Lavrov: “Wij ´spelen´ niet met een atoomoorlog”

(Vertaling: E.J. Bron)

Dreigt Rusland met atoomwapens? Volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov (foto) overdrijven westelijke media bij dit thema. Volgens Lavrov beschouwt Rusland zich niet in oorlog met de NAVO. Veelmeer zou de NAVO denken met Rusland in oorlog te zijn, zei Lavrov volgens de Russische persbureaus Ria Novosti en TASS in een interview met de Arabischtalige zender Al-Arabija. Rusland dreigt nog steeds niet met atoomwapens, westelijke media overdrijven bij dit thema. “Wij ´spelen´ niet met een atoomoorlog”, zei Lavrov. Lavrov had daarvoor voor een reëel gevaar van een Derde Wereldoorlog gewaarschuwd.

Lavrov: “Speciale operatie” stopt wanneer doelen bereikt zijn

Lavrov herhaalde volgens de persbureaus in het gisteren gepubliceerde interview dat de door officiële Russische zijde zogenaamde “speciale operatie” zou eindigen wanneer alle doelen bereikt zouden zijn. Dit zou zijn de bevolking in het oosten van de Oekraïne te beschermen en te waarborgen “dat er geen bedreigingen vanaf het territorium van de Oekraïne voor deze bevolking en voor Rusland bestaan. Dat is alles.”

In de gebieden in het oosten van de Oekraïne, Donetsk en Loehansk, hadden pro-Russische separatisten volksrepublieken uitgeroepen, die door de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, kort voor het begin van de oorlog in de Oekraïne als onafhankelijk had erkend.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken zei bovendien de routes zou kennen via welke het Westen wapens aan de Oekraïne zou willen leveren. De geleverde wapens moeten volgens hem het doel van de “speciale operatie” worden “zodra ze het territorium van de Oekraïne bereiken”.

Toenemende aanvallen op Charkov

Ondertussen heeft het Russische leger zijn offensief in het oosten en het zuiden van de Oekraïne met onverminderde hardheid voortgezet en daarbij vooral de grote stad Charkov in het vizier genomen. In Charkov waren vannacht heftige explosies te horen.

“De situatie in Charkov is moeilijk”, zei de Oekraïense president Volodomyr Zelensky in een tv-toespraak. “Maar ons leger en onze geheime dienst hebben belangrijke tactische successen geboekt.” De Oekraïense strijdkrachten heroverden naar eigen zeggen in de buurt van Charkov het “strategisch belangrijke” dorp Ruska Losowa. De informatie was niet direct te controleren.

Baerbock: Ondersteuning voor Moldavië opvoeren

De ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk en Duitsland, Jean-Yves Le Drian en Annalena Baerbock (Groenen) kondigden ondertussen aan hun ondersteuning voor de republiek Moldavië op te voeren.

In een telefoongesprek zouden de beide ministers met elkaar gesproken hebben over de situatie in het buurland van de Oekraïne en daarbij hun “gemeenschappelijke vastbeslotenheid” hebben verklaard om de voormalige Sovjet-republiek “met het oog op de gevaren van zijn destabilisering te ondersteunen”, zei de woordvoerster van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, Anne-Claire Legendre, gisteren.

De pro-Russische separatistenregio Transnistrië werd deze week door meerdere explosies geteisterd. De explosies vergrootten de vrees voor het overslaan van de Oekraïne-oorlog naar Moldavië. De pro-westerse presidente van Moldavië, Maia Sandu, vermoedde daar een poging achter om de spanningen in de regio te escaleren.

Transnistrië had zich in het kader van het verval van de Sovjet-Unie in 1990 van Moldavië afgesplitst. Internationaal wordt het gebied niet als zelfstandig erkend. Het Russische leger beschikt in de regio over een militair steunpunt en een groot munitiedepot. De Moldavische regering in de hoofdstad Chișinău eist al lange tijd het vertrek van de Russische troepen uit de regio.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Lavrov: “Wij ´spelen´ niet met een atoomoorlog”

 1. Julia zegt:

  Hoe langer de rockster Zelensky onbaatzuchtig digitaal rond de wereld vliegt, en WO3-taalconcerten geeft en met denkbeeldige sabels rammelt, hoe waarschijnlijker het is dat er een hondsdolle NAVO-hond opspringt en tandenknarsend het strijdtoneel betreedt. https://www.frontnieuws.com/rusland-verliest-de-oorlog-echt-is-het-masterplan-van-poetin-naar-de-knoppen-of-loopt-het-op-rolletjes-voor-het-kremlin/
  Kortom het is niet de Rus het is de NAVO die alles op alles zet een derde wereldoorlog uit te lokken zij hadden zich nimmer moeten bemoeien met de NAZI staat de Oekraïne en zeer zeker niet de oren moeten laten hangen naar een demente Biden met zijn oorlogszucht.
  Een stukje uit het artikel https://niburu.co/buitenland/17358-russische-waarschuwingen-worden-wederom-volledig-genegeerd
  Wij hebben deze week de verjaardag gevierd van onze koning en één van de populairste attracties tijdens dit vieren was het voor een euro in elkaar rammen van Vladimir Poetin.
  Dit is ongeveer het doorsnee beeld dat de mensen in ons land hebben van de Russische president. Iemand die een onvoorstelbare tiran is en die door iedereen in elkaar geslagen mag worden en het liefst nog erger.
  De Europese Nazistaat heeft Russische mediakanalen afgesloten om haar burgers te beschermen tegen de propaganda van het Kremlin. Dit betekent in de praktijk dat de eigen bevolking naar hartenlust kan worden gehersenspoeld en uiteraard maar één kant van het verhaal krijgt te horen.
  Wat ons betreft is het dit een absoluut dieptepunt in dit nog prille jaar. Het feit dat iedereen zonder morren accepteert dat ‘hogere machten’ bepalen wat wij wel en niet mogen zien of lezen en dat een burger te stom wordt geacht om zijn of haar eigen mening te vormen.
  Iedereen heeft altijd de mond vol over het schenden van mensenrechten in China, maar als de rechten van de burger hier worden geschonden op Chinese wijze doet niemand wat.
  Dit is het resultaat van propaganda en linkse censuur door de waarheid te verdoezelen c.q. zelfs te censureren. Overigens wat een goedkope en ordinaire attractie ik vraag mij af wat er zal gebeuren als wij massaal mee doen aan een attractie voor een euro in elkaar rammen van o.a. Klaus Schwab en zijn mede WEF trawanten? Dan zijn de rapen gaar.
  Kortom Miljoenen mensen zijn inmiddels gehersenspoeld en zien de realiteit niet meer onder ogen maar zullen over niet al te lange tijd van een zeer koude kermis thuiskomen. https://www.frontnieuws.com/voedseltekorten-over-zes-maanden-de-globalisten-vertellen-ons-wat-er-daarna-gebeurt/

