Kentering in de VS: “New York Times” onttrekt steun aan Zelensky

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

De “Berliner Zeitung” heeft de indruk dat de “New York Times” plotseling zoals Sahra Wagenknecht zou klinken. En inderdaad: de meest invloedrijke krant ter wereld roept Biden op om eindelijk grenzen aan te geven aan Zelensky. En de krant vraagt: hoeveel verwoesting wil Zelensky zijn land nog aandoen?

Zelensky´s oorlog met Rusland zou niet in het belang van de VS kunnen zijn. Onder de titel “The War in Ukraine Is Getting Complicated, and America Isn´t Ready” waarschuwt de redactie, die normaal gesproken “de opvatting van de elites aan de oostkust in principiële kwesties weergeeft”, voor een uitbreiding van de oorlog en vraagt of de VS überhaupt doelen in de Oekraïne zouden vervolgen die de moeite waard zijn.

VS willen geen langdurige oorlog tegen Rusland

Het zou niet in het belang van de VS kunnen zijn om een langdurige en kostenintensieve oorlog tegen Rusland ingezogen te worden. Consequent roept de in de hele wereld beroemdste krant de Amerikaanse president Joe Biden op om de Oekraïense president Volodomyr Zelensjy eindelijk de grenzen van westelijke ondersteuning duidelijk voor ogen te houden.

Het artikel van de “New York Times” citeert Avril Haines, de directrice van de nationale nieuwsdienst, die onlangs voor de commissie strijdkrachten van de Senaat waarschuwde dat de komende maanden van een oorlog voor onaangename verrassingen zouden kunnen zorgen. Het conflict tussen de Oekraïne en Rusland zou “een onvoorziene en potentieel escalerende vliegbaan kunnen inslaan”, zei ze, waarbij de waarschijnlijkheid toeneemt dat Rusland met de inzet van atoomwapens dreigt. Men zou dus uit moeten gaan van buitengewone kosten en serieuze gevaren.

Opvallende koerswijziging

Terwijl de redactie nog in maart duidelijk maakte dat de Oekraïne ondersteuning tegen de niet geprovoceerde agressie van Rusland verdient, en de VS hun NAVO-bondgenoten zouden moeten aansporen om Vladimir Poetin te laten zien dat het Atlantisch bondgenootschap bereid en in staat zou zijn om z´n revanchistische ambities te weerstaan, waarschuwt men hier nu voor zo´n compromisloze doelstelling.

Het zou niet in het beste belang van Amerika kunnen zijn om zich in een totale oorlog met Rusland te storten, ook niet als een uitonderhandelde vrede van de Oekraïne enkele harde beslissingen zou kunnen vereisen. De doelen en de strategie van de VS in deze oorlog zouden moeilijker te herkennen zijn, omdat de parameters van de missie zich veranderd schijnen te hebben.

Hebben de VS de Oekraïne informatie geleverd om meer Russen te doden?

Daarom vraagt de “New York Times”: “Proberen de VS aan de beëindiging van dit conflict bij te dragen, en wel door een regeling die een soevereine Oekraïne en een soort betrekking tussen de VS en Rusland mogelijk maakt? Of proberen de VS nu om Rusland duurzaam te verzwakken? Is het doel van de regering er naar verplaatst om Vladimir Poetin de destabiliseren of hem ten val te brengen? Zijn de VS van plan om Vladimir Poetin als oorlogsmisdadiger verantwoording te laten afleggen?

Of bestaat het doel erin een grotere oorlog te vermijden – en zo ja, hoe kan dit met de bewering bereikt worden dat de VS informatie van de geheime dienst zouden hebben geleverd om Russen te doden en een van hun schepen tot zinken te brengen?”

De Duitse regering nog ver verwijderd van de ommezwaai van de “New York Times”

Wanneer men deze vragen in het belang van de VS zou beantwoorden, zou president Biden Volodomyr Zelensky en de zijnen duidelijk moeten maken dat er een grens bestaat hoever de VS en de NAVO zullen gaan om Rusland tegemoet te treden. En nog belangrijker: dat er ondanks het permanente eisen van de kant van de Oekraïne ook grenzen bestaan voor wapens, geld en politieke ondersteuning, die de VS de Oekraïne willen doen toekomen. Het zou nu tijd zijn dat de Oekraïne zijn macht juist zou inschatten en er over zou nadenken hoeveel verwoesting ze haar land nog zou willen aandoen.

