Wapens uit de Oekraïne-oorlog op de zwarte markt

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Wat te vrezen viel, is blijkbaar gebeurd: de in het begin van de oorlog door de Oekraïense Zelensky-regering onder de bevolking verdeelde wapens worden kennelijk via een versleutelde Messaging-App genaamd Telegram aan internationale klanten verkocht. Daaronder zouden zich niet alleen Oekraïense types (zoals de oude AK-47 uit de Sovjet-tijd), maar ook in de VS geproduceerde geweren (zoals de M16 en de M4) evenals vuurwapens uit andere NAVO-landen (zoals de ARX 160 A1 van de Italiaanse wapenproducent Beretta) bevinden.

Al in het begin van het jaar waarschuwde een Canadese NGO genaamd “Project Ploughshares” dat er wapens uit het Westen op de zwarte markt terecht zouden kunnen komen, waarbij de onderzoeker Kelsey Gallagher zei dat er een “echt gevaar zou bestaan dat de Oekraïense regering deze wapens mogelijkerwijs niet zou kunnen controleren”. Hij voegde er verder aan toe: “Wanneer dit conflict ook afneemt… Deze wapens zullen niet gewoon verdwijnen.”

Volgens de Italiaanse krant “Il Giornale” maakt de illegale wapenhandel gebruik van dezelfde routes als de illegale drugshandel. Verder zouden radicale islamitische Jihadisten-cellen kunnen proberen deze wapens te kopen. Al in het begin van de Oekraïne-oorlog hadden islamitische extremisten de Jihadisten ertoe opgeroepen gebruik te maken van de oorlog. Dat deed toen de groep Islamitische Staat, maar ook Al-Qaida. (Breitbart).

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Elmar Forster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wapens uit de Oekraïne-oorlog op de zwarte markt

 1. Tja je kon erop wachten.

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  Yeah, militaire assault rifles zijn wel het minste probleem….

  Tip van de dag; ga voortaan met de auto op vakantie…

  Geliked door 1 persoon

 3. bobzelf zegt:

  JA IK ROEP AL JAARTJE OF 13

  HET CORRUPTE UKRAINE, TOT OP HET BOT .

  EN HET WORDT U STRAKS NOG WARMER ONDER DE VOETEN ..

  DE BOMMEN WORDEN LANGZAAM NAAR BUITEN GEREDEN ???

  U ZULT ALLEEN DE FLITS ZIEN .

  ALS U WILT ROLLERSKATEN DE USA WORDT EEN SCHITERENDE GLAZEN PLAAT

  U KUNT NU AL LID WORDEN , .

  Een lopend Amerikaans biowapenprogramma in Oekraïne was een van de drie belangrijkste redenen die leidden tot de lancering van Operatie Z, schrijft Pepe Escobar.

  Biowapenprogramma in Oekraïne

  Wat zijn de wortels die zich vastklampen, welke takken groeien / Uit dit steenachtige afval? Mensenzoon, / Je kunt het niet zeggen of raden, want je weet alleen / Een hoop gebroken beelden, waar de zon brandt, / En de dode boom geeft geen beschutting, de krekel geen verlichting, / En de droge steen geen geluid van water. Alleen / Er is schaduw onder deze rode rots, / (Kom binnen in de schaduw van deze rode rots), / En ik zal je iets anders laten zien dan / Je schaduw die ’s morgens achter je schrijdt / Of je schaduw ’s avonds die opkomt om elkaar te ontmoeten jij; / Ik zal je angst tonen in een handvol stof.

  TS Eliot, The Waste Land: I. The Burial of the Dead , 1922

  Deze glimp van “angst in een handvol stof” geldt al als een van de belangrijkste doorbraken van de jonge 21e eeuw, deze week gepresenteerd door Igor Kirillov, hoofd van de Russische stralings-, chemische en biologische beschermingsmacht.

