Moskou nationaliseert Renault-fabriek en plant herleving van het merk Moskvitsj

(Vertaling: E.J. Bron)

Moskou zal de autoproducent Renault Rusland volledig nationaliseren. Het gaat ook om het aandeel van de Franse autoproducent in het Russische concern Awtowas. Volgens de burgemeester van Moskou wordt nu de productie van elektrische auto´s van het merk Moskvitsj gepland.

Het stadsbestuur van Moskou krijgt 100% van de aandelen van Renault Rusland, terwijl de deelname van 67,69% van Renault in het Russische concern Awtowas aan het staatsonderzoekscentrum NAMI wordt verkocht. Dit deelde het Russische ministerie voor Handel en Industrie mee op Telegram.

Awtowas zal alle modellen van Lada in zijn fabrieken blijven maken. Bovendien zal de autoproducent op de Russische markt onderhoudswerkzaamheden voor Renault aanbieden.

Verder bevat de overeenkomst een 6-jarige optie tot het terugkopen van de Renault-aandelen in Awtowas, aldus het ministerie.

Door het overdragen van de aandelen van de Renault-groep in staatseigendom zou Rusland zijn controle over Awtowas kunnen behouden en een goed functioneren van de onderneming in tijden van sancties kunnen waarborgen, aldus de perswoordvoerder van het Russische ministerie voor Handel en Industrie, Denis Manturow. De stap zou het de onderneming ook mogelijk maken om haar belangrijkste competenties en de productiecyclus te handhaven en arbeidsplaatsen te behouden.

Na de bekendmaking van de overname door de autoriteiten verklaarde de burgemeester van Moskou, Sergej Sobjanin, vandaag dat Rusland weer zou starten met de productie van auto´s van het historische merk Moskvitsj. Hij verklaarde tegelijkertijd dat het merk Moskvitsj in de toekomst ook elektrische auto´s zou produceren.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Moskou nationaliseert Renault-fabriek en plant herleving van het merk Moskvitsj

 1. bobzelf zegt:

  EN ZO RAAKT EUROPA DANKZIJ DE FENOMENALE SANCTIES DUS GEWOON ALLES KWIJT

  HALLO IK LIG AAN DE GEEUWHONGER ?? WHAHHAHAHAHA

  JA BRUSSEL VOOR GEZORGD. MOEST VAN DE USA WHAHAHAHAHAHA

  EN MAAR NIET WAKKER WORDEN . GNA GNA GNA

  Like

 2. casparfrans zegt:

  Prachtig een mooi initiatief,

  Like

 3. stradivotsi zegt:

  dat zegt mij een en ander. In eigen beheer, met eigen financiën eigen mensen, een eigen produkt maken. Renaul of wat ook, is verkocht overname terug eigen Fabrikaten. Waar was zoiets ook alweer? iets met kartoffel knödel ofzo Ik wil een Moskovitsch niet die advokaat maar die andere, rijd ook tot zoid Frankreich

  Like

 4. Olie bol zegt:

  De Russen bouwen ook een grote kaasfabriek nog groter dan wat er in Heerenveen staat op zuivel hoeven ze ook niet aan Nederland te kopen

  Ook de kamaz vrachtwagens zijn zeer modern niet dat leger troep

  Like

 5. Olie bol zegt:

  Geliked door 1 persoon

 6. Anneke zegt:

  Wat heeft de EU zichzelf in de voet geschoten !!!
  Maar het aller-ergste, de Europese burgers zijn weer de klos.
  Dag, vaarwel welvaarts continenten Europa en USA
  Economisch gezien, staat de galg al klaar.

  Like

 7. LUCIA zegt:

  De EU is opgezet om Europa kapot te maken jammer genoeg zien een heleboel dat niet in ..Weet u nog de slogan dat het reizen zou vergemakkelijken …nou daar hebben ze ook wat op gevonden 9-11/Covid/digitale paspoorten etc

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s