling (periode 41.000 jaar) en = de mate van ellipticiteit van de baan van de Aarde om de Zon (periode 100.000 jaar).

  bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Interglaciaal

  Like

  • karton zegt:

   @ BosscheBol op 30-4-2022 om 20.51 u. Ik zag dat u e.e.a. op wikipedia had gelezen. Maar onze minister van Klimaat én Zonneschijn, zijne excellentie Jetje weet niet wat wikipedia is, hij (of is ‘t een “zij” ?) zei laatst dat hij wel een wiki kent maar das Wiki de Viking !

   Geliked door 1 persoon

   • BosscheBol zegt:

    @ karton.. Ja, het staat in Wikipedia en het is ook al zowat 100 jaar bekend. Maar Jette kan niet rekenen want dat heeft hij misschien wel niet gehad op school (Nederland heeft nu bijna het slechtste onderwijs van Europa). Maar, als hij niet rekenen kan dan leert hij het zichzelf toch in een jaartje of 2? Of hij laat het een ambtenaar doen?
    Maar het is erger. Jetten WIL helemaal niet kunnen rekenen want die klimaatsverandering dat doet (volgens groenlinks) volledig de mens. Zonnevlekken? Vulkaanuitbarstingen? Passerende sterren? Allemaal flauwekul, volgens groenlinks. De enige verantwoordelijke is de mens. En zo moet het blijven want zo kunnen ze nog oneindig veel windmolens en zonnecellen plaatsen. En daar wordt heel erg goed op verdiend.

    Like

 2. En dit hele verhaal is terug te vinden op het internet.
  Zou de gemiddelde slaper wat moeite doen om het op te zoeken zou die dus een stuk wijzer worden.
  Maar het lijkt makkelijker te zijn om je tot op het hemd uit te laten kleden door Timmermans en de rest van die oplichters dan om even rond te kijken.
  De sukkels verdienen niet meer maar helaas de mensen die wel rond kijken en opzoeken moeten voor die andere gekken mee betalen en zich het brood uit de mond laten stoten.
  Knal de gekken af voordat ze je kinderen honger laten leiden zou Ik zeggen.
  Hier in BG stoken zo ongeveer 30% van de mensen hout om hun huis warm te krijgen en heel opvallend Ik zie hier niemand omvallen wegens welk uitgedokterd gas wat ons allemaal in het graf helpt

  Geliked door 3 people

 3. Ach ja moet Ik nog even toevoegen dat veel van deze houtstokers zo op regelmatige tijd nog wat kolen in de kachel mietert
  En ze willen maar niet omvallen.

  Geliked door 3 people

 4. Ravian zegt:

  Yeah, ze konden beter subsidie op fossiele brandstoffen invoeren, zodat we het CO2 niveau nog wat kunnen opkrikken voordat de grote winter arriveert, in plaats van de economie te slopen met hun “duurzame energie” waanzin.
  En als we dan de hele bodem gesaneerd hebben, en alle CO2 weer terug is waar deze thuis hoort, in de atmosfeer, dan stappen we over op kernenergie.
  Een groener dan groene aarde, iedereen welvaart en lekker warm, wat wil je nog meer?
  Voor dat er iemand begint te zeuren, de ijsberen worden dan weer gewoon bruine beren.
  En ja, we maken dan gewoon alles op, wat geheel geen probleem is omdat de zon over 6,4 miljard jaar, als de waterstof op is, sowieso in een “red giant” verandert en de aarde opslokt.
  Voor die tijd kunnen we de zaak dus maar beter geheel uitgewoond hebben, omdat het verrekte zonde is om nog bruikbare spullen weg te gooien.
  Als de nazaten van groenlinks tegen die tijd nog aan de macht zijn neemt de aarde overigens de mensheid mee in haar vurige dood, als hun “progressieve” achterlijkheid de mensheid al niet eerder het slachtoffer van een te voorkomen “mass extinction event” heeft laten worden tenminste.
  Daarom kun je ook nu al beter op partijen stemmen die niet bang zijn voor echte vooruitgang, zodat we tegen die tijd minimaal een “plan B” klaar hebben in plaats van dat we nog altijd met rieken achter stoomlocomotieven aanrennen omdat de melk daar zuur van wordt.
  Lees eens een boek over hoe het universum werkelijk in elkaar steekt zou ik zo zeggen, ontelbare generaties kleinkinderen zullen je er dankbaar voor wezen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Frits zegt:

  De Wereld is 1 grote leugen

  Geliked door 1 persoon

 6. Skarsgärd zegt:

  Als men alweer alleen op basis van de complexe werkelijkheid niet kunnen bevattende computermodellen van dus bijna alléén maar Europese en Noord-Amerikaanse wetenschappers zulke krasse klimaatvoorspellingen doet, en allerlei klimaatmaatregelen in ijltempo wil invoeren nu, precies als bij die corona-maatregelen op basis van die computermodellen de afgelopen 2 jaar dan moet er toch een belletje gaan rinkelen! Woods Hole Oceanographic Institution is het grootste oceanische onderzoeksinstituut in de VS en het is een particuliere instelling, opgericht in 1930. Typisch dat een níet overheids-instelling wél zoiets durft op te schrijven, en zij zijn niet de enige.
  Russische wetenschappers zeggend dat al 15 jaar, onlangs kwam van klimaatwetenschappers uit Afrika hetzelfde bericht. Alleen Europa en Amerika ‘stick to their story’. ‘Stick’ betekent trouwens letterlijk: plakken, ze zijn er aan vastgelijmd, net als vroeger dat de zon óm de aarde draaide.

  Als men dan de klimaatmaatregelen ziet die opeens in ijltempo moeten gebeuren dan zou je toch denken: waarom opééns zo snel, wat is daarvan het echte motief? De vervlechting van economie en overheid is er een: het bedrijfsleven gaat gruwelijk veel geld verdienen aan deze omschakeling. Op de tweede plaats kan het ook de perverse manier van politiek denken zijn: als men al redelijk wat maatregelen genomen heeft en dat solar-minimum / kleine ijstijd gaat doorzetten kan men dan met droge ogen zeggen dat het door ‘de maatregelen komt’, net als ze deden met de corona-maatregelen. Alles beter dan het eigen ongelijk bekennen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s