  De voorlopige resultaten van het verzamelen van bewijs over het werk van Amerikaanse biowapens in Oekraïne zijn ronduit verbluffend. Dit zijn de belangrijkste afhaalrestaurants.
  Advertisement

  Amerikaanse biowapen-ideologen vormen de leiding van de Democratische Partij. Door banden te leggen met niet-gouvernementele biotechnologie-organisaties, gebruikmakend van de investeringsfondsen van de Clintons, Rockefellers, Soros en Biden, profiteerden ze van aanvullende campagnefinanciering – allemaal naar behoren verborgen. Tegelijkertijd legden ze de wettelijke basis voor de financiering van het biowapenprogramma rechtstreeks uit de federale begroting.
  De COVID-19-vaccinfabrikanten Pfizer en Moderna, evenals Merck en Gilead – van Donald ‘bekende onbekenden’, en verbonden aan het Pentagon – waren direct betrokken.
  Amerikaanse specialisten hebben nieuwe medicijnen getest in de biolabs van Oekraïne om de internationale veiligheidsnormen te omzeilen. Volgens Kirillov verminderen westerse bedrijven op deze manier de kosten van onderzoeksprogramma’s en behalen ze aanzienlijke concurrentievoordelen.
  Volgens Kirillov “zijn Oekraïense overheidsinstanties, samen met Amerikaanse farmaceutische bedrijven en contractanten van het Pentagon, betrokken bij militaire biotechnologische activiteiten, met als belangrijkste taken het verbergen van illegale activiteiten, het uitvoeren van veld- en klinische proeven en het leveren van het benodigde biomateriaal.”
  Het Pentagon, benadrukte Kirillov, heeft zijn onderzoekspotentieel uitgebreid, niet alleen wat betreft het produceren van biologische wapens, maar ook het verzamelen van informatie over antibioticaresistentie en de aanwezigheid van antilichamen tegen bepaalde ziekten onder de bevolking in specifieke regio’s. De proeftuin in Oekraïne viel praktisch buiten de controle van de zogenaamde “internationale gemeenschap”.

  Deze bevindingen, ruimschoots gedocumenteerd, suggereren dat een enorm “gelegitimeerd” biowapenracket de hoogste niveaus van het Amerikaanse politieke lichaam bereikt. Het lijdt geen twijfel dat de Russen van plan zijn om het grondig te ontmaskeren ten behoeve van de publieke opinie in de wereld, te beginnen met een Tribunaal voor Oorlogsmisdaden dat deze zomer zal worden opgericht, hoogstwaarschijnlijk in Donetsk.
  Biowapenprogramma in Oekraïne

  Een lopend Amerikaans biowapenprogramma in Oekraïne was een van de drie belangrijkste redenen die leidden tot de lancering van Operatie Z, naast het voorkomen van een dreigende door de NAVO beheerde blitzkrieg tegen Donbass en Kiev’s wens om een ​​kernwapenprogramma opnieuw op te starten. Dit zijn Top Drie rode lijnen voor Rusland.

  De kracht van het verzamelde bewijsmateriaal kan rechtstreeks verband houden met wat grotendeels werd geïnterpreteerd als een zorgvuldig afgemeten Victory Day-toespraak van president Poetin. Het Kremlin bluft niet. Het zal zeker de minutieuze presentatie van – biowapen – feiten op de grond bevoorrechten boven grootse retoriek.
  De terugkeer van Nord Stream 2

  Plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger bij de VN Dmitry Polyaniskiy kondigde de vraag van Rusland aan voor een open vergadering van de VN-Veiligheidsraad om verder bewijsmateriaal te presenteren met betrekking tot Amerikaanse biolabs in Oekraïne. Zelfs als de VS een veto zou uitspreken over de bijeenkomst, zal het bewijs door Rusland in de VN-archieven worden opgenomen.

  Deze ontwikkelingen geven een extra indicatie dat er absoluut geen ruimte meer is voor diplomatie tussen Rusland en de VS/het collectieve Westen, zoals Polyaniskiy zelf suggereerde toen hij commentaar gaf op de mogelijke toetreding van Oekraïne tot de EU: “De situatie is veranderd na de verklaring van de heer Borrell dat ‘deze oorlog moet worden gewonnen op het slagveld’ en na het feit dat de Europese Unie de leider is in wapenleveringen [aan Oekraïne].”