Het zou de plicht zijn van regeringen om niet achter een bedrieglijke “zege” aan te jagen.

Een duidelijke tekst uit de VS, die een echte verrassing is en van de inzichten waarvan onze regering – vooral echter onze Russofobe oorlogspropaganda media – nog mijlenver verwijderd is.

Bron:
philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Kentering in de VS: “New York Times” onttrekt steun aan Zelensky

 1. antiislamnu zegt:

  Hu is de fake nieuws machine kapot?

  Geliked door 1 persoon

 2. Julia zegt:

  Hoogste tijd om Zelensky de kop in te drukken. De corrupte acteur blijft smeken om miljarden en wapens. Ongelooflijk dat de EU en de NAVO nog langer achter deze oorlogshitser staan. Hij jaagt meer en meer eigen burgers de dood in en pleegt dus puur moord en oorlogsmisdaad. Vijf maanden geleden was Zelenski ook nog een grote schavuit. De president van Oekraïne had volgens de onthullingen, gebaseerd op de zogenoemde Pandora Papers, een heel netwerk van offshorebedrijven in Cyprus, Belize en de Britse Maagdeneilanden. Vlak voordat hij tot tot president werd verkozen – juist met de belofte de corruptie in het land te bestrijden – had hij die belangen overgedragen aan vrienden, onder wie zijn naaste medewerker Serhiy Shefir die dividend uitkeerde aan zijn echtgenote. Deze offshorebedrijven bezaten onder meer peperduur vastgoed in het centrum van Londen, waarvan een appartement in Baker Street, vlak naast het museum van de fictieve held Sherlock Holmes. Een van Zelenski’s financiers was de Oekraïense oligarch Ihor Kolomoisky die zijn vermogen voor een groot deel te danken zou hebben gehad aan witwastransacties en belastingontwijkingconstructies. Lees artikel verder: https://www.volkskrant.nl/economie/mag-zelenski-nog-herinnerd-worden-aan-de-pandora-papers~b5c0f6b9/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.startpage.com%2F. Zelensky regeert een corrupt en NAZI land en bedeelt zichzelf rijkelijk. Zelensky bezit een fortuin: verschillende schattingen komen uit rond de 850 miljoen. Het grootste deel hiervan kreeg hij pas na zijn aantreden als president. Waar komt dat geld dan vandaan? En belangrijker nog: waar gaat het heen? Het is onvergeeflijk dat de EU leiders inclusief de rat Rutte en Hoekstra achter deze schavuit blijven staan door miljarden toe te zeggen voor wederopbouw alsmede het blijven leveren van wapens waar juist de burgers in de Oekraïne de dupe van zijn Rutte laat eigen volk stikken, buit het uit en zorgt vooral voor de verdere teloorgang van Nederland erger nog door de desastreuze sancties tegen Rusland zitten we straks met schaarste aan energie, in de kou en krijgen te maken met een enorme crisis en voedselschaarste. De welvaart van Nederland is door Rutte opgeofferd voor de Oekraïne. Ondertussen weet Rutte zich geen raad meer waar hij al het geld nog vandaan moet halen uiteraard bij de Nederlandse belastingbetalers die jaarlijks zwaarder worden belast en een flinke deuk in onze sociale voorzieningen zal moeten worden geslagen.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Julia.Goede informatie,die zelensky is een marionetpop van de werkelijke machthebbers op deze wereld.De khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a. de deepstate,cabal,illuminati,de KM zijn afkomstig uit rusland en er eeuwen geleden buitengeschopt.Het was een zeer barbaars volk,wat nu ukraine is heette vroeger khazaria vandaar dat het belangrijk is voor die KM satanisten.

   Like

 3. Boike zegt:

  Het lijkt een interessante ontwikkeling, maar juich niet te vroeg.
  Grijp je niet vast aan een strohalm.
  Wijsheid zegt: “observeren en afwachten, hoe het zich ontwikkelt”.
  Bedenk, dat de Khazaarse maffia nergens te vies voor is.
  Vossen verliezen wel hun haren, maar niet hun streken.
  Wat voeren ze in hun schild ???

