NAVO-lid Turkije tegen toetreding van Zweden en Finland

(Vertaling: E.J. Bron)

Turkije heeft als eerste NAVO-land bezwaren tegen een toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap naar voren gebracht. Hij zou over een opname van de beide landen in het militaire bondgenootschap “geen positieve mening” hebben, zei Erdoğan gisteren tegen journalisten in Istanboel. Hij motiveerde zijn houding ermee dat Scandinavische landen zich zouden gedragen “als een gastenverblijf voor terreurorganisaties”.

Erdoğan beschuldigt Scandinavische landen er o.a. van aan leden van de in Turkije verboden Arbeiderspartij van Koerdistan (PKK) en de links-extreme groep DHKP-C een veilige schuilplaats te bieden. De opname van nieuwe leden moet unaniem worden goedgekeurd door de NAVO-lidstaten. Turkije heeft dus de mogelijkheid om de opname van Zweden en Finland te blokkeren.

De Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, Ann Linde, verklaarde in een mededeling aan het persbureau AFP dat ze tijdens de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO-landen in Berlijn dit weekend, waarbij zowel Zweden als Finland zouden zijn uitgenodigd, gelegenheid zou hebben om te praten met haar Turkse collega Mevlüt Çavuşoğlu over “een mogelijke Zweedse NAVO-sollicitatie”. Iets soortgelijks zei ook de Finse minister van Buitenlandse Zaken, Pekka Haavisto, op een persconferentie in Helsinki.

Analyse ziet grotere veiligheid van Zweden

In Zweden effende ondertussen een nieuw veiligheidspolitiek rapport van het parlement de weg voor een NAVO-toetreding van het land. Volgens de gisteren gepubliceerde analyse zou een lidmaatschap van Zweden in het militaire bondgenootschap het conflictrisico in Noord-Europa verminderen.

“Een Zweeds NAVO-lidmaatschap zou de drempel voor militaire conflicten verhogen en zodoende een afschrikkend effect in Noord-Europa hebben”, staat er in het 40 pagina´s tellende rapport van het parlement, dat tijdens een persconferentie in Stockholm werd gepresenteerd. De beslissing over een aanvraag tot toetreding moet de Zweedse regering nemen, deze wordt in de komende dagen verwacht.

Geen duidelijke aanbeveling

Het rapport bevat weliswaar geen nadrukkelijke aanbeveling hoe het land met het oog op de NAVO zou moeten beslissen. Er staat echter wel in dat het “onrealistisch zou zijn om bilaterale defensie bondgenootschappen buiten de bestaande Europese en euro-Atlantische structuren te ontwikkelen.” Er zou in het kader van de coöperatie tot nu toe “geen garantie bestaan dat Zweden geholpen zou worden wanneer het serieus bedreigd of aangevallen zou worden.”

Donderdag had het Zweedse buurland Finland aangekondigd lid te willen worden van de NAVO. President Sauli Niinistö en minister-president Sanna Marin spraken zich donderdag in een gezamenlijke verklaring voor een “onmiddellijke” opnameverzoek aan het westelijke defensie bondgenootschap uit.

Zweden en Finland waren decennia lang buiten militaire bondgenootschappen gebleven. De oorlog in de Oekraïne heeft in de beide Scandinavische landen pogingen tot de toetreding tot de NAVO op gang gebracht.

Het NAVO-lid Turkije onderhoudt goede betrekkingen met zowel de Oekraïne als Rusland. Wat betreft de Oekraïne-oorlog heeft het land zich tot nu toe ambivalent gedragen: het land leverde gevechtsdrones aan de Oekraïne – heeft echter, anders dan zijn westelijke NAVO-partners, geen sancties aan Rusland opgelegd. Turkije heeft zich ook meermaals als bemiddelaar voor onderhandelingen tussen Rusland en de Oekraïne aangeboden.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op NAVO-lid Turkije tegen toetreding van Zweden en Finland

 1. Blaffertje zegt:

  Goedzo.
  Moet je ook niet willen.

  Like

 2. Horatius zegt:

  Krijgen de inwoners van Finland en Zweden ook nog de kans zich via een referendum hun toestemming te geven aan het lidmaatschap van de NAVO, of dit te blokkeren?

