Afrikaanse apenpokken breiden zich uit in migratielanden van de EU

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat het in Groot-Brittannië tot zeven bevestigde gevallen van apenpokken is gekomen (“Stern”), is de uit Afrika afkomstige besmettelijke huidziekte nu ook overgeslagen naar Spanje en Portugal. Volgens Spaanse gezondheidsautoriteiten zouden zich alleen al in Madrid acht mensen met het virus besmet hebben. In Portugal zijn 20 verdachte en 14 bevestigde gevallen in de maand mei, en wel in Lissabon en het Tejo-dal (“Publico”).

Afkomstig uit “zwart Afrika”

Het virus wordt door contact met dieren of door intensief contact met besmette personen of besmette materialen overgedragen – en wel of door bijten of krabben van dieren en verder ook door druppel-infectie of de uitwisseling van lichaamssappen (ook zweet). Ook bewezen is het overdragen door contact met dode dieren of door het eten van het vlees van wild, het zogenaamde bushmeat.

Symptomen

Tot nu toe zijn er weliswaar eerder milde symptomen zonder zware ziekte opgetreden. Daartoe behoren koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, zwellingen van de lymfeklieren of extreme vermoeidheid. Tussen een tot vijf dagen na de koorts breiden zich echter huiduitslag in het gezicht en op het lichaam uit. Na enkele weken zouden de symptomen weer moeten verdwijnen.

Uitbraken in het verleden

De laatste significante uitbraak vond in het jaar 2003 met 47 besmette mensen in de VS plaats, het land van oorsprong was het Afrikaanse Ghana door geïmporteerde wilde dieren. In 2020 werden in de VS nog twee gevallen van apenpokken geregistreerd, in Groot-Brittannië was er in 2019 een geval. Tot nu toe zijn de apenpokken echter vooral op het Afrikaanse continent opgetreden.

Verontrustende nieuwe manier van infectie: homoseksuele contacten

Bij de gevallen in Madrid gaan de gezondheidsdeskundigen nu echter van een infectie door lichaamssappen uit, omdat het bij alle acht patiënten om homoseksuele mannen zou gaan. Ook in Portugal zou het vooral gaan om mannen met homoseksuele contacten (“Die Presse”).

Opvallend: ook de mainstream pers waarschuwt

Dat het apenpokkenvirus toch wel eens niet zo ongevaarlijk zou kunnen zijn, bewijst de echo die de uitbraak in de mainstream media heeft gevonden (inclusief het benoemen van het land van oorsprong in Afrika). Ook het Duitse “Artsenblad” waarschuwt: “Gezien de gevallen in Groot-Brittannië had het Robert-Koch-Instituut (RKI) al voor de nieuwe informatie uit Spanje en Portugal ook artsen in Duitsland voor de virusinfectie gevoelig gemaakt.”

Verband met Afrikaanse vluchtelingen wordt verzwegen

Wat weliswaar uit logische conclusies gemakkelijk te herkennen is…: namelijk het verband tussen de Afrikaanse vluchtelingenbewegingen naar de EU, wordt door de mainstream echter gecensureerd: bij Spanje en Portugal gaat het immers om invalspoorten van de Afrikaanse vluchtelingenroutes. Ook Groot-Brittannië is een belangrijk doelland.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op Afrikaanse apenpokken breiden zich uit in migratielanden van de EU

 1. Julia zegt:

  Het apenpokken-virus, dat tot voor kort vooral voorkwam in Afrikaanse landen, … bekend dat het gaat om mannen die seks hadden met mannen. Kortom de jacht was eerst op ongevaccineerden wat gaan we doen met al dit soort mannen worden zij nu ook uitgesloten van het maatschappelijk leven net als de ongevaccineerden die door de samenleving als paria werden beschouwd? Wederom een nieuwe druk op onze zorg. Uit voorzorg dan maar al die homo clubs en homo kroegen sluiten en sex van man met man verbieden daar is o.a. Kuipers toch zo vol van als het gaat om een virus.

  Geliked door 3 people

  • boorzalf zegt:

   Mag Rob Jette wel uit kijken.

   Geliked door 3 people

   • stradivotsi zegt:

    Komt door veel onhygene op verschillende vlakken, maar ik bergijp uw humor wel. Roppie met zn doppie he. De vreemdelingen import is goede handel
    kijken we even niet naar de ongein op ons dak met die gasten. weet zeker dat Rutte zn rolpoort ook wijd open heb staan haha.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja, dit zijn de cadeautjes die die apen voor ons hebben meegebracht.
   Het zal nog wel erger worden.

   Geliked door 2 people

   • oliedom zegt:

    Het is al erger n.l. Idioten uit Den Haag halen zelfs terroristen (IS) op en kijk eens wat hier allemaal zo komt binnen lopen en op onze kosten alles krijgen, SCHIJTZIEK wordt men ervan.

    Geliked door 1 persoon

  • Joepiedepoepie zegt:

   Tweedracht zaaien, overigens waren deze gevaccineerd?

   Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Julia. Mannen + mannen = apenpokken ? Ik heb er nog nooit van gehoord, wél dat dat soort kans had op HIV-infectie. Ik vind trouwens wel dat Robje Jetten de laatste tijd een pokdalig gezicht heeft.

   Like

  • karton zegt:

   @ Julia.
   Mannen met mannen ? Ik las dat het zou komen omdat mannen seks zouden hebben met ápen ! ik begrijpr er helemaal niks meer van hoor.
   Mag ik nou wél of géén seks hebben met mannen en/of apen ?
   Heb ik enkele weken geleden een Bonobo-apin gekocht (zónder vergunning) kan ik haar weer gaan loslaten en m’n buurman zal mij dan ook wel gaan missen.
   Ik geloof van het hele verhaal geen ene flikker meer, de “apenpokken-deskundigen” buitelen al weer over elkaar heen op ’t beeldscherm, KASSA !!!
   Laat die gasten gewoon gaan werken ipv te proberen om ons angst aan te praten.

   Like

 2. stradivotsi zegt:

  Dusss ‘do the math” Hoewel wij als “westerlingen” eeuwen geleden wat van onze ziektes naar vreemde culturen brachten, die zij nog niet kenden, zo is het omgekeerd door al die import bij ons. Word niks gescreend, geloof ik niet zo aan. Ten dele? Vluchteling? Vruchteling, Verukkeling, Versubsidieerdeling althans. Ik heb er niet voor gekozen om andere landen binne te vallen destijds, ik koos er ook niet voor om al dat volk hier binnen te halen, waar mijn duur gewerkte fukking belastingcenten aan gespenderd word. Kan die vreemde niet zo aangemeten worden, maar dat kutvolk van eigen bodem, die het wel fijn vinden, en er een dealtje uitslaan. Plus de domme deugdmenschen.

  Geliked door 3 people

 3. Fred zegt:

  Wat zou het een rust geven als je wist dat mensen niet van buitenaf door een virus aangevallen
  kunnen worden. Een virus (een virion – een vergif) kan alleen maar door inbrenging gebeuren. Dat geldt zowel voor een computer – maar daar word je anti-virussoftware voor verkocht – als voor een mens. Daarom overlijden er zoveel mensen op dit moment die gevaccineerd zijn m.n. in de landen
  met de hoogste vaccinatiegraad: Israel, Nw Zeeland, staat Vermont (USA), Ijsland, etc.
  Dat apenvirus is zo’n deja vu gevoel met het zgn HIV-virus. Bestudeer een van de beste wetenschappers van Frankrijk rond 1850: Antoine Bechamp; hij was de tegenpool van Pasteur.
  Pasteur won: daarom hebben nu zoveel medicijnen op de markt, is doodsoorzaak nr 2 of 3 iatrogenie (dood door handelen arts) en zitten we in de wereldwijde situatie zoals nu: alleen een vaccin is de uitweg, zei Hugo.
  Fred

  Geliked door 2 people

 4. Boike zegt:

  Migranten komen nooit alleen. Ze brengen altijd hun eigen ziektes mee.

  De blanke mens vestigde zich in Amerika en de Micmac-Indianen kregen gratis en voor niks de griep.

  Columbus keerde terug van zijn ontdekkingsreis en zijn manschappen brachten Syphilis mee naar Europa.

  Geliked door 1 persoon

  • bobzelf zegt:

   Boike zegt:
   19 mei 2022 om 21:01

   WAS DE KONINKLIJKE FAMILIE TOEN OOK IN AMERICA GEWEEST
   OF

   GEWOON IN DEN HAAG NAAR DE HOEREN ??

   KAN IEMAND DAAR EVEN VRAGEN OVER STELLEN BIJ BEA BILDERBERG ??

   DIE HELE FAMILIE LUSTTE ER WEL PAP VAN …. HE BENNO ???

   DIE WAS FAN VAN “”DOORSLIKKEN “” WAARDAN OOK TER WERELD

   EN AAN DIE VETTE GEILE GLIMLACH TE ZIEN ??

   VAN DIE ARGENTIJNSE TAFELDANSE JUMBO STOEPHOER TROUWENS OOK .

   JA OOM BOB IS KENNER . JAHHH ???

   Geliked door 2 people

 5. bobzelf zegt:

  IK ZOU EVEN KIJKEN IN WELK USA LABORATORIUM IN UKRAINE DIT GEMAAKT IS .

  WANT WUHAN KAN JE GEEN 2E KEER ROEPEN TOCH .. ???

  DAT ZIEKE VLEERMUIS LULVERHAAL . WHAHAHAHA

  OOM OPENSTAAND BOVENLICHT. JE LACHT WAT AF IN DEZE KUT WERELD

  Geliked door 4 people

 6. Ach ja met het coronaspul kun je de mensen niet echt gek meer maken zoals blijkt uit de bereidjeid om een spuit te geen halen dus is er een nieuwe pandemie nodig.
  Gelukkig hebben we daar de apen voor want vleermuizen voldoen niet meer.
  Blijkt overigens dat er al een vaccin tegen dit apenvirus is.
  Je kan het niet bedenken

  Geliked door 3 people

 7. BigLJohn zegt:

  Het apenpokkenvirus, ik had er nog nooit van gehoord. Koren op de molen voor Kuipers. Kan hij ons in het najaar (of eerder) daarmee het leven weer zuur maken, net als met die hoax van het Coronavirus.

