Hoe democratisch is Nederland?

Veel mensen vinden ons land best democratisch, zeker vergeleken met heel veel landen wereldwijd. Maar is dat ook zo?

Democratie betekent vrij vertaald: Het volk beslist. Nou, vergeet het maar. Zeer recentelijk bleek de sleepwet van 2017 een vreselijk ondemocratisch voorbeeld.

In 2017 werd de sleepwet in de Tweede Kamer behandeld. De sleepwet gaf o.a. de AIVD en de MIVD bevoegdheden, maar ook beperkingen ten aanzien van hacken, informatie van internet verzamelen en die informatie verwerken. Nadat de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Plasterk toezegde dat nooit een hele wijk in zijn geheel zou worden afgetapt, ging de Kamer, nadat ze het eerder in 2017 had verworpen, mokkend toch akkoord. De kiezers oordeelden in 2018 echter anders en verwierpen de wet, waardoor het kabinet met gepaste tegenzin het een en ander aanpaste.

Maar maandag bleek dat AIVD en MIVD op grote schaal en onbeperkt via internet informatie verzamelden. De democratie is dus jarenlang met voeten getreden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Hoe democratisch is Nederland?

 1. Sebastian zegt:

  Like

 2. Sebastian zegt:

  Like

  • LUCIA zegt:

   Goh, heeft Rutte de LIARKING überhaupt nog het idee dat er een persoon in Nederland is, met meer dan 1.5 hersencel, die hem vertrouwt. Als dat zo is dan moet hij zich echt laten nakijken!!!

   Like

  • stradivotsi zegt:

   ha lamstraal Rutte, andere dingen doen jazeker, maar van zelang zal ze leven niet in balang van anderen. Vertrouwen haha mens rot en eind op

   Like

 3. Sebastian zegt:

  Geliked door 1 persoon

  • stradivotsi zegt:

   En hij is gewoon terug op den beeldbuis he. Derkse, nog meer van dat soort en het komp
   allemaal goed met nieuwe zogenamde schandalen. Behalve AliB en die grijpgrage gasten, die moet nog even wachten. Was iets te heftig denk ik zo

   Like

 4. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Is onze democratie perfect?
  Nee verre van.
  Tegelijkertijd moet een mens zich ook beseffen dat er nog geen beter systeem bestaat.
  Nee democratie betekent niet dat alles precies zo loopt zoals je graag zou willen.
  Het begint al bij het kiezen van een politieke partij, het is nagenoeg onmogelijk een partij te vinden waar je het op alle punten mee eens bent, je kiest degene die het dichtste bij jouw standpunten in de buurt komt.
  En dat gaat dan nog alleen op voor de mensen die politiek geïnteresseerd zijn maar het is toch een teken aan de wand dat zelfs een dag voor de verkiezingen een hele hoop mensen nog niet weten wat ze gaan stemmen. “Zwevende kiezers” noemen we dat met een eufemisme, ongeïnteresseerd zou een betere benaming zijn.
  Referenda zijn op beperkte schaal een goed middel maar kennen ook hun beperkingen, mensen hebben nou eenmaal niet overal verstand van.

  Like

 5. BosscheBol zegt:

  In Nederland is al tientallen jaren geen sprake meer van denocratie. Omdat regeringen volgens de regenten te snel en te vaak vielen, is men een jaar of 30 (?) begonnen met regeerakkoorden: partijen die met elkaar zouden gaan regeren spraken met elkaar af om het op hoofdpunten met elkaar eens te zijn en tijdens de regering op de afgeproken manier te stemmen. Van kopstukken tot backbenchers: iedereen stemde hetzelfde. Het zou dus heel goed mogelijk zijn om alleen een kopstuk van een partij in de kamer te zetten en (als die partij bijv 25 zetels had) zijn stem met 25 te vermenigvuldigen. Dat die 25 mensen er toch gingen zitten, is meer een vorm van poppenkast. De meeste zgn “volksvertegenwoordigers” zijn dus in feite partijvertegenwoordigers. Stemmen al die mensen braaf in lijn met de afspraken, dan worden ze uiteindelijk beloond met een mooi baantje (burgemeester, iets bij de eu etc) wijken ze af, dan lopen ze kans om gecanceld te worden (Omtzigt).

  Ook is het zo dat de regeringspartijen in het parlement een (steeds krappere) meerderheid hebben. Zij steunen volgens regeerakkoord de regering, dus meer dan de helft van de parlementariërs is in feite regeringsvertegenwoordiger.

  Regeringsvertegenwoordiger en partijvertegenwoordiger: niets met het volk te maken en een idiote poppenkast die gegarandeerd niets tegen de regering onderneemt. De regering kan dus feitelijk doen en laten wat ze wil!