  Geliked door 1 persoon

 4. Léon van Duren zegt:

  Zelensky ,Joe B.,Mark R.,Ursula von der L,en consorten horen thuis in de gevangenis wegens zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid!!!Het zijn meedogenloze demoraliserende machtsmisbruikende pharma maffia vaccinazi psychopaten zonder enig normbesef !!!

  Vladimir Poetin (ook niet brandschoon!)! hoort waarschijnlijk niet meer bij de voorgenoemde WEF pharma maffia vaccinazi psychopaten!!!Deze beslissende keuze pleit enigszins voor Poetin!!

  Ooit zal een Neurenberg 2.0 tribunaal de voorgenoemde WEF pharma vaccinazi oorlogsmisdadigers moeten berechten!!Al zijn hun meedogenloze schaamteloze leugens nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Marc zegt:

  Mooi hoor, een stukje realiteitszin. Alleen een beetje laat van de NYT.

  Ondertussen breek ik mijn nek over de vraag hoe het westen de komende jaar de Russen in de ogen wil kijken. Want het mag duidelijk zijn dat het vertrouwen van de Russen in het westen nu volkomen verdwenen is.

  Met dank aan Biden, Rutte, Macron,Scholz.

  Geliked door 3 people

  • Marc zegt:

   … de komende honderd jaar ….

   Geliked door 1 persoon

  • Ravian zegt:

   Yeah, het westen heeft nu de goedkope grondstoffen leverancier weggejaagd en op die wijze aan de grote goedkope arbeid landen in het verre oosten gekoppeld; smart move…
   De schade die de US/EU “leiders” nu aan het westen hebben toegebracht is werkelijk gigantisch.
   En de Russen gaan dit dus inderdaad niet vergeten, want ze hebben niet enkel de Russische regering maar ook de hele Russische bevolking tegen zich in het harnas gejaagd.
   Dat gaat dus met een beetje pech drie generaties duren alvorens die dit verraad van hun broeder volkeren door de vingers gaan kunnen zien.
   Tegen die tijd is het rijke westen al lang het arme westen geworden.
   Dit alles georganiseerd door dezelfde lui die zich nog niet zo lang geleden allemaal nog zo’n zorgen maakten over de wereld die wij onze kinderen nalieten.

   Geliked door 2 people

 6. Ravian zegt:

  Ze zullen wel in de gaten beginnen te krijgen dat ze de oorlog in Oekraïne feitelijk al verloren hebben.
  En dan: “dat de Oekraïne ondersteuning tegen de niet geprovoceerde agressie van Rusland verdient”
  Acht jaar aan Oekraïense agressie met als resultaat 15.000+ burgerdoden en het plannen en starten (mede door de NAVO) van een grootschalige militaire operatie die onvermijdelijk tot genocide op etnische Russen geleid zou hebben zijn blijkbaar geen provocatie.
  “Het zou niet in het beste belang van Amerika kunnen zijn om zich in een totale oorlog met Rusland te storten”
  Je meent het niet, helaas zijn er in Washington mensen aan de macht die niet het belang van Amerika dienen.
  De belangen die daar gediend worden zijn die van de globalistische elite en het militaire industriële complex.
  Geld en macht voor de elite, dat is het enige waar het in Washington om draait, de gemiddeld Amerikaan is voor “Washington” wat de gemiddelde Europeaan voor “Brussel” is; een slaaf.

  Geliked door 2 people

 7. oliedom zegt:

  Het zou ook wel fijn zijn, als die New York Times (en ook andere media) eens goed de handel en wadel van sleepy joe zijn zoon (maar ook van die Trump) gingen onderzoeken, want het stinkt.

  Like

 8. Peter zegt:

  Het zal tijd worden. Een realistisch geluid na maanden propaganda en onzin.

  Like

 9. Peter zegt:

  Als zelensky nu eens gewoon had gezegd, ‘laat maar die navo”. Dat had heel wat ellende veer komen.

  Like

 10. Deze kentering is al langer gaande.
  Ik heb daar enige tijd terug al de opmerking over gemaakt dat New York Times niet echt meer mee ging in de narratieven.

  Like

 11. Pingback: De “Great Reset” komt, maar anders dan Klaus Schwab zich deze voorstelt | E.J. Bron

 12. Pingback: De “Great Reset” komt, maar anders dan Klaus Schwab zich deze voorstelt | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s