  Putin heeft meerdere malen aangegeven dat hij zal reageren, met welke acties precies liet hij zich verder niet over uit, maar het zal de zaak ongetwijfeld verder laten escaleren.

  Oekraïne is geen lid van de NAVO maar krijgt wel alle mogelijke hulp van het Westen, ditzelfde scenario kan ook worden toegepast mocht Rusland (zeer onwaarschijnlijk) Finland binnen vallen.

  Like

 3. karton zegt:

  De zg”unanieme goedkeuring” van leden om een nieuw lid toe te laten, zoals bijv. de EUSSR en NATO, zal weldra veranderen in “een toetreding met meerderheid van stemmen”.
  De dictatoriale bende zál haar zin krijgen !!!

  Geliked door 1 persoon

 4. bobzelf zegt:

  U KUNT NATUURLIJK OOK ZELNSKI “S NIEUWS LEZEN

  DE UKRAINE OVERWINNING KOMT NABIJ

  TUUTLIJK TUURLIJK TUURLIJK , WHY NOT WHAHAHAHAHA

  DENKT OME BOB OOK

  “Rusland verliest de oorlog!” Echt? Is het “masterplan” van Poetin naar de knoppen, of loopt het op rolletjes voor het Kremlin?
  april 29, 2022 7987
  26
  Multinationale militaire deskundigen, die door de westerse mainstream gemeden worden, vallen van hun stoel in het aangezicht van de hemeltergende propaganda. De consternatie dat het oorlogsgeroddel rond de gebeurtenissen van de oorlog in Oekraïne ongekend is, is niet overdreven. Zelden eerder is er zo’n armada van gelijkluidende meningen van deskundigen geweest. Maar zoals de Britse filosoof Bertrand Russel eens opmerkte: “Als alle deskundigen het eens zijn, pas dan op!” schrijft R.R.

  Een of andere gepensioneerde Duitse generaal wil ons doen geloven dat een vogeltje hem gezegd heeft dat het oorspronkelijke “masterplan” van Poetin helemaal verkeerd was gelopen. De Russische president had een blitzkrieg in gedachten die de Oekraïense strijdkrachten in een mum van tijd zou hebben verpulverd.

  Dit veronderstelde scenario werd verijdeld dankzij de strijdlustige en heldhaftige Oekraïense David. De Russische Goliath was onder de indruk en kreeg nauwelijks de kans zijn wonden te likken. Om de genadeloze doodsteek uit te delen, is echter een permanent achterstallig verdedigingshulpmiddel nodig. De David zou alleen een grotere en zwaardere katapult nodig hebben, en de Rus zou met zijn staart tussen de benen weglopen. Waarop de Oekraïense Mujahideen in een roes van vreugde zouden uitbarsten, zoals hun wapenbroeders in Afghanistan ooit deden toen de Sovjet-Unie zich terugtrok en voordat de proxy-strijders van God elkaar naar de keel vlogen, overeenkomstig de voorspelde sage.

  Bovendien verkondigt de gesloten kring van mainstream-specialisten voortdurend dat verschillende rondgesnuffelde indicatoren grondig gecontroleerd zijn en dus naïeve evaluaties van de algemene toestand mogelijk maken. Zoals het compromitterende gekwek dat de Russische troepen met vuurkracht uit de omgeving van Kiev verdreven waren, hoewel de terugtrekking een afgesproken onderwerp was van de vredesonderhandelingen in Istanboel. Deze belangrijke gedeeltelijke overwinning, zeggen zij, heeft de zwakke punten van het Kremlin blootgelegd. Poetin is de oorlog op alle fronten aan het verliezen. Hoe langer de rockster Zelensky onbaatzuchtig digitaal rond de wereld vliegt, en WO3-taalconcerten geeft en met denkbeeldige sabels rammelt, hoe waarschijnlijker het is dat er een hondsdolle NAVO-hond opspringt en tandenknarsend het strijdtoneel betreedt.

  Gezien het feit dat de Amerikaanse inlichtingendienst onlangs heeft toegegeven allerlei soorten desinformatie te verspreiden om Moskou uit te dagen, is het niet verwonderlijk dat het publiek voor de gek wordt gehouden.

