Selectief historisch bewustzijn . . .

Overal, op het Songfestival, uit de mond van Rutte, klinkt de kreet ‘Slava Ukraini!’ Het betekent ‘Heil Oekraïne’ en werd populair toen de Oekraïne samen met de nazi’s vocht en pogroms tegen Oekraïense Joden ondernam.

(Wikipedia)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Joost Niemöller)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Selectief historisch bewustzijn . . .

 1. BosscheBol zegt:

  Nadat 20 jaar geleden de Sovjet Unie uit elkaar viel, waren de (Oost-Europese) satellietstaten vrij. Ze konden daardoor overlopen naar de oude vijand; de NATO. West-Europa is nooit vrij geweest en nog altijd een satelliet van Amerika.

  Na WOII waren landen als Engeland, Frankrijk (en Duitsland) hun internationale macht kwijt. Wat ze nog als koloniën hadden werd ze (met hulp van Amerika) afgenomen.

  Ik vraag me de laatste tijd wel eens af of Amerika daarom in WOII is gestapt. Het schijnt dat President Franklin D. Roosevelt vlak voor de aanval op Pearl Harbor uitvoerig is gewaarschuwd dat deze aanval er aan kwam maar daar niets mee deed. Het lijkt net alsof hij op deze manier bij de oorlog betrokken wilde worden. Zo zou Amerika de wereldhegemonie krijgen. Alleen bleef Rusland in de weg staan. Daar wil Amerika nu mee afrekenen.

  Like

 2. saddy zegt:

  Binnenkort hebben we ook een selectief AOW-bewustzijn.

  Plannen vh kabinet: AOW-leeftijd naar 70 jaar (je pensioen dus ook?) maar ook het volgende:

  DE AOW WORDT PENSIOEN-AFHANKELIJK. Dus als je pensioen krijgt dan vervalt je AOW (In stappen).

  Gaat je maximaal 5000 euro netto schelen. Als echtpaar mag je zelf even rekenen. Of je belt een van de betrokken partijen

  Zo zijn er nog wat dingen Uiteraard worden deze dingen bekendgemaakt aan het eind vh jaar. Daarom weet je nu al dat er weer lockdowns, avondklokken, demonstratie-verboden aan gaan komen.

  Wel met plezier en vertrouwen morgen weer aan het werk gaan hoor! Je werkt tenslotte voor een ander.

  Geliked door 3 people

 3. dutchess43 zegt:

  Ook de Nederlanders lijden aan selectief historisch bewustzijn. Anders had die verdomde VVD en D66 nooit zo groot kunnen worden, zodat het hen nu vrij staat om ons van onze laatste dubbeltjes te ontdoen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ravian zegt:

  Tsja, wat Rutte betreft valt de appel natuurlijk gewoon niet ver van de boom.
  Daar zit het rechter oksel luchten al een tijdje in de familie.
  Het betreft hier overigens een KV-2 “beutepanzer” van Russische makelij, en aan het openstaande luik achter de toren te zien zal de versnellingsbak wel “im eimer” geweest zijn.

  Like

 5. Groene Leeuw zegt:

  Rutte zijn moeder en opa waren in de oorlog zo fout als een mispel. Dat waren grote oorlogsmisdadigers.

  Like

 6. jantjeuitnl zegt:

  Ik geloof er geen snars meer van dat Rutte ooit geschiedenis heeft gestudeerd. Dat is een van zijn vele leugens. Anders zou hij dit niet roepen en ook niet de deur voor moslims wagenwijd open zetten.

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Rutte beschikt blijkbaar over een talenknobbel (alhoewel zijn Engels puur steenkolen engels is dat even terzijde) De valkuil van deze volksverlakker is dat hij niets begrijpt van Nederlandse taal. Alles wat hem wordt gevraagd of wordt gezegd doet hij met een dwaze lach af waardoor hij helemaal niet meer begrijpt wat er binnen de Nederlandse samenleving leeft. Kortom hoogste tijd voor deze verrader is dat hij zich terdege te gaat verdiepen in de Nederlandse taal en vooral leert deze te begrijpen. Ik heb hem nog niet horen roepen in het Nederlands Leve Nederland. Maar ja daar heeft hij uiteraard weinig reden toe hij heeft Nederland kapot gemaakt en verraden, vele kinderen onterecht uit huis geplaatst, de gezondheidszorg kapot bezuinigd en zal er alles aan doen zijn WEF opdracht te vervullen.

  Geliked door 1 persoon

 8. J.v.d.Heijden zegt:

  Heil = definitief FOUT. Slava betekent roem.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Slava_Ukraini

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s