  Zo is gaandeweg de onafhankelijke rechtspraak verdwenen (Wilders, spoedwet, sleepwet) de onafhankelijke pers verdwenen en regeringspropaganda geworden enzovoort enzoverder.

  Nederland een democratie? Ja, precies zoals in DDR: Deutsche DEMOCRATISCHE Republik.

  Like

 6. Voight-Kampff zegt:

  Rients, je hebt moeite met structureel redeneren. We hebben geen democratie omdat we geen directe vertegenwoordiging hebben, maar participatie.

  De voorbeelden die u aanhaalt om uw case te onderbouwen zijn voorbeelden van de manifestatie van het probleem. Dus niet het probleem zelf.

  En tracht in hemelsnaam eens met bedrijfskundige termen te redeneren bij hervormingen. Dus, democratie is een bestuursvorm.

  Ik geef u nogmaals het structurele kader aan: staatsvorm, bestuursvorm en bestuursrol.

  Like

  • rientshofstra zegt:

   Door structureel te redeneren kom ik met het AS-systeem tot een acceptabele staatsvorm, bestuursvorm en bestuursrol. Sterker nog, na invoering AS krijgt de trias politica weer de inhoud die het behoort te hebben, krijgen we een Constitutioneel Hof en kan art 120 worden geschrapt Alles te lezen in https://alternatiefstaatsbestel.nl/pluchen-revolutie van AS.

   Like

   • Voight-Kampff zegt:

    Nou, leg die acceptabele staatsvorm, bestuursvorm en bestuursrol? En wat is daarvan dan het doel?

    Like

 7. bobzelf zegt:

  JEZUS CHRISTUS ,DAAR HOEF JE TOCH NIET MEER OVER TE DISCUSSIEREN ??

  ALS JE IN 2005 NEE HEBT GESTEMD , BIJ DE LEUGEN VAN LISSABON
  DANK CDA .. HALLO BALKIE
  EN
  HET…VOLK . MET DAT UKRAINE REFERENDUM NOG EEN KEER NEE RIEP

  DUS . HET VOLK, DAT DEMOCRATIE WIL ????? WHAHAHAHAHAHAH

  DONDERSTRAAL TOCH OP MET JE DIKKE 16 MILJOEN HERSENDODEN

  DIE NU ZINGEND EN JUICHEND MET EEN YERRY CANNETJE BENZINE HUN EIGEN GRAF INLOPEN ZO DE HEL IN . ……

  ZE REAGEREN NOG NIET ALS JE IEDERE DAG EEN EMMER STRONT OVER HUN KOP UITGIET

  HET IS TOCH GEWOON OVER MET DE NEDERLANDER EN NEDERIGLAND .

  DE STAATSSCHULD GEZIEN ??
  NOG GAZZ ERGENS ????

  DE GRENZEN OPEN . KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT

  HET UKRAINE GAJUS IS ER OOK AL IN GROTE GETALEN

  EN ALLES GRATIS WHAHAHAHAH

  KOOP EEN WARMTEPOMP KLOOTVIOLEN WHAHAHAHAHAHA

  JE SNAPT ER WERKELIJK GEEN FLIKKER VAN, NET ALS TYL ..

  NEDERLAND DE HERSENDODEN OVER U .

  OOM SAMSON

  Geliked door 3 people

 8. Duchesne zegt:

  Nederland is tot een dictatuur verworden, omdat vele kamerleden, rechters en officieren van justitie niet hebben gehandeld volgens de grondwet en structureel hebben weggekeken of meegeholpen om onze vrijheid waar zwaar voor is gevochten en gestorven te verkopen aan de hoogt biedende….

  Vrijheid is vluchten of vechten. Dat is wat nog mogelijk is…..als je kunt.

  Like

 9. karton zegt:

  Hoe democratisch is Nederland ? Helemaal niet !! Hoorde Rutte dezer dagen : “ Als de Kamer mij wantrouwt zoek een andere baan”. Rutte…….DÈ kans om 100-duizenden échte Nederlanders écht gelukkig te maken !!!! Rot op en zoek elders je heil, volg desnoods een cursus pp de HBO in Rodeschool . (Hoger Bedrog Onderwijs). Demente Dwaas !!

  Like

 10. Peter zegt:

  Rutte geeft weer eens het goede voorbeeld,iedereen getapt ,en hij stelt zijn korte termijn geheugen weer in werking .Laat ze het lazerus krijgen met hun DDR praktijken .

  Like

 11. oliedom zegt:

  De Democratie is al sinds die Bak-Ellende uit ons land verbannen en rutte/kaag en de ratten van cda/cu, doen er nog een schepje bovenop om van dit land een Noord-Korea van te maken.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  Alleen kortzichtige mensen geloven nog dat Nederland in democratie is !!

