Wij houden het op het eerste: Moskou beschuldigt Baerbock van domheid of bewuste misleiding

(Vertaling: E.J. Bron)

De levensmiddelen- en energieprijzen en het gevaar van een wereldwijde hongercrisis stijgen vanwege op zelfmoord lijkende westelijke sancties. Als men dat niet accepteert – zoals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock (foto) – “is dat of een teken van domheid of van de bewuste misleiding van de publieke opinie”. In het geval van de Groene ophitser tot oorlog is waarschijnlijk het eerste van toepassing.

Unisono wordt verkondigd dat alleen Rusland ervoor verantwoordelijk zou zijn dat zowel de prijzen van levensmiddelen als de energieprijzen tot in het onmetelijke stijgen. Helemaal vooraan het front gaat de Groene Baerbock met deze uitspraak lopen leuren. Ondertussen heeft Rusland de verantwoordelijkheid daarvoor afgewezen en scherp gereageerd op desbetreffende beschuldigingen van de Groene havik. De prijzen stijgen vanwege de westelijke sancties, schreef de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, op haar Telegram-kanaal. “Wanneer men dat niet begrijpt, is dat of een teken van domheid of van de bewuste misleiding van de publieke opinie”, richtte ze zich tot Baerbock.

Een andere reden voor de globale levensmiddelencrisis zou bovendien gelegen zijn in het verval van de rang van staat van de Oekraïne – en ook dit zou het Westen bewust te verantwoorden hebben. “Daaraan zijn o.a. de voorgangers van mevrouw Baerbock schuldig, die zich niet alleen gemengd hebben in de situatie in het land, maar handmatig de binnenlandse en buitenlandse politiek van de Oekraïne hebben vormgegeven”, aldus de Russsische woordvoerster van het Kremlin verder. Daarvoor had de Duitse minister van Buitenlandse Zaken tijdens de G7-ontmoeting Rusland ervan beschuldigd in de oorlog havens van de Oekraïne te blokkeren en zodoende de export van tarwe te verhinderen.

In de afgelopen weken publiceerden massamedia uitlatingen en bijdrages, waarbij Rusland ervan wordt beschuldigd zogenaamd met opzet de situatie op de globale levensmiddelenmarkt te verscherpen. Zonder daarvoor bewijs te presenteren, wordt het land voor de huidige prijsstijging verantwoordelijk gemaakt van goederen waar veel vraag naar is van de kant van de consumenten, doordat de indruk wordt gewekt dat Moskou met opzet een wereldwijde hongersnood provoceert.

Of politieke spelers zoals de Duitse minister van Buitenlandse Zaken zich er überhaupt van bewust zijn wat het betekent om Rusland, een van de wereldwijd belangrijkste exporteurs van graan en kunstmest, te sanctioneren door gevestigde productie- en logistieke ketens te onderbreken en dit tot een verstrekkende vermindering van het aanbod van de desbetreffende goederen op globaal niveau zal leiden, mag betwijfeld worden. De gegijzelden van zulke stappen zijn niet alleen de bevolkingen van de Europese landen, wat Baerbock en Co. niet alleen niets interesseren, maar hun plannen om de wereld te veranderen waarschijnlijk alleen maar tegemoet komen. Deze sancties treffen eveneens de ontwikkelingslanden. En daar maken onze groen-linkse figuren zich toch in bijzondere mate zorgen om.

In zoverre zou – zoals door de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Sacharova bij Baerbock wordt vermoedt – waarschijnlijk de variant “domheid” van toepassing zijn.

Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Wij houden het op het eerste: Moskou beschuldigt Baerbock van domheid of bewuste misleiding

 1. oliedom zegt:

  Je kunt gerust stellen dat het Domheid en misleiding is, maar dat heb ik het wel over die Groene idioten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Lekke Fietsband zegt:

  Deze domme doos is net als alle andere oorlogshitsers lid van deze club.
  Dezelfde club van roette die alle westerlingen kaput wil maken

  https://www.weforum.org/people/annalena-baerbock

  Geliked door 1 persoon

 3. Drs.E.N.Scilder zegt:

  Er zijn nog maar weinig intellectuelen te vinden binnen de politiek. Het zijn allemaal politiek correcte trekpoppen en marionetten die in de wereldwijde politieke linkse Wurggreep zitten. Linkse extremisten, evenals de NSDAP dat ooit was. Als ze een ‘S’ of ‘D’ in hun partijnaam voeren van ‘Socialisten’ ofwel naar vermeend ‘sociaal’, of ‘Democraten’ ofwel naar vermeend ‘democratisch’ blijken zij in hun uitvoering steeds radicaler LINKS te worden waarbij vooral opvalt dat zij steeds autoritairder, haatzaaiender, gewelddadiger en moordzuchtiger worden. De meesten zijn werkelijk te DOM om ook maar IETS logisch te kunnen beredeneren en kwaken uitsluitend na wat ze onder dwang of middels beloning/omkoping in de mond gelegd is. Sylvana is niet anders? Niet omdat er racisme IS maar omdat het als verdienmodel door het altijd al LINKS geweest zijnde NAZISME gedicteerd en uit Amerika overgekopieerd wordt.

  Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Of Baerbock dom is of niet, doet niet ter zake. Degenen die haar hebben ingeschakeld zijn helemaal niet dom. Bush junior was een domme president en Biden is dement, maar ze kregen de leiding. Er zijn ook koningen die niet bijzonder slim zijn. Er is iets tragisch aan, of zoals ze in het Duits zeggen “dumm gelaufen” ( jammer dan).

  Like

 5. ieznogoedh zegt:

  Het is wellicht niet zo duidelijk als je in Nederland woont en daar niet veel anders dan het staatsnieuws tot je kan nemen, maar als je in Duitsland woont (en dat doe ik) dan zijn de vrijwel dagelijkse domheden van Bärböck en Habeck en Scholz en nog wat meer van die lichten iets dat je telkens weer moet verdragen.
  Ja, ze is dom en daarenboven verkondigt ze de dagelijkse propaganda van de regering.
  Pas als het te laat is zal ze merken hoe dom ze eigenlijk wel is. In Rusland hebben ze dat natuurlijk wel door en laten het ook weten.
  Gelukkig is het ook in Duitsland nog mogelijk, ondanks de inspanningen om niet gewenst nieuws te blokkeren. om RT te lezen.
  Een uiterst informatieve Nieuwsvoorziening. Anders gekleurd wellicht maar toch.

  Geliked door 1 persoon

 6. Qvic zegt:

  De meeste Europese politieke figuren hebben totaal geen enkele kennis meer over de takenpakket waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Het is al langer bekent dat wanneer een minister of staatssecretaris geen kennis van zaken heeft, dat het dan door lobby groepen alle kanten op kan worden gemanipuleerd. Voor het desbetreffende land is dat niet alleen vernietigend voor zijn economie en burgerbevolking, maar ook voor zijn buitenlandse connecties. Wat we nu zien in de lidstaten en de EU commissie zelf, dat domheid en onbekwaamheid de klok slaat bij deze zogenaamde bestuursinstellingen. Die daar bewust in die functie zijn gezet door de Davos groep het WEF, om zo bewust elke economie om zeep te helpen en de bevolkingen in de armoe te drijven. Zodat de burger afhankelijk wordt gemaakt aan de grillen van dit domme onbekwame politici.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   @Qvic; Zowel binnen de politiek, de wetenschap en het onderwijs is kennis tegenwoordig eerder een manco dan een vereiste want hoe meer kennis iemand bezit, hoe moeilijker je diegene kunt manipuleren en indoctrineren.
   En de puppetmasters hebben alle pretentie laten varen, vroeger moesten de puppets nog doen alsof, nu schept Klaus op hoe hij de europese politici heeft ingelijfd.

   Like

 7. Ton Ruygrok zegt:

  Annalena…., vroeger was er een Duitser.., von Ribbentrop die de Russen een oorlog in rotzooide, en nu hebben we wederom , maar nu een Duitse…, Baerbock…, een “” leuke vlotte jonge “” dame die ons allemaal een oorlog in rotzooit met de Russen met alle ellende van dien..
  1 ding heeft ze sws al gemeen met haar vroegere voorganger dat je haar de bijnaam ..’Brickendrop’.. kan opplakken…,
  Ton Ruygrok, Monster.

  Geliked door 1 persoon

 8. Olie bol zegt:

  Exitpoll: christendemocraten winnen in Noordrijn-Westfalen

  De rooien zakken nu al

  Geliked door 1 persoon

 9. Schimanski zegt:

  De CDU wint inderdaad in Nordrhein-westfalen, echter de partij van dit verongelijkte kinderlijk meisje van rond de 40 al weet nog stééds bijna 1/5e van de kiezers te trekken….. Ik zei al tegen mensen die ik ken meer dan een jaar geleden dat als die Grünen zoveel kiezers zouden blijven trekken en in de landsregering zouden komen ze Duitsland ten gronde zouden richten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s