  Als wij eerlijk zijn, zijn veel van de gelanceerde vertellingen meer illusoir dan echt. Wij hebben niet de bedoeling militaire deskundigen te zijn, maar wij zijn niet bang om buiten de lijntjes te denken. Dat wil zeggen dat wij ons niet klakkeloos laten inpakken door gehomogeniseerde en, naar onze mening, analytisch ontoereikende beoordelingen van hoogbetaalde spindoctors. Wij zouden er goed aan doen de andere kant van de medaille te bekijken. Dat wil zeggen, tegengestelde gezichtspunten van het permanent opgelegde eindproduct van de consensusfabriek nader bekijken.

  Zonder de deskundigheid van enkele ingehuurde Duitse ex-militairen te willen kleineren, ontzeggen wij hun toch het vermogen om de oorlogsvoering van geopolitieke tegenstanders correct te interpreteren. En niet in de laatste plaats omdat de Bundeswehr alleen naar oorlogsgebieden wordt gestuurd als een onbeduidende NAVO-afgevaardigde, als hij al wordt uitgezonden, en in zijn jonge geschiedenis nog nooit als de voornaamste strijdende partij is opgetreden. Dit gaat uiteraard gepaard met een onvermijdelijke intellectuele verarming op het gebied van gevechtsstrategie en testen, waardoor het vermogen om om hoeken heen te denken ernstig wordt aangetast. Als dat niet het geval was, zouden wij van Generaal X,Y en Z kunnen horen dat in elk gewapend conflict bedrieglijke manoeuvres, valse vlag aanvallen, schijnbewegingen en andere misleidende instrumenten van de krijgskunst te verwachten zijn.
  Is dit de Canadese generaal die als hooggeplaatste westerse huurling uit de Azov staalfabriek gearresteerd zou zijn?

  Het oorlogsscenario dat door de Westerse mainstream media eenzijdig en speculatief wordt geframed, daarentegen, laat verschillende gezichtspunten achterwege en neigt ertoe een zwart-wit beeld te schetsen dat ver van de werkelijkheid afstaat. Dit resulteert in een overduidelijk verknipte validatie van de situatie, waarin onder andere het Kremlin ernstig onderschat wordt.

  Dat is ook de mening van de voormalige VN-wapeninspecteur, VS-veteraan en militair deskundige, Scott Ritter. Hij is onlangs door verschillende journalisten gevraagd of Rusland de oorlog aan het winnen is, of, zoals het Westen beweert, of Oekraïne op gelijke hoogte staat met, zo niet superieur is aan, Rusland.

  Voordat Ritter verklaarde dat Moskou aan het eind van de rit de overweldigende overwinnaar zou zijn, verwees hij naar manoeuvre-oorlogvoering. Die, zoals beschreven in het boek War Machines Robots in Military Operations, “de strijd opvat als een permanent flexibele aangelegenheid, zonder frontlinies of terugtrekkingslijnen.”

  Volgens Ritter is het duidelijk dat de Russen niet geïnteresseerd zijn in de overname van het hele land, maar alleen in strategische regio’s, in tegenstelling tot de herhaalde beweringen dat de Russen heel Oekraïne willen bezetten of overnemen. Het besluit van Moskou om slechts 200.000 soldaten te sturen tegen 600.000 Oekraïense soldaten zou deze claims ten stelligste tegenspreken. Om een land van de omvang van Oekraïne volledig over te nemen, zou een veel sterker contingent troepen nodig zijn, zegt Ritter.

  De militaire deskundige voegt eraan toe dat hij veronderstelt dat het Russische leger de wendbaarheid van de vijand aanzienlijk beperkt door grote troepenconcentraties van de andere kant vast te binden aan gebieden die niet op het menu stonden.

  Zo was de tijdelijke belegering van de periferie van Kiev bedoeld om de illusie te versterken dat Moskou van plan was de hoofdstad van Oekraïne binnen te trekken om haar te bezetten. De daar gelegerde Oekraïense strijdkrachten werden dus in staat van paraatheid gebracht en konden niet naar het voornaamste strijdtoneel in het zuidoosten worden gezonden. Intussen had Rusland strategische doelen zoals brandstofdepots geliquideerd en Kiev grotendeels belet grote formaties in te zetten. Alle militaire colonnes die uit de hoofdstad trachten te komen, zouden gemakkelijke doelwitten zijn voor Russische drones en straaljagers. Deze oorlogstactiek zou ook elders werken. Ook in de havenstad Odessa, die volgens berichten in de media in een vesting is veranderd en verwacht dat de Russen elk ogenblik zouden binnenvallen.
  De EU wil straffen opleggen aan verspreiders van verkeerde informatie – Wat zou er in hemelsnaam mis kunnen gaan?