  Het wordt erger. Het volgende hoofdstuk is Finlands streven om lid te worden van de NAVO.
  Advertisement

  De Amerikanen gokken erop dat de toetreding van Finland – en Zweden – tot de NAVO Poetins operatie Z volledig in diskrediet zal brengen omdat het strategisch bijna niets heeft bereikt: in de nabije toekomst zullen potentiële Amerikaanse hypersonische raketten die in Finland en Zweden zijn gestationeerd, zeer dicht bij Sint-Petersburg en Moskou.

  Ondertussen zal de Russische ontmaskering van het biowapenracket een giftige sectie van de Amerikaanse politieke elites ertoe aanzetten hun oorlogszucht een boost te geven. Het volgt allemaal een zorgvuldig berekend script.

  Ten eerste gaven deze biowapen-toezichthoudende “elites” begin februari opdracht tot de massale beschieting van Donbas in Kiev. Dat dwong de hand van het Kremlin en duwde het om Operatie Z te lanceren.

  We moeten altijd onthouden dat het uiteindelijke doel van het Amerikaanse plan om Oekraïners sinds 2014 op te leiden voor oorlog was om Duitsland van Rusland te vervreemden – aangezien Duitsland Euroland de facto economisch controleert.

  Keizerlijke controle over de oceanen stelt het rijk in staat Duitsland naar believen te wurgen tot onderdanigheid door ze af te sluiten van Russische energie – zoals de Britten deden met Duitsland in de Tweede Wereldoorlog toen Britannia de golven regeerde. De Wehrmacht kon hun gemechaniseerde leger niet van brandstof voorzien. Nu zullen Duitsland en de EU in theorie naar de zeeën moeten kijken – en de totale afhankelijkheid van de VS – voor hun natuurlijke hulpbronnen.
  Advertisement

  Het op afstand bestuurde regime in Kiev, gedomineerd door SBU-fanaten en Azov-neonazi’s, maakt het nog moeilijker – door alle aardgas uit Rusland via Oekraïne naar Europa af te sluiten, waardoor de stroom met meer dan een derde wordt verminderd.

  Dat vertaalt zich als door de VS afgedwongen chantage om de EU te dwingen de Ukro-wapens tegen Rusland te vergroten. De praktische gevolgen voor Duitsland en de EU zullen verschrikkelijk zijn – in termen van stilgelegde industrieën en kosten van verwarming en elektriciteit in huis.

  Rusland zal ondertussen vertrouwen op een versterkt Pipelineistan-doolhof naar China en Oost-Azië, evenals op hogesnelheidstreinen om al zijn natuurlijke hulpbronnen te vervoeren.

  Terugslag tegen de Amerikanen is echter niet verboden terrein. Er zijn vreemdere dingen gebeurd. Als de gasdoorvoer naar Europa via Oekraïne volledig wordt afgesloten, zijn er geen alternatieven. En dat – ervan uitgaande dat er werkende IQ’s in Berlijn zijn – de weg zou openen voor een heronderhandeling over de toekomst van Nord Stream 2.

  Zoals het hoofd van het Energy Development Centre Kirill Melnikov opmerkt: “de gaspijpleiding Yamal-Europa is praktisch inactief en een van de Nord Stream 2-lijnen is ook klaar voor gebruik, hoewel de Duitse regelgever nog geen toestemming heeft gegeven voor de lancering ervan.”
  Advertisement

  Dat bracht Melnikov tot een onschatbare opmerking: “Als de aankopen gelijk blijven, zal Duitsland waarschijnlijk dringend de lancering van een van de Nord Stream 2-lijnen moeten toestaan ​​om de Oekraïense transitroute te vervangen.”

  Niemand heeft ooit geld verloren door te wedden op de verbazingwekkende domheid die de besluitvormingsniveaus van de EUrocraat doordringt. Zelfs als ze geconfronteerd wordt met economische zelfmoord, is de EU wanhopig op zoek naar de Russische olie “af te zien”. Toch is een volledig verbod onmogelijk, vanwege het energiearme Oost-Europa.