  Geliked door 4 people

 8. leo1 zegt:

  Heeft Appie Oosterhaus weer een verdienmodel ontdekt/gecre-eerd om ons in een volgene hoax te douwen?

  Maak ze op voorhand maar vast bang, dan gaan ze allemaal na september weer braaf een $$puitje halen.

  Geliked door 3 people

 9. Htskday zegt:

  Schrik me de pokken..
  Nou hebben de apen het weer gedaan.
  Zijn de vleermuizen op?

  Dus weer.. paniek in de tent!
  Maar wacht,..oouw,..daar komt de aap uit de mouw…
  mark van ranzig heeft de oplossing al klaar liggen..
  Gôh, ook toevallig..
  Gelukkig maar..

  “viroloog” marc van ranzig, ‘die zich al een aantal jaren zorgen maakt’ over het virus, wijst erop dat de firma Bavarian Nordic beschikt over een vaccin tegen zowel pokken als apenpokken dat recent nog werd goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnautoriteit FDA.

  https://www.ninefornews.nl/het-uiterst-zeldzame-apenpokkenvirus-duikt-op-maar-het-vaccin-ligt-al-klaar-ik-heb-ineens-een-deja-vu/

  Dus, weer een broodje aap verhaal, of op z’n minst weer heel sterk overdreven..

  Want u moet gehoorzamen en onder contrôle gehouden worden!…of erger…

  Als u maar bang bent..

  Stroop uw mouw maar vast op..

  Door al die monkey business zijn we mooi in de aap gelogeerd, voor je het weet lig je op apegapen..

  Meer chaos.. álles moet kapot!
  6uild 6ack 6etter…

  Wat een pokkezooi

  Geliked door 5 people

 10. Cathja zegt:

  Nu dit weer. Ja, Marion Koopmans maakte zich alweer ‘ernstige zorgen’….! Tuurlijk! Het is niet niks wat er nu weer op ons af komt. Ook Ab Osterhaus heeft zijn zegje alweer gedaan. Nee, het was niet héél erg gevaarlijk…., maar je kunt er wel aan dood gaan…..

  Zucht! Het spel begint van voren af aan, maar dan met andere ‘spelers’.

  Like

  • karton zegt:

   @ Cathja. Ben erg benieuwd of de mensen die de apenpokken krijgen juist de gevaccineerden tegen Covid zijn , of niet. Als ‘t juist de gevaccineerden zijn dan mag je er vanuit gaan dat hun immuunsysteem kapot-gevaccineerd is. Wanneer horen we dit ?

   Geliked door 1 persoon

 11. Wolf zegt:

  Als je SMERIGE zwarte apen importeerd krijg je ook de ziektes mee. Al die ziektekiemen in Nederland die uitgeroeid waren na de oorlog hebben we terug, dankzij de linkse overheid.

  Geliked door 2 people

 12. Stef zegt:

  Hier in Polen nog nooit een neger gezien.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Stef.
   Ik was enige tijd geleden in Kraków, daar heb ik ze écht wel gezien, die negers.
   Weliswaar géén horden negers, zoals bij ons, maar ze waren er wel, misschien “studenten” ?

   Like

 13. karton zegt:

  Ik schrok me de Apenpokken toen ik dit bericht las. Pas nú begrijp ik waarom m’n echtgenote iedere ochtend in onze boom klomt en tot ‘s avonds laat blijft zitten ; ik moet zelfs haat kopje koffie in de boom serveren, ze heeft de Apenpokken !!!

  Geliked door 3 people

 14. Sophia. zegt:

  https://www.ninefornews.nl/het-uiterst-zeldzame-apenpokkenvirus-duikt-op-maar-het-vaccin-ligt-al-klaar-ik-heb-ineens-een-deja-vu/

  We worden weer massaal angst aangepraat, zodat weer iedereen een spuitje gaat halen.

  Tis al big farmacie, de grote der aarde, die willen heersen over het plebs.

  Like

 15. Blaffertje zegt:

  Geliked door 1 persoon

 16. Lord of Hosts zegt:

  Zo voorspelbaar…, ze gaan de gewone waterpokken diagnoseren als apenpokken om zo niet alleen de volwassenen maar ook de jonge kinderen te vaccineren. Er zal wel weer getest moeten worden bij kinderen die de waterpokken hebben: diagnose apenpokken!

  Waterpokken treft altijd de kinderen 1x in een mensenleven…

  Daarnaast worden homo’s en sexwerkers ieder jaar gratis gevaccineerd tegen hepatitis B…
  Dus deze vaccinatie is gevaarlijker dan de kans op hepatitis B wanneer er door het laboratorium mee gerotzooid wordt… apart dat op dit moment, volgens de media, voornamelijk homo’s de apenpokken hebben.

  Aids komt ook niet zomaar uit de lucht vallen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s