Provinciale VVD- en CDA-afdelingen keren zich tegen landelijk stikstofbeleid eigen partijen

Christianne van der Wal, minister van Natuur & Stikstof (VVD)

(Door: Bart Reijmerink)

Provinciale Statenleden van de VVD en het CDA keren zich tegen het landelijk stikstofbeleid. Al weken rommelt het binnen de gelederen sinds VVD-minister Christianne van der Wal de nieuwe kabinetsplannen omtrent het reduceren van de stikstofuitstoot bekend maakte. 

Van der Wal stuurde begin april een brief aan de Tweede Kamer waarin de hoofdlijnen stonden van de stikstofaanpak van het nieuwe kabinet. Kort na de publicatie hiervan ontstond er onvrede bij zowel lokale afdelingen van de VVD als het CDA.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Provinciale VVD- en CDA-afdelingen keren zich tegen landelijk stikstofbeleid eigen partijen

 1. Ravian zegt:

  Yeah, enkel al het feit dat we een “minister van Natuur & Stikstof” en een “minister van Klimaat & Energie” hebben toont al aan dat de waanzin letterlijk regeert in Nederland.
  En voor die mafkezerij worden dan ook nog eens, in een tijd van (gecreëerde) nationale crisis, vele tientallen miljarden uitgetrokken.
  Het land, onze welvaart, en de toekomst van onze kinderen worden door deze idioten vernietigd waar we bij staan.
  Hoe lang gaan we nog met lede ogen toekijken voordat we inzien dat deze op hol geslagen linkse trein enkel nog maar middels ontsporen tot stilstand te brengen is?

  Geliked door 3 people

 2. karton zegt:

  Alléén “ellende” binnen de VVD en CDA ?
  Binnen D666 zijn, volgens berichten, veel grotere problemen, o.a. Metoo-gesodemieter en onacceptabel gedrag door zg. “leidinggevenden”, óók bij dat vieze clubje binnen de EUSSR-burelen.
  Qut Quag durfde zélfs dezer zagen haar bek los te trekken betr. Johan Derksen. Had te maken met het feit dat de uitzending, waarin deze man vrijuit spreekt weer terug komt op tv. Qut Quag voelt zich beledigd daardoor en gaat het programma NIET bekijken, zei ze.
  Zou het ene ‘echte Nederlander interesseren waar dat wijf naar kijkt of niet ? Dat zij zich beledigd zou voelen lijkt mij onmogelijk, dat mens is NIET te beledigen.
  Zou ze niet in de gaten hebben dat zij in NL volledig is afgebrand en zich volkomen onmogelijk heeft gemaakt met haar hautain gedrag en bla-bla-bla-geleuter ?
  Ga gauw emigreren naar het land van je terroristen-echtgenoot !

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   Hoor ik die Qut Quag zojuist pp tv over de terugkeer van Johan Derksen op tv……” de heer Derksen moet vertrekken, hij heeft dat zelf gezegd”. Dat wijf is kennelijk ff vergeten dat zij NIET meer met Rutte in één kabinet zou gaan zitten. Maar ze zit er wél ! Wat is dat wijf laaghartig en vals !! Het aankijken niet waard.

   Like

 3. Oliedom zegt:

  Komen er verkiezingen aan? Dus nu effe overal ineens tegen zijn, om na de verkiezingen weer als een blad om te draaien. Dat een hoop mensen dit spelletje van die gasten nog steeds niet door hebben, snap ik niet..;(

  Like

 4. Htskday zegt:

  Je zal maar minister van stikstof zijn…
  Ik wist niet eens dat dat bestond.

  Tja, minister gebakken lucht.. waarom ook niet..

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Htskday op 17-5-2022 om 02.23 u.
   Ja natúúrlijk hebben wij een “minister van stikstof” Wat dacht je wat, NL loopt voorop hoor, als ’t niet in ’t onderwijs is, dan toch zeker wel met de stikstof.
   Wie of wat ’t is ?? Ik zou ’t ook niet weten, ’t is NIET Robje Jetten denk ik, is dat mestkevertje niet van klimaat o.i.d. Hij vaardigt zeer binnenkort een wet uit, behelzende een verbod op een hogere temperatuur dan 25 graden in NL. Stijgt de temperatuur tóch boven de 25 graden, dan wil Robje een zware boete opleggen aan……….nou ja, dát weet ’t kereltje nog niet, maar ’t komt wél !
   En zo zal ’t met de stikstof ook wel gaan.
   Er worden wetten ingevoerd, zoals betr. de stikstof in de bouw, maar dan beseft een iets snuggere ambtenaar dat er dan niet meer gebouwd kan worden ! Leiden in last !!
   Snel de stikstofregels betr. de bouw aanpassen !
   Nederland is één grote puinhoop van regeltjes, wetjes en voorschriftjes, opgesteld door een stelletje clowns , verblijvend in circus “Den Haag”.

   Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Htskday en onwillekeurig hoor ik dan het liedje… and another one bites the dust…ja weer zo’n niet bestaand bedacht probleem waar een heleboel geld naar geleid en daarna weer omgeleid wordt ping ping kassa voor de globa’s lege portemonnee voor ons.

   Geliked door 1 persoon

 5. J.v.d.Heijden zegt:

  De stikstofcrisis bestaat niet en werd uitgevonden door J.Remkes & Co.
  Bron: Ronald Plasterk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s