Senior Engineer van Twitter geeft in undercover video toe dat “Twitter niet gelooft in vrijheid van meningsuiting” (+ video!)

(Vertaling: E.J. Bron)

Project Veritas” publiceerde maandagavond explosieve undercover opnames, waarin een vooraanstaand technicus van Twitter de dynamiek achter de interne reacties op de overname van de technologie-onderneming door de economiemagnaat Elon Musk bediscussieerd.

In de video (zie onderaan het artikel) zegt de Senior Engineer van Twitter, Siru Murugesan, dat veel van zijn collega´s gezegd hebben “dat zou mijn laatste dag zijn als dat gebeurt”, verwijzend naar de bedoelde koop van Twitter door Musk. Hij zegt ook dat de medewerkers bij Twitter onder “stress” staan en “zich zorgen maken om onze banen”.

Belangrijker dan deze opmerkingen zijn de redenen waarom hij zegt dat medewerkers bij Twitter zo denken.

“Onze arbeidsplaatsen staan op het spel; hij is een kapitalist en wij ageerden niet echt als kapitalisten, maar eerder heel socialistisch”, zegt Murugesan, voordat hij er aan toevoegt: “We zijn hier allemaal fucking communisten.”

Murugesan wees er ook op dat de vrijheid van meningsuiting een van de kernproblemen van de medewerkers van Twitter met zijn nieuwe waarschijnlijke eigenaar Elon Musk zou zijn.

Op de vraag naar het verschil tussen Twitters definitie van vrijheid van meningsuiting en die van Musk, liet de Senior Engineer geen ruimte voor interpretaties: “Twitter gelooft niet in vrijheid van meningsuiting”, antwoordde Murugesan de undercover journalist.

Al in maart zei Musk dat hij een “absolutist van de vrijheid van meningsuiting” zou zijn en preciseerde zijn commentaren verder en voegde er aan toe: “Met vrijheid van meningsuiting bedoel ik gewoon datgene wat met de wet overeenkomt. Ik ben tegen censuur, die ver boven de wet uitgaat. Als de mensen minder vrijheid van meningsuiting willen, zullen ze de regering verzoeken om desbetreffende wetten aan te nemen. Daarom is het tegen de wil van het volk om verder te gaan dan de wet.”

Murugesan verklaarde ook hoe Twitter-medewerkers er alles aan gedaan zouden hebben om tegen de overname van de onderneming door Musk “in opstand te komen”. “We hebben alles gedaan om er tegen in opstand te komen. Veel medewerkers hebben zich er tegen verzet, maar uiteindelijk heeft het bestuur het voor het zeggen.”

Hij voegde er aan toe dat hij van mening zou zijn dat het bestuur “… in zijn beste belang gehandeld heeft, omdat ze niet aangeklaagd wilden worden… Aan het eind van de dag denken ze uiteindelijk altijd aan zichzelf.”

Op het moment van het schrijven van dit artikel had Twitter nog niet op een verzoek om een reactie geantwoord.


Bron:
journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Senior Engineer van Twitter geeft in undercover video toe dat “Twitter niet gelooft in vrijheid van meningsuiting” (+ video!)

 1. Ravian zegt:

  “We zijn hier allemaal fucking communisten.”
  &
  “Twitter gelooft niet in vrijheid van meningsuiting”

  Verder commentaar lijkt mij hier overbodig.
  En dit zijn dus de mensen die aan de knoppen van de “publieke opinie” zitten.
  Mocht u zich nog afvragen waarom de hele wereld in een sneltreinvaart naar de kloten gaat…

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s