De Oekraïne past en hoort niet in de EU

(Door: “Pommes Leibowitz” – Vertaling: E.J. Bron)

Er bestaat een serie criteria waaraan moet zijn voldaan opdat een land in de EU opgenomen kan worden. Deze criteria zijn bestanddeel van de EU-”grondwet”, dus absoluut niet om vrij over te onderhandelen. Desondanks worden ze in het kader van de uitbreiding naar het oosten van de EU steeds verder uitgehold.

De opname van de Oekraïne zou nu de definitieve doodsteek voor de “grondwet” en zodoende voor de rechtmatigheid van de EU zijn, die zich al lang niet meer aan haar eigen akkoorden houdt.

Hulpsyndroom en wereldreddingsambitie

We kennen het allemaal, deze mensen, die elk gewond vogeltje mee naar huis nemen, ook als het dan desondanks sterft. Die het huis vol hebben met zwerfkatten. Die het liefst de hele wereld zouden willen adopteren, opdat het met iedereen net zo goed gaat als met hen. Alleen: deze mensen zijn psychisch ziek en ze helpen niet echt, ze vernietigen alleen maar hun eigen bestaan, raken de controle over hun leven en hun omgeving kwijt. En zodoende ook over hun “dierentuin”, die een hel wordt voor de geïmporteerde dieren.

Exact dat is het beeld dat de EU inmiddels afgeeft: een verzamelaar, die de noodlijdende mensen en landen uit de hele wereld met open armen uitnodigt en al lang de controle over zijn “huis”, zijn doelen en zijn handelingen is kwijtgeraakt.

De criteria van Kopenhagen van de EU

Criteria, waaraan een op te nemen land moet voldoen.

Het “politieke criterium”: institutionele stabiliteit, democratische en rechtsstatelijke orde, inachtneming van de mensenrechten evenals respect voor en bescherming van minderheden.

Het “economische criterium”: een functionerende economie en het vermogen om stand te houden tegen de concurrentiedruk binnen de EU-binnenmarkt.

Het “gemeenschapsrecht criterium”: het vermogen om zich de uit een EU-lidmaatschap voortkomende verplichtingen en doelen eigen te maken, dat wil zeggen: overname van het totale gemeenschapsrecht, van de “gemeenschappelijke stand van bezit”.

Hoe ziet bovenstaande eruit in de Oekraïne? Kan men het politieke criterium, met het oog op de zware corruptie, twijfelachtige machtenscheiding, permanente overvallen op de Russische minderheid, als aan voldaan beschouwen?

Is het van geen belang dat ultranationalistische krachten de Oekraïne in toenemende mate domineren, tegenover welke de AfD, Marine Le Pen en Co. als internationalistische multiculti-organisaties overkomen?

Hoe ziet het eruit met het economische criterium?

Is de Oekraïne binnen de EU in staat tot concurrentie of eerder de laatste nagel aan de doodkist van een in schulden verstikkende gemeenschap, die überhaupt alleen nog maar bestaat, omdat zij alle voorschriften en akkoorden minacht, ondertussen volledig gecorrumpeerd is?

Een ander criterium betreft het opnamevermogen van de EU

Ja, de Oekraïne werd door Rusland overvallen. Zodoende is het de plicht van Europa om humanitaire hulp te bieden. Een plicht ter ondersteuning van oorlogshandelingen is daarentegen twijfelachtig, omdat noch de EU noch de NAVO de status van wereldpolitie hebben en zoiets ook niet tot hun taken behoort. Daarover moet hier echter niet gediscussieerd worden.

Verandert deze “slachtofferstatus” van de Oekraïne echter iets aan de EU-criteria? En is het zo´n rare gedachte dat de Oekraïne heel bewust had geprovoceerd, o.a. met de dreiging een atoommacht te worden, om of een opname in de EU en de NAVO af te dwingen, of, wanneer Rusland op deze provocatie reageert en aanvalt, de slachtofferstatus als troef uit te spelen?

Dat laatste is nu ingetreden en zou zelfs bij de meest meelevende mens met een hulpsyndroom voor een vieze nasmaak moeten zorgen. Mogelijkerwijs heeft de Oekraïne hoog ingezet, in een win-win-situatie, maar met de inzet van mensenlevens. En ze drijft het ook nog op de spits door met haar eenzijdige oorlogspropaganda nu de hele wereld in haar conflict probeert te trekken.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: “Pommes Leibowitz”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op De Oekraïne past en hoort niet in de EU

 1. Wapens naar Oekraine.
  Vandaag is in Sofia het parlementsgebouw weer bestormd door mensen die protesteren tegen wapenleveringen aan Oekraine, evenals een paar weken geleden wegens de corona kwats.
  Zo ver Ik het kan overzien hier in Velikoo Tarnovo zijn ze in het geheel niet blij met de steun aan Oekraine en laten dat ook duidelijk merrken.

  https://rumble.com/v14gfy5-bulgarians-protesting-against-the-supply-of-weapons-to-ukraine.html

  Geliked door 1 persoon

 2. saddy zegt:

  “”Ja, de Oekraïne werd door Rusland overvallen.””

  Als je al 8 jaar aan het trainen bent olv de usa om je te verdedigen tegen deze inval, wordt je dan overvallen?