  Geliked door 1 persoon

 2. Bas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Hier hebben we dan weer zo’n fraai stukje subtiele “tussen de regels door” propaganda.
  Een paar voorbeelden:

  ““Wij ´spelen´ niet met een atoomoorlog”, zei Lavrov. Lavrov had daarvoor voor een reëel gevaar van een Derde Wereldoorlog gewaarschuwd.”

  Dat “gewaarschuwd” insinueert dus “gedreigd”, maar als ze “gedreigd” gebruikt hadden dan had het er te dik op gelegen.
  Het doel van deze twee zinnen is dus om al aan het begin van het artikel de toon te zetten, en die toon is dat Lavrov, en gezien zijn positie dus de Russische politek, onbetrouwbaar is.

  “In de gebieden in het oosten van de Oekraïne, Donetsk en Loehansk, hadden pro-Russische separatisten volksrepublieken uitgeroepen”

  Dit is dus een flagrante leugen; het enige wat Donetsk en Luhansk acht jaar lang tevergeefs nagestreefd hebben was een autonome status binnen Oekraïne, een autonome status die Oekraïne in de Minsk akkoorden toegezegd had, maar nooit gerealiseerd heeft. In plaats daarvan heeft Kiev acht jaar lang middels militair geweld gepoogd dit (terechte) streven naar autonomie letterlijk uit te roeien.
  En daarna komt dan “die door de chef van het Kremlin, Vladimir Poetin, kort voor het begin van de oorlog in de Oekraïne als onafhankelijk had erkend.”
  Het was de Russische regering die de beslissing genomen heeft om Luhansk en Donetsk als onafhankelijke staten te erkennen, en het was Putin die dit besluit zeer recentelijk bekrachtigd heeft. Maar deze werkelijkheid past dus niet lekker in het dictator beeld dat men van Putin wenst te schetsen. De grote massa mag gewoon niet weten dat Rusland een functionerende parlementaire democratie is, met Putin als president. Ik durf hier zelfs te beweren dat het democratische gehalte in Rusland aanzienlijk hoger is als in Nederland, waar een dictator genaamd Mark Rutte zich al een decennium lang onbeschaamd de reet af veegt met zowel de wet als de democratie en gewoon doet waar hij zin in heeft (wat Klaus Schwab hem in zijn oren fluistert).

  “Ondertussen heeft het Russische leger zijn offensief in het oosten en het zuiden van de Oekraïne met onverminderde hardheid voortgezet en daarbij vooral de grote stad Charkov in het vizier genomen. In Charkov waren vannacht heftige explosies te horen.”

  Het Russische leger heeft de grote stad Charkov niet “in het vizier genomen”, het Russische leger heeft het Oekraïense leger in het vizier genomen, waarna dat Oekraïense leger het besluit genomen heeft zich in Charkov achter de etnisch Russische burgers te verstoppen, wat overigens een oorlogsmisdrijf is. En die heftige explosies die er vannacht te horen waren zijn dus ongetwijfeld gericht tegen dat Oekraïense leger, en niet tegen Charkov. Dat daar dan burger slachtoffers bij vallen is wat de Russen pogen te voorkomen en de Oekraïners pogen te organiseren, om daar vervolgens een propaganda slaatje uit te kunnen slaan. En het woord “hardheid” is hier overigens ook zeer bewust gekozen, het moet “wreedheid” insinueren, een neutraal woord was “kracht” geweest.

  “Transnistrië had zich in het kader van het verval van de Sovjet-Unie in 1990 van Moldavië afgesplitst. Internationaal wordt het gebied niet als zelfstandig erkend.”

  Hier wordt dus de rechtmatigheid van de onafhankelijkheidsverklaring van Transnistrië in twijfel getrokken, terwijl dit in een machtsvacuüm conform het internationaal erkende recht op zelfbeschikking heeft plaatsgevonden.

  “Het Russische leger beschikt in de regio over een militair steunpunt en een groot munitiedepot.”

  Als er militairen in een conflict gebied worden ingezet om de strijdende partijen uit elkaar te houden dan gaan die een dak boven hun hoofd nodig hebben, maar als die militairen Russisch zijn dan moeten daar blijkbaar vraagtekens bij geplaatst worden. Ook hier wordt er dus weer lustig op los geïnsinueerd.

  Dit zijn maar wat voorbeelden, het artikel puilt gewoon uit van dit soort insinuaties, verdraaiingen, en rechtstreekse leugens.
  Het is een subtiel propaganda stukje dat de geest moet warmdraaien voor minder subtiele propaganda.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s