Hongaarse minister van Justitie wijst het afschaffen van het vetorecht voor EU-lidstaten strikt af

(Door: Elmar Forster – Vertaling: E.J. Bron)

Het EU-crisismanagement van het type “meer Europa” zou mislukt zijn, zegt de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga (foto), op haar Facebook-pagina. Bovendien verklaarde Varga gisterochtend op “Kossuth Radio”: Europa zou weer teruggegeven moeten worden aan de wil van haar oprichters, toen er duidelijke competentieverschillen zouden bestaan en toen nationale soevereiniteit dezelfde waarde zou hebben als gezamenlijk handelen.

Volgens haar zou de serie conferenties van de Europese Commissie door een links-liberale opiniehegemonie in gijzeling zijn genomen, die onder verwijzing naar de meningen van de Europese burgers probeert haar eigen ideologische aspiraties als democratische wil voor te stellen om zo de lidstaten te chanteren.

“Volgens de Brusselse elite zou de tijd rijp zijn om de nationale staten te overstemmen en het veto af te schaffen, dat heel duidelijk het laatste bolwerk van het nationale belang en van de soevereiniteit vormt”, zei Varga.

Weliswaar zouden zulke krankzinnige ideeën steeds weer zijn opgedoken… Maar nu denken de Brusselse elites dat ze in staat zullen zijn andere naties hun mening op te dringen door zich achter een bedrieglijke Europese wil te verstoppen: “Wij zullen dat niet onweersproken laten, wij zullen onze eigen mening vertegenwoordigen:, sloot de minister van Justitie af. (magyarnemzet.hu).

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Hongaarse minister van Justitie wijst het afschaffen van het vetorecht voor EU-lidstaten strikt af

 1. Voight-Kampff zegt:

  Onzin, ze gaat voorbij aan het fundamentele probleem van het systeem van politieke partijen en gecentraliseerd topdown bestuur.

  M.a.w. het systeem van politieke partijen dient te worden afgeschaft t.g.v. directe vertegenwoordiging van kleine gemeenschappen die in federaal verband voldoende slagkracht hebben om zich te verdedigen. Bovendien dient het accent te liggen op lokaal niveau en dient het takenpakket van iedere federale regering teruggebracht te worden tot Defensie, Infrastructuur en Buitenlandse Handel.

  Iedere gemeente kan goed voor eigen veiligheid (politie) zorgen en een sociaal vangnet inbouwen.

  De ellende is verder uitgebreid met de bestuursrol van verzorgingsstaat dat afhankelijke slaven genereert.

  Kortom, deze dame is fake vanuit soeverein perspectief. Zij is en een afvaardiging van het centraal geleide en top down gemanagde bestuur dat communiceert in demagogische inhoudsloze volzinnen.

  Het soevereine gebeuren is gegrondvest op individuele-, volks- en nationale soevereiniteit dat is verankerd in een constitutie die door het volk is opgesteld.

  Het is zinloos en misleidend om iedere keer van de bestaande situatie uit te gaan, want deze is volledig gecorrumpeerd. De natiestaten in Europe bevinden zich op sloopershoogte.

  Hongarije is een groot voorstander van de nooit bewezen virustheorie en heeft enorme druk uitgeoefend op het injecteren van haar bevolking met de covid gentherapie. Laat ze dat maar eens voor ogen houden bij de zogenaamde wil van het volk (democratie).

  Potentaten en machtswellustelingen in een leuke verpakking. Ik trap er niet in.

  Geliked door 1 persoon

  • stradivotsi zegt:

   Daarom weerhield ik me van politieke shit, en beschreef haar toch wel knappe koppie, voor mij althans. Vindt het wel een goed argument van u. Daar zit wat in. Toch effe nadenken

   Like

 2. Ad Bos zegt:

  🌹🎖

  Like

 3. Rene zegt:

  Ik ben het helemaal eens. De EU gaat in opdracht van elite veel te ver en probeert slaven te maken
  van Europees volk zonder wil nog erger al schapen foute boel.