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  in m/z een

  Like

 14. stradivotsi zegt:

  Niet leuk om te zeggen, maar NL is een huichelnatie en een stiekemert . Democratie;
  effe opzoeken wat was dat ook alweer….

  Geliked door 1 persoon

  • LUCIA zegt:

   @Stradivotsi; Ik hou het op;
   – 30% is eigenlijk te laf om te bestaan.. dat zijn de scheefnek/wegkijkers , de mensen zonder mening of die roepen ik weet er te weinig van af om een keuze te maken.
   – 30% is nog net niet te dom om te stoppen met ademhalen, ze weten niets en willen ook niets doen om wat te weten, ze vinden dat maar een gedoe… dat zijn de wappie-roepers die de hele dag onzinnige spelletjes op hun telefoon spelen; rijdend, op hun werk, thuis.Die leven in een continue staat van dom en nog dommer verdoving .
   -30% loopt in een staat van verregaande hersenontbinding altijd achter de meerderheid aan want die zijn in de meerderheid dus altijd goed.Dat zijn de mensen die z.g. strategisch stemmen of alleen maar keuzes maken die direct aan hun ego verbonden zijn
   -10% bestaat uit pure chaos-wellustelingen; dat zijn de sloopmaniakken ze komen je stopcontact repareren en slopen de hele muur maar meteen, omdat ze denken dat het kan, want je was effe op de WC. Daar zitten ook de psychopaten bij en de sociopaten kortom, de echt enge mensen. Het kan ze gewoon geen reet schelen leve de vernieling, want ze voelen niets.
   Helaas bestaat dus 60% uit een domme/laffe meerderheid dat is een behoorlijk vervelend gegeven en ik ben niet optimistisch genoeg om daar veel mogelijkheden in te zien.

   Like

   • stradivotsi zegt:

    wellicht begrijpt u niet helmaal wat ik ermee zei. Een land een Natie, niet het invidu dus de “burger/kiezer” en zijn “beperkingen”

    Like

   • rientshofstra zegt:

    Je mensbeeld is niet erg florisant. Misschien heb it tegen beter weten in toch nog ergens vertrouwen dat het anders kan en gaat. Met AS bedoel ik.

    Like

 15. Julia zegt:

  In ieder geval kunnen wij binnen de schijndemocratie ons gaan schrap zetten. Let op de angstporno is in volle gang (vroeger als dat ik had gedacht) we hebben nu alvast het apenpokkenvirus https://www.ad.nl/binnenland/enkele-verdachte-gevallen-apenpokkenvirus-in-nederland-uitslag-test-nog-niet-binnen~a4a35527/ https://www.ninefornews.nl/kijk-bill-gates-waarschuwt-voor-dreiging-van-pokkenpandemie/ De vuile smeerlap Gates had dit allang voorbereid. https://niburu.co/het-complot/17425-en-alweer-een-voorspelling-die-lijkt-uit-te-komen Dit betekent dus dat we straks de apenpokken lock down krijgen. Vervolgens wacht ons de komende herfst opnieuw een zeer gevaarlijke omikronvariant. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2427881-nieuwe-omikronvarianten-rukken-op-wat-betekent-dat-voor-nederlandt wederom prikken. Wat zullen de big pharma en de smerige elitaire machtswellustelingen in hun handen wrijven zij zien de miljarden aan vaccins al weer naar zich toe komen. Triest voor al de mensen die nu al zo enthousiast vakanties hebben geboekt dat worden annuleringen, mondkapjes en wederom boosters. Osterhaus heeft ook al een duit in het zakje gedaan met de uitspraak dat apenpokken dodelijk kunnen zijn. Dus de angsthazen en goedgelovigen in de angstporno raad ik nu al aan beschermde kleding te gaan dragen, pet op en mondkap op. Ongelooflijk hoe de elitaire machtswellustelingen en haar trawanten kans zien om miljoenen mensen wederom de stuipen op het lijf te jagen. Keihard gezegd kan ook kanker dodelijk zijn. De dood hoort bij het leven en degenen die hier niet mee kunnen leven hebben geen leven. Pluk de dag en geniet maar laat vooral u niet gek maken en neem vooral al die giftige vaccins niet tot u. Wordt wakker en negeer met miljoenen mensen de angstporno zodat al die ellendelingen die hier rijk aan verdienen geen droog brood meer hebben.

  Like

 16. Niek zegt:

  Plutocratie zou een beter antwoord zijn.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Plutocratie

  Like

 17. J.v.d.Heijden zegt:

  Zo’n 60 jaar geleden zei een goede vriend: het is geen democratie
  maar demoCRAZY met verkapte dictatuur.

  Like

 18. rientshofstra zegt:

  Een vriend met inzicht!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s