  Volgens de voormalige VN-wapeninspecteur was deze toestand van angst opzettelijk van de kant van de Russen. Zo zouden de Oekraïense troepen vast op hun plaats staan en zou de eigenlijke militaire operatie rustig kunnen verlopen. In het licht van de naïviteit die het Westen aan de dag legt, is hij ronduit verbijsterd. Een van de best getrainde strijdkrachten ter wereld wordt beschouwd als een kleuterklas en houdt men zich vast aan fantasieën dat de Russen niet weten wat zij doen. In een gesprek met twee vredesactivisten schetste Ritter de vermeende oorlogsstrategie van Moskou als volgt:

  “Wat zijn de Russen van plan? Ik heb het u gezegd. Zij willen de mensen in Kiev vastpinnen. Er staan honderdduizenden soldaten klaar in Kiev, die als versterkingen zullen optrekken als zij niet bedreigd worden. Zij trekken dus vanuit Wit-Rusland met 40.000 man op en houden er 100.000 op de achtergrond. Er zijn 80.000 mannen in Odessa. U stuurt dus 30.000 man vanuit de Krim en bedreigt Odessa. Intussen patrouilleren marineschepen langs de kust en zitten de troepen daar in de val. Er zijn 100.000 troepen in de Donbass en ze willen niet dat die losbreken en op Kiev reageren, dus pinnen ze hen vast. U stuurt de milities uit Donetsk en Luhansk over de grens, waar de hevigste gevechten plaatsvinden, en u neemt deze mensen en gaat met hen de strijd aan om hun manoeuvreerruimte te beperken. Vervolgens gebruikt men deze opmars om een landbrug te maken tussen de Krim en het Russische grondgebied, zodat de bewegingsvrijheid van de troepen gewaarborgd is.

  Mariupol was daarbij de sleutel. Mariupol moest vallen. Het is de enige stad waar de Russen om gevochten hebben. Vraagt u zich af waarom? Omdat het de enige belangrijke is. Al de andere steden zijn onbelangrijk. Een stad als Kiev, met 3,1 miljoen inwoners, neem je niet in met slechts 40.000 soldaten. Dat zal niet gebeuren. Evenzo zult u een stad als Kharkiv, waar 1,6 miljoen mensen wonen, niet kunnen innemen met 50.000 soldaten. Dit zal niet gebeuren. Maar met 50.000 soldaten neemt u een stad als Mariupol in door haar te omsingelen en te bombarderen. Wat is gebeurd. Zo werd de stad ingenomen. Een uiterst wrede situatie, maar militair noodzakelijk. Deze fase wordt de voorbereiding van het slagveld genoemd.

  Een ander punt dat ik wil aansnijden, is dat de Russen bijna alle brandstofdepots in Oekraïne hebben weggebombardeerd. Ik lach hier niet om. Maar dit is van cruciaal belang. Want waar loopt een tank op? Benzine. Waar rijdt een vrachtwagen op? Benzine. Wat is een tank zonder brandstof ? Een doodskist. Wat is een vrachtwagen zonder brandstof? Nog een doodskist. Alle munitiedepots zijn weggebombardeerd. Wat heb je aan een artilleriestuk zonder munitie ? Het is een uitnodiging om gedood te worden. Al het voedsel en water om de troepen te voeden. Wat is een hongerige of dorstige soldaat? Is hij dan dood of een krijgsgevangene? De Russen geven dus vorm aan de strijd, dwarsbomen de manoeuvreerruimte van de Oekraïners terwijl zij hun plaatselijke doelstellingen bereiken om zich voor te bereiden op de grootscheepse militaire operatie om greep te krijgen op een Oekraïense strijdmacht die uitgehongerd is en verstoken van water, leiding, brandstof en munitie. Dit is de tweede fase.
  Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairen

  De Russen hebben zich uit Kiev teruggetrokken omdat zij de troepen daar niet langer hoeven vast te pinnen. Deze troepen kunnen zich niet verplaatsen omdat zij geen brandstof hebben. Zij zitten dus vast. En als ze zich proberen te verplaatsen, zullen ze allemaal gedood worden door de Russische luchtmacht. Vooral omdat ze moeten migreren naar een snelweg waar ze allemaal zullen sterven. Er is reeds opgemerkt dat er pogingen zijn gedaan om met konvooien naar beneden op te rukken. Maar allen werden door de Russen weggevaagd. Er vinden geen troepenversterkingen plaats. De troepen in de Donbass kunnen niet manoeuvreren. Zij zitten in de val. En nu zijn de Russen hen aan het omsingelen en zullen ze het grootste deel van het Oekraïense leger doden of krijgsgevangen nemen. En als dat gebeurd is, blijft er niets meer over. Dan zullen de Russen de uitkomst naar eigen goeddunken kunnen bepalen. Daarom zeg ik dat de Russen aan de winnende hand zijn. Zo zie ik de oorlog zich ontvouwen.

  Ik interpreteer ontwikkelingen als, “De Russen zijn er niet in geslaagd Kiev in te nemen” niet verkeerd. De Russen zijn nooit van plan geweest Kiev in te nemen. “Zij zijn er niet in geslaagd Odessa in te nemen.” Zij waren nooit van plan Odessa in te nemen. Dit waren slechts afleidingsmanoeuvres om aanzienlijke aantallen Oekraïense troepen op hun plaats te houden en ze weg te houden van het zwaartepunt. En daarom zeg ik dat de Russen deze oorlog aan het winnen zijn. En zullen het zeer spoedig winnen.”

  Het klinkt niet alsof de “zenuwen van Moskou op scherp staan”, zoals een toetsenbord-militairdeskundige van de nieuwszender Welt het onlangs formuleerde. Wij kunnen het al zien aankomen. Over een paar maanden, uiterlijk tegen de winter, zullen veel vertegenwoordigers van de media en politici er dom uitzien als zij zeggen: “Hebben wij Rusland misschien toch onderschat?” En de burger zal de rekening betalen. Tot het einde van de rit.

  Like

  • Om het nog sterker te vertellen heeft Zelenski gezegt dat het volgende Songfestival door Oekraine georganiseerd gaat worden en gehouden zal wordenin Mariopol.
   Maar Ik denk toch stiekum dat hij blij is tegenwoordig een Engels paspoort te bezitten.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Henk der Niederlánder zegt:
    15 mei 2022 om 10:38

    JA, DAT HOORDE IK OOK ..
    UKRAINE WORDT OOK WK VOETBAL ZONDER TE SPELEN

    EN ZELNSKI HEEFT PERSOONLIJK DE AZOVSTAL RESTEN GEANNEXEERD
    EN
    WIL IN DE ONDERGRONDSE GANGEN DUS DAT SONGFESTIVAL HOUDEN

    NAZIJN OVERWINNING NATUURLIJK , GNAGNA GNA

    VOOR HET GEZICHT , LAAT HIJ DIE LAATSTE 2000 AZOV DODEN LIGGEN IN DE GANGPADEN

    DAN KAN NEDERLAND WEER STAANDE APPLAUDISEREN !!

    SOMS DENK IK DAT IK GEK WORDT, ??

    VOOR HET GEZICHT DENK IK ??

    HUGGIE MAKKER .

    OOM BOBOBOBOBOB

    Like

 5. Belozersky zegt:

  Los van de bezwaren van Erdogan is er geen reden voor Zweden en Finland om NAVO lid te worden. Vrees voor een inval is ongegrond. Je kunt ook niets bedenken waarom Rusland die landen zou binnenvallen. De enige die er profijt aan hebben is de NAVO organisatie. Militair is er ook niets te vrezen voor de militaire kracht van Rusland(conventioneel). Volgens Oekraine lopen de Russische offensieven vast in de Donbas(13/5). De generale staf van Oekraine zegt, dit Russisch leger is lang niet zo sterk als men zich voordeed. Alleen een algehele mobilisatie kan het tij nog keren voor Rusland. Anders kan men hun doelen vergeten.