  Like

 4. karton zegt:

  Dat hele EUSSR-gebeuren is één hele grote dictatoriale bende van leugenaars, manipulators, graaiers én smeerlappen, w.o. “ons aller” Fransje Timmerman.
  Landen wordfen binnen gelokt met geld en andere fraaie beloftes, maar zodra ze binnen zijn gaat dat zootje de regels aanpassen teneinde die landen te dwingen tot iets wat zij niet willen, zoals nu weer betr. het zg. veto-recht.
  Misbruikte onze nationale lapzwans, Rutte, ook al niet zg. inlegvelletjes betr. de toetreding van Oekraïne tot de EUSSR, nadat de NL-bevolking hier had tégen gestemd ?
  ’t Is één grote oplichtersbende ! Schaamteloze vertoning.
  Vraagje : Zou mevr. Judit Varga met het bestaande vetorecht het “afschaffen van het vetorecht voor EUSSR-lidstaten” kunnen voorkomen ?
  Zou dat Brusselse clubje écht zo gek zijn om één en ander door te drukken ? Ze zijn alle geloofwaardigheid reeds verloren, wat ze nu nog doen is zout in de wonden strooien en zich op steeds grotere afstand van de bevolking plaatsen.
  Wat mij persoonlijk betreft : verder kan het al niet meer ! Ik kots erop.

  Like

 5. Léon van Duren zegt:

  De geïnstitutionaliseerde criminele WEF pharma maffia oorlogsmisdadigers te Brussel dulden geen tegenspraak!! Één zekere Adolf Hitler handelde idem!! Een ziek fascistische geïnstitutionaliseerde boevenbende te Brussel (en het geldverslindende Straatsburg) !!Europa heeft niets van het fascistische verleden geleerd!!

  Like

 6. oliedom zegt:

  “Wij zullen dat niet onweersproken laten, wij zullen onze eigen mening vertegenwoordigen”
  Dank je wel, Meid, ik wou dat wij zulks soort mensen hadden, die zich voor HUN land inzetten en geen slapjanusen/ slijmjurken zoals in dit postzegellandje.

  Like

 7. Belozersky zegt:

  Ein Volk, ein Reich, ein Fuhrer? Is toekomstmuziek. Dat we allemaal hetzelfde moeten denken is nu al aan de orde in het Oekraine-conflict. Wie een andere mening vertolkt in het conflict wordt aan de kant geschoven onder het mom , je bent een spelbreker of landverrader. Aan het eind der tijden verschijnt er nog een wereldleider die door alle volken wordt nagelopen. Zelensky roept vandaag Afrika en Azie op zich achter de VS en de EU te scharen. Het gaat wel een beetje de richting uit van 1 wereldleider? Zelensky is de rechterhand van Biden.

  Like

 8. BosscheBol zegt:

  Laten we maar heel blij zijn met deze Hongaarse minister van Justitie.
  Want het afschaffen van het vetorecht voor EU-lidstaten zou er toe leiden dat kleine landen (zoals Nederland) geen ene moer meer te vertellen hebben. Nederland zou vóór het ontbijt al opgeslokt zijn, waarschijnlijk door Frankrijk maar misschien ook wel door Duitsland.

  Like

 9. In dit verhaal is het zeer belangrijk ook de vraag te stellen waar Orbán en zijn partij Fidesz, plus de Hongaarse mainstream media, staan inzake de overgave van soevereiniteit aan de WHO. László Toroczkai van Mi Hazánk doet dit uit de doeken. Video met engelse ondertiteling https://www.youtube.com/watch?v=OUXYGiAnxrk&t=110s

  Like

 10. bobzelf zegt:

  mijn god,
  wat heerlijk
  gewoon roepen
  je kunt doodvallen
  met je domme en dwingerige eu gelul ..

  wie hebben wij daarvoor ?? rienst ???? whahahahahaha

  waaar pikken we EEN ECHTE NIEUWE NIGEL FARAGE OP

  OF EEN ORBAN ????

  MIJN GOD .. 1 GROTE STRONT BERG VOL MET ZAKKENVULLENDE ASHOLES

  ZELFS MIJNN PVV STOND MEE TE KLAPPEN VOOR EEN MAASAMOORDENAAR

  M,ET EEN KEP[ELTJE

  MAARWEL HET SONGFESTIVAL GEWONNEN HE ??

  GEKOZEN DOOR HET PUBLIEK . WHAHAHAHAHAHA

  WAADOOR IK WEL TROTS BEN OP MIJN OPMERKING

  IK BEN OMRINGD DOOR EEN DIKKE 16 MILJOEN HERSENDODEN

  MAAR WEL LEUK VOLGEND JAAR HET UKRAINE SONGFESTIVAL

  IN DE GANGEN EN KELDERS VAN AZOVSTAL WHAHAHAHA

  IN RUSLAND

  WAAR IS HET IN JEZUSNAAM MIS GEGAAN MET U ???

