Oekraïense president Zelensky ondertekent wet voor verbod op “anti-Oekraïense” partijen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oekraïense president Volodomyr Zelensky heeft vrijdag een begin mei besloten wet ondertekend, volgens welke partijen die een “anti-Oekraïens karakter” hebben of de soevereiniteit en de territoriale integriteit van de Oekraïne ondermijnen, verboden kunnen worden.

Rechtbanken moeten verdachte gevallen in een spoedprocedure behandelen. In geval van een verbod wordt de parlementsfractie van de desbetreffende partij ontbonden. Haar eigendom wordt genationaliseerd. De wet treedt een dag na publicatie in werking.

Al in maart hadden de Oekraïense autoriteiten de activiteiten van bijna twaalf partijen, die verbindingen met Rusland zouden hebben, verboden. Onder hen bevonden zich meerdere linkse partijen. Op 12 mei werd de fractie van de eveneens verboden partij “Oppositieplatform – Voor het leven” officieel ontbonden.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Oekraïense president Zelensky ondertekent wet voor verbod op “anti-Oekraïense” partijen

 1. BosscheBol zegt:

  Meneer Zelensky wil alleenheerser worden. Ondanks alles blijft de gehersenspoelde Europeaan hem op handen dragen. Europa heeft Oekraïne het songfestival laten winnen en kijk eens naar deze complete hysterie:
  https://braumarkt.com/nl/

  Like

 2. Julia zegt:

  Van begin af aan al gezegd dat deze doortrapte rat niet is te vertrouwen. Maar ja waar men mee omgaat wordt men door besmet. Die vent is geen haar beter als de rest van de WEF ratten dat hij veel eigen burgers de dood in jaagt interesseert deze rat helemaal niets. En maar huilen en maar smeken om nog meer dodelijke wapens. Ik hoop één ding dat de dag van rechtvaardiging niet meer ver weg is en al dit soort onbetrouwbare WEF marionetten keihard worden afgestraft Niet normaal hoe de politiek en de EU tot een soort heilige heeft verklaard ondertussen wordt rat met miljarden voor wederopbouw beloond en mag hij snel toetreden tot de EU. De ratten onderling zorgen er wel voor dat de belastingbetalers worden leeg geplunderd zelfs geen eten meer op het bord hebben voor het bewust in stand houden van het conflict tussen de Oekraïne en Rusland. Hier is al jaren voorbereiding aan vooraf gegaan. In ieder geval kan ik de dagelijkse propaganda niet meer aanhoren of aanzien.

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Echt een democratisch land dus !!

  Like

 4. Olie bol zegt:

  partijen mond dood maken heet dat, dat gebeurt in Nederland ook, bent u al wakker nederlanders.

  Like

 5. Ravian zegt:

  Gezien de EU dit, onder het motto bescherming van de democratie, ondersteund, weet je dus nu ook exact wat het democratische gehalte van die EU is.
  Voor al die schaapskoppen die dat inmiddels nog steeds niet duidelijk was dan natuurlijk…

  Like

 6. Heniusz zegt:

  En die dwazen hier? Die aanbidden deze half gare would be Stalin! Het is niet te geloven. Ieder die echte “democratische principes” hoog wenst te houden, zou met deze clown nog niet dood willen worden gevonden. Duidelijker kan het eigenlijk niet worden.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Alleen is een klein probleempje, Oekraïne heeft nooit zijn grenzen vast gelegd en daarmee bestaat het land alsware in de werkelijkheid dan ook niet. Het maakt nog steeds deel uit van Rusland. Het is eigenlijk een fictief land. Dat zich enkel op papier heeft afgescheiden van Rusland.

  Like

 8. ronjaspers zegt:

  Die zelensky is een nepjood en een marionetpop van de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de cabal,deepstate,illuminati.

  Like

 9. Bronlezer zegt:

  Het officiële beslui.

  BESLUIT VAN DE PRESIDENT VAN OEKRANE 153 / 2022
  Over het besluit van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne van 18 maart 2022 “Over de schorsing van bepaalde politieke partijen”

  In overeenstemming met artikel 107 van de grondwet van Oekraïne, besluit ik :

  1. Uitvoering geven aan het besluit van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne van 18 maart 2022 “Over de schorsing van bepaalde politieke partijen” (bijgevoegd).

  2. Het toezicht op de uitvoering van het besluit van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne, vastgesteld bij dit besluit.

  In werking getreden
  bij het besluit van de president van Oekraïne
  van 19 maart 2022
  № 153/2022

  BESLISSING

  Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne

  van 18 maart 2022

  Met betrekking tot de schorsing van bepaalde politieke partijen

  Gezien de directe militaire agressie van de Russische Federatie, rekening houdend met anti-Oekraïense politieke en organisatorische activiteiten, oorlogspropaganda, openbare verklaringen en oproepen om de constitutionele orde met geweld te veranderen, reële bedreigingen om de soevereiniteit en territoriale integriteit van de staat te schenden, haar veiligheid ondermijnen en illegale inbeslagname van de staatsmacht, demonstratie van collaboratie, geweld, rekening houdend met programma- en statutaire doelen, waaronder anti-Oekraïense standpunt, verspreiding van informatie over rechtvaardiging, erkenning van legitieme, ontkenning van gewapende agressie van de Russische Federatie tegen Oekraïne , om de nationale veiligheid en openbare orde in Oekraïne te waarborgen, het wettelijke regime van de staat van beleg, ingevoerd door het decreet van de president van Oekraïne van 24 februari 2022 64/2022,goedgekeurd door de wet van Oekraïne van 24 februari 2022 № 2102 – IX, rekening houdend met de vereisten van de wetten van Oekraïne “Over het juridische regime van de staat van beleg”, “Op politieke partijen”, in overeenstemming met artikel 107 van de grondwet van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïnebesloten :

  1. Voor de periode van staat van beleg elke activiteit van de politieke partijen “OPPOSITIEPLATFORM – VOOR HET LEVEN”, “PARTY SHARIYA”, “STAAT”, “LINKSE OPPOSITIE”, “PROGRESSIEF SAMENLEVING SOCIYA SOCYA”, “SOCIALISTISCHE PARTIJ VAN OEKRANE” opschorten “, “SOCIALISTEN”, “OPPOSITIEBLOK”, “NASHI” en “VLADIMIR SALDO BLOCK”.

  2. Het ministerie van Justitie van Oekraïne neemt onverwijld op de voorgeschreven wijze alomvattende maatregelen om de in lid 1 van dit besluit bedoelde activiteiten van politieke partijen te verbieden.

  Secretaris van de Nationale Veiligheids- en Defensieraad van Oekraïne O. DANILOV

  https://www.president.gov.ua/documents/1532022-41765
  Vertaald met Google translate

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s