Onbeminde Biden: Bijna de helft van zijn Twitter-fans zijn Fake en Elon Musk stemt “rechts”

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Officieel hangen er 22,2 miljoen mensen op Twitter aan de lippen van de duidelijk seniele Amerikaanse president Joe Biden. Bijna de helft van hen zou niet echt zijn, kwam nu een softwarefirma achter. En Elon Musk wil bij de volgende verkiezingen zijn stem aan de Republikeinen geven.

Volgens een Audit-Tool van de softwareondernemingSparkToro gaat het bij bijna de helft van de op dit moment 22,2 miljoen volgers van president Joe Biden op Twitter om vervalste accounts. 49,3% van de accounts, die het officiële Twitter-account @POTUS volgen, zouden “valse volgers” zijn. Dat bleek uit de analyse, die een serie factoren zoals standplaats problemen, standaard profielbeelden en nieuwe gebruikers als basis nam.

Het gaat volgens de Tool van SparkToro ook om het account van Elon Musk, die meer dan 93,3 volgers heeft – 70,2% zou niet echt zijn, bericht “Newsweek”. Elon Musk, CEO van Tesla, die op dit moment probeert om Twitter te kopen, had daarvoor al bedenkingen geuit met betrekking tot het aantal vervalste accounts. Een mogelijk ingrijpen van de kant van Twitter zou voor gebruikers als Biden kunnen betekenen een groot aantal volgers kwijt te raken.

Musk had dinsdag verklaard zijn $ 44 miljard deal om de sociale onderneming te kopen net zolang in de koelkast te zetten, totdat de problemen met vervalste accounts opgelost zouden zijn. De rijkste man van de wereld beweert dat 20% van de Twitter-accounts “vervalste/span-accounts” zouden zijn en dat dit aantal viermaal zo hoog zou zijn als door Twitter aangegeven.

“Mijn aanbod was erop gebaseerd dat de informatie van Twitter correct was”, schreef Musk. “Gisteren heeft de CEO van Twitter openlijk geweigerd een bewijs van <5% te leveren. Deze deal kan geen succes hebben, totdat hij dat doet.”

Daarop volgde een Twitter-veldslag tussen hem en de CEO van Twitter en software-ingenieur Parag Agrawal, die probeerde de beschuldigingen te ontkrachten.

“Wij blokkeren elke dag meer dan een half miljoen spam-accounts, normaal gesproken voordat iemand ze überhaupt op Twitter ziet. We blokkeren ook elke week miljoenen accounts, waarvan wij vermoeden dat ze spam zijn, wanneer ze menselijke verificatie uitdagingen niet doorstaan (Captchas, telefonische verificatie enz.)”, beweerde Agrawal.

De CEO van Twitter maakte bekend dat de onderneming “elk kwartaal” geschat zou hebben dat minder dan 5% dagelijks actieve gebruikers spam-accounts zouden zijn. Musk antwoordde op de tweets van Agrawal eerst met een poep-emoticon en vroeg later: “Hoe weten reclamemakers dus wat ze krijgen voor hun geld? Dat is fundamenteel voor de financiële gezondheid van Twitter.”

Blijkbaar gebruikt Musk het probleem met vervalste accounts om voor Twitter een betere deal te krijgen. De aandelenkoers van Twitter staat op dit moment op $ 36,80 per aandeel, duidelijk lager dan de $ 54,20 per aandeel die Musk had geboden.

Voor een aanval van hyperventilatie in de linkse bubbel zal nog een aankondiging van de 50-jarige, in Zuid-Afrika geboren, miljardair zorgen: de volgende keer zou hij conservatief stemmen, verkondigde hij. Hij zou in het verleden altijd op de Democraten hebben gestemd, omdat ze wat hem betreft (meestal) de “vriendelijkste partij” geweest zouden zijn. Maar nu staan ze in zijn ogen “voor splijting en haat”.

“Ik kan ze niet langer ondersteunen en zal op de Republikeinen stemmen”, luidt zijn beslissing.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Onbeminde Biden: Bijna de helft van zijn Twitter-fans zijn Fake en Elon Musk stemt “rechts”

 1. Ravian zegt:

  Het zou mij niet verbazen als bijna de helft van Biden’s stemmen ook fake zijn.
  Wat dan nog altijd inhoud dat bijna een kwart van de Amerikaanse kiezers “coocoo” zijn.
  Wat natuurlijk nog altijd aanzienlijk beter is dan in Nederland, waar driekwart van de kiezers “coocoo” zijn…

  Like

 2. R Thomasson zegt:

  Heeft niemand dat in de gaten dat eigenlijk alles is fake. Niet enkel dat, maar de nep is zo goedkoop, en zo intense dom dat ieder mens met een klein beetje verstand merkt dat.

  Like

 3. Andre zegt:

  Dortmund heeft een echt Tesla verkoop dingetje langs de snelweg staan……..ja leeg net of die fabriek Berlijn er 500.000 duizend stekkerbakken eruit kotst. Afgelopen winter van oost naar NL gereden met minus 25 – 30 onder nul en geen stekkerbak gezien, laat twitter maar zitten.

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Ik geloof er niets van dat Biden 11 miljoen volgers heeft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s