  Like

  • bobzelf zegt:

   Belozersky zegt:
   14 mei 2022 om 10:58

   WHAHAHA GENIAAL ,, VOLGENS UKRAINE ?? WHAHAHAHAHAHAHA
   EN
   DE GENERALE STAF VAN OEKRAINE ZEGT ?? WHAHAHAHAHAHAHA

   U LEEST GRAAG HET AD, NEEM IK AAN ,

   DUS HET UKRAINE LEGER ZIT MUURVAST IN DE DONBASS

   NOU MARIOPOL WORDT OOK HEROVERD ??? HOOR IK VAN ZELENSKI ??

   U BENT WEL EEN GRAPJAS HOOR .

   ZONDER VRETEN
   ZONDER WATER
   ZONDER BENZINE EN
   ZONDER WAPENS

   TUURLIKK TUURLIJK U IS FAMILIE VAN EEN ZEKERETYL NEEM IKAAN ??

   WHAHAHAHAHAHAHAH

   Like

 6. Hovawart zegt:

  Dat Turkije de noordelijke uitbreiding van het NAVO-lidmaatschap gebruikt als onderhandelingstactiek om zelf in de EU te worden opgenomen is van onbelicht belang……..
  Het benadrukt echter wel dat er wederom een paar uiterst corrupte regimes wensen toe te treden, toetreden tot de meest corrupte unie ter wereld……..de eu…..(van sneuvelen.)

  Like

 7. Eppo zegt:

  Die Turken zijn zo slim als de neten , Ze dealen met de duivel en zijn ouwe moer .
  Hij zal wel weer een zak met euro,s toe krijgen .

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  Mooie gelegenheid om Turkije uit de NAVO te zetten en Zweden en Finland er in.
  Zo,n moslim land past toch al niet bij de Navo, altijd gelazer met die gasten!

  Like

  • Julia zegt:

   Bob Fleumer Erg kort door de bocht. Vergis u niet in het Turkse leger. Daarbij schijnt Erdogan meer zijn verstand bij elkaar te hebben als de onbenullen binnen de EU en de NAVO. Ze zijn als een blind paard achter de oorlogszucht van de VS aan gehobbeld en hebben zichzelf al flink in de knieën geschoten door achter een corrupt land als de Okeraïne te staan. Ze hadden zich er nooit mee moeten bemoeien het kost de flapdrollen miljarden om Zelensky te steunen een vent die zelf een enorm vermogen heeft vergaard en een trekpop is van het geslepen spel van het WEF die koste wat het kost in stand dient te houden in opdracht van. Vandaar de belofte tot snelle toetreding tot de EU en de NAVO. Ondertussen zijn miljoenen burgers de dupe krijgen straks te maken met voedseltekorten, financieel volkomen kaal geplukt, zitten straks in de kou en krijgen te maken met blijvende onderdrukking door het WEF. Dat noem ik dus serieus gelazer. Strijdkrachten hebben niets te maken met Moslim of wat dan ook het gaat om inzet en daadwerkelijke bijdragen. We zien nu al hoe Europa langzaamaan aan het zinken is, de VS dit heeft veroorzaakt maar ondertussen eigen land veilig houden. Zie de realiteit van de oorlogszucht van de VS zoals o.a. Afghanistan, Irak, Vietnam daar kun je nu niet bepaald trots op zijn. Maar ja één troost de ongekozen bollebozen binnen de EU zijn nog steeds bezig een leger op te bouwen waar tot op heden niets van terecht is gekomen maar ondertussen al miljarden worden verspilt voor iets wat er de komende jaren echt niet komt. Ben benieuwd hoeveel miljarden er moeten worden bij gedrukt de EU is financieel geheel failliet.

   Geliked door 1 persoon

 9. Boike zegt:

  Uitbreiding van de NATO is inderdaad geen goed idee, zekerlijk niet op dit moment.

  Het is hoogtijd om te stoppen met het tarten, treiteren en pesten van de Russische beer.

  Toen het ijzeren gordijn werd opgeruimd en de Berlijnse muur viel zijn er duidelijke afspraken gemaakt over hoe verder. De NATO en de EU hebben sindsdien niet anders gedaan dan de grenzen opzoeken en ging telkens nog een stapje verder. Inmiddels staan de NATO-troepen 800 km dichter bij Moscou, dan tijdens de koude oorlog.

