Ook Kroatië verzet zich tegen NAVO-toetreding van Finland en Zweden

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Amerikaanse regering nog uitermate optimistisch is over de NAVO-toetreding van Finland en Zweden, ontstaat er blijkbaar nu meer verzet dan verwacht. Vooral Turkije had al zijn definitieve veto tegen de toetreding van de beide “noordelijke landen” verkondigd. Dit motiveert men er via president Erdoğan en diens minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu, mee dat de beide landen de in Turkije als terreurorganisatie gekwalificeerde Koerdische Arbeiderspartij PKK ondersteunen. Kroatië heeft nu eveneens verkondigd de toetreding van Zweden en Finland door een veto te willen blokkeren.

Bescherming zoekende” Scandinaviërs in de wachtrij

Terwijl de Scandinavische landen lange tijd op hun neutraliteit “pochten”en elke toetreding tot militaire bondgenootschappen weigerden, draagt nu blijkbaar de “marketing strategie” van het Westen met betrekking tot de militaire operatie van Rusland in de Oekraïne, vruchten af bij de “Scandinaviërs”.

Er volgde een ommekeer van 180 graden, die vooral Finland met het onbegrijpelijke argument van het latente gevaar op grond van de 1300 kilometer lange grens met Rusland motiveert. Dit feit had de Finnen er echter gedurende de hele Koude Oorlog niet toe kunnen bewegen om toe te treden tot de NAVO.

De beslissing over de opname van de “bescherming zoekende” Scandinaviërs moet echter door alle NAVO-lidstaten worden goedgekeurd. Dit zou wel eens moeilijker dan “gehoopt” kunnen worden.

Toestemming van Kroatië moet gekoppeld zijn aan de verandering van het kiesrecht

De Kroatische president Zoran Milanović verklaarde nu dat zijn land, na Turkije, eveneens de Zweedse en Finse aanvragen voor het NAVO-lidmaatschap zou blokkeren, zoals ook het persbureau Associated Press (AP) weet te berichten.

Nadat de Turkse president Erdoğan op z´n poot gespeeld had dat “Zweden een broeinest” zou zijn voor terreurorganisaties en er ook in het Zweedse parlement “terroristen” zouden zitten, pakt men van de kant van Kroatië het thema “diplomatieker” aan.

Nadat nu duidelijk werd dat ook Kroatië tegen de toetreding van zowel Zweden als Finland schijnt te zijn, gaf de Kroatische president Zoran Milanović daar woensdag een verklaring over af. Milanović verklaarde dat de “toestemming van zijn land aan veranderingen van het kiesrecht in Bosnië-Herzegovina gekoppeld zou moeten worden”, die de in het land gevestigde Kroatische minderheid zouden moeten steunen.

Van de kant van de autoriteiten in Zagreb worden al maandenlang inspanningen van Bosnische Kroaten om te zorgen voor een verandering van de verkiezingsprocedure ondersteund. Volgens hen zou het bestaande kiesrecht door een Bosnische (islamitische, in Bosnië-Herzegovina gevestigde) meerderheid gedomineerd worden.

Daarbij sprak Milanović van de noodzakelijkheid een veto tegen de kandidatuur van Zweden en Finland te gebruiken, en benadrukte dat dit “geen stap tegen deze landen zou zijn, maar eentje die de belangen van Kroatië zou behartigen.”

De Kroatische minister-president Andrej Plenković verklaarde met het oog op de uitspraak van de president dat “noch de HDZ (Kroatische regeringspartij) noch de meerderheid van het parlement een blokkade van het NAVO-lidmaatschap van Zweden en Finland zouden overwegen.”

De aanvragen van de tot nu toe neutrale landen tot toetreding tot de NAVO zullen op een bijeenkomst van de Noord-Atlantische Raad, waarschijnlijk op het niveau van de ambassadeurs van de kidstaten, gecontroleerd worden. Mogelijk is echter ook een procedé, waarin de Raad op het niveau van de staatshoofden bijeengeroepen zou worden.

Kroatië zou dan door de president vertegenwoordigd worden, zodat Milanović zijn kans zou krijgen om de beslissing van de NAVO te blokkeren.

Al met al moet blijken of de voorgestelde “koehandel op Balkan-manier” voor elkaar gekregen kan worden of dat het daadwerkelijk tot een veto van Kroatië tegen de toetreding van de sinds kort “bang gemaakte Scandinaviërs” zal komen.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Ook Kroatië verzet zich tegen NAVO-toetreding van Finland en Zweden

 1. bobzelf zegt:

  om de finland navo humor even duidelijk te maken ..

  oom vlady heeft ze vanmorgen van het gazzzpromm gazzz afgesloten

  was niet erg riepen ze, DE FINNEN whahahahah nee hoor tuurlijk niet

  oom gazzz

  Geliked door 4 people

  • stradivotsi zegt:

   komen ze nog wel achter wat ze dan aan prijs PRIJS Navolid gaan betalen, net zoals de minkukels alhierzo. Het finse volke zoals het zweedse zit daar ook niet op te wachten, echter alle regeringen zijn omgekochte egoisten dombo’s

   Geliked door 1 persoon

 2. Andre zegt:

  Het sprookje van Klaus Schwab valt in duigen. Polen en Bulgarije willen niet betalen in roebel en NATO freaks in Finland ook al niet. Nou dan geen gas toch maar is dit wel zo? Polen ik heb er midden in gestaan en wat de MSM ons vertelt is totaal geen werkelijkheid. Bularen zijn Volga Bulgaren uit Tatarstan en etinisch Rus. Finland het zelfde verhaal hun verbinding met Rusland is altijd goed geweest en dan moeten ze nu ineens bij de NATO wat 100% gezeik op gaat leveren? Kaag, Rutte en queen Maxi gaan niet een fijne Davos meeting in hahahaha. Hongarije geeft ook een nee natuurlijk.

  Geliked door 2 people

 3. saddy zegt:

  “Bescherming zoekende” Scandinaviërs in de wachtrij”” is een grote leugen. Zweden en Finland hebben absoluut niets te vrezen.

  Het is puur een globalistische move door een hele kleine groep. Die kleine groep is het echte gevaar.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s