  IK GA HET EERDAAGS EVEN VRAGEN ALS IK LANGS DIE BUSHALTE KOM BIJ DE SINAI

  WHAHAHAHAHA

  DAAR SCHIJNT DE DOMBO TE STAAN MET EEN GOUDEN KALP ONDER ZIJN ARM

  IK BEN NAAR HET STRAND ..

  HET KAN TENSLOTTE NU IEDER MOMENT AFGELOPEN ZIJN ..

  OOM VLADIMIRICH IS EFFE PAKKIE SHAG HALEN MET VLOEI

  Like

 11. BosscheBol zegt:

  Ik vrees dat de Oekraïne crisis door de politici voor minstens 2 zaken wordt misbruikt:
  1) EU leger
  2) Afschaffen veto-recht

  En waarschijnlijk verzinnen ze nog wel iets om de democratie totaal af te schaffen, hun onderdanen te muilkorven, de censuur te vergroten en geldstromen van Noord- naar Zuid-Europa te vergroten.

  Like

 12. Hendrik de Zwijger zegt:

  EUSSR !!

  Like

 13. Skarsgärd zegt:

  Varga ziet het heel scherp. De zogenaamde ‘raadpleging’ van Europese burgers is nietszeggend, het gaat om zelfs nog lang geen promille van de inwoners. Een echte democratie zou daarover een referendum houden samen met eerstvolgende verkiezingen en dat niet nu opeens snel-snel even willen invoeren wegens de alweer volgende ‘noodsituatie’. Volgens Brussel is er altijd wel een noodsituatie te bedenken. Als bij iedere noodsituatie in het verleden zoiets gebeurd zou zijn dan zou er nooit een democratie gekomen zijn, er is áltijd wel iets te verzinnen. Als ze zo graag een soort communistische autocratie willen dan moeten ze ook maar álles daarvan invoeren, dus ook:
  gratis gezondheidszorg, gratis onderwijs, goed betaalbare huren, goedkope brandstoffen, goede pensioenregelingen voor íedereen bij ouderdom of ernstige ziekte, goed betaalde, vaste banen voor iedereen en niet alleen voor de verhevenen. Als Gates, Soros, von der Leyen, Scwaab, Macron en al die figuren die zélf méér dan genoeg hebben als éérste en nú van alles wat ze hebben en van hun riante posities zouden afzien dan zou er misschien nog íemand zijn van de mensen die nog iets zouden geloven van hun waanzinnige plannen.

  Like

 14. fredjohan zegt:

  Het is toch krankzinnig dat we Hongarije nodig hebben om ons voor een EU dictatuur te behoeden.

  Like

 15. bobzelf zegt:

  IK ZIT EEN BAKKIE PLEUR WEG TE KANTELEN EN EEN KANO ..

  EN STEEK IK ZOWAT DIE “” DIEVENMOORD “”

  TOEN IK WEER IN DE KRANT LAS “”” ONZE BEVRIJDERS “”” ???

  EN TOEN KWAM IK 1 MINUUT LATER DIT TEGEN

  IK WEET HET ,,,, MAAR ZIJN DIT USA SOLDATEN ?? MET ZUKOV ??

  WHAHAHAHAHAHAHA

  Like

 16. karton zegt:

  De Hongaren hebben in ieder geval een minister van Justitie die van Hongaarse bloede is ; dan zitten wij, in NL, maar raar te kijken met zo’n verdwaalde Turkse.

  Like

 17. koosv8 zegt:

  Kijk van der Leyen, zo ziet een verstandige vrouw er uit, ook niet bij Schwab op schoot gezeten. Gewoon het “OUDE NORMAAL” het zal voor die idioten in Brussel wel weer overkomen als extreemrechts waarschijnlijk. Maar dat juist zij het extreme gevalletje zijn, dat komt nog niet door die verkalkte linkse schedels binnen.

  Geliked door 1 persoon

 18. stradivotsi zegt:

  nette Dame , ga ik graag ijsje mee eten, laten het politieke gelul ens effe weg hierbij

  Like

 19. Frits zegt:

  Intelligent realistisch nationalistisch en nog knap ook.
  Made in Hungary👍👍👍👍👍👍👍

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s