  “”Zodoende is het de plicht van Europa om humanitaire hulp te bieden.””

  Ik word er schijtziek van om steeds maar te horen dat “”we”” moeten helpen en “”we”” verantwoordelijk zijn en “”we”” een plicht zouden hebben. Dat staat nergens.
  Wat eerst komt is je eigen verantwoordelijkheid. Dan de uitleg zonder smoesjes. En dan pas de eventuele ja/nee vraag om hulp. En dan komt de acceptatie zonder morren. En als je fatsoenlijk bent: De wederdienst.

  Je broeders-hoeder? Is over te praten, afhankelijk van de premie die je wilt betalen.

  Geliked door 1 persoon

  • oliedom zegt:

   Anders ik wel, die staatsmedia doet niets anders dan Hosanna Ukraine te roepen en dat corrupt landje bij EU hoort, schijtziek wordt je ervan.
   Dat land hoort, net als Turkije en die balkanlanden, niet bij de EU en Laten wij eerlijk zijn,
   wij ook niet, want WIJ hebben TEGEN gestemt, dus? Terug naar een kleine EEG of BENELUX.

   Like

  • LUCIA zegt:

   @ Saddy ik werd en wordt er ook strontziek van om steeds diezelfde riedel te horen dus helemaal met je eens.

   Like

 3. delamontagne zegt:

  Er is nog “iets” wat ABSOLUUT niet thuishoort in Europa.
  De achterlijk, meer dan ACHTERLIJKE islam.
  Allemagne : dans un lycée de Bavière, le directeur interdit aux filles de porter des robes courtes après des plaintes d’élèves et de profs issus de l’immigration. “Il faut tenir compte de toutes les cultures”
  Op een middelbare school in Beieren, Dts-land, heeft de directie de meisjes verboden [ om bij dit hele warme zomerweer ] korte rokjes of shorts te dragen.

  “WE MOETEN REKENING HOUDEN MET ALLE CULTUREN”
  Ze bedoelen uiteraard ” ÉÉN cultuur. de middeleeuwse mislam.
  -In het artikel [ vert. naar ’t Frans ! ], wordt ondermeer gezegd dat de import-leraren uit de andere “cultuur” in de verleiding worden gebracht door deze meisjes.”………….?????????
  Wat ik dan denk als ouwe vent, hoe is ’t mogelijk dat ze mensen met zulke ideeën aannemen die met kinderen moeten werken, dus ook jonge meisjes.

  Artikel in/duits:
  https://www.merkur.de/lokales/ebersberg/ebersberg-ort28611/aerger-realschuele-bauchfrei-streit-dresscode-schule-rock-bayern-ebersberg-91527253.html
  &
  https://exxpress.at/schule-verbietet-maedchen-kurze-kleider-aus-ruecksicht-vor-anderen-kulturen/

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Een land waar deze dingen gebeuren, hoort dat in de EU ? ? ?
  Niet als je deze vreslijke beelden hebt gezien, niet op de NPO uiteraard tijdens de bejubeling van de Ukraïnse sangers, wel hier.
  ( P.s: misschien is dit wel juiste bestraffing volgens de nwe normen van de Regiering in Brussel, het zijn immers mensen uit Ukraïne die niet in de pas willen lopen met de vredelievende Selensky.
  Je moet wel gehoorzamen, anders……….
  Voorproefje voor de uiteindelijke EU-autoriteit ))

  https://nypost.com/wp-content/uploads/sites/2/2022/02/Screenshot_20220301-004648_Telegram-1.jpg?quality=90&strip=all

  Geliked door 1 persoon

 5. fredjohan zegt:

  Helemaal met je eens Sandy!

  Like

 6. stradivotsi zegt:

  Rusland de Ukraine overvallen HAHA, ja hoor. nog effe en ik ga kotsen. Die hele kwestie is toch
  een en al opzet spel van de Ami kant met een van ( de ) hoofdkantoor voorzien met hoge zwarte hoeden.
  Nu versneld Finland Zweden ( met beetje pressie he tuurlijk ) bij Navo voegen, zo zitten ze straks
  bij Putin allen gezellig in zijn voortuin te barbeknoeien he, en af en toe wat afgekalverde kippebout
  knoken aan zijn raam gooien. Ik voorzie onheil op termijn, men wil alles! De grote beer omleggen, en dan
  even kijken China is wat ver weg of een stiekemerd met die kleien oogjes, want immers China is door en door links marxistisch commi. Neem er nog maar een borrel op, al 2000 jaren
  de pest bestrijden, en het komt steeds terug.
  Nog mar ( hee Kaagmens! ) eens 50 miljoen van ons fukking belastintg/pensioenkas gelden wegflikkeren? , en wij op een houtje bijten straks?
  De loosers die nu hier vertoeven de kont nog vegen? de verarmde Italiane, Spanjerden de broek ophouden?
  Ehh wie nog? Oh ja Griekenland, enne … vul in. Ons belastinggeld.
  En waar gaat dat naartoe?? wie voor de kwisvraag? 1000 euro virtuele spaarpunten te verdienen,
  dus ren en neeeeem je kans mensen, want op is op.

  Geliked door 1 persoon

 7. antiislamnu zegt:

  Mensen met veel huisdieren hebben meestal ook weinig hersenen en 9 van de 10 keer een uitkering

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s