  Elke onpartijdige energieanalist weet dat het vervangen van Russische olie DOA is, om een ​​aantal redenen: de OPEC+-deal; de afschuwelijke kloof tussen Washington en Riyad; de nooit eindigende JCPOA-heronderhandeling, waarbij de Amerikanen zich als kippen zonder kop gedragen; en het cruciale feit – buiten het begrip van EUrocraten – dat Europese olieraffinaderijen zijn ontworpen om olie uit de Oeral te gebruiken.

  Dus net toen we dachten dat we van de zomer konden genieten door Europa harakiri te zien plegen, is het tijd om die Aperol Spritz in te slaan. Maak je op voor een nieuwe hitserie, seizoen 1: Inside the American bioweapon racket.

  Geliked door 2 people

 4. bobzelf zegt:

  IS GOED VOLK , MOETEN WE ECHT BLIJVEN STEUNEN

  NU IS DIT LAS. MIJN HEMEL LANG LEVE UKRAINE

  WHAHAHAHAHA

  Hoofd van de Franse humanitaire vereniging zegt dat Oekraïense burgers worden gebruikt als menselijk schild
  ongeveer 23 uur geleden Avis Krane

  De barricade door George Bellows, 1918.

  14.05.2022, Moskou.

  Hoofd van de Franse humanitaire vereniging Save the Children of Donbass Emmanuel Leroy zei dat het Oekraïense leger en militanten burgers van het land gebruiken tijdens hun acties tegen Russische troepen, meldde het persbureau REGNUM op 14 mei.

  Volgens hem zijn steden als Volnovakha voor bijna 80% verwoest. Dat hebben de medewerkers van de vereniging met eigen ogen kunnen zien toen ze Donbass bezochten, constateerde Leroy.

  Alle lokale bewoners verklaren dit echter door het feit dat militanten van Oekraïense nationalistische bataljons en Oekraïense legerjagers woonhuizen in beslag nemen en burgers als menselijk schild gebruiken, hen niet uit hun huizen laten en militaire acties voortzetten, het hoofd van de Franse humanitaire missie benadrukt.

  Eerder meldde de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de VN, Vasily Nebenzya, eind februari massale gevallen van Oekraïense nationalisten die Oekraïense burgers als gijzelaars en menselijke schilden gebruikten, de eerste dagen van de Russische speciale operatie om Oekraïne te demilitariseren en te denazificeren.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wij mochten in de nieuwsbladen lezen dat de ultrarechtse schutter van Buffalo USA opgepakt was en vast gezet
  Helaas klopt er een kleinigheidje niet zoals gewoonlijk want wat blijkt nou.
  De klootzak was een ultralinkse die mede deze moorden pleegde als steun aan Oekraine.
  Kun je nagaan hoe ver de mensen al verdeeld zijn, waar dat toe leidt en wat de gevolgen zijn.

  https://rumble.com/v14tjxr-buffalo-killer-exposed-as-far-left-activist-who-wanted-justice-for-ukraine-.html

  Buffalo Killer ontmaskerd als extreemlinkse activist die ‘gerechtigheid voor Oekraïne’ wilde – haatte degenen die tegen oorlog waren – Media Blackout

  Like

 6. saddy zegt:

  “”Verder zouden radicale islamitische Jihadisten-cellen kunnen proberen deze wapens te kopen””

  Hoezo? Soros heeft biden gebruikt om voor 84 miljard aan up-to-date wapenspul in afghanistan achter te laten. Ik zou eerst eens op marktplaats aldaar kijken.

  Niet leuk: Telegram weer onterecht in het verdomhoekje zetten. Berichten gingen toch via Playstation?

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  Ik wil er ook wel eentje. We zullen ze binnenkort hard nodig hebben.

  Geliked door 2 people

 8. karton zegt:

  “Oorlog op de zwarte markt” lees ik.
  De schutter in Buffalo, Amerika, heeft dat iets te letterlijk genomen, denk ik.

  Like

 9. Oliedom zegt:

  Niks nieuws omdat dat ook al gebeurde bij dat v/m Joegoslavië bende.

  Like

 10. Pingback: Zitten we op een keerpunt? | MediaVrijheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s