  Poetin heeft jarenlang een enorme zelfbeheersing betracht. Maar ook aan zijn zelfbeheersing komt eens een eind. Poetin trok een rode lijn, die door de NATO meteen werd genegeerd.

  De Oekraïne oorlog is het gevolg daarvan. Poetin heeft de NATO daarmee de Levieten gelezen. Maar de NATO wil leren en gaat volgas door met Rusland pesten.

  Zweden, Finland en eventueel Oekraïne bij de NATO trekken is een daad van agressie en voor Rusland onaanvaardbaar. Rusland zal dat ongetwijfeld als een oorlogsverklaring beschouwen.

  Een oorlog tussen NATO en Rusland zal niet met economische machtsmiddelen en/of conventionele wapems worden uitgevochten, maar zeer waarschijnlijk ontaarden in een nucleaire oorlog.

  Beide kampen beschikken over een enorm nucleair wapenarsenaal. In tegenstelling tot de NATO beschikt Rusland wel over hypersonische raketten, die hun massaveniuetigingswapens razendsnel kunnen afleveren.

  Een nucleaire oorlog zal geen overwinnaars kennen, maar allen verliezers. De grootste verliezer is de planeet Aarde. Of er na die oorlog nog leven op aarde mogelijk is, is maar helemaal de vraag.

  Het NATO beleid om het bondgenoodschap uit te breiden, heeft niets te maken met blussen van vuur. Integendeel, het is in werkeleijkheid spelen met vuur. De NATO gooit olie op het vuur. Dat getuigt bepaaldelijk niet van wijsheid. Dat gaat beslist niet goedgaan gaan. Dat gaat uitteraard goed foutgaan gaan.

  We mogen ons over de huidige situatie en de internationale politieke ontwikkelingen zekerlijk grote zorgen over maken.

  De grote vraag, die wij ons thans moeten stellen is, hoe de duistere machten op de achtergrond en de door de duivel bezeten elites, de marionetten, die met satanische obsessies zijn gehersenspoeld, tot de orde kunnen worden geroepen, eer het te laat is. Dit roept om optreden met draconische maatregelen.

  Like

 10. Harry zegt:

  Even los van het feit dat je wellicht beter niet bij de navo kunt zitten en je eigen zin doen , is het toch zwaar bespottelijk dat een van de gevaarlijkste islamitische leiders van een land , zoals nu Turkije , commentaar levert op een ander land qua onderdak verlenen aan “ terroristische organisaties “ !

  Zou het niet zo zijn dat de meeste criminelen hier in Europa uit Turkije komen ?
  Hinderlijk , leugenachtig , stelend tuig en nog buitengewoon intimiderend ook !
  Heb het regelmatig mee mogen maken , bij mij komen ze er niet meer in !
  Altijd gezeik over de prijs , de levertijd en als ze de boel niet goed monteren willen ze ook de geleverde spullen , verziekt en wél , teruggeven .

  Laat die Erdogan nou gauw z’n grote smoel houden !
  Koerden zijn minder erg dan Turken , er valt nog énigszins mee te praten .

  Like

 11. prutselkop zegt:

  “Hij motiveerde zijn houding ermee dat Scandinavische landen zich zouden gedragen “als een gastenverblijf voor terreurorganisaties”…..ik heb net in m’n broek gezeken….

  Like

 12. Boike zegt:

  De Turkse president Erdogan is tegenstander van een eventueel NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland. Turkije, zelf al sinds 1952 lid van het bondgenootschap, kan de toetreding van nieuwe landen tegenhouden omdat de toetreding van Zweden en Finland tot het bondgenootschap door de leden unaniem goedgekeurd moet worden.

  Erdogan neemt het de Scandinavische landen kwalijk dat zij Koerdische partijen steunen. Turkije ziet die partijen namelijk als ‘terroristische organisaties’. Dat enkele feit van Turks eigenbelang, wat overigens zeer discutabel is, mag natuurlijk een versterking van het bondgenootschap niet in de weg staan.

  Lees meer

  https://sta-pal.nl/2022/05/turkije-